ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ضیافت دوستان بزرگ در پکن آسیا

ضیافت دوستان بزرگ در پکن
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
هنگامی که ولادیمیر وی.پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه با شی جین‌پینگ، رهبر ارشد چین در جریان سفر این هفته به پکن دیدار کند، هر دو مرد احتمالا به دنبال نشان دادن قدرت شراکت «بدون محدودیت» خود در به چالش کشیدن نظم جهانی تحت سلطه غرب خواهند بود.
به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، این سفر در حالی انجام می‌شود که اخیرا پس از حمله حماس به اسرائیل در ماه جاری، اسرائیل شروع به حمله هوایی به غزه کرده و انتظار می‌رود که حمله زمینی نیز انجام دهد. سفر پوتین با یک آشوب در خاورمیانه همزمان شده است. حملات هوایی اسرائیل در غزه انجام شده است، روسیه و چین هر دو از محکوم کردن مستقیم حماس خودداری کرده‌اند و یک فاصله بین خود با رهبران غربی انداخته‌اند. در عوض، دو کشور خواستار پایان دادن به خشونت و احیای گفت‌وگوها درباره تشکیل کشور فلسطین شده‌اند. وزیر خارجه چین این هفته تاکید کرد که اسرائیل در اقدامات تلافی‌جویانه خود در غزه بیش از حد پیش رفته و نوع سخنانش شبیه مصر بود که این کشور نیز معتقد است اسرائیل از حد خود پیش رفته است. پوتین طی یک تماس تلفنی روز دوشنبه از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل خواست تا «از یک فاجعه انسانی در نوار غزه جلوگیری کند.»
همسویی چین و روسیه بر سر درگیری اسرائیل و حماس منعکس‌کننده جاه‌طلبی‌های ژئوپلیتیک آنهاست. هر دو کشور سعی کرده‌اند خود را به‌عنوان رهبران کشورهای در حال توسعه معرفی کنند؛ تا حدی برای تقویت جایگاه خود در جهان نفت‌خیز عرب رویکردی مشابه در پیش گرفته‌اند. آنها همچنین روابط خود را بر سر منافع مشترک درخصوص فرسایش قدرت جهانی آمریکا تقویت کرده‌اند. سفر پوتین بر وابستگی مسکو به چین برای حمایت تاکید می‌کند؛ زیرا جنگ او در اوکراین که منجر به تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه شده است، به سمت بن‌بست می‌رود. شی مهم‌ترین شریک پوتین در صحنه جهانی است و پس از اینکه کشورهای تحت رهبری غرب روسیه را به‌دلیل حمله به اوکراین مجازات کردند، پوشش دیپلماتیک و راه نجات مالی برای رهبر روسیه فراهم کرده است.
پوتین روز سه‌شنبه وارد پکن شد تا در مجمع کمربند و جاده شرکت کند؛ نشستی درباره ابتکار سیاست خارجی با امضای شی که هدف از آن گسترش نفوذ چین در خارج از کشور از طریق پروژه‌های زیرساختی در کشورهای عضو است. این دومین سفر پوتین به خارج از روسیه از زمانی است که دادگاه کیفری بین‌المللی در ماه مارس حکم بازداشت وی را به ظن جنایات جنگی صادر کرد. پوتین هفته گذشته برای شرکت در نشست سران کشورهای شوروی سابق به قرقیزستان سفر کرد. ماه گذشته، او از گردهمایی کشورهای بریکس در آفریقای جنوبی و اجلاس گروه20 در هند صرف‌نظر کرد. کرملین گفت که در چین، پوتین روز چهارشنبه به شی خواهد پیوست تا با هیات وزیران دیدار کند. این دو مرد همچنین امروز یک به یک با هم ملاقات خواهند کرد.
در میان اولویت‌های پوتین، خط لوله گاز «انرژی سیبری2» است که مسیر گاز روسیه قرار بود به اروپا برود، اکنون به سمت چین بازمی‌گردد. مشخص نیست که پکن چقدر از این پروژه که مستلزم ساخت خط لوله از طریق مغولستان است، حمایت می‌کند. تکمیل یک توافق با درگیری بین اسرائیل و حماس که می‌تواند اثرات غیرقابل پیش‌بینی بر خاورمیانه داشته باشد و بر قیمت جهانی گاز طبیعی تاثیر بگذارد، پیچیده‌تر می‌شود. یان کین، تحلیلگر ارشد انرژی در گروه بورس لندن گفت: «ابهامات بسیار زیادی وجود دارد که اکنون نمی‌توان یک معامله قیمتی را رقم زد.» تجارت بین چین و روسیه در 9ماه اول سال 30درصد رشد داشته است و انتظار می‌رود کل تجارت در سال2023 رکورد 190میلیارد دلاری سال گذشته را بشکند. بیش از یک‌سوم کل صادرات نفت روسیه در حال حاضر به چین می‌رود و منبع مهمی از بودجه جنگ را برای کرملین فراهم می‌کند.
به نظر می‌رسد که درگیری در حال تبدیل شدن به یک جنگ فرسایشی طولانی است، به‌طوری‌که کارشناسان نظامی می‌گویند که هر دو طرف با یک چشم‌انداز مبهم روبه‌رو هستند؛ به‌گونه‌ای‌که هیچ‌کدام از دو طرف قادر نیستند که ضربه اساسی را وارد آورند. برای چین، وضعیت موجود مطابق با منافع این کشور است. تثبیت خطوط مقدم در اوکراین به این معنی است که پکن نیازی به مداخله چشمگیر در طرف روسیه برای جلوگیری از شکست نظامی که می‌تواند سیطره پوتین بر قدرت را متزلزل کند، ندارد و جنگ طولانی و بی‌نتیجه روسیه را از نظر اقتصادی و دیپلماتیک به چین وابسته می‌کند و برای مقابله با پکن در مناطقی که منافع ژئوپلیتیک آنها با هم تداخل دارد، مانند آسیای مرکزی، حواس مسکو پرت می‌شود.
الکساندر گابویف، مدیر مرکز اوراسیا کارنگی روسیه گفت: «چین آماده نیست روسیه را قربانی کند.» چین به‌نوبه خود برای پر کردن شکاف شرکت‌های غربی در بازار مصرف روسیه وارد عمل شده است. برای مثال از هر دو خودرویی که امروزه در روسیه فروخته می‌شود، یکی از چین می‌آید. قبل از جنگ، فروش خودروهای چینی به روسیه ناچیز بود. گابویف گفت: «اگرچه چین شریک ارشد این روابط باقی می‌ماند، بهبود ناچیز اقتصاد چین پس از پاندمی تا حدودی موقعیت چانه‌زنی روسیه را از زمان آخرین دیدار این دو رهبر در مسکو در ماه مارس تقویت می‌کند.» شی و پوتین تنها چند هفته قبل از حمله مسکو، شراکت «بدون محدودیت» را اعلام کردند تا نشان دهند که در مخالفت با آنچه که آنها هژمونی ایالات متحده می‌نامند، همسو هستند.
درحالی‌که این همسویی همچنان پابرجاست، چین برای مدیریت روابط خود با شرکای تجاری مهم، مانند اتحادیه اروپا، مجبور است روابط خود با روسیه را محافظت‌شده پیش ببرد. چین سعی کرده خود را در قبال جنگ که وارد بیست و یکمین ماه خود شده است، بی‌طرف جلوه دهد. در اوایل سال جاری، پکن یک راه‌حل سیاسی پیشنهادی برای پایان دادن به درگیری‌ها صادر کرد، اگرچه این طرح توسط واشنگتن و برخی از متحدانش به‌دلیل حفاظت از منافع روسیه مورد انتقاد قرار گرفت.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1074267/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هم میهن گزارش داد: بزرگان علیه شورای نگهبان

افکار عمومی و زیباکلام

خشکاندن عمدی 16 هزار درخت در تهران

رای دادگاه عالی ایرلند شمالی چالشی جدید برای سوناک

ماجرای نامه خانواده سربازان اسرائیلی و ابراز نگرانی از سرنوشت فرزندانشان چه بود؟

کنایه مقام حماس به «سالیوان»: آفتاب را نمی‌توان پوشاند

اوکراین از فرانسه کمک خواست

ایندیپندنت: دولت بایدن در قحطی ویرانگر غزه دست دارد

بایدن با تبریک روز نکبت: تعهد آمریکا به اسرائیل قاطع است

کامرون: حمله شهرک‌نشینان اسرائیلی به کاروان حامل کمک‌های امدادی به غزه وحشتناک است

کلید معجزه در بافت‌فرسوده

امضای 3 میلیارد دلار تفاهم‌نامه دریاپایه بین شرکای ایرانی و خارجی

تغییر محدود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار ثابت ماند

وزیر صمت: برنامه ویژه‌ای برای شیرین‌سازی آب دریا و انتقال آن به کویر مرکزی ایران داریم

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 105 ایثارگر

کشف زمین خواری در زاهدان

انتصاب سرپرست و کاردار جدید سفارت ایران در انگلیس

مشوق‌های فرزندآوری موجب تغییر ذهنیت افراد نخواهد شد/ اقتصاد اولویت اول در موضوع فرزندآوری نیست

اعتیاد به قمار و نارضایتی از زندگی روزمره

اعتبار مجوزهای کاغذی تمام شد | امکان تداوم تبدیل مجوزهای برقرار است

روزنامه اصولگرا: تغییر معاون پارلمانی بخشی از پروژه تسخیر مجلس از سوی دولت است

هاآرتص: اسرائیل به 100 سالگی می‌رسد؟

ریسک قالیباف و امیدواری ذوالنوری

نبرد بزرگ شاهنامه اینجا رخ داد

عادی‌سازی بدون نقشه راه

گروه جدیدی از آوارگان سوری از لبنان به کشور خود بازگشتند

بیش از 100 مرتبه بمباران غزه در 24 ساعت اخیر

زد و خورد در پارلمان گرجستان

کرملین: بازداشت هر یک از شهروندان آمریکایی در روسیه جزئیات خاصی دارد

رئیس‌جمهور قانون ساماندهی بازار مسکن را ابلاغ کرد

پرشدگی سدها به 67درصد رسید؛ پُرشدن کامل مخازن 9 سد مهم

سهم خانوار از سفره اعتبارات بانکی افزایش یافت

حمایت فراجا از برنامه‌های شفاف‌سازی در صندوق ذخیره فرهنگیان

مشکلات 8 بنگاه‌ اقتصادی استان بوشهر رسیدگی شد

بیشترین توان قوه قضائیه را در حمایت از تولید گذاشته‌ایم

پوتین برای طولانی شدن جنگ اوکراین آماده می‌شود

تایمز: حماس شکست‌ناپذیر است

انهدام هسته تروریستی وابسته به داعش در مغرب

آخرین خبرها از تحولات نوار غزه از زبان خبرنگار اعزامی صداوسیما

فرصت 4 ماهه آمریکا به چین برای فروش یک زمین

واریز مستمری فوق‌العاده به حساب مددجویان سیل‌زده در سیستان

نفت سنگین ایران گران‌تر شد

ادعای یک کارشناس اقتصادی: طلافروشان در 1401 به طور متوسط اندازه 1.5 سکه یک گرمی مالیات پرداخته‌اند!

دستور رییس‌جمهور برای رسیدگی به دغدغه اخیر طلافروشان

یک کارخانه ماکارونی در تهران پلمب شد

عرضه 80 درصدی سهام صندوق ذخیره فرهنگیان در بورس

یارانه دهک اول تا سوم واریز شد

تداوم عقب‌نشینی دلار در بازار‌غیررسمی/کاهش نرخ ارز ادامه‌دار است؟

بازگشت امید به فعالان اقتصادی با احیای کمیته ارزی اتاق ایران

صدور مجور 109 فقره املاک مازاد دولتی در مازندران