ایرانیان جهان

آخرين مطالب

الهام علی‌اف در انتخابات گذشته در چه مناطقی بیشترین و کمترین رأی را داشت؟ آسیا

الهام علی‌اف در انتخابات گذشته در چه مناطقی بیشترین و کمترین رأی را داشت؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تسنیم / اگرچه تخلفات قانونی در انتخابات جمهوری آذربایجان کم نیست، اما جالب است که در نتایج اعلام‌شده رسمی، مشخص می‌شود که در کدام مناطق این کشور همدلی کم‌وبیش با نامزدهای حاکم و مخالف وجود دارد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان در 7 دسامبر دستور برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری زودهنگام در جمهوری آذربایجان را امضا کرد.
بر اساس این فرمان، انتخابات باید دو ماه بعد در 7 فوریه 2024 برگزار شود.
نباید فراموش کرد که آخرین انتخابات ریاست جمهوری در این کشور در سال 2018 به طور زودهنگام برگزار شد. از آنجایی که احزاب اصلی مخالف شرکت نکردند، انتخابات بدون رقابت برگزار شد.
بازار
در همین راستا، آخرین انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان که در یک فضای نسبتاً رقابتی برگزار شد، 10 سال پیش در سال 2013 برگزار شد. در آن زمان نمایندگان اپوزیسیون اصلی شورای ملی نیروهای دموکراتیک را سازماندهی کردند و جمیل حسنلی تاریخدان را برای ریاست جمهوری معرفی کردند. هر دو سازمان بین‌المللی و مستقل محلی گزارش دادند که در انتخابات سال 2013 تخلفات زیادی از قانون صورت گرفته است.
اگرچه تخلفات قانونی در انتخابات جمهوری آذربایجان کم نیست، اما جالب است که در نتایج اعلام‌ شده رسمی، مشخص می‌شود که در کدام مناطق این کشور همدلی کم‌وبیش با نامزدهای حاکم و مخالف وجود دارد.
در نتایج رسمی انتخابات ریاست جمهوری سال 2013 اعلام شد که الهام علی‌اف رئیس‌جمهور فعلی 84.5 درصد، جمیل حسنلی نامزد شورای ملی 5.5 درصد و اقبال آقازاده نامزد حزب امید 2.4 درصد آرا را کسب کردند.
فضولی کمترین رأی را به دولت علی‌اف داد
بر اساس پروتکل‌های رسمی اعلام‌شده از سوی کمیسیون مرکزی انتخابات در مورد انتخابات سال 2013، حوزه‌ای که الهام علی‌اف در آن کمترین رأی را از نظر درصد به دست آورد، حوزه انتخابیه شماره 84 فضولی است.
در اینجا 78.2 درصد از رأی‌دهندگان به علی‌اف رأی دادند. برخلاف بسیاری از حوزه‌های انتخابیه، در فضولی بر اساس نتایج رسمی، اقبال آقازاده (6 درصد) رتبه دوم و جمیل حسنلی (5.7 درصد) رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
جالب است که حوزه انتخابیه فضولی یکی از دو حوزه انتخابیه با بیشترین آرای باطله در انتخابات سال 2013 است. در اینجا، 3.6 درصد از کسانی که در انتخابات شرکت کردند، رأی را مخدوش کردند. تجزیه‌وتحلیل نتایج انتخابات نشان می‌دهد که درصد آرای باطل در مناطقی که نماینده اپوزیسیون درصد نسبتاً بالاتری از آرا را به دست آورده است نیز بیشتر است.
علاوه بر حوزه انتخابیه فضولی، حوزه انتخابیه یولاخ، ختایی اول، نریمانوف نظامی دوم (گنجه) و خانکندی از جمله حوزه‌هایی هستند که الهام علی‌اف نامزد حاکمیت کمتر از 80 درصد آرا را به خود اختصاص داده است.
بالاترین رأی به دولت علی‌اف کجا اعلام شد؟
بر اساس نتایج رسمی اعلام شده توسط کمیسیون مرکزی انتخابات، حوزه‌هایی که رئیس‌جمهور علی‌اف از نظر درصد آرا در آن‌ها بیشترین رأی را کسب کرده، حوزه‌هایی هستند که در جمهوری خودمختار نخجوان واقع شده‌اند.
اعلام شد که الهام علی‌اف نزدیک به 90 درصد آرا را در هر یک از هفت حوزه انتخابیه واقع در این جمهوری خودمختار به دست آورده است. نباید فراموش کرد که شعب اخذ رأی نخجوان از جمله شعبی است که ناظران مستقل کمترین حضور را دارند.
پس از جمهوری خودمختار نخجوان، حوزه‌های انتخابیه‌ای که علی‌اف بیشترین آرا را در آن‌ها کسب کرده است عبارتند از کلبجر (89.4 درصد)، خزر (88.6 درصد) و قاراداغ (88 درصد).
مناطقی که اپوزیسیون بیشترین آرا را در آن‌ها جمع‌آوری کرد
از نتایج رسمی انتخابات اعلام شده توسط کمیسیون مرکزی انتخابات مشخص است که جمیل حسنلی، نماینده اصلی اپوزیسیون در انتخابات 2013، آرای نسبتاً بیشتری در حوزه‌های انتخاباتی باکو کسب کرده است.
نباید فراموش کرد که تعداد ناظران مستقل انتخابات در باکو نسبتاً زیاد بود. بر اساس نتایج رسمی، حوزه‌ای که حسنلی در آن بیشترین آرا را از نظر درصد کسب کرده، حوزه اول یاسامال بوده است.
بر اساس ارقام رسمی اعلام شده برای این منطقه، جمیل حسنلی 13.3 درصد آرا را به خود اختصاص داده است. دومین حوزه انتخاباتی که اپوزیسیون در آن بیشترین رأی را دارد، حوزه اول نسیمی است. حسنلی 11.9 درصد آرا را به دست آورد.
در خارج از باکو، منطقه‌ای که نامزد اپوزیسیون بالاترین رأی را دارد، حوزه انتخاباتی زنگیلان-قبادلی است. در اینجا 8.8 درصد از رأی‌دهندگان به جمیل حسنلی رأی دادند. بر اساس نتایج رسمی، نامزد اصلی اپوزیسیون کمترین آرا را در قلمرو جمهوری خودمختار نخجوان کسب کرده است.
میزان مشارکت در انتخابات
بر اساس اطلاعات رسمی، مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری 2013، 72.3 درصد بوده است. بر اساس پروتکل‌های اعلام شده از سوی کمیسیون مرکزی انتخابات، شعب اخذ رأی با بیشترین مشارکت رأی‌دهندگان در آذربایجان در جمهوری خودمختار نخجوان ثبت شد.
این ارقام نیز مانند سایر شاخص‌ها نشان می‌دهد که منطقه‌ای که بیشترین تقلب در انتخابات را دارد نخجوان است. علاوه بر جمهوری خودمختار، مشارکت رسمی رأی‌دهندگان در مناطق بینه‌قدی و لنکران- آستارا نیز بیشتر بود.
بر اساس نتایج رسمی، حوزه‌ای که کمترین میزان مشارکت رای‌دهندگان را دارد، حوزه اول سوراخانی است. در اینجا میزان مشارکت در انتخابات تنها 58 درصد بود، یعنی حدود 20 درصد کمتر از میانگین کشوری. سایر حوزه‌های انتخابیه با مشارکت نسبتاً کم رأی‌دهندگان حوزه‌های انتخابیه واقع در باکو هستند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1093183/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله ایران/ تقویت روابط هند و ایران از طریق پروژه بندر چابهار

سرمقاله دنیای اقتصاد/ ریشه‌های گنوسی نظریه تاریخی مارکس

سرمقاله صبح نو/ مجلس دوازدهم چه آرایشی دارد؟

سرمقاله جهان صنعت/ سخنی با رییس سازمان برنامه‌ و بودجه

حمله پلیس هلند به تجمع همبستگی با غزه

حمله پهپادی مقاومت عراق به ایلات

برنده بزرگ مناقصه اکتشاف نفت و گاز عراق

قیمت پیاز افزایش یافت

پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری خرداد از ساعت 14 امروز

قبر در بهشت زهرا(س) رایگان شد

شوک قیمتی در بازار خودرو

کشف انبار چینی‌های قاچاق در تهران

بورس در گردنه مالیات

سرمقاله خراسان/ به بهانه جشن ملی کتاب

سرمقاله کیهان/ معجزه غزه، تجدید خاطره عبور از نیل

سرمقاله وطن امروز/ شلیک دانشجویان به حکمرانی غرب

سرمقاله فرهیختگان/ به جنبش مقاومتی کتاب علیه مک دونالدیسم بپیوندیالدید

سرمقاله شرق/ ملاحظاتی درباره «دکترین هسته‌ای»

سرمقاله اعتماد/ تراژدی عبرت‌آموز سهراب و روز فردوسی

همسر نتانیاهو کجاست؟

آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد

کارشناس مسائل اقتصادی: افزایش نرخ ارز ریشه غیراقتصادی داشت

آیا واردات نهاده‌های دامی در گرو انحصار است؟

شرکت‌های چینی مناقصه اکتشاف نفت و گاز عراق را برنده شدند

استولتنبرگ: اگر اوکراین شکست بخورد، بازسازی نخواهد شد

سی‌ان‌ان: اوکراین با کابوس روبرو است

30 شهید در حمله صهیونیست‌ها به مرکز نوار غزه

سایه روشن بازار اجاره با ایجاد سامانه خودنویس

افزایش اندک قیمت جهانی نفت

افزایش نرخ ارز در هفته‌های گذشته ریشه غیراقتصادی داشت

پیش‌بینی یک فعال اقتصادی از قیمت ارز در بازار/ شریعتی: نرخ دلار احتمالا به این عدد می‌رسد

فلسفه وجودی بنیاد شهید و امور ایثارگران ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

تقدیر نماینده ولی فقیه در استان از مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان

بنیاد گیلان، دستگاه برتر در ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شد

آیین تجلیل از دختران شاهد به مناسبت روز دختر در همدان

آیا جان رالز می‌تواند دموکراسی را نجات دهد؟

جلیلی: آینده روشنی را برای کشور متصور هستیم

روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه 25 اردیبهشت

رائفی پور و حسابی که با کتاب نمی‌خواند!

«حسین صمصامی»؛ آقای دلار ارزان در مجلس

بـازگشت اجباری؛ موج جدید مهاجرت معکوس ایرانیان از کانادا

هشدار «حجاریان» به اصلاح طلبان

روایت فعال اصلاح طلب از چهارراه پیش روی جامعه ایران

رویکرد رسانه‌های اصلاح‌طلب به سرکوب جنبش‌های دانشجویی مدافع فلسطین

تغییر سطح بازدارندگی تهران چه معنایی دارد؟

اصلاح‌طلبان قوی‌ترین آلترناتیو وضع موجود هستند

پرونده بزرگ فساد در سکوت فدراسیون فوتبال

واکنش حماس به اظهارات نتانیاهو برای تسلیم کردن این جنبش

افسر ارتش آمریکا در اعتراض به حمایت واشنگتن از رژیم صهیونیستی استعفا کرد

پیش‌فروش بلیت قطار برای نیمه اول خرداد از فردا آغاز می‌شود