ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پاپ‌آپ‌های اعلانات در نسخه‌های سال آینده فایرفاکس حذف خواهند شد ایالات متحده آمریکا

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - موزیلا آن دسته از تبلیغات پاپ‌آپ یا بازشو که در اعلانات نمایش داده می‌شوند را در مرورگر فایرفاکس به‌صورت پیش‌فرض مخفی خواهد کرد.

یکی از مهندسان فایرفاکس در گفت‌و‌گو با ZDNet، وب‌سایت حوزه‌ی فناوری، اعلام کرده که موزیلا در جهت بهبود سلامت محیط وب و مبارزه با ترویج پیام‌های اسپم، از آغاز سال آینده آن دسته از تبلیغات پاپ‌آپ یا بازشو که در اعلانات نمایش داده می‌شوند را به‌صورت پیش‌فرض مخفی خواهد کرد. اقدام یادشده در نسخه‌ی 72 از مرورگر فایرفاکس اعمال خواهد شد که قرار است ژانویه‌ی سال 2020 میلادی منتشر شود. اقدام مذکور پس از آن صورت می‌گیرد که موزیلا ماه آوریل، آزمایشی را برای سنجش چگونگی ارتباط کاربران با اعلانات انجام داد و راه‌های مختلف برای مسدودسازی اعلانات آزار‌دهنده و ناخوانده را بررسی کرد. آمار به‌دست‌آمده از آزمایش مذکور نشان داد، اکثریت قریب به اتفاق، یعنی حدود 97 درصد از کاربران فایرفاکس، اعلانات ظاهرشده در سایت‌ها را رد کرده یا تصمیم می‌گیرند تا برای جلوگیری از نمایش هرگونه اعلانی، سایتی که برای نمایش اعلانات درخواست می‌کند را مسدود کنند. درنتیجه مهندسان موزیلا قصد دارند از نسخه‌ی 72 به بعدِ مرورگر فایرفاکس اعلاناتی را که به‌صورت آویزان از نوار URL نشان داده می‌شوند مخفی کنند. اگر یک وب‌سایت اعلانی را در قسمت پایین نوار URL نشان دهد، تبلیغ مذکور به‌صورت پیش‌فرض مخفی می‌شود و نمایش داده نخواهد شد. فایرفاکس به‌جای اعلان مخفی‌شده، آیکونی را با جلوه‌ی wiggle (به‌معنی لرزان) نمایش می‌دهد تا کاربران از وجود اعلان پاپ‌آپ مطلع شوند. اما اعلان یادشده تا زمانی‌که کاربران روی آن کلیک نکنند نمایش داده نمی‌شود. تصویر متحرک زیر، جلوه‌ای از مخفی‌کردن اعلان توسط فایرفاکس است.
نسخه‌های نایتلی (Nightly) از مرورگر فایرفاکس پیش‌تر نیز قابلیت مسدود کردن اعلانات پاپ‌آپ را داشتند، اما نسخه‌ی پایدار فایرفاکس از ماه ژانویه‌ی آینده ویژگی مذکور را دارا خواهد بود. رابط‌های برنامه‌نویسی اعلانات و تأثیرات مخربشان
مقاله‌های مرتبط:
مرورگر فایرفاکس؛ انتخاب آژانس امنیت سایبری آلمان به‌عنوان امن‌ترین مرورگر هشت افزونه‌ی جاسوسی که باید فورا آن‌ها را پاک کنید
تبلیغات پاپ‌آپ که به‌صورت اعلان نمایش داده می‌شوند از زمان انتشار نسخه‌ی 22 از مرورگر کروم در ماه سپتامبر سال 2012 و همچنین نسخه‌ی 22 فایرفاکس در ماه ژوئن سال 2013، همراه‌با رابط‌های برنامه‌نویسی اعلانات (API) به مرورگرهای مدرن اضافه شدند. هدف اولیه‌ی شرکت‌ها این بود که پس از بسته‌شدن تب‌ها توسط کاربر، وب‌سایت‌ها با نشان‌دادن اعلانات کاربران را از محتوای جدید آگاه کنند. برای مثال وب‌سایت Slack اعلانات مربوط به ایمیل یا اطلاعات مربوط به شبکه‌های اجتماعی کاربران را در یک جا جمع می‌کند. کاربرانی که در اسلک عضو شده‌اند با پایان‌یافتن مکالمات تب‌های مربوطه را می‌بندند. APIهای اعلانات به این دسته از وب‌سایت‌ها کمک می‌کنند تا هنگام آمدن پیامی جدید یا ایجاد محتوایی تازه، با ایجاد پنجره‌های بازشو یا پاپ‌آپ کاربران‌شان را مطلع کنند. سایت‌های جدید همچون ZDnet نیز از اعلانات برای آگاهی‌بخشی به کاربران در مورد انتشار مقالات جدید استفاده می‌کند. شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها نیز از اعلانات برای نشان‌دادن پیام‌های جدید و موضوعات مرتبط بهره می‌برند. این ویژگی موارد استفاده‌ی خود را دارد و اگر به‌صورت صحیح به کار گرفته شود، می‌تواند بسیار مفید باشد.
کلاه‌برداران و فرستندگان اسپم اعلانات را دوست دارند
طی چند سال گذشته، گروه‌های فرصت‌طلب و سوداگر متوجه شده‌اند که APIهای اعلانات روش‌های مناسبی را برای ارسال اسپم به کاربران، حتی پس از بسته‌شدن تب‌ها فراهم می‌کنند. گروه‌های جرایم سایبری با فریب کاربرانی که به‌صورت تصادفی از برخی سایت‌ها دیدن می‌کنند، پاپ‌آپ‌های اعلانات را به آن‌ها نشان می‌دهند. اگر کاربر تصادفا روی گزینه‌ی اشتباه کلیک کند و در یکی از این سایت‌های مشکوک عضو شود، در این صورت با پنجره‌هایی که محتوایی آزار‌دهنده دارند مواجه خواهد شد. دیده شده که سازندگان تهدیدات مخرب با استفاده از اعلاناتی که با نام اسپمِ حق اشتراک نیز شناخته می‌شوند، با لینک‌هایی کاربران را به محصولات نامعتبر و صفحات دانلود بدافزارها، محصولات دارویی بی‌کیفیت و اسپم ویاگرا هدایت می‌کنند. جرومه ساگورا ، تحلیل‌گر بدافزار در مؤسسه‌ی Malwarebytes در مصاحبه‌ای با ZDNet گفت: انتشار اعلاناتی که اسپم هستند، به‌ویژه از طراف موارد خاصی از منتشرکنندگان و به‌طور کلی سازندگان بدافزار کاملا متداول است. از آنجایی که بیشتر مرورگرها توانایی مسدودکردن پاپ‌آپ‌های تبلیغاتی و پاپ‌آندرها (پنجره‌های تبلیغاتی که زیر پنجره‌ی مرورگر باز می‌شوند) را دارند، سواستفاده‌ها بیشتر از طریق اعلانات صورت می‌پذیرد. مزیت‌های چنین ویژگی در وهله‌ی اول برای من جای سؤال بود یا حداقل خواستار نظارت جدی روی نحوه‌ی اعمال آن هستم. او ادامه می‌دهد: سال‌ها پیش کاربران در مورد آزاری که تبلیغات پاپ‌آپِ اعلانات در دستگاه‌هایشان ایجاد می‌کرد به شما مراجعه می‌کردند. دلیل نمایش چنین محتوایی برنامه‌های تبلیغاتی مزاحمِ نصب‌شده رو دستگاهشان بود. اما به نظر من این‌ روزها انتشار اعلاناتی که اسپم هستند و با مهندسی پایه‌ایِ اجتماعی به‌راحتی پیاده‌سازی می‌شوند، جایگزین برنامه‌های تبلیغاتی شده است. در مقایسه با پاک کردن برنامه در دستگاه‌های آلوده، حذف اعلاناتی که اجازه‌ی نمایش یافته‌اند بسیار آسان‌تر است، اما بسیاری از کاربران نمی‌دانند که چگونه این کار انجام می‌شود. من فکر می‌کنم تصمیم موزیلا برای سلامتی وب مفید است.
سازندگان مرورگرها نیز متوجه شده‌اند که ویژگی مذکور می‌تواند بسیار آزار‌دهنده و کاملا خطرناک باشد. در سال‌های اخیر، اکثر مرورگرها تنظیماتی را برای جلوگیری از نمایش اعلان وب‌سایت‌ها اضافه کرده‌اند. با این حال موزیلا اولین سازنده‌ی مرورگر است که اعلانات پاپ‌آپ را به‌صورت پیش‌فرض مسدود می‌کند. کاربران می‌توانند از طریق بخش تنظیمات مرورگر، دریافت اعلانات از سایت‌ها را متوقف کنند. بیشتر مرورگرها از نوعی ویژگی جست‌وجو در بخش تنظیمات پشتیبانی می‌کنند. کاربران می‌توانند از ویژگی یادشده برای جستجوی گزینه‌های مربوط به اعلانات استفاده کرده و سایت‌های نامعتبر را مسدود یا اشتراکشان را در آن‌ها لغو کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/103150/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ بودجه عمرانی در نقش گوشت قربانی!

سرمقاله کیهان/ صد رحمت به توپ میرزا آقاسی!

وقتی اوضاع اقتصادی خوب نیست، استقلال به چه کاری می‌آید؟ + فیلم

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

تمام ایده‌های دانش‌بنیانی قدرت تولید انبوه را دارند؟

روزنامه‌های اقتصادی شنبه 1 اردیبهشت

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

دارندگان کارت سوخت بخوانند

توقیف محموله سوخت قاچاق در سمنان

طالبان خواستار تکمیل پروژه‌های نیمه تمام سازمان ملل شد

روزیِ نو؛ مجله‌ای رادیویی با رویکرد امیدبخشی

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

پایان اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا

پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط/ صندوق تثبیت ارزی با دلار 3 نرخی کارایی ندارد

تنها تا 26 اردیبهشت برای تبدیل مجوز‌های کاغذی کسب و کار به الکترونیکی فرصت وجود دارد

چهارمحال و بختیاری در جایگاه ششم صدور پروانه کسب الکترونیکی کشور

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

وحدت نظر در تدوین سازوکارهای مشارکت مردم در عرصه اقتصاد ضروری است

آمادگی ایران برای ارتقای روابط با الجزایر

«موزه دین و زندگی» در بلوار پیامبر اعظم (ص) ایجاد می‌شود

هشدار وزیر فرهنگ لبنان نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورش

آمریکا به کمک آرژانتین می‌رود

«محسن رضایی» با اعضای شورای نگهبان دیدار و گفتگو کرد

بایدن در آستانه شکست؟

ارمنستان 4 روستای منطقه «قزاق» را به آذربایجان واگذار کرد

اذعان صهیونیست ها به تداوم قدرت مقاومت فلسطین در غزه

لاوروف: برای مذاکره در مورد اوکراین آماده‌ایم

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

توقیف خودروی قاچاق در ساری

لغو پروازهای شرکت‌های اروپایی به اراضی اشغالی

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی