نان مهمترین منبع دریافت نمک در بین ایرانی ها است
آلمان
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان- طرح پایش عوامل خطر تغذیه ای در مواد غذایی صنعتی و صنفی کشور یکی از
برنامه های انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی است که به صورت مشترک
با سازمان غذا و دارو در سال 95 آغاز شده و تا کنون در حال انجام است.
در
این طرح تعدادی از عوامل خطر تغذیه ای شامل نمک در مواد غذایی صنعتی و
سنتی کشور مورد ارزیابی قرار گرفته است که نتایج این ارزیابی به سازمان غذا
و دارو هم ارائه شده است.
براساس نتایج ارزیابی های انجام گرفته،
تغییرات بسیار خوبی در دستورالعمل ها و ضوابط وزارت بهداشت در ارتباط با حد
مجاز نمک در مواد غذایی انجام گرفته است.
دکتر هدایت حسینی اظهار کرد: باتوجه به نوع رژیم غذایی
ایرانی ها، بیشترین مقدار نمک دریافتی روزانه ما از طریق مصرف نان است؛ بعد
از آن پنیر رتبه دوم و دوغ رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
وی
حدمجاز مصرف روزانه نمک را 5 گرم اعلام کرد و گفت: براساس استاندارد موجود
مقدار نمک در نان باید یک درصد باشد که باتوجه به متوسط مصرف روزانه حدود
300 گرم، 3 گرم نمک مورد نیاز بدن از طریق نان تامین می شود.
حسینی مصرف
متوسط روزانه نان در کشور را حدود 300 گرم برای هر فرد اعلام کرد و گفت:
هرچند تفاوت هایی بین گروه های جمعیتی و سنی وجود دارد اما ایرانی ها به
طور متوسط در روز حدود 300 گرم نان مصرف می کنند.
وی بیان داشت: ارزیابی
های این طرح نشان داد که بسیاری از نان های موجود در کشور هم، دارای نمک
بیش از مصوب سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد است.
رئیس انستیتو
تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، به وجود نمک پنهان در مواد غذایی
اشاره کرد و گفت: برخی از انواع نمک دریافتی ما از نوع نمک پنهان در غذاها
است که ما آن احساس نمی کنیم، اما بدن ما آنها را دریافت می کند.
-
سه شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۶:۴۷:۳۶ AM
-
۶۷۴ بازديد
-
ایرنا
-
نان
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/10992/