ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تیتر مهم ترین اتفاقات جهان در 2019 خواندنی ها

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / بر اساس یک نظرسنجی خبرگزاری آسوشیتدپرس از مدیران و دبیران خبری رسانه‌های آمریکا، موضوع استیضاح دونالد ترامپ مهمترین سوژه خبری سال 2019 بوده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس هر ساله با نزدیک شدن به موعد سال نوی میلادی در یک نظرسنجی از مدیران و دبیران خبری رسانه‌های آمریکا دست به انتخاب 10 مورد از مهمترین سوژه های خبری سالی که رو به پایان است می‌زند.
بر اساس نظرسنجی امسال آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ علاوه بر این که محور مهمترین سوژه خبری سال بوده با دومین و سومین سوژه خبری مهم سال 2019 یعنی مهاجرت و تحقیقات درباره مداخله روسیه در انتخابات 2016 ارتباط دارد.
آسوشیتدپرس نخستین بار این نظرسنجی خود برای انتخاب سوژه های خبری مهم سال را در سال 1936 انجام داد که در آن سال مهمترین سوژه کناره گیری ادوارد هشتم، پادشاه انگلیس از تاج و تخت بود.
10 سوژه خبری مهمی که در نظرسنجی امسال آسوشیتدپرس مشخص شده‌اند به ترتیب اهمیت عبارتند از:
1- استیضاح ترامپ: دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا تحت رهبری نانسی پلوسی رئیس این مجلس فرآیند استیضاح دونالد ترامپ را با وارد کردن اتهام سوءاستفاده از قدرت به وی به دلیل تحت فشار قرار دادن ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در یک گفتگوی تلفنی جنجالی در ماه ژوئیه به هدف وادار کردن او به تحقیقات درباره یک رقیب سیاسی داخلی یعنی جو بایدن به جریان انداختند. آنها در بندهای استیضاحی که علیه ترامپ تصویب کردند همچنین او را متهم به ایجاد مانع بر سر راه فعالیتهای نظارتی کنگره کردند. با این حال دموکراتها در نهایت در جلب حمایت جمهوریخواهان هم‌حزب با ترامپ به استیضاح او شکست خوردند.
2- مهاجرت: دولت ترامپ دست به اجرای یک سری قوانین سخت‌گیرانه جدید در قبال مساله مهاجرت پس از افزایش چشمگیر ورود خانواده های مهاجر از مرکز مکزیک به داخل آمریکا زد. بعد از مطرح شدن این قوانین و سختگیری در بازداشت مهاجران غیرقانونی، گزارش مرگ چند تن از کودکان این مهاجران در بازداشتگاه‌های آمریکا منتشر شد. رسانه‌ها در ادامه به انتشار گزارشهایی درباره وضعیت ناگوار شرایط نگهداری مهاجران غیرقانونی در بازداشتگاه های آمریکا پرداختند. ترامپ همچنین توانسته بخشی از بودجه مربوط به ساخت دیوار در مرز با مکزیک را از جانب پنتاگون به دست بیاورد. او قوانین جدیدی را نیز به اجرا درآورد که سبب شد ده‌ها هزار پناهجو در خاک مکزیک منتظر مشخص شدن تکلیف پرونده‌هایشان در آمریکا بمانند.
3- تحقیقات درباره ارتباط ترامپ-روسیه: رابرت مولر، بازرس ویژه پرونده مربوط به تحقیقات درباره مداخله روسیه به نفع دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2016 بعد از گذشت دو سال از این تحقیقاتش در گزارش نهایی خود اعلام کرد، سند و مدرک کافی در خصوص وجود دسیسه میان کمپین ریاست جمهوری 2016 ترامپ و روسیه نیافته است. با این حال مولر بعدا شهادت داد که در عین حال ترامپ را از اتهام ممانعت از اجرای عدالت تبرئه نمی‌کند. این تحقیقات در ژوئیه 2016 از سوی اف‌بی‌آی گشوده شده و در ادامه تحت مسئولیت بازرس ویژه رابرت مولر قرار گرفت. او شش تن از نزدیکان ترامپ را به ارتکاب جرایم گوناگون و 25 متهم روسی را نیز به مداخله در انتخابات آمریکا متهم کرد. یکی از مهمترین زمانها در سال 2019 وقتی بود که گزارش نهایی مولر از تحقیقاتش منتشر شد.
4- تیراندازی‌ها: یکی از مهمترین اتفاقات خبری تیراندازی فرد مسلحی به سمت انبوه جمعیت مردم در یک فروشگاه والمارت در شهر ال پاسو در ایالت تگزاس بود که در جریان آن 22 نفر کشته شدند. پلیس بعدا اعلام کرد، این تیرانداز پیامهایی در ضدیت با مهاجران لاتین تبار در فضای مجازی منتشر کرده است. این حادثه تنها یکی از چند حادثه تیراندازی به سمت مردم در طی سال گذشته در آمریکا بود. چند مورد تیراندازی مهم دیگر عبارتند از حمله به یک فستیوال آشپزی در شهر گیلروی ایالت کالیفرنیا، حمله به یک مشروب‌فروشی در شهر دیتون ایالت اوهایو و حمله به یک ساختمان شهرداری در شهر ویرجینیا بیچ ایالت ویرجینیا.
5- مواد مخدر: در سال 2019 چند اداره ایالتی و محلی در آمریکا دست به شکایت از شرکتهای داروسازی در دادگاه‌ها به منظور دریافت غرامتهای سنگین از آنها به سبب اپیدمی شدن مصرف داروهای مخدر زدند. یکی از این شرکتها به نام شرکت "پردو فارما" که تولید کننده مادی "اوکسی‌کانتین" است اعلام ورشکستگی کرد و خواستار حمایت مالی از خود در مواجهه با بیش از 2700 شکایت از شرکت شد. اپیدمی شدن مصرف داروهای مخدر در آمریکا از سال 2000 تا کنون مرگ بیش از 400 هزار تن را رقم زده است.
6- تغییرات آب و هوایی: دولت ترامپ اقدام به خارج کردن آمریکا از توافقنامه مقابله با تغییرات‌ آب‌وهوایی پاریس که به هدف کنترل انتشار گازهای گلخانه ای در جهان ارائه شد کرد. مذاکرات مفصل سازمان ملل در خصوص مساله تغییرات آب‌وهوایی با توجه به واکنش منفی و برخورد شرکتهای بزرگ آلوده‌کننده آب‌وهوا در نهایت بدون هیچگونه تحول مهمی به پایان رسید. همچنین گرتا تونبرگ، فعال نوجوان جنبش اعتراض به کم‌کاری در قبال تغییرات‌ آب‌وهوایی به همراه دیگر فعالان این جنبش در سراسر جهان خواستار اقدام سرسختانه و فوری مقامهای جهان در قبال این مشکل شدند.
7- بریگزیت: در طول سال 2019 انگلیس همچنان درگیر کش‌مکش و اختلاف بر سر خروجش از اتحادیه اروپا بود. در این سال بوریس جانسونی که از حامیان سرسخت بریگزیت است سرانجام نخست وزیر انگلیس شد که در ادامه در به تصویب رساندن برنامه‌هایش برای بریگزیت در پارلمان و در دادگاه عالی شکست خورد اما در نهایت با درخواست برای برگزاری یک انتخابات سراسری جدید دست به قماری زد که در پایان به نفع او تمام شد. با پیروزی حزب محافظه‌کار بوریس جانسون در انتخابات سراسری چند روز پیش، اکنون او نسبت به اجرا شدن بریگزیت اطیمنان پیدا کرده است.
8- جنگ تجاری آمریکا و چین: آمریکا و چین به عنوان دو قدرت اقتصادی اول جهان در طول سال 2019 درگیر جنگ تجاری سختی با دست زدن به اقدامات تلافی‌جویانه علیه یکدیگر شدند. این دو کشور اخیرا اعلام کردند که به یک توافق محدود به منظور متوقف کردن این جنگ تجاری دست یافته‌اند. بر مبنای این توافق آمریکا از اعمال تعرفه های گمرکی جدید بر واردات برخی کالاهای چینی چشمپوشی کرده و در مقابل چین نیز با واردات محصولات کشاورزی بیشتر از آمریکا موافقت کرده است. دو طرف همچنان نیازمند مذاکراتی بیشتر به هدف دستیابی به یک توافق چشمگیرتر هستند.
9- زمینگیر شدن هواپیماهای شرکت بوئینگ: بعد از حادثه سقوط یکی از هواپیماهای مسافربری بوئینگ در اتیوپی که 157 کشته برجای گذاشت، ناظران ایمنی پرواز در سراسر جهان هواپیمای بوئینگ مدل 737 مکس را از پرواز بازداشتند. این در حالی است که پنج ماه قبل از سقوط هواپیما در اتیوپی، یک هواپیمای بوئینگ دیگر از مدل 737 مکس در نزدیکی سواحل اندونزی سقوط کرده بود که در جریان آن 189 تن کشته شدند. بازرسان بعدا اعلام کردند که در هر دو حادثه سقوط، اشکال در یکی از سنسورهای هواپیما سبب شده بود که سیستم کنترل پرواز هواپیما دماغه آنها را پایین نگه دارد و خلبانها در نهایت نتوانند کنترل را مجددا به دست بگیرند. زمینگیر شدن این هواپیماهای بوئینگ باعث وارد شدن میلیاردها دلار خسارت به این شرکت معروف شد. بوئینگ اعلام کرده که تولید این هواپیماها را موقتا در ماه ژانویه متوقف خواهد کرد.
10- تحولات هنگ‌کنگ: منطقه عمدتا با ثبات هنگ کنگ در سال 2019 دستخوش چندین ماه آشوب و اعتراضات گسترده و بعضا خشونت آمیز بود. محرک اولیه این اعتراضات ارائه یک قانون مناقشه برانگیز از سوی دولت این منطقه برای مجاز کردن استرداد مظنونان قضایی به چین بود. با این حال با تداوم اعتراضات، معترضان به محدود شدن آزادی‌ها در این دولتشهر و افزایش نفوذ چین بر آن اعتراض کردند. گزارش شده که در طول چند ماه اعتراضات در هنگ کنگ نیروهای پلیس ضد شورش این دولتشهر بالغ بر 26000 نارنجک گاز اشک‌آور و گلوله پلاستیکی علیه معترضان شلیک کرده و بیش از 6100 تن از آنها را نیز بازداشت کرده‌اند.
دیگر اتفاقات مهم سال 2019 در این نظرسنجی آسوشیتدپرس عبارتند از کشتار مسلمانان در دو مسجد در نیوزیلند، کمپین ریاست جمهوری مقدماتی حزب دموکرات آمریکا و آتش سوزی در کلیسای نوتردام پاریس.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/112307/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند