ایرانیان جهان

آخرين مطالب

برگزیت و مصوبه جدید پارلمان انگلیس؛ جانسون در مسیر انتحار؟ انگلیس

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تسنیم / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
اگر جانسون تحت تاثیر القائات ترامپ، به زیاده خواهی در برابر اتحادیه اروپا روی بیاورد و در نهایت، بدون هیچ گونه توافقی از این مجموعه خارج شود، بسیاری از رای دهندگان را به طغیان علیه خود وادار خواهد ساخت.
سرانجام همانگونه که پیش‌بینی می‌شد، متعاقب پیروزی حزب محافظه کار در انتخابات پارلمانی انگلیس، مجلس عوام خروج این کشور از اتحادیه اروپا در روز 31 ژانویه و طرح نخست‌وزیر «بوریس جانسون» برای برگزیت را تصویب کرد. این اولین رای‌گیری در پارلمان جدید بریتانیا بود. طرح مدنظر نخست وزیر انگلیس، با 358 رأی موافق و 234 رأی مخالف به تصویب رسید. بدین ترتیب انگلیس در روز 31 ژانویه امسال، رسما از اتحادیه اروپا جدا می شود.
مطابق طرح جانسون، انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا، وارد «دوران گذار» خواهد شد، به این معنا که طرفین (بروکسل و لندن) 11 ماه فرصت خواهند داشت تا به یک «توافق جامع» در خصوص ابعاد و جزئیات برگزیت دست پیدا کنند.
دوران ثبات یا دوران گذار
همان گونه که اشاره شد، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به معنای ورود این کشور به «دوران ثبات» و خط کشی شدن روابط اقتصادی و حقوقی این کشور و اعضای باقیمانده در این مجموعه نیست. ترامپ در لایحه جدیدی که به مجلس عوام ارائه کرد و به تصویب رسید، احتمال تمدید «دوران گذار» را رد کرده و به این ترتیب، از طرف اروپایی خواسته است که ظرف مدت مقرر، به توافق با لندن دست پیدا کند. به عبارت بهتر، در روز 31 ژانویه امسال، صرفا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رسمیت پیدا می‌کند و مشخص نمی‌شود که از میان دو گزینه «برگزیت سخت» یا «برگزیت نرم»، کدام یک به صورت عملیاتی محقق می‌شود. بدون شک یکی از بازیگرانی که در دوران گذار تلاش خواهد کرد تا انگلیس را به سوی برگزیت سخت ترغیب کند، ایالات متحده آمریکاست. دونالد ترامپ معتقد است انعقاد هرگونه توافقی میان لندن و بروکسل، به معنای استمرار بازی انگلیس در پازل اقتصادی و تجاری اتحادیه اروپاست و در چنین شرایطی لندن نمی تواند به مثابه یک متغیر اقتصادی و سیاسی مطلق وابسته به ایالات متحده در نظام بین الملل ایفای نقش کند. ترامپ بارها عنوان کرده که منتقد توافق انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر نحوه و چگونگی خروج لندن از اروپای واحد است.
منتقدان طرح جانسون چه می گویند؟
مصوبه اخیر مجلس عوام، مخالفانی نیز در انگلیس دارد. اگرچه بوریس جانسون ابراز امیدواری کرده که در پایان دوره انتقالی یک ساله به یک توافق تجاری جامع با اروپا برسد، اما بنا بر گفته بسیاری از منتقدان نخست وزیر انگلیس، زمانبندی یک ساله برای چنین مذاکراتی واقع‌بینانه نیست. آنها معتقدند رسیدن به یک توافق جامع که در برگیرنده دغدغه‌ها و ملاحظات انگلیس پس از جدایی از اتحادیه اروپا باشد، مدت زمان بیشتری را می‌طلبد و بر همین اساس لازم بود تا جانسون دوران گذار را محدود به مدت زمانی 11 ماهه نمی‌کرد. نباید فراموش کرد که انگلیس تا الان، به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا، با دیگر اعضای این مجموعه مراودات حقوقی و تجاری کاملا تعریف شده ای داشته است. به عنوان مثال مراودات تجاری انگلیس و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بدون تعرفه تجاری و محدودیت گمرکی صورت می گرفت. همچنین مبادله نیروی کار میان انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی و حتی تراکنش های بانکی میان آنها بدون هیچ گونه محدودیتی و در چارچوب نظارتی اتحادیه اروپا صورت می گرفت. با این حال، پس از مشخص شدن چگونگی خروج انگلیس از اروپا، معادله با قبل متفاوت خواهد بود. بر این اساس، انگلیس و اتحادیه اروپا باید بر سر نحوه تعریف نیروی کار، وضع تعرفه های تجاری و نحوه پیروی انگلیس از مقررات اقتصادی اتحادیه اروپا به یک نتیجه مشترک و عملیاتی برسند.
اروپا قصد امتیازدهی بیشتر به لندن را ندارد
ماجرا به این نقطه ختم نمی‌شود. هم مرز بودن ایرلند شمالی (به عنوان بخشی از قلمروی انگلیس) با جمهوری ایرلند (به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا) گره کور دیگری را در این معادله ایجاد کرده است. اکثریت قریب به اتفاق تحلیلگران مسائل امنیتی اروپا معتقدند که ایجاد محدودیت‌های مرزی یا قرار گرفتن ایست بازرسی در مرز بین ایرلند شمالی و جنوبی، مولد بحران‌های سخت و حتی منازعاتی میان طرفین خواهد بود، خصوصاً آنکه سابقه چنین خشونت‌هایی قبلا بین ساکنان دو ایرلند وجود داشته است. منتقدان نخست وزیر انگلیس معتقدند حل و فصل این دو موضوع، باید به درستی و با تمرکز زیادی صورت گیرد زیرا اتحادیه اروپا قصد ندارد به سادگی در خصوص این دو پرونده مهم به لندن امتیاز دهد. نباید فراموش کرد که سران اروپایی قصد دارند برگزیت را به مثابه یک «الگوی ناموفق و شکست خورده» برای دیگر اعضای اتحادیه اروپا (که بعضا زمینه استقلال از اروپای واحد دارند) جلوه دهند. از این رو بروکسل قصد ندارد در موارد اختلافی و در ترسیم آینده مناسبات خود و لندن، امتیاز ویژه‌ای به انگلیس دهد. در این صورت، دیگر اعضای باقیمانده در اتحادیه اروپا نیز نسبت به الگوبرداری از برگزیت و کسب امتیازات بعدی از اتحادیه اروپا ترغیب خواهند شد.
انگلیس هنوز آرام و قرار ندارد
اگرچه حزب محافظه کار و بوریس جانسون در انتخابات سراسری امسال توانستند به پیروزی قاطعی در برابر احزاب کارگر، لیبرال دموکرات و ملی گرایان اسکاتلند دست پیدا کنند، اما نباید فراموش کرد که بازی به تازگی آغاز شده است. بدون شک اگر جانسون تحت تاثیر القائات ترامپ، به زیاده خواهی در برابر اتحادیه اروپا روی بیاورد و در نهایت، بدون هیچ گونه توافقی از این مجموعه خارج شود، بسیاری از رای دهندگان را به طغیان علیه خود وادار خواهد ساخت.
بر اساس آنچه تحلیلگران مسائل انگلیس و اروپا نسبت به آن اذعان دارند، اکثر کسانی که در انتخابات سراسری اخیر به جانسون رای دادند، خواستار «خروج هدفمند و همراه با توافق نهایی» از اتحادیه اروپا هستند. در چنین شرایطی انتخاب گزینه برگزیت سخت، به معنای انتحار سیاسی جانسون و وقوع اعتراضات و شورش‌های گسترده سیاسی و اجتماعی در انگلیس خواهد بود.
در این صورت، تنها یک جریان (ملی گرایان افراطی) یا همان حزب برگزیت (حزب استقلال سابق) از تصمیم جانسون مبنی بر پشت پا زدن کامل به اروپای واحد استقبال خواهند کرد و بسیاری از رای دهندگانی که به امید «توافق نهایی با اروپا» آرای خود را به سود حزب محافظه کار به گردش درآورده اند، در مقابل جانسون خواهند ایستاد. همچنین هرگونه اقدام جانسون مبنی بر عدم توافق با اروپا و گرایش مطلق به سوی آمریکا، با مخالفت بخشی از بدنه و حتی رهبران حزب محافظه کار همراه خواهد شد. در چنین شرایطی احتمال کودتای درون حزبی علیه جانسون منتفی نیست.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/112486/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت