ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ریاست یا رقابت در 1404؟ خواندنی ها

ریاست یا رقابت در 1404؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حمید شجاعی| کمتر از یکماه دیگر مجلس یازدهم به کار خود پایان داده و مجلس دوازدهم رسما کار خود را آغاز خواهد کرد. این در حالی است که مجلس دوازدهم هنوز به طور کامل مستاجران 4 ساله خود را نشناخته و انتخابات دور دوم در جمعه پیش‌رو چهره نفرات جدید را مشخص خواهد کرد.
 با این حال از هم اکنون صحبت‌هایی پیرامون رئیس و هیأت رئیسه آینده مجلس به گوش می‌رسد و هنوز مجلس رسما تشکیل نشده نام‌هایی برای حضور کرسی ریاست مطرح می‌شود. نام‌هایی از قبیل محمدباقر قالیباف، منوچهر متکی، سیدمحمود نبویان و حتی حمید رسایی که چندی است در رسانه‌ها به میان آمده است. اما در این میان شاید بسیاری از سیاسیون اعم از اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقل بیش از بقیه یک نام را مطرح کنند و بیشتر از بقیه روی آن مانور می‌دهند. محمدباقر قالیباف شاید تنها چهره‌ای باشد که در میان اسامی کاندیداهای ریاست شانس بیشتری برای حضور مجدد بر کرسی رئیس پارلمان را داشته باشد. چهره‌ای که هر قدر در خارج از مجلس با ریاستش بر خانه ملت موافقند اما جریانات داخل مجلس مثل شریان، صبح ایران و امناء چندان تمایلی برای انتخاب قالیباف در قالب رئیس مجلس نداشته باشند. هر چند که طبق شنیده‌ها قالیباف از چندی پیش رایزنی‌های خود را برای کسب این موقعیت و مقام با اعتدالیون و مستقلین راه یافته به پارلمان آغاز کرده است. با این حال برخی معتقدند که شاید مهم‌ترین دست‌انداز و مانع قالیباف در مسیر ریاست مجدد نه نامزدهای رقیب که شانس خود را برای نخستین‌بار امتحان می‌کنند که از قضا دولت است. به عبارت دیگر عده‌ای بر این باورند که دولت رئیسی به جهت اینکه مجلس یازدهم به ریاست قالیبباف آنطور که باب و تمایل دولت بوده عمل نکرده و اغلب انتقادات خود را روانه پاستور کرده است لذا درصددند تا مجلس بعدی را به نحوی بیشتر همراه خود داشته باشند و رئیسی همسو‌تر با دولت انتخاب کنند. از همین‌رو نیز تحرکات و فعالیت‌هایی پیرامون این مساله داشته‌اند. همین اتفاق باعث شده تا این فرضیه مطرح شود که اگر رئیسی اقدامی در جهت حذف قالیباف کلید بزند رسما برای خود یک رقیب تمام عیار برای انتخابات 1404 ساخته است. انتخاباتی که به نظر آبستن تحولات و اتفاقات خاصی خواهد بود. حال باید دید دولت و مشخصا سیدابراهیم رئیسی کدام گزینه را انتخاب می‌کنند ریاست قالیباف بر مجلس دوازدهم یا تلاش برای حذف او و پذیرش رقابت با وی در چهاردهمین دوره ریاست جمهوری.
برای ریاست حاکمیت نظر دهد
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ارتباط با احتمال ریاست مجدد قالیباف بر مجلس آینده اظهار داشت: تصور من این است که چون مجلس دوازدهم، مجلس تقریبا یکدستی است، کار آقای قالیباف برای رسیدن به کرسی ریاست سخت‌تر است؛ البته نظر حاکمیت هم در این مورد موثر است. من فکر می‌کنم گزینه ریاست مجلس، گزینه‌ای نیست که حاکمیت نسبت به آن بی‌اعتنا باشد و نظر خود را ارائه خواهد کرد. به همین جهت، گمان می‌کنم رقابت اصلی میان آقایان قالیباف و متکی باشد. غلامعلی رجایی گفت: پیش‌بینی می‌کنم که نه برای آقای قالیباف اما برای گزینه ریاست مجلس، حاکمیت نظر بدهد. به نظر من که تا به الان حاکمیت بی‌نظر نبوده و قاعدتا کسانی‌که تازه به مجلس آمده‌اند در این قضیه باید حتما توجهی به نظر حاکمیت داشته باشند. وی در خصوص اختلاف قالیباف با رئیسی بیان کرد: من اطلاع ندارم که در چه حد با هم اختلاف دارند، اما تصورم این است که باهم اختلاف دارند و طبیعتا سعی می‌کنند، اختلافات را بروز ندهند. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص احتمال رقابت قالیباف و رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده افزود: آقای قالیباف یکبار به آقای رئیسی پاس گلی داد و کنار کشید. قاعدتا اگر آقای قالیباف بخواهد خودش را کاندیدا کند، رقابت قدری جدی خواهد شد. باید منتظر بمانیم تا ببینیم آقای قالیباف به سمت انتخابات خواهد رفت یا خیر. اما پیش‌بینی‌ام این است که اگر برای ریاست مجلس انتخاب نشود، امکان این‌که بخواهد رقابت در پاستور را شروع کند، وجود دارد.
قالیباف 2 رقیب جدی دارد
یک فعال سیاسی اصولگرا در خصوص ریاست قالیباف بر مجلس دوازدهم گفت: از سال دوم ریاست آقای قالیباف در مجلس، یک جبهه مخالفتی با ریاست ایشان شکل گرفت و جمعی از نمایندگان فعلی مجلس، به مرور زمان با نوع مدیریت، اقدامات و فعالیت‌های ایشان در موضع ریاست مجلس مخالف بودند و انتقاداتی به ورود طرح‌ها یا به تأخیر انداختن آن‌ها، نوع مدیریت ایشان در صحن علنی و ورود نیروهایی به مجلس داشتند. سیدحسین نقوی حسینی تصریح کرد: مخالفت این جبهه در سال چهارم خیلی شدید شد و از همانجا مشخص بود که برای مجلس دوازدهم، بنا دارند به نحوی وارد کارزار رقابت و انتخابات شوند که آقای قالیباف به ریاست مجلس نرسد و خواهان تغییر در مدیریت مجلس بودند. الان هم شاهد همین فعالیت‌ها هستیم و جریاناتی که در رقابت‌ها و کارزار انتخاباتی شکل گرفت، جریاناتی بودند که اغلب آنها مدعی تحول در نوع مدیریت مجلس بودند. این افراد معتقد بودند که وظیفه ما این است که به مجلس برویم و ریاست و نوع مدیریت آن را تغییر دهیم. بنابراین کار آقای قالیباف سخت و مشکل است. البته این موضوع به انتخابات روز جمعه (21 اردیبهشت) هم بستگی زیادی دارد چون تکلیف 45 کرسی مجلس در روز جمعه تعیین خواهد شد و با توجه به اینکه در مجلس دوازدهم فراکسیون اکثریتی نخواهیم داشت، 45 کرسی هم بسیار اثرگذار است. بنابراین کار آقای قالیباف برای رسیدن به ریاست مجلس با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. وی افزود: ایشان دو رقیب جدی دارد که به سرعت پشت‌سر وی حرکت می‌کنند. یکی از آنها آقای متکی از شورای وحدت است. رقیب دیگر آقای قالیباف، آقای ذوالنوری است. ایشان از این لحاظ شانس بهتری دارد که اگر بتواند نظرات همه کسانی‌که با ریاست آقای قالیباف مخالف هستند، را تأمین کرده و این دیدگاه را نمایندگی کند، می‌تواند شانس رقابت خیلی جدی‌تری داشته باشد. وی در خصوص امکان رقابت قالیباف و رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو اظهارکرد: این یک بحث دیگری است و باید دید که آقای قالیباف در عرصه انتخابات ریاست جمهوری حضور پیدا می‌کند یا خیر. شاید بین دولت با آقای قالیباف یا هر فرد دیگری که رئیس مجلس شود، تفاهم و گفت‌وگویی صورت بگیرد و بر سر این موضوع با هم تعامل داشته باشند. اما اینکه آیا دولت نگران حضور ایشان در انتخابات ریاست جمهوری آینده باشد و به وی بگویند که رئیس مجلس بماند و در انتخابات ریاست جمهوری نیاید، یک مساله دور از ذهن است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1130919/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راهکار جالب ژاپنی‌ها برای کم کردن مصرف نمک

المپیاکوس با شکستن طلسم 22 ساله، قهرمان اروپا شد

به وینی و جود گفتم در فینال چمپیونزلیگ شما را می‌بینم

هوملز بهترین بازیکن لیگ قهرمانان؛ کیمیش، امباپه و کروس در جمع برترین‌ها

بیانیه مشترک چین و کشور‌های عربی با تاکید بر دفاع از غزه

پاکستان ماهواره مخابراتی به فضا فرستاد

ایران به طالبان هشدار داد | ماجرای سرکنسولگری مشهد چیست؟

آمریکا لنگرگاه‌هایش را از دست داده است

استعفای 2 مقام آمریکایی دیگر در اعتراض به تداوم حمایت دولت بایدن از اسرائیل

نامه رهبر انقلاب به دانشجویان آمریکا در صدر اخبار رسانه‌های عربی

واکنش رسانه سعودی به نامه رهبر انقلاب

چالش پدر خواندگی در پایداری

آخرین ماموریت جنتی؟

وال‌استریت‌ژورنال: ممکن است ایلان ماسک مشاور سیاسی ترامپ شود

ویدئویی غم‌انگیز از اسباب‌بازی و اشیاء کودکان بی‌گناه غزه

پیام جنجالی نیکی هیلی بر روی گلوله توپ ارتش اسرائیل؛ «تمامشان کن»

صادرات مرغ به 3 هزار و 600 تن رسید

تاکید ایران و آذربایجان بر اجرای توافقات در سد «قیزقلعه سی»

تداوم راه شهیدان خدمت با مشارکت حداکثری در انتخابات

شهید امیرعبدالهیان بین میدان و دیپلماسی تلفیق برقرار کرد

بازتاب نامه امام خامنه‌ای در وب‌سایت عراقی شفق نیوز

ترامپ خود را با یک قدیس مقایسه کرد

بازتاب نامه رهبر معظم انقلاب در وب‌سایت عراقی

قدردانی امام خامنه‌ای از مواضع شرافتمندانه دانشجویان‌ آمریکایی

عکس/ واکنش رسانه‌های عربی به نامه رهبر انقلاب به دانشجویان آمریکا

رسانه عبری از پیام‌های تهدیدآمیز مصر به تل‌آویو خبر داد

حملات راکتی مقاومت فلسطین به شهرک‌‌‌های صهیونیست‌نشین

افزایش آمار شهدای غزه به 36 هزار و 224 نفر

نماینده پارلمان: فرانسه‌ای که در نسل‌کشی شریک است، فرانسه ما نیست

رهبر انصارالله: آوارگان رفح با بمب‌های آمریکایی قتل‌عام شدند

پرشدگی سدها 67 درصدی شد؛ رشد 7 درصدی ورودی آب به سدها

سازمان توسعه تجارت بخشنامه آیفونی گمرک را تکذیب کرد

مصرف برق شیب صعودی گرفت

رونمایی از 11 ابرپرونده فرار مالیاتی

آمادگی ایران برای تقویت همکاری‌های اقتصادی با امارات

کره شمالی دست‌کم 10 موشک بالستیک آزمایش کرد

ایوب الکعبی: از نجاری در مراکش تا قهرمانی تاریخی اروپا

بزرگ‌ترین تامین‌کننده مهمات اوکراین نسبت به کیفیت پایین قطعات هشدار داد

بیانیه مشترک چین و کشورهای عربی با تاکید بر دفاع از غزه

حمایت رئیس جمهور چین از تشکیل کشور فلسطین

ورود تجهیزات پزشکی ایرانی به بازار آفریقا

آژانس زیر فشار «تروئیکا» برای صدور قطعنامه علیه تهران

دستورات دیوان بین‌المللی دادگستری درمورد اسراییل بایدفورا اجراشود

دانشجویان آمریکا؛ الهام بخش مبارزه با رژیم صهیونیستی

هشدار معنادار باقری؛ جانیان اشغالگر باید زنجیر شوند قبل از آنکه کل دنیا را...

النشره: تاکید رهبر انقلاب بر وجدان بیدار دانشجویان آمریکایی

لابی‌های جنگ‌طلب مانع توافق صلحِ اوکراین و روسیه در استانبول شدند

لابی‌های جنگ‌طلب مانع توافق اوکراین و روسیه در استانبول شدند

واکنش المنار به نامه امام خامنه‌ای خطاب به دانشجویان آمریکایی

تأکید ایران و عراق بر تأمین امنیت مرزهای مشترک و تسهیل تردد زائران اربعین