ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مدیریت بحران؛ همان همیشگی! اخبار ایران

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مدیریت بحران؛ همان همیشگی!
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6070173
k ١.٥
٤
فرهیختگان / متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
برخی مدیران مدت‌هاست واژه غافلگیری را شرمنده کرده‌اند. از بارش برف غافلگیر می‌شویم، از باران باریدن، از سیل آمدن، از سرریز شدن سدها، از گران‌شدن بنزین، از افتتاح آزادراه و خیلی چیزهای دیگر، از همه‌چیز غافلگیر می‌شوند و کم می‌شنویم که در فلان مساله آماده بودیم و این آمادگی... بگذریم. چند روزی است بارش سنگین برف در شمال کشور مشکلات و مصائب مختلف و متعددی را برای مردم این مناطق به وجود آورده است؛ بارش‌هایی که البته محدود به شمال کشور نبوده است اما به‌خاطر شدت بالاتر و بی‌سابقه بودن آن در این مناطق وضعیت را به‌جایی رسانده که هم چند نفری جان‌شان را از دست داده‌اند و هم بسیاری از زیرساخت‌ها آسیب جدی دیده‌اند. همین حالا که در حال نوشتن این خطوط هستم خبر وقوع زلزله‌ای هم در استان گیلان مخابره شده است که امیدواریم درد جدیدی روی مصائب قبلی نباشد. قطعی برق، قطعی آب، قطعی گاز، قطعی اینترنت و مسدود بودن راه‌ها همه بخشی از مشکلاتی است که با بارش یک برف زمستانی گریبانگیر مردم این مناطق شده است و با گذشت چند روز همچنان مشکلات پابرجاست و کما‌فی‌السابق، آنها که باید گره کار را باز کنند، خودشان در برف مانده‌اند و گره خورده‌اند!
امدادرسانی به ضعیف‌ترین شکل ممکن
یکی از دوستان که بالاخره بعد از دو، سه روز به اینترنت دسترسی پیدا کرد تصاویر و فیلم‌های کوتاهی از بارش و دپوی برف سنگین این مناطق برای ما فرستاد و بعد هم در گفت‌وگویی با «فرهیختگان» در شرح اتفاقات رخ‌داده در چند روز گذشته در گیلان گفت: «هواشناسی به کرات در ارتباط با این بارش‌ها هشدار داده و پیش‌بینی‌ها صورت گرفته بود. حتی میزان بارش برف به سانتی‌متر تخمین زده شده بود. بارش‌ها از بعدازظهر روز یکشنبه شروع شد و تا دوشنبه صبح تقریبا 25 سانتی‌متر برف روی زمین نشسته بود. بارش‌ها قطع نشد و از دوشنبه صبح ادامه یافت تا سه‌شنبه ظهر حدود ساعت 12 که ارتفاع برف در منطقه‌ای که ما بودیم به یک‌متر و 50 سانتی‌متر هم رسید. در برخی مناطق حتی ارتفاع تا یک ‌متر و 70 و دو متر هم مشاهده شد. با وجود این متاسفانه هیچ امدادرسانی‌ای از جهت باز شدن معابر و جاده‌ها صورت نگرفت. آب قطع شد، برق‌ قطع شد، من اطلاع داشتم خود رشت، لاهیجان و تمامی روستاهای اطراف برق نداشتند و متحمل مشکلات بسیاری شدند.
با اداره برق به‌خاطر شغلی که داشتم در ارتباط بودم، همه این دوستان هم خیلی ناراحت بودند از اینکه اداره راه از زمانی که بارش برف شدت گرفت، هیچ کاری نکرد و هیچ پیش‌بینی و پیشگیری‌ای نداشت و خودشان هم زیر برف ماندند و زمانی می‌خواستند امداد را آغاز کنند که ارتفاع برف به یک ‌متر و 50 سانتی‌متر رسیده بود. ما تا همین امروز که با شما حرف می‌زنم برق نداریم و اینترنت و تلفن‌ها هم همین حالا وصل شدند. حتی برق جاده ترانزیت تهران-رشت هم قطع شده بود. نهادهای مختلف می‌خواستند امدادرسانی کنند، اما اصلا امکان دسترسی وجود نداشت و نمی‌توانستند به مناطق مختلف برسند. نانوایی‌ها و مراکز خدماتی همه تعطیل بودند و زندگی مردم به کلی مختل شد. نیروهای هلال‌احمر و... را هم ما ندیدیم و این هم طبیعی بود چون اصلا امکان دسترسی نداشتند. خیلی از مردم و مسافران هم در جاده‌ها ماندند و بالای 10، 20 ساعت در ترافیک و راهبندان مانده بودند و از سرمای هوا لرزیدند. می‌شود گفت به ضعیف‌ترین شکل ممکن امدادرسانی صورت گرفت.»
با ندانم‌کاری‌های مدیریتی نعمت را تبدیل به مصیبت می‌کنیم
بعد از روایت میدانی وقایع گیلان با محمد درویش، پژوهشگر و فعال محیط‌زیست گفت‌وگو کردیم و او نیز در ارتباط با دو مساله به تحلیل اتفاقات اخیر پرداخت. درویش در ابتدا با اشاره به اپیدمی بی‌توجهی به پیش‌بینی‌های هواشناسی از سوی مردم و مسئولان خاطرنشان کرد: «یکی از مشاهیر جمله‌ای دارد و می‌گوید از کسانی که برای دعای باران به دامنه‌ها می‌روند فقط تعداد اندکی با خود چتر می‌برند. یعنی حتی آنهایی هم که اعتقادی به این دعا دارند، باوری به آن ندارند. الان اتفاقی که از امامزاده هاشم در محور تهران-رشت افتاده است، توجیه‌پذیر نیست. با توجه به هشداری که سازمان هواشناسی پیش از این بارش‌ها داده بود، پلیس‌راه باید اجازه نمی‌داد مردم از قزوین به سمت رشت حرکت کنند. یعنی از ساعت 24 شب قبل از بارش‌ها با توجه به هشدارها، پلیس‌راه نباید اجازه می‌داد مردم بیایند و در امامزاده هاشم متوقف شوند و در راه بمانند. باید حتما کسانی که عامل این ماجرا بودند مورد بازخواست قرار گیرند. یک ‌بار اگر این ماجرا به‌صورت جدی پیگیری شود تعداد این خطاها کم می‌شود؛ اما تا موقعی که ما با اهمال‌کاری و رودربایستی با این اتفاقات رفتار کنیم، همین ماجرا تکرار می‌شود و می‌بینیم که هفت نفر از هموطنان‌مان جان‌شان را از دست می‌دهند. چرا باید این تعداد آدم با بارش برفی کشته شوند که کشور ما به آن احتیاج دارد، بارش برفی که می‌تواند یک نعمت باشد اما با ندانم‌کاری‌های مدیریتی آن را به یک مصیبت تبدیل می‌کنیم.»
خطر تغییرات اقلیمی را جدی نگرفتیم که به اینجا رسیدیم
درویش در ادامه به ماجرای تغییرات اقلیمی و ارتباط این وضعیت آب و هوایی با این مساله هم گفت: «همین الان که ما با هم حرف می‌زنیم دمای تهران 5 درجه سردتر از اسلو، پایتخت نروژ است؛ نروژی که یکی از سردترین شهرهای جهان است و بالای عرض 60 درجه و نزدیک به قطب قرار دارد. سوای تهران، دمای کربلا هم حتی از اسلو سردتر است و شاهد بارش برف هستیم. اینها همه نشان‌دهنده این است که ما خطر تغییرات اقلیمی را جدی نگرفتیم که به چنین جایی رسیدیم. مناطق گرمسیری مثل شوش در خوزستان که پر از درخت نخل هستند و نباید آنجا برف بیاید شاهد بارش برف هستند و این یک مصیبت برای مردم این مناطق است و محصولات‌شان را در خطر قرار می‌دهد. این نشان‌دهنده این است که جهانی که در آن زندگی می‌کنیم در اثر دستکاری‌های انسانی و انتشار گازهای گلخانه‌ای به‌شدت در حال از دست دادن ظرفیت زیستی خودش است. توفان‌ها، سونامی‌ها، آتش‌سوزی‌ها، موج بزرگ مرگ‌ومیر و بیماری‌های عجیب و ناشناخته‌ای که رخ می‌دهد؛ اینها همه اعلام خطرهایی است که نشان می‌دهد جامعه جهانی باید فارغ از هر نوع منفعتی که برای خود در قالب منافع ملی و... تعریف می‌کند به منافع زمین هم توجه کند و تلاش کنند میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهند و ما بتوانیم در افق 2030 دست‌کم 30 درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای را کم کنیم وگرنه بعد از سال 2030 به اعتقاد بسیاری از دانشمندان حتی اگر در آن سال جامعه جهانی بخواهد اراده‌ای به خرج دهد که این مشکلات را حل کند، کارساز و امکان‌پذیر نخواهد بود.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/127920/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف 2تن شکر قاچاق در رودسر

رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت

35 درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده

حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است

رئیسی: همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و سریلانکا برای بی اثر کردن دشمنی ها باید تقویت شود

نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند

بنگاهداری بانک‌ها زنجیری به پای چرخ تولید

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

رئیسی: روابط ایران و سریلانکا افزایش یابد

ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است

زیرساخت‌های لازم در 3 بازارچه مرزی چیلات، چنگوله و مهران فراهم شد

دولت سیزدهم مصمم به تکمیل زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی است

حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد

رئیسی: همکاری‌ها برای بی‌اثر کردن دشمنی‌ها علیه دو ملت ایران و سریلانکا باید تقویت شود

رئیس‌جمهور: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود

رئیسی: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود/ رئیس جمهور سریلانکا: ما حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم

آیت‌الله رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

لحظه هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان اسرائیلی توسط حزب‌الله

والاس: روسیه بزرگترین تهدید کنونی علیه انگلیس است

تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو

پیام‌های حمله به دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه

اختصاص 420 میلیارد ریال برای زیرساخت‌های بازارچه های مرزی ایلام

ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی در توسعه سریلانکا مشارکت کند

دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است

دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد

تحقق ثبات اقتصادی با کم شدن هزینه‌های دولت

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

تلاش مجدد بایدن برای دست دادن با موجود خیالی

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم

سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

رئیسی: ایران کشوری پیشرفته و فناور است/ برای صدور خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا آماده‌ایم

کدام استان‌ها و دستگاه‌ها در تبدیل مجوز‌های کاغذی صدرنشین هستند؟

اقدام دانشجویان دانشگاه پلی‌تکنیک کالیفرنیا در اعتراض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

سفر مخفیانه روسای ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و شاباک به قاهره

بایدن لایحه کمک به اوکراین و رژیم صهیونیستی را امضا کرد