ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تیر؛ پادویی انگلیس برای آمریکا با راهزنی ناشیانه نفتکش ایرانی انگلیس

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان-بامداد روز پنج‌شنبه 13 تیرماه 98، حدود 60 نظامی انگلیس در اقدامی راهزنانه به درخواست تروریست‌های آمریکایی، نفتکش «گریس 1» که حامل 2 میلیون بشکه نفت ایران به مقصد مشخص بود را در داخل آب‌های سرزمینی اسپانیا حوالی تنگه جبل‌الطارق توقیف کردند.
بهانه انگلیسی‌ها برای توقیف این نفتکش، مقصد ادعایی آن یعنی سوریه و تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه بود؛ تحریم‌های یکجانبه‌ای که در حمایت از اندک تروریست‌های فعال در سوریه و برای تحت فشار قرار دادن مردم و دولت قانونی دمشق وضع شده و در ذیل مقررات تحریمی سازمان ملل قرار ندارد ؛ لذا از سوی کشور‌های غیراتحادیه اروپا لازم الاجرا نیست.
اما این اقدام راهزنانه و دزدی دریایی انگلیس که به درخواست یا دستور آمریکا صورت گرفت به مناقشه دیپلماتیک میان مادرید و لندن منجر شد و با اعتراض رسمی دولت اسپانیا نیز مواجه شد.
مقامات اسپانیا معتقدند اقدام انگلیس در توقیف نفتکش گریس 1، در آب‌های سرزمینی اسپانیا صورت گرفته است؛ بنابراین دومین اقدام غیرقانونی و مغایر با حقوق بین‌الملل انگلیس در توقیف نفتکش «گریس 1»، علاوه بر اینکه تحریم‌های یکجانبه اتحادیه اروپا را به تمامی کشور‌ها تسری داده، این است که در آب‌های سرزمینی کشوری دیگر، اقدام به عملیات توقیف یا همان راهزنی دریایی کرده است.
توقیف غیرقانونی
در همین رابطه، امیر «محمد حسن نامی» ، با اشاره به توقیف نفت‌کش جمهوری اسلامی ایران توسط نیروی دریایی انگلیس گفت: کشتی گریس 1 که پنجشنبه گذشته در حال حمل نفت جمهوری اسلامی ایران بود، در «جیبارتار» که نام اسپانیایی جبل‌الطارق است به صورت کاملا غیرقانونی توسط نیروی دریایی انگلیس متوقف شد. هم اسپانیا و هم انگلیس بر روی کشور جیبارتار ادعا دارند، ولی برابر حقوق بین‌الملل ادعای اسپانیایی‌ها درست است و باید این کشور در مالکیت اسپانیا باشد.
به گفته مشاور عالی فرمانده کل ارتش ، جیبارتار مابین اسپانیا و مراکش واقع شده و تنگه جبل‌الطارق نیز یکی از آبراه‌های مهم بین‌المللی محسوب می‌شود. زمانی‌که انگلیسی‌ها ابرقدرت جهان بودند، خیلی از کشور‌ها را به صورت غیرقانونی و با زور تصرف کرده بودند که جیبارتار هم در زمره همین سرزمین‌ها قرار می‌گیرد. مردم جیبارتار مردمی کاملا مستقل هستند و خواسته آن‌ها این است که با توجه به پیوستگی سرزمین‌شان این است تحت نظارت اسپانیا باشند. انگلیسی‌ها هنوز حالت قیومیت را برای جیبارتار اعمال می‌کنند درحالی‌که حقوق بین‌الملل چنین اجازه‌ای را به آن‌ها نداده است و مردم جیبارتار چندین بار راجع به این اقدامات انگلیس اعتراض کرده‌اند.
رئیس گروه ژئوپلوتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه برابر کنوانسیون‌های حقوق بین‌الملل دریا‌ها در سال‌های 1930، 1958 و 1982 از خط مبدا تا 12 مایل جلوتر «دریای سرزمینی» و از خط دریای سرزمینی تا 12 مایل جلوتر نیز به عنوان «منطقه نظارت» یا «دریای مجاور» قلمداد می‌شود، گفت: در حقوق بین‌الملل دریا‌ها برای هر کدام از این آب‌ها قوانین و مقررات خاصی تعریف شده‌اند. بر همین اساس، توقیف کشتی گریس 1، خلاف مقررات بین‌المللی و خلاف تمام بند‌های هر سه کنوانسیون بین‌المللی حقوق دریا‌ها بود.
امیر نامی با بیان اینکه کشتی گریس 1 در هنگام متوقف شدن توسط نیروی دریایی انگلیس، در آب‌های سرزمینی کشور جیبارتار قرار داشت، گفت: شناور گریس 1 ، نه در آب‌های سرزمینی جیبارتار توقفی داشت و نه محموله و باری را به شناور دیگر منتقل ‎‌کرده بود و در حال عبوری عادی از این دریا بود و برابر مقررات بین‌المللی، انگلیسی‌ها به هیچ وجه حق متوقف کردن این کشتی را نداشتند.
وی با بیان اینکه اقدام انگلیسی‌ها در متوقف کردن کشتی گریس 1 جمهوری اسلامی ایران، صرفا اقدامی سیاسی بود چرا که هیچ‌گونه سازگاری با حقوق بین‌الملل دریا‌ها نداشت، تاکید کرد: باید به خاطر این اقدام غیرقانونی از انگلیسی‌ها هم به سازمان‌های بین‌المللی و هم به دادگاه‌های بین‌المللی شکایت کنیم. اگر قرار بر اینگونه توقف‌های غیرقانونی باشد، همه کشور‌ها می‌توانند آن را انجام دهند.
احضار سفیر
اما در پی اقدام خصمانه انگلیس در توقیف نفتکش حامل نفت ایران در آب‌های سرزمینی اسپانیا، در همان روز پنجشنبه 13 تیر، راب مک ایر سفیر انگلیس در ایران به وزارت امور خارجه احضار شد و در جریان این احضار رئیس اداره سوم غرب اروپا وزارت امور خارجه با اشاره به حرکت نفتکش ایرانی در آبراه‌های بین‌المللی، اقدام نیروی دریایی انگلیس را معادل با راهزنی دریایی دانست و گفت انگلیس حق ندارد تحریم‌های یکجانبه خود یا اتحادیه اروپا را به صورت فراسرزمینی علیه کشور‌های دیگر اعمال نماید.
سفیر انگلیس نیز در جریان آن احضار، با اظهار اینکه مراتب را سریعاً به لندن منتقل خواهد کرد تاکید کرد انگلیس از تحریم یکجانبه آمریکا علیه ایران تبعیت نمی‌کند.
استقبال آمریکا و رژیم صهیونیستی از دزدی دریایی انگلیس
اما این راهزنی دریایی انگلیس با استقبال مقامات آمریکا نیز مواجه شد؛ جان بولتون مشاور وقت امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به این دزدی انگلیسی‌ در حساب توئیتری خود نوشت: توقیف نفتکش حامل نفت ایران یک خبر عالی بود.
صهیونیست‌ها نیز که خوی تجاوزگری و جنایتکاری و دزدی در ذاتشان نهادینه است نیز از خبر دزدی دریایی انگلیسی‌ها و توقیف نفتکش حامل نفت ایران استقبال کردند؛ «یوال‌اشتاینیتز» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی روز جمعه 14 تیر در مصاحبه‌ای توقیف غیرقانونی نفتکش گریس 1 توسط انگلیسی‌ها را گامی مثبت در راستای فشار به ایران دانست.
اما اقدام نیروی دریایی انگلیس در توقیف نفتکش گریس 1 که به درخواست و دستور آمریکا صورت گرفت، هم به مثابه تنفس مصنوعی برای ترزا می‌ نخست وزیر مستعفی و ناکام انگلیس بود و هم سناریویی دیگر از سوی غربی‌ها برای فشار بر ایران در آستانه اجرای گام دوم کاهش تعهدات برجامی تهران، محسوب می‌شد.
در این دزدی دریایی انگلیس، یک نکته دیگر نیز خودنمایی می‌کرد و آن پادویی و دریوزگی لندن برای پیشبرد اغراض آمریکا است؛ آمریکایی‌ها در راستای سیاست فشار حداکثری علیه ایران، دو سال است که اقدامات خصمانه خود علیه تهران را تشدید کرده‌اند؛ از تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران تا گسیل پهپاد‌ها و هواپیما‌های جاسوسی به حریم هوایی ایران.
در واقع انگلیسی‌ها که زمانی به واسطه تجاوزات و جنایات استعماری خود در اقصی نقاط دنیا مدعی بودند که آفتاب در سرزمین‌شان غروب نمی‌کند این روز‌ها کارشان به جایی رسیده که مجری اقدامات تبهکارانه آمریکا علیه سایر کشور‌ها شده‌اند.
البته وقتی فرزندان انقلاب اسلامی، پهپاد مدرن و رادارگریز و متجاوز گلوبال هاوک آمریکای شیطان بزرگ را در ارتفاع 56 هزارپایی، شناسایی و رهگیری می‌کنند، دیگر تادیب و مجازات انگلیسِ روباه پیر که این روز‌ها به پادوی آمریکا تبدیل شده، اقدامی به راحتی آب خوردن خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
پهپاد گلوبال هاوک؛ جاسوسِ 30 خرداد در دام «سامانه سوم خرداد» خبرگزاری روسی اسپوتنیک، طی گزارشی با اشاره به اقدام انگلیس در توقیف غیرقانونی نفتکش حامل نفت ایران، ضمن دزدی دانستن این اقدام، یادآور شد: قطعا این حق برای ایران محفوظ است تا واکنش متناسب نسبت به کشتی‌های انگلیسی نشان دهد. با توجه به تعداد کشتی‌های انگلیسی در خلیج فارس این ماجرا مانند این می‌ماند که کسی در کاخ شیشه‌ای نشسته باشد و به سمت عابران سنگ‌پراکنی کند.
بیشتر بخوانید:
کلاه‌برداری به شیوه انگلیسی/ ماجرای بدهی 450 میلیون پوندی لندن به تهران اما یکسوی دیگر ماجرای این دزدی دریایی انگلیس و توقیف غیرقانونی نفتکش حامل نفت ایران، مربوط به برجام بود؛ طبق گفته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، سه کشور اروپایی انگلیس و آلمان و فرانسه پس از خروج آمریکا از برجام طی جلسه‌ای، 11 تعهد به ایران دادند تا تهران برای ماندن در برجام اقتاع شود و یکی از آن تعهدات، خرید نفت ایران بود؛ اما در تیرماه 98 شاهد بودیم، یکی از آن سه کشور اروپایی نه تنها اقدامی در جهت عمل به تعهدات خود در خرید نفت ایران نمی‌کند که حتی در راستای سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه مردم ایران، اقدام به توقیف نفتکش حامل نفت ایران هم می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/136255/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وقتی اوضاع اقتصادی خوب نیست، استقلال به چه کاری می‌آید؟ + فیلم

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

تمام ایده‌های دانش‌بنیانی قدرت تولید انبوه را دارند؟

روزنامه‌های اقتصادی شنبه 1 اردیبهشت

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

دارندگان کارت سوخت بخوانند

توقیف محموله سوخت قاچاق در سمنان

طالبان خواستار تکمیل پروژه‌های نیمه تمام سازمان ملل شد

روزیِ نو؛ مجله‌ای رادیویی با رویکرد امیدبخشی

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

پایان اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا

پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط/ صندوق تثبیت ارزی با دلار 3 نرخی کارایی ندارد

تنها تا 26 اردیبهشت برای تبدیل مجوز‌های کاغذی کسب و کار به الکترونیکی فرصت وجود دارد

چهارمحال و بختیاری در جایگاه ششم صدور پروانه کسب الکترونیکی کشور

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

وحدت نظر در تدوین سازوکارهای مشارکت مردم در عرصه اقتصاد ضروری است

آمادگی ایران برای ارتقای روابط با الجزایر

«موزه دین و زندگی» در بلوار پیامبر اعظم (ص) ایجاد می‌شود

هشدار وزیر فرهنگ لبنان نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورش

آمریکا به کمک آرژانتین می‌رود

«محسن رضایی» با اعضای شورای نگهبان دیدار و گفتگو کرد

بایدن در آستانه شکست؟

ارمنستان 4 روستای منطقه «قزاق» را به آذربایجان واگذار کرد

اذعان صهیونیست ها به تداوم قدرت مقاومت فلسطین در غزه

لاوروف: برای مذاکره در مورد اوکراین آماده‌ایم

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

توقیف خودروی قاچاق در ساری

لغو پروازهای شرکت‌های اروپایی به اراضی اشغالی

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

جنگ غزه و حملات ایران جایگاه اقتصادی اسرائیل را کاهش داده است