ایرانیان جهان

آخرين مطالب

کرونا؛ چرا آمریکا متهم است؟ ایالات متحده آمریکا

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - کرونا؛ چرا آمریکا متهم است؟
دیپلماسی ایرانی / متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
محسن پاک آیین در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی پیرامون اتهامات وارده به ایالات متحده در خصوص شکل گیری ویروس کرونا می نویسد: آمریکا خود سازنده اصلی و توسعه دهنده سلاح‌های بیولوژیک بوده و متهم اول در زمینه اشاعه بیماری کروناست. در عین حال کاخ سفید با تبلیغات وسیع رسانه ای، سعی در بزرگ نمائی خطر دستیابی گروه‌های تروریستی از جمله القاعده به سلاح‌های بیولوژیکی و بکارگیری آنها علیه مردم دارد. این القائات درحالی صورت می پذیرد که گروه‌های تروریستی فاقد دانش و فناوری پیچیده برای تولید سلاح بیولوژیک هستند و بدون کمک کشورهای بزرگ هرگز نمی توانند آنها علیه اهداف مورد نظر بکار برند. یکی از احتمالات این است که گروه های تروریستی همچون القاعده یا داعش، به نیابت از آمریکا و با کمک این کشور، ویروس کرونا را منتشر کرده باشند.
حضرت آیت الله خامنه ای در سخنرانی به مناسبت سال عید مبعث با عجیب خواندن ابراز آمادگی آمریکا مبنی بر کمک دارویی به ایران خاطر نشان کردند: "شما متهم هستید، این ویروس را ایجاد کرده‌اید. من نمی دانم این اتهام چقدر واقعی است. اما ممکن است دارویی وارد کشور کنید که این ویروس را ماندگار کند. شاید کسی را وارد ایران کنید تا اطلاعات خود را از میزان اثرگذاری این ویروس تکمیل کند."
بیانات روشنگرانه و هشدار دهنده رهبر انقلاب ضرورت توجه به موضوع جنگ بیولوژیکی و سابقه آمریکا در ساخت سلاح های بیولوژیک برای تحقق اهداف استکباری را مضاعف می کند.
استفاده از عوامل بیولوژیکی مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ ها برای ناتوان ساختن دشمن در جنگ های کلاسیک را جنگ بیولوژیک می نامند. تهیه و استفاده از این سلاح از زمان‌های دور مورد استفاده قرار داشته و شواهد تاریخی نشان از بکارگیری از این سلاح در دوره مغول و در جنگ های جهانی اول دوم دارد. در سال 1925 برای منع استفاده از سلاح های شیمیایی و بیولوژیک، پرتوکل ژنو به امضای کشورهای جهان رسید.
آمریکا برای نخستین بار در سال 1943 برنامه تحقیقاتی خود را در این زمینه آغاز کرد و تا سال 1969 ادامه داد. در این سال نیکسون، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا تحت فشارهای داخلی و بین المللی، این برنامه را متوقف کرد. متعاقبا در سال 1972 کشورهای جهان کنوانسیونی مبنی بر عدم تولید، فرآوری و گسترش سلاح های بیولوژیکی امضا کردند. سال 2011 نیز تعداد 165 کشور در سراسر جهان متعهد شدند که استفاده از سلاح های بیولوژیک را در برنامه های دفاعی خود قرار ندهند. علیرغم موانع بین المللی، امروز بیش از 17 کشور در زمینه ساخت و توسعه سلاح های بیولوژیکی فعالیت دارند.
حادثه ساختگی 11 سپتامبر یکی از دلایل آمریکا برای گسترش فعالیت های خود برای ساخت سلاح بیولوژیک به بهانه مقابله با تروریسم بود. پس از 11 سپتامبر، دولت نومحافظه‌ کار بوش با اختصاص بخش قابل توجهی از بودجه‌ دولت آمریکا برای مبارزه با به اصطلاح "تهدیدات بیوتروریسم"، مراکز متعدد تحقیقاتی را راه اندازی کرد. تا پیش از حادثه 11 سپتامبر تنها پنج آزمایشگاه در آمریکا فعال بودند. تعداد این آزمایشگاه‌ها بعد از این حادثه و در سال 2009 به 15 مورد رسید و اکنون بیش از 400 مرکز تحقیقاتی در آمریکا فعال هستند که توانایی تولید عوامل جنگ بیولوژیک همچون باکتری سیاه زخم را دارند. بیش از چهارده هزار نفر بر تولید ویروس ها و باکتری های خطرناک در آمریکا مشغول به کار هستند.
آمریکا خود سازنده اصلی و توسعه دهنده سلاح‌های بیولوژیک بوده و متهم اول در زمینه اشاعه بیماری کروناست. در عین حال کاخ سفید با تبلیغات وسیع رسانه ای، سعی در بزرگ نمائی خطر دستیابی گروه‌های تروریستی از جمله القاعده به سلاح‌های بیولوژیکی و بکارگیری آنها علیه مردم دارد. این القائات در حالی صورت می پذیرد که گروه‌های تروریستی فاقد دانش و فناوری پیچیده برای تولید سلاح بیولوژیک هستند و بدون کمک کشورهای بزرگ هرگز نمی توانند آنها علیه اهداف مورد نظر بکار برند. یکی از احتمالات این است که گروه های تروریستی همچون القاعده یا داعش، به نیابت از آمریکا و با کمک این کشور، ویروس کرونا را منتشر کرده باشند.
به نظر می رسد یکی دیگر از دلایل روی آوردن آمریکا به ساخت سلاح بیولوژیک، هزینه‌ بالای ساخت و نگهداری تسلیحات هسته‌ای است و کاخ سفید برای ادامه روند یک جانبه گرائی، نیازمند ساخت تسلیحات نوین و کم خرج و با قابلیت تخریب مضاعف است. رویکرد آمریکا به این موضوع، موجب نگرانی جدی شهروندان این کشور هم شده است چرا که آمریکا برای انجام آزمایش های لازم، علاوه بر نظامیان، شهروندان غیرنظامی را نیز به عنوان نمونه های آزمایشگاهی، در معرض خطر قرار می دهد. برخی شواهد دال بر آزمایش عواملی همچون گاز خردل، گاز اعصاب، داروهای روان‌گردان، باکتری‌ها و ویروس‌ها بر اتباع آمریکائی بوده است. سئوال این است که آیا کشوری که به شهروندان خود رحم نمی‌کند، می‌تواند به دیگر ملل جهان برای مقابله با کرونا کمک کند؟
سوابق تاریخی نشان می دهد که در دوران جنگ سرد نیز هزاران شهروند آمریکایی قربانی آزمایش‌های "پرتو دهی" در مرکز انرژی اتمی و دیگر مراکز دولتی شدند. در سال 2001 نیز سندی محرمانه از پنتاگون منتشر شد که بر اساس آن طی سال‌های 1962 تا 1973 هزاران سرباز آمریکایی عمدا در معرض عوامل بیولوژیک مانند گاز اعصاب، گاز سارین، سیاه زخم و طاعون قرار گرفته بودند.
افشای این سند و ده‌ها و صدها سند مشابه آن ضرورت توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب را دوچندان می کند. صاحب نظران و کارشناسان امور بین الملل و بیولوژیک در سراسر جهان و بخصوص در ایران، باید تحقیق در مورد علل و دلایل اصلی شیوع گسترده بیماری کرونا را در دستور کار قرار دهند.
این یک واقعیت است که آمریکا و بخصوص نومحافظه کاران که بر اساس مبانی فکری و مذهبی، جهان را در معرض جنگ تمدن ها می دانند، ممکن است در مسیر تحقق اهداف آرمانگرایانه خود به مدرنیزه کردن تسلیحات بیولوژیک رو آورند. برای ایجاد امنیت در جهان، این واقعیت نباید مورد غفلت و کم اعتنائی کشورهای مخالف یک جانبه گرائی قرار گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/136450/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند