ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرنوشت مبهم «شعسا» خواندنی ها

سرنوشت مبهم «شعسا»
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سرنوشت مبهم «شعسا»
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6497656
k ١.٩
٠
ابتکار / متن پیش رو در ابتکار منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
صبح پنجشنبه گذشته برخی رسانه‌ها خبر استعفای محمدرضا عارف از ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان را منتشر کردند. هر چند بعد از استعفای عبدالواحد موسوی لاری از نایب رئیسی این شورای در اردیبهشت‌ماه امسال، درباره استعفای عارف پیش‌بینی شده بود، اما این خبر ابهام‌هایی را درباره سرنوشت این شورا به وجود آورده است.
نطفه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان عملا در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در سال 92 شکل گرفت. تصمیم‌گیری درباره ائتلاف اصلاح‎‌طلبان و اعتدال‌گرایان برای اجماع بر روی حمایت از حسن روحانی که به موفقیت انجامید، باعث شد که اصلاح‌طلبان برای تداوم سیاستگذاری‌های خود به فکر تشکیل این شورا بیفتند. این شورا نقش اصلی را در تعیین لیست‌های انتخاباتی مجلس دهم و شورای شهر پنجم ایفا کرد و پیروزی آن‌ها در بسیاری از شهرهای مهم از جمله پایتخت باعث شد که روزهای خوبی داشته باشد؛ هر‫چند عملکرد این شورای در بستن این لیست‌ها با انتقادهای فراوانی هم مواجه شد. با این حال عملکرد حسن روحانی در دولت دوازدهم و نیز عملکرد فراکسیون امید برخاسته از نظر این شورا در مجلس دهم، باعث شد که با رویگردانی بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان از صندوق رای در اسفند 98 که منجر به کاهش قابل توجه مشارکت انتخاباتی در مجلس یازدهم شد، در کنار پرهیز شورای سیاستگذاری از ارائه لیست انتخاباتی به دلیل رد صلاحیت گسترده کاندیداهای اصلاح‌طلب، مجلسی تمام اصولگرا شکل بگیرد و شعسا روزهای افول را هم تجربه کند. در حالی که در این مدت با انتقادهای فراوان به این شورا و نیز پیشنهاد سازوکارهای جایگزینی مثل پارلمان اصلاحات، حزب فراگیر اصلاح‌طلبان و شکل‌گیری نواصلاح‌طلبی، شعسا روزهای پرفشاری را تجربه می‌کرد، خبر استعفای نفر اول این شورا پس از گذشت حدود دو ماه از استعفای نفر دوم آن، فشارها بر شعسا را افزایش داده است.
در تمام این ایام برخی احزاب از جمله کارگزاران سازندگی منتقد عملکرد این شورا بودند و پارلمان اصلاحات را بر شورای عالی ترجیح می‌دادند. رسول منتجب‌نیا هم که در آن مقطع قائم مقام حزب اعتمادملی بود نسبت به کم اثر بودن نقش احزاب در این شورا انتقاد داشت. البته انتقاد دیگر به شورای عالی درباره نحوه بستن لیست امید بود چرا که برخی از اعضای لیست امید در مجلس دهم راه خود را از اصلاح‌طلبان جدا کرده و پاسخگوی عملکرد خود نبودند.
پس از برگزاری انتخابات مجلس یازدهم، محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاستگذاری و موسوی لاری نایب رئیس این شورا استعفا دادند و شورای عالی هنوز هیچ جلسه‌ای برگزار نکرده است. عارف در اسفند ماه استعفای خود را به داود محمدی دبیرکل انجمن اسلامی معلمین اعلام کرده است. محمدی به نمایندگی از اصلاح‌طلبان مجوز فعالیت جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی را از کمیسیون ماده 10 احزاب گرفته بود زیرا این کمیسیون از اصلاح‌طلبان خواسته بود که برای فعالیت انتخاباتی خود «جبهه» را جایگزین «شورای عالی» کنند؛ چون در قانون جدید فعالیت احزاب و تشکل‌های سیاسی، فعالیت‌های ائتلافی باید در قالب جبهه باشد و محمدی مسئول جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسلامی بود. داود محمدی درباره استعفای عارف به ایسنا گفت: «عارف با وی در این زمینه صحبت‌هایی داشته است و او از استعفای موسوی لاری ناراحت است. با این حال جلسات شورای سیاستگذاری که به خاطر کرونا تشکیل نمی‌شود و این موضوع در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هم هنوز مطرح نشده است. فعلا موضوعی که عارف مطرح کرده است در حال بررسی است و در این زمینه صحبت می‌کنیم».
حالا باید منتظر واکنش اصلاح‌طلبان بود. آیا آنها عارف را برای ماندن در شورای عالی راضی می‌کنند یا اینکه شورای عالی را با رئیس و هیات رئیسه جدید ادامه می‌دهند یا دنبال ایجاد ائتلافی جدید خواهند رفت؟ البته ایده تشکیل پارلمان اصلاحات هم همچنان روی میز است. علی صوفی فعال سیاسی اصلاح طلب اخیرا در گفت و گویی درباره پارلمان اصلاحات گفته است: «موضوع تشکیل این پارلمان رفت و برگشت‌هایی به کمیته سیاسی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات داشت و در‫نهایت در بخش بررسی اساسنامه آن متوقف ماند. هرچند که در ماه‌های اخیر به دلیل همزمانی با ایام انتخابات این موضوع مورد بررسی قرار نگرفته اما همچنان بحث تشکیل پارلمان اصلاحات در دستورکار قرار دارد».
این در حالی است که علی‌رضا خامسیان، مدیر روابط عمومی بنیاد امید ایرانیان در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با شایعه استعفا محمدرضا عارف از ریاست شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان پس از استعفا موسوی لاری از سمت نایب رئیسی این شورا، ‌اظهار کرد: این موضوع شایعه است و استعفایی در کار نیست. استعفای موسوی لاری نیز هنوز در هیئت رئیسه شورا بررسی نشده است. وی در ادامه گفت: طرح بحث استعفا در این شرایط عجیب است چراکه استعفا زمانی مطرح می‌شود که شکستی به مجموعه وارد شده باشد. این در حالی است که شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان از سال 94 تا 98 پی‫در‫پی پیروزی به دست آورده بود و در موضوع اخیر هم علت شکست مشخص است که خارج از اراده شورا بود؛ پس لزوم استعفا در این بحث هم نمی‌گنجد.
با توجه به این تکذیبیه اما، معمای سرنوشت شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان پیچیده‌تر می‌شود و باید دید که بزرگان اصلاح‌طلب در فاصله یک سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری 1400، در شرایطی که احزاب منتقد شعسا و نزدیک به دولت اعتدال، همچون اعتدال و توسعه و کارگزاران با توجه به تصمیم اصلاح‌طلبان برای عدم ائتلاف دوباره با اعتدالیون ساز جدایی سر داده‌اند، درباره سازوکارهای انتخاباتی خود چه تصمیمی خواهند گرفت. طبیعتا به دنبال این اخبار، اصلاح‌طلبان باید درباره سرنوشت شعسا و چرایی عدم برگزاری جلسات آن، پاسخگویی دقیق‌تر و شفافتری داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/161587/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمام ایده‌های دانش‌بنیانی قدرت تولید انبوه را دارند؟

روزنامه‌های اقتصادی شنبه 1 اردیبهشت

حزب‌الله: از رویارویی با اسرائیل و حمایت غزه عقب نمی‌کشیم

محاکمه ترامپ وارد چهارمین روز شد

دارندگان کارت سوخت بخوانند

توقیف محموله سوخت قاچاق در سمنان

طالبان خواستار تکمیل پروژه‌های نیمه تمام سازمان ملل شد

روزیِ نو؛ مجله‌ای رادیویی با رویکرد امیدبخشی

هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به تبعات تصرف دارایی‌های روسیه

شهادت فرمانده گردان طولکرم در سرایاالقدس

حمله مقاومت فلسطین به شهرک «سدیروت»

خودسوزی یک فرد مقابل دادگاه ترامپ

شهادت یک جوان فلسطینی در کرانه باختری

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

پایان اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به شناسه یکتا

پافشاری بانک مرکزی بر اجرای سیاست‌های غلط/ صندوق تثبیت ارزی با دلار 3 نرخی کارایی ندارد

تنها تا 26 اردیبهشت برای تبدیل مجوز‌های کاغذی کسب و کار به الکترونیکی فرصت وجود دارد

چهارمحال و بختیاری در جایگاه ششم صدور پروانه کسب الکترونیکی کشور

فایننشال‌تایمز: پدافند هوایی اسرائیل به عاقبت اوکراین دچار خواهد شد

اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار چند شهرک‌نشین صهیونیست را تحریم کرد

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم

ناتو تعداد بیشتری سامانه پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کند

سرقت 250 هزار سند در حمله هکری «انانیموس» به ارتش رژیم صهیونیستی

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

شمار شهدای غزه از 34 هزار نفر گذشت

اوربان: اروپا یک قدم تا ارسال سرباز به اوکراین فاصله دارد

پیشرفت در مذاکرات صلح باکو و ایروان

اظهارات لاوروف درخصوص صحبت‌های جنجالی بورل

تهدید داخلی معادن بیشتر است یا خارجی؟

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

وحدت نظر در تدوین سازوکارهای مشارکت مردم در عرصه اقتصاد ضروری است

آمادگی ایران برای ارتقای روابط با الجزایر

«موزه دین و زندگی» در بلوار پیامبر اعظم (ص) ایجاد می‌شود

هشدار وزیر فرهنگ لبنان نسبت به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورش

آمریکا به کمک آرژانتین می‌رود

«محسن رضایی» با اعضای شورای نگهبان دیدار و گفتگو کرد

بایدن در آستانه شکست؟

ارمنستان 4 روستای منطقه «قزاق» را به آذربایجان واگذار کرد

اذعان صهیونیست ها به تداوم قدرت مقاومت فلسطین در غزه

لاوروف: برای مذاکره در مورد اوکراین آماده‌ایم

چاپ ایران‌چک 500 هزار تومانی واقعیت دارد؟

غیبت ایران در بازار 75 میلیارد دلاری بنگلادش

توقیف خودروی قاچاق در ساری

لغو پروازهای شرکت‌های اروپایی به اراضی اشغالی

عزم ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای ساماندهی قاچاق ته‌لنجی

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

جنگ غزه و حملات ایران جایگاه اقتصادی اسرائیل را کاهش داده است

همکاری اسلامی: حق وتو آمریکا، ناقض مفاد سازمان ملل متحد است

پیش بینی تولید 13.5 میلیون تن گندم در سال جاری