ایرانیان جهان

آخرين مطالب

همه علیه جانسون انگلیس

همه علیه جانسون
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - همه علیه جانسون
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6773327
٥٩٢
٠
دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
طرح بوریس جانسون برای نقض قوانین بین‌المللی یا نقض بخش‌هایی از معاهده جدایی این کشور از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت با مخالفت اتحادیه اروپا و بخشی از هم‌حزبی‌های نخست‌وزیر انگلیس همراه شد. این لایحه قرار بود روز گذشته در مجلس عوام بریتانیا به رای گذاشته شود اما تا لحظه تنظیم گزارش سرنوشت آن مشخص نشد. با این حال رویترز در گزارشی نوشت: دولت انگلیس چند روز پیش صراحتا گفت، برنامه‌ریزی کرده است با نقض بخش‌هایی از توافق خروجی که ماه ژانویه به هنگام ترک رسمی اتحادیه اروپا با این اتحادیه امضا کرد، قوانین بین‌المللی را بشکند. لایحه موسوم به لایحه بازار داخلی که از سوی جانسون مطرح شده هدفش اطمینان پیدا کردن از این است که مناطق بریتانیا بتوانند آزادانه بعد از ترک اتحادیه اروپا با یکدیگر تجارت کنند، اما دولت می‌گوید این امر نیازمند دور زدن بخش‌هایی از توافق خروجی است که با بروکسل امضا شد. این موضوع با مخالفت چهار تن از نخست‌وزیران سابق این کشور یعنی تونی بلر، ترزا می، دیوید کامرون و جان میجر روبه‌رو شد.
وزرای انگلیسی هم می‌گویند، این لایحه برای زمانی است که توافق تجاری با این بلوک وجود نداشته باشد ؛مقام‌های ارشد اتحادیه اروپا گفته‌اند این طرح هم باعث تضعیف توافق خروج و هم باعث تضعیف اعتماد در مذاکرات آینده می‌شود.در این زمینه تونی بلر و جان میجر، نخست‌وزیران اسبق انگلیس که در دهه 1990 رقبای سیاسی یکدیگر در دو حزب کارگر و حزب محافظه کار بودند در نامه مشترکی که توسط ساندی‌تایمز منتشر شد، نوشتند: چیزی که هم اکنون پیشنهاد می‌شود شوک آور است. چطور این طرح می‌تواند با قواعد رفتاری که وزرا و افسران ضابط قانون و کارمندان دولت را عمدا ملزم به زیر پا گذاشتن الزامات معاهده می‌کند سازگار باشد؟ ترزا می، نخست وزیر سابق انگلیس نیز واکنش نشان داده و این سوال را مطرح کرده که آیا به این ترتیب شرکای بین‌المللی انگلیس می‌توانند در آینده همچنان به آن اعتماد داشته باشند. کر استارمر، رهبر حزب مخالف کارگر انگلیس نیز قوانین جدید را اشتباه خواند. او گفت: ما اعتماد شرکای بین المللی خودمان را زیر پا گذاشته‌ایم. او در ساندی تلگراف نوشت که حزبش تا زمانی که در این لایحه تغییر اعمال نشود در پارلمان با آن مخالفت خواهد کرد. قانونگذاران اتحادیه اروپا نیز گفته‌اند هیچ توافق تجاری جدیدی را تا زمانی که توافق خروج کاملا به اجرا در نیاید تصویب نخواهند کرد و صحبت‌هایی نیز در خصوص امکان دست زدن به اقدام قانونی علیه لندن مطرح کرده‌اند. در این شرایط دیوید کامرون نیز گفته است: نقض قوانین بین‌المللی آخرین کاری است که باید به آن دست زد. البته او با لحنی آرام‌تر نسبت به تونی بلر و میجر دست به انتقاد زد و گفت: «این یک لایحه است. می‌تواند تصویب شود و می‌تواند نشود. اما مساله اصلی این است که در میانه مذاکرات با اتحادیه اروپا هستیم و تصویب این لایحه می‌تواند چشم‌انداز مذاکرات را مبهم‌تر از قبل کند.»
روزنامه گاردین هم در گزارشی نوشت که لایحه بوریس جانسون در درون خود حزب محافظه‌کاران موسوم به توری‌ها نیز مخالفان قابل‌توجهی دارد. گفته می‌شود پیش از برگزاری رای‌گیری 30 تن از نمایندگان حزب توری‌ها در جلسه غایب بودند. جفری کاکس، دادستان سابق دولت بوریس جانسون نیز گفته است که از این لایحه حمایت نمی‌کند. راشل ریوز، وزیر کابینه در سایه از حزب مخالفان نیز گفته است که تمامی اعضای حزب کارگر به این لایحه رای منفی خواهند داد.
با این حال افرادی از درون حزب نسبت به تصویب این لایحه امیدوار هستند. باب نیل، رئیس منتخب کمیته‌ عدالت که در جلسه روز دوشنبه غایب بود، پیش از برگزاری نسبت به رای آوردن لایحه ابراز امیدواری کرد و به گاردین گفت: «او بسیار امیدوار است که این لایحه از سوی هم‌حزبی‌هایش رای بیاورد. حمایت از این لایحه برای طرفداران برگزیت بسیار مهم است.» سخنان باب نیل اما از زبان وزیر دادگستری بریتانیا به‌گونه‌ای دیگر بیان شد. رابرت باک‌لند، وزیر دادگستری بریتانیا تاکید کرده است که اگر این لایحه ضد قوانین بین‌المللی تصویب شود، و او تشخیص بدهد که تصویب این قانون غیرقابل قبول بوده است، از سمت خود استعفا خواهد کرد. او که در برنامه «اندور مر» در شبکه بی‌بی‌سی حضور پیدا کرده بود به این نکته هم اشاره کرد که در مواقع ضروری شکستن شیشه لازم است.
لرد توماس، رئیس عدالت انگلستان و ولز از سال 2013 تا 2017 با هشدار به باک‌لند گفت که چنین سخنان ساختار‌شکنانه‌ای زیبنده وزیر دادگستری بریتانیا نیست و بهتر است او به فکر حفظ شأن و جایگاه خود باشد. میشل مارتین، نخست وزیر ایرلند هم در حساب توییتری خود نوشت: زمان پذیرفتن مسوولیت (برگزیت) برای دولت انگلیس فرا رسیده است. رئیس شورای اروپا از انگلیس خواست مسوولیت خروج از اتحادیه اروپای را بپذیرد و مفاد توافقنامه با بروکسل را تمام و کمال اجرا کند. پیش از این نیز وزیر امور اروپای فرانسه اعلام کرده بود غیرقابل تصور است که انگلیس برخلاف قوانین بین المللی بخشی از توافق برگزیت خود با اتحادیه اروپا را فسخ کند.
انگلیس در ماه ژانویه اتحادیه اروپا را ترک کرد، اما همچنان تحت قوانین تجاری اتحادیه اروپا باقی مانده است. اگر هیچ توافق تجاری پیش از پایان دوره به اصطلاح انتقال در 31 دسامبر حاصل نشود، قوانین سازمان تجارت جهانی برای هر دو طرف از سال 2021 به اجرا در می‌آید، از جمله آنکه تعرفه‌های گمرکی و چک‌های مرزی کامل برای کالا‌های انگلیس که وارد منطقه اروپا می‌شوند، اجرا می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/181853/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ده نمکی در دو اپیزود

چرا رئیسی به پاکستان سفر کرد؟

روشنگری از دلایل اجرای طرح نور؛ به زودی

واکنش کرملین به انتقال کمک‌های چند میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین

چگونه هند می‌تواند چین را به مخمصه بیندازد؟

نگرانی از یورش گارد ملی آمریکا به دانشجویان معترض

اسب‌های ارتش انگلیس لندنی‌ها را زخمی کردند

صادرات طلای سرخ به 400 تن می‌رسد

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش 119 درصدی حقوق در 3 سال

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه

بیانیه مهم 28 ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان

تهیه 3000 سند کاداستر برای املاک شهرداری قم

انهدام باند سازمان یافته قاچاق سوخت در کرمان

آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان

رییس صداوسیما از پیگیری وضعیت اقتصادی توسط ساترا خبر داد

التهاب سیاسی در دانشگاه‌های آمریکا

در باکو جایی برای شیعیان نیست

ذوق‌زدگی رژیم صهیونیستی از تصویب بسته کمکی در سنای آمریکا

پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا

افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده، 119 درصد افزایش یافت

صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان

تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند

تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی

اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا

اولین نشست استاندار لرستان با مدیران اقتصادی

وصول 110 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته

اتمام بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق

ابراز تاسف معاون وزیر صمت از کاهش عرضه محصولات پتروشیمی

هشدار وزارت کار: اخبار رسمی کالابرگ‌ را تنها از مراجع رسمی دنبال کنید

بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه؛ نرخ مالیات املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟

اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد

بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد

عاقبت به خیری استقلال و پرسپولیس با واگذاری به نهادهای اقتصادی؛آرزوهایی که دست‌یافتنی شدند

محموله میلیاردی باتری‌های قاچاق در بابل کشف شد

صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد

بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است

تخصیص 40 درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش

مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی

اردن: تلاش می‌کنیم مانع حمله به رفح شویم

گوشی آیفون باعث نگرانی کره جنوبی شد

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان

سوخت قاچاق توقیف شد

خرما و آبزیان بوشهر در نمایشگاه اکسپو در تهران عرضه می‌شود

سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار

توافق برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی | مرز مشترک 2 کشورباید «مرز صلح و دوستی» باشد