ایرانیان جهان

آخرين مطالب

جو بایدن یا دونالد ترامپ؛  کدام برای ایران بهتر است؟ ایالات متحده آمریکا

جو بایدن یا دونالد ترامپ؛  کدام برای ایران بهتر است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - جو بایدن یا دونالد ترامپ؛ کدام برای ایران بهتر است؟
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6800403
k ١.٣
٢٩
ابتکار /متن پیش رو در ابتکار منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
سه ماه مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بحثی در فضای رسانه‌ای کشور شکل گرفته با این مضمون که انتخاب بایدن یا ترامپ کدامیک به سود ایران است؟
به گزارش فرارو، در حالی که اصولگرایان بر این باور هستند میان ترامپ و بایدن، جمهوریخواه و دموکرات تفاوتی وجود ندارد روزنامه‌های اصلاح‌طلب پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به سود ایران ارزیابی می‌کنند.
این در حالی است که به نظر می‌رسد حامیان تحریم و بویژه جنگ، ترامپ را به بایدن ترجیح می‌دهند، ولی مخالفان تحریم و جنگ، انتخاب بایدن را به سود ایران می‌دانند.
بایدن خود در سخنانی گفته بود که اگر رئیس جمهوری شود به برجام برخواهد گشت و مسئله ایران را حل خواهد کرد. اما شیرین هانتر استاد ایرانی-آمریکایی روابط بین‌الملل می‌گوید امیدی به جو بایدن برای حل مسئله ایران نیست. اما آیا انتخاب جو بایدن تمام مسایل ایران را حل خواهد کرد؟
رحمن قهرمانپور کارشناس روابط بین الملل در گفتگو با فرارو در این باره گفت: آن چیزی که شاید پیروزی بایدن را برای ما ایرانی‌ها مهم می‌کند بیشتر از همه این است که سیاست آمریکا پیش‌بینی پذیرتر می‌شود وادعایی که آقای بایدن درباره بازگشت به وضعیت عادی دارد گویای این مسئله است. اگر بایدن پیروز شود حداقل می‌دانیم با چه آمریکایی مواجه هستیم، خط قرمز و اصول رفتاری‌اش چیست، اما ترامپ ویژگی که برای خود تعریف کرده است پیش‫بینی ناپذیر بودن و غیرمنتظره بودن است.
وی افزود: پیش بینی پذیرتر شدن بایدن به این معنا نیست که مشکلات ایران و آمریکا حل خواهد شد. اصلا این طوری نیست. اما آنچه در افق چند ماهه، پیروزی بایدن را برای ایران معنادار می‌کند آن است که امکان بازگشت بایدن به برجام بیشتر می‌شود و امکان این که او به سمت روش‌های یک جانبه برود کمتر از ترامپ است. از طرفی هم می‌دانیم که بایدن با در نظر گرفتن مسایل ملی آمریکا سعی خواهد کرد، بخشی از دستاورد‌های ترامپ درباره ایران را حفظ کند. برای مثال دموکرات‌ها از ورود به تروریستی خطاب کردن سپاه پاسدارن اجتناب می‌کردند، اما حالا که ترامپ هزینه این کار را پرداخت کرده است، بایدن بخشی از این فشار را حفظ می‌کند. هدف او از حفظ این فشار این است که ایران را وادار به دادن امتیاز بیشتر کند و در داخل آمریکا هم بتواند گروه‌های داخل آمریکا را قانع و ساکت بکند.
این کارشناس اظهار کرد: اتفاق مهمی در سیاست خارجی آمریکا در حال رخ دادن است که می‌شود گفت فراتر از دو حزب دموکرات و جمهوریخواه است. آمریکا در سال 2003 با وعده پیروزی و دموکراسی وارد عراق شد و خانم کاندولیزا رایس و جرج بوش امیدوار بودند، آمریکا بتواند خاورمیانه را متحول کند و حتی ایده تغییر در خاورمیانه جدید مطرح شد، اما سال 2008 که اوباما سرکار آمد، این سیاست عملا شکست خورده بود و اوباما شروع به خارج کردن تدریجی نیرو‌های آمریکایی از عراق کرد.
او افزود: از سال 2008 به بعد و تحت نتایج جنگ عراق یک جریان فکری قدرتمندی در آمریکا شکل گرفته که معتقد است آمریکا باید حضور خود را در خاورمیانه کاهش بدهد و در جنگ‌های خاورمیانه مشارکت نکند. تا جایی هم که امکان دارد، درگیری در منطقه شروع نکند. این تفکر از سال 2012 با گردش به شرق و حرکت به سوی آسیا در استراتژی ملی دوران اوباما تجلی عینی پیدا کرد. از آن زمان دموکرات‌ها و جمهوریخواه‌ها می‌خواهند حضور آمریکا را در منطقه کم و کم‌تر کنند. اشارت‌هایی وجود دارد که آمریکا دنبال ادامه دادن این سیاست است.
قهرمانپور همچنین تاکید کرد: فارغ از آن، مسائل دیگری نیز وجود دارد. معمولا حقوق بشر برای دموکرات‌ها اولویت مهمتری بوده است، مسئله نفت هم برای جمهوریخواه‌ها اهمیت بیشتری داشته است، اما این خط‌بندی دچار تحول شده است. پیش از این در آمریکا به طور سنتی، یهودی‌ها طرفدار دموکرات‌ها بودند، اما از زمان جرج بوش و با اتحادی که بین مسیحیان انجیلی و یهودی‌ها به وجود آمد، یهودی‌ها بیشتر به جمهوریخواه‌ها تمایل پیدا کردند و آن مرزبندی سنتی که در اذهان ما نسبت به تفاوت بین جمهوریخواه و دموکرات‌ها در منطقه وجود دارد جا به جا شده و این تفاوت‌ها کمتر و کمتر می‌شود.
وی تشریح کرد: دموکرات‌ها در زمان اوباما فشار زیادی به اسرائیلی‌ها وارد کردند تا شهرک سازی اسرائیل را کمتر کنند. اما بخشی از عادی سازی روابط میان کشور‌های عربی با اسرائیل به خاطر ارتباط شخصی کوشنر داماد یهودی ترامپ با اسرائیل و همچنین ارتباط شخصی ترامپ و نتانیاهو است. از طرفی داستان تنش‌های عربستان و امارات با ایران آن‌ها را به سمت عادی سازی روابط با اسرائیل برای دوران پس از کاهش حضور آمریکا در منطقه برده است.
این کارشناس روابط بین‌الملل افزود: از این زاویه به نظر می‌رسد تلاش برای تامین امنیت اسرائیل مورد توافق جمهوریخواه‌ها و دموکرات‌هاست. اگر بایدن برنده شود همچنان مسئله تامین امنیت اسرائیل در دوران پس از کاهش حضور آمریکا اولویت آمریکا خواهد بود، ولی ممکن است آن‌ها مسئله عادی سازی را به شکل دیگری و با سرعت کمتری ادامه بدهند. ضمن اینکه آن‌ها رضایت فلسطینی‌ها و منتقدان عادی سازی را جلب می‌کنند، چون سیاست دموکرات‌ها تشکیل دو دولت یهودی و فلسطینی است و بنابراین این را در مسیر فراختر و با جلب نظر فلسطینی‌ها و گروه‌های دیگر ادامه می‌دهند، اما اینکه عادی سازی روابط را کنار بگذارند دور از ذهن است.
نظر سنجی ها چه می گویند؟
نظرسنجی شبکه «ان‌بی‌سی» نشان می‌دهد 71 درصد رای‫دهندگان گفته‌اند تصمیم‫شان را گرفته‌اند که به چه کسی رای می‌دهند و مناظره‌ها که نخستین آن ده روز دیگر برگزاری می‌شود، تاثیر چندانی در رای‫شان نخواهد گذاشت. در تگزاس برخلاف بسیاری دیگر از ایالت ها، ترامپ 48 به 46 از بایدن جلوتر است.
به رغم تلاش‌های ترامپ برای تضعیف نامزد دموکرات‌ها، نتایج کلی نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که جو بایدن با 8 امتیاز همچنان نسبت به رقیب جمهوریخواه خود در انتخابات 2020 پیشتاز است.
براساس نتایج نظرسنجی شبکه ان‫بی‫سی و وال استریت ژورنال که در روز یکشنبه به وقت محلی منتشر شد، بایدن با 51 درصد در برابر 43 درصد ترامپ همچنان از شانس بیشتری در انتخابات ماه نوامبر (آبان) برخوردار است.
گفته می‌شود بایدن در حال حاضر، درصد بالایی از حمایت رای دهندگان رنگین پوست، سفید پوست، زنان و سالخوردگان را در اختیار داد. این در حالی است که بیشتر حامیان ترامپ از میان مردان و رای دهندگان سفید پوست فاقد مدارک دانشگاهی هستند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/183574/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

6452 پروانه صنفی الکترونیکی در چهارمحال و بختیاری ثبت شد

جایگاه ششم صدور پروانه کسب الکترونیکی کشور به چهارمحال و بختیاری رسید

رئیسی پنجشنبه به استان سمنان می‌رود

مشکل اقتصادی با همیاری مردم حل می‌شود

روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه 28 فروردین

مدارس کیش فردا 28 فروردین غیر حضوری شد

فرصت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در منطقه آزاد دوغارون ایجاد می‌شود

رشد اقتصادی ایران در آسیا صعود کرد

صد و پنجاهمین کاغد خبر ایسکانیوز منتشر شد

برگزاری جلسه شورای معاونان و اطلاع رسانی بنیاد استان سمنان

تجمع مردم یزد در گلزار شهدا و قدردانی از پاسخ مقتدرانه سپاه

فعالان اقتصادی در اردبیل شناسه یکتا دریافت کنند

حل مشکلات جامعه ایثارگری نیازمند مشارکت دستگاه هاست

سالانه 50 همت از بدهی دولت به شبکه بانکی ترمیم می‌شود

انتقاد دولت از سخنان برخی نمایندگان در مورد بازار ارز و قیمت دلار: می‌تواند به التهاب در بازار ارز بینجامد و اقدامی غیر حرفه ای و غیرمسئولانه است

سهم 82 درصدی پتروشیمی در جذب سرمایه‌گذاری منطقه اقتصادی پارسیان

حفظ آرامش واتخاذ تصمیمات هماهنگ میان دستگاه‌ها در تنش‌های خارجی‌ ضروری‌ست

اجرای کامل قانون تسهیل صدور مجوز‌ها پیش از پایان دولت

راه‌اندازی منطقه ویژه اقتصادی کاشان در چه مراحلی است؟

63 هزار درخواست مجوز کسب و کار در اردبیل ثبت شده است

نقش موثر اتاق‌های سه‌گانه در تسهیل صدور مجوزها

جدیت دولت برای احیای واحد‌های راکد استان یزد

مقایسه کارنامه اقتصادی دولت رییسی با دولت‌های اول روحانی و احمدی‌نژاد

دانشگاه‌ها چگونه رشد اقتصادی محلی را افزایش می‌دهند؟

دولت باید امسال 40 درصد از متناسب سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند

قدردانی اتاق بازرگانی از استاندار همدان

سال 1401 ؛ سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»

توسعه مسائل علمی و اقتصادی در گرو توجه ویژه به مقوله ورزش است

رهبر انقلاب به فرزندانشان اجازه نداده‌اند در هیچ کار سیاسی و اقتصادی دخالت کنند | ماجرای هدیه گران قیمتی که رهبری پس دادند

جلسه شورای سیاستگذاری ستاد کنگره شهدای استان البرز برگزار شد

کارگر ایرانی ارزان‌ترین نیروی کار منطقه است

ضرورت تلاش نهاد‌های حاکمیتی برای ارتقای حکمرانی در حوزه ریال

شکستن سلطه دلار بر اقتصاد کشور مرحله بعدی بازدارندگی است

راهکار‌هایی برای تقویت حکمرانی ریال

کشف انواع دارو و مکمل‌های ورزشی قاچاق

مادر شهیدان والامقام «انصاری رامندی» به لقاءالله پیوست

«حفظ نظم و انضباط اداری» و «پاسخگویی حداکثری به جامعۀ هدف» پایه و اساس خدمت است

توسعه طرح‌های اقتصادی نیازمند حل مشکلات زیرساختی است

◄ راه‌ آهن سریع‌ السیر فرانسه و فرآیند ارزیابی پروژه‌ ها، ارزش جان و زمان

اجرایی شدن بیش از 70 درصد مصوبات کارگروه رفع موانع تولید در استان بوشهر

توانمندی‌های زنجان در نمایشگاه ایران اکسپو ارائه می‌شود

اجرای مصوبات کارگروه تسهیل را با جدیت پیگیری می‌کنیم

اطلاعیه معاونت پارلمانی ریاست جمهوری درخصوص اظهارات برخی نمایندگان درباره تحولات بازار ارز

ظرفیت گردشگری برای بهبود وضعیت اقتصادی روستانشینان مورد استفاده قرار گیرد

ضرورت تلاش نهادهای حاکمیتی برای ارتقای حکمرانی در حوزه ریال

تضمین ارزآوری برای کشور به همت صنعت گاز/ «ایران» شریک اقتصادی مطمئن شناخته شد

پلمپ یک واحد پذیرایی گرانفروش در جزیره کیش

25 اردیبهشت آخرین فرصت دریافت شناسه یکتا

صفر تا صد 350 واحد‌های مسکن روستایی توسط روستاییان ساخته می‌شود

شهرستان بروجن چهارراه اقتصادی دسترسی استان‌های مرکزی به جنوب ایران است