ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ دموکرات‌ها نسخه «جین شارپ» را در آمریکا اجرا می‌کنند اخبار ایران

سرمقاله وطن امروز/ دموکرات‌ها نسخه «جین شارپ» را در آمریکا اجرا می‌کنند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سرمقاله وطن امروز/ دموکرات‌ها نسخه «جین شارپ» را در آمریکا اجرا می‌کنند
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6475527
١٦٢
٠
وطن امروز / « دموکرات‌ها نسخه «جین شارپ» را در آمریکا اجرا می‌کنند » عنوان یادداشت روزنامه وطن امروز به قلم شروین طاهری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
وزیر پیشین خارجه آمریکا در نشست 2020 دموکراسی در کپنهاگ پیش‌بینی کرده است انتخابات ریاست ‌جمهوری پیش رو در ایالات متحده می‌تواند سنگ‌بنای یک انقلاب را در این کشور بگذارد. با توجه به نافرمانی‌ها و شورش‌های روزافزون نژادی در ایالات مختلف، ادعای این سیاستمدار شاخص دموکرات قابل اعتناست بویژه که متعاقب پیش‌بینی اخیر وزیر دفاع برکنار شده ترامپ، ژنرال جیمز متیس درباره احتمال فروپاشی ساختار حکومتی ایالات متحده مطرح می‌شود، یعنی شاخص‌ترین نظامی آمریکایی وارد شده به عرصه سیاست واشنگتن در 2 دهه اخیر و یک چهره ذاتا نزدیک به جمهوری‌خواهان؛ جمهوری‌خواهانی که دانه‌درشت‌های‌شان نظیر جرج بوش پسر و میت رامنی هم- به عنوان 2 نامزدی که بیشترین آرای حزبی را در انتخابات ریاست‌ جمهوری پیش از روی کار آمدن ترامپ داشته‌اند- علنا از رئیس‌جمهور فعلی سلب حمایت کرده‌اند.
با این حال آنچه باعث می‌شود تعبیر «انقلاب» در لابه‌لای کلمات جان ‌کری بیش از پیش جدی گرفته شود، این است که آخرین دموکرات سکاندار دیپلماسی واشنگتن - در دوره دوم ریاست ‌جمهوری اوباما – در عمل از پیش‌بینی فراتر رفته و گویی برای انتخابات آتی شرط گذاشته است. او 2 پیش‌فرض موازی مطرح کرده است؛ اول اینکه «قرار است آمریکا رئیس‌‌جمهوری جدید غیر از ترامپ –یعنی جو بایدن- داشته باشد» و دوم اینکه «جمهوری‌خواهان سابقه نقض حقوق رای‌گیری دموکرات‌ها را داشته‌اند» (اشاره به مطرح شدن ظن تقلب در انتخابات مختلف توسط ستادهای انتخاباتی نیکسون، بوش پسر و خود ترامپ) و صریحا می‌گوید رئیس‌جمهور و دولت فعلی آمریکا باید در انتخابات پیش رو عوض شوند. در نهایت کری صریحا نتیجه‌گیری می‌کند اگر ترامپ کنار نرود، آمریکا نه‌تنها جایگاه بین‌المللی‌اش را از دست خواهد داد، بلکه در جریان انتخابات – نه حتی بعد از آن – با شورش مردم خشمگینی مواجه می‌شود که از دموکراسی و صندوق رای محروم شده‌اند. شگفتا که این «اسم رمز» دموکرات‌مآب‌ها پیش از بلوای انتخاباتی 2020 آمریکا چقدر شبیه ادعاهای متقلبانه طیف موسوی، هاشمی، خاتمی و کروبی همسو با رسانه‌های لندن و واشنگتن است که با آنها به پیشواز فتنه انتخاباتی 88 رفته بودند.
در حالی که اعتراضات نژادپرستانه در ایالات در هم ریخته ینگه دنیا می‌رود که با واکنش خصمانه رئیس‌جمهور کله زرد و کله‌پوستی‌های سفیدپوست حامی‌اش، بستر یک جنگ نژادی همه‌جانبه را در آمریکا پدید آورد، شاهدیم نظریه‌پردازان و تریبون‌های بیشتر و بیشتری از بروز «انقلاب رنگی» در این کشور بیم می‌دهند.
«انقلاب رنگی» آنگونه که از اوایل دهه 1980 میلادی توسط سازمان سیا در کشورهای بلوک شرق اروپا به کار گرفته شد، نوعی ساز و کار مدرن برانگیزاننده اجتماعی مبنی بر افزایش تواتر نارضایتی‌ها و همسو کردن آنها در قالب شورش ضددولتی برای سرنگونی نظام‌های سیاسی مخالف یا مستقل از غرب است. این حربه‌ای بود که دولت دموکرات جیمی کارتر بر اساس نظریه «هرج و مرج جهانی» مشاور کاخ سفید، زبیگنیو برژینسکی و با بهره‌گیری از فرمول‌های «استحاله اجتماعی» مورد مطالعه موسسه آینده‌پژوهی نیروی دریایی ایالات متحده موسوم به «رند» و اندیشکده‌های همکار سازمان سیا تحت عنوان «دموکراسی» به کار گرفت تا ایده «جنگ نرم» را با حمایت از جریان‌های برانداز در کشورهای خارج از بلوک سرمایه‌داری، جایگزین کارزارهای سنگین و پرهزینه جمهوری‌خواهان برای تهاجم نظامی کند.
لهستان اولین کشوری بود که طرح خام «انقلاب رنگی» در آن آزمایش شد و به مرور فرمول‌های«جین شارپی» جنگ روانی-رسانه‌ای- خیابانی در جریان فروپاشی اتحاد شوروی و کشورهای بلوک شرق تکمیل شد. یوگسلاوی سابق و گرجستان، آخرین آزمایشگاه‌های موج اول انقلاب‌های رنگی سازمان سیا بودند. از نیمه دوم دهه 1990 و دولت دوم بیل کلینتون، این پروژه مختص براندازی دولت‌های غیرکمونیست و غیرسوسیالیست گوشه و کنار جهان، بویژه خاورمیانه که حالا زمین بازی اصلی ابرقدرت آمریکا در جهان تک‌قطبی محسوب می‌شد، مجددا در دستور کار سیا قرار گرفت و دموکرات‌ها آن را برای نومحافظه‌کاران دولت جمهوری‌خواه بوش پسر به ارث گذاشتند که برنامه «جنگ جهانی ابدی» را در دستور کار داشت.
این بار نه‌تنها جین شارپ و موسسه مطالعاتی-امنیتی‌اش موسوم به آلبرت اینشتین با تجربه‌ای گران پای کار موجی جدید از کودتاهای مخملی آمده بودند، بلکه حالا به موازات لشکر نظامی پنتاگون، در عقبه میدان «جنگ آمریکایی برای دموکراسی» شاهد لشکرکشی ده‌ها اندیشکده و ان‌جی‌اوی حقوق بشری از NED (بنیاد دفاع از دموکراسی) در واشنگتن گرفته تا زیرشاخه‌های برنامه «یو اس اید» سیا (با تصویب کنگره) در اروپا، خاورمیانه و آسیا با سرمایه‌گذاری جرج سوروس بودیم. زیر سایه جنگ‌های سخت عراق، افغانستان و سومالی، حالا حاکمیت آمریکا فتیله شبه‌انقلابات رنگارنگ براندازانه را هم در جنوب شرقی آسیا، اوکراین، ایران و سپس سراسر بخش غیر شیخ‌نشین خاورمیانه بالا می‌کشید. بوش و اوباما به یک اندازه در حمایت شورش‌هایی به رنگ‌های نارنجی، سرخ، زرد، آبی و سبز نقش داشتند.
ضمنا با روی کار آمدن دولت «تغییر» دموکرات‌ها در واشنگتن، در سوریه، لیبی، یمن، عراق، ترکیه و حتی به شکلی کنترل شده در اتحادیه اروپایی، موج تکمیلی انقلاب‌های رنگی در بسترهای سیاسی و اجتماعی بی‌ثبات شده به راه افتاد؛ جنگ نیابتی تروریستی. حالا تکفیری‌های داعش و القاعده همان کارکردی را در تضعیف نظام‌های مرکزی داشتند که لیبرال‌ها، فمینیست‌ها، دگرباش‌ها، بنفش‌ها و این اواخر جوکرها داشتند.
اما گردونه روزگار چرخید و مکر شیطان بزرگ به خودش بازگشت. به قول فرید زکریا، قرن بدون آمریکا از راه رسیده، زمانه‌ای که هژمونی و نفوذ جهانی واشنگتن به قدری تضعیف شده که دیگر قادر به ‌رقم زدن تحولات مهم در جهان پیرامون خود نیست. ناگزیر در عصر ترامپ که آمریکا دچار درونگرایی و خود درگیری روز افزون شده، او دشمن حاکمیت سایه به حاشیه رانده شده قلمداد می‌شود. در این وانفسا که ترامپ، آمریکا را به سمت انزوایی محافظه‌کارانه می‌کشاند، مافیای صهیونیست-لیبرال برای احیای امپراتوری جهانی خود به مرکزیت واشنگتن، در آتش انقلاب رنگی همه‌جانبه‌ای با حمایت وسیع کارزار رسانه‌های شرکتی‌اش علیه او می‌دمد؛ انقلابی به رنگ‌های سفید و سیاه و بر اساس تعارض سیاهان با سفیدها؛ انقلابی که اسم رمز رهبران دموکرات‌مآبش، شکاف قومیتی و تقلب انتخاباتی است. اخبار حاکی از حمایت مالی چند صد میلیون دلاری بنیادهای راکفلر و سوروس از جنبش‌های ضدنژادپرستانه مثل BLM (جان سیاهان اهمیت دارد) و «آنتی فا» به عنوان نمایندگان اقلیت خشمگین است. بر این اساس جنبش‌های مزبور توسط نهاد بالادستی FRSO (سازمان سوسیالیست راه آزادی) تغذیه‌ مالی، رسانه‌ای و سیاسی می‌شوند؛ سازمانی که 6 سال پیش توسط کارزار انتخاباتی هیلاری کلینتون تشکیل شده بود. ترامپ هم می‌خواهد در مقابل اکثریت سفید متعصب را به میدان بیاورد. حالا آمریکا می‌رود که خود در خم رنگرزی حامیان انقلابات رنگی بیفتد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/183787/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند