ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شورای آتلانتیک: ترامپ نیازمند سیاست تازه ای در قبال ایران است آسیا و اقیانوسیه

شورای آتلانتیک: ترامپ نیازمند سیاست تازه ای در قبال ایران است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - شورای آتلانتیک: ترامپ نیازمند سیاست تازه ای در قبال ایران است
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6892892
k ٤.٦
٠
دیپلماسی ایرانی /متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
باربارا اسلاوین- شورای آتلانتیک/ سیاست ایالات متحده در برابر ایران، در این روزهای نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر، ترکیبی است زیانبار، ناسازگار و رسوا از فشار اقتصادی، دیپلماسی آشفته و شعارهای خشن که با برنامه عقب نشینی هزاران نیرو از افغانستان و عراق همراه شده که همان خواست دیرین ایران بوده است. 
این که هدف واقعی کارزار "فشار حداکثری" دولت ترامپ بر ایران، چیست، همیشه مانند یک راز بوده است. خواسته هایی همچون دست کشیدن ایران از کل برنامه هسته ای و عدم حمایت از نیابتی های عرب و دیگر چیزهایی که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده در سخنرانی 2018 خود عنوان کرد، دشوار بتواند بدون جایگزینی برای حکومت ایران، به دست آید. اقبال هر گونه گفت وگوی معنی بخش درباره توافق هسته ای 2015 هم در این شرایطی که جهان منتظر است ببیند آیا ترامپ می رود یا می ماند، چندان قابل تصور نیست.
ترامپ لاف می زند که اگر دوباره انتخاب شود، ظرف چهار هفته با ایران به توافق می رسد اما ایران هر گونه گفت وگویی را رد کرده است مگر آن که آمریکا به برجام بازگردد که حتی در آن صورت هم با آمریکایی ها در یک چارچوب چندجانبه گفت وگو خواهد کرد. در این میان، تهران ذخیره اورانیوم با غنای پایین خود را افزایش می دهد و زمان لازم برای تولید مواد کافی برای ساخت بمب را به چند ماه می کاهد، هرچند می گوید که اگر آمریکا به توافق بازگردد، این اقدامات قابل بازگشت هستند. از این گذشته، آمریکا دچار یک انزوای دیپلماتیک است و آشکارترین نمود آن هم رد درخواست آمریکا برای بازگشت تحریم ها، توسط شورای امنیت و متحدان اروپایی آمریکاست.
اگر ترامپ در انتخابات برنده شود، فرصتی برای بازبینی رویکرد شکست خورده اش در برابر ایران خواهد داشت تا مقام هایی را منصوب کند که کمتر برچسب طرفداری از سیاست براندازی حکومت را دارند. چنانچه وی واقعا خواهان توافق تازه ای با ایران است، باید مشوق های اقتصادی ملموسی را برای دستیابی به اهدافی واقع بینانه، ارائه دهد نه اینکه دنبال فرصت هایی برای عکس گرفتن باشد که رهبران ایران آن را رد کرده اند. البته در آن صورت هم تضمینی برای موفقیت نیست؛ با توجه به بی اعتمادی قابل درک ایران که از تجربه دردآور خروج یکجانبه ترامپ از توافق هسته ای در سال 2018 و بازگشت تحریم های بیرحمانه حاصل شد، توافق تازه احتمالا باید توسط کنگره تصویب شود تا یک رئیس جمهوری دیگر ناگهان از راه نرسد و با یک فرمان اجرایی آن را از کار بیندازد.
اگر آمریکا بیرون از برجام هم بماند، هیچ کانال آماده ای برای تعامل با ایران، حتی در یک چارچوب چندجانبه، نخواهد داشت. یک جایگزین این است که رویکردی منطقه ای به امنیت و عدم تکثیر، پیشنهاد شود که از کانال های موجود میان ایران و همسایگان عربش استفاده کند. ایران مکررا گفته است که به دنبال جنگ افزار هسته ای نیست و چه بسا از یک منطقه رها از سلاح های کشتار جمعی در خلیج فارس حمایت کند تا این اطمینان حاصل شود که عربستان سعودی و امارات هم فعالیت رو به گسترش هسته ای شان را به اهداف غیرنظامی محدود کنند.
سال گذشته، حسن روحانی رییس جمهوری ایران، طرح صلح هرمز را پیشنهاد داد که از سازمان صلح و امنیت اروپا الگو می گرفت. هدف این طرح، گردهم آوردن هشت کشور هم مرز آب های خلیج فارس در یک گفت وگوی امنیتی است. پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه اروپایی می توانند چنین گفت وگوهایی را به پیش ببرند و از همان الگویی که موجب به نتیجه رسیدن برجام شد، پیروی کنند.
می توان در پی توافقی بود که خویشتنداری هسته ای را منطقه ای می کند؛ چیزی که ایران در چارچوب برجام از آن استقبال کرد، همچون پروتکل الحاقی پیمان عدم تکثیر هسته ای، کنوانسیون های بین المللی امنیت هسته ای، محدودیت هایی برای غنی سازی اورانیوم و ممنوعیت پردازش پلوتونیوم. این چارچوب را سرانجام می توان گسترش داد تا امنیت دریایی و هشدار پیش هنگام آزمایش موشکی را هم در بر بگیرد. دولت ترامپ برای هموارسازی چنین گفت وگویی، باید سیاست تحریم در برابر ایران را آسان کند. آمریکا باید به ایران دست کم امکان دسترسی به درآمدهای نفتی فریز شده اش در بانک های خارجی را بدهد. چنین کاری، به ویژه اگر آمریکا به دنبال خروج نیروهای نظامی اش از کشورهای همسایه ایران باشد، ضروری است. تحریم های آمریکا، پیشرفت اقتصادی عراق و افغانستان را بسیار دشوارتر کرده است و شهروندان عادی این کشورها و ایران را با هم مجازات می کند. 
با توجه به آسیب مضاعفی که کروناویروس و چشم انداز بلاتکلیف صنعت نفت بر اقتصادها وارد کرده، همه کشورهای منطقه باید بر راه هایی برای متنوع کردن اقتصادشان تمرکز کنند و هزینه های بیهوده دولتی را کاهش دهند که از جمله آنها، صرف هزینه در خرید سامانه های پیشرفته تر تسلیحاتی و به ویژه در فجایع انسانی ای همچون جنگ پنج ساله یمن است. کشورهای منطقه باید دادوستد میان خود را افزایش دهند و به بایکوت های زیانبار، شبیه آنچه عربستان و امارات از سه سال پیش بر قطر تحمیل کرده اند، پایان بخشند.
البته تصور بازگشت جدی آمریکا به دیپلماسی در صورت پیروزی جو بایدن، آسان تر است چرا که وی تمایل خود به بازگشت به برجام را در صورت بازگشت ایران به تعهداتش، ابراز کرده است. از همان آغاز هم، برجام به عنوان بنیادی برای گفت وگوهای فراگیرتر در مسائل منطقه ای و روابط ایران – آمریکا دیده شده اما با پیروزی ترامپ در سال 2016، ظرفیت های این توافق متوقف مانده است.
هرکس که رئیس جمهوری آمریکا شود، با این واقعیت روبه روست که جمهوری اسلامی هرچقدر هم که با تحریم و ناخشنودی های داخلی ضعیف شود، جایی نمی رود. سیاستی که تنها بر آرزومندی های اسرائیلی ها و اعراب سنی استوار باشد، لاجرم "مقاومت" ناپایدارساز بیشتری را از جانب ایران و شرکایش بر می انگیزد و آسیب بیشتری به منافع آمریکا، دوستانش و جامعه بین المللی وارد می کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/190678/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

‌ایده‌ها و برنامه‌های مبتکرانه برای تحقق شعار سال فراخوان می‌شوند

الگوی سنتی کسب و کار در دنیا منسوخ شده/ برای ایجاد جهش در تولید روشهای نوین استفاده شود

شناسایی بیش از 170 تبعه غیر مجاز در کرمانشاه

ضرب سکه‌های طلا خیانت به کشور است

راهکارهایی برای خرید و فروش انرژی توسط بخش خصوصی در مازندران

گردهمائی بزرگ و صمیمی جانبازان 70 درصد همدان با مسئولان استان

مزیت مهم سرمایه گذاری در گناباد، امنیت زیاد است

تاجران پول در نظام سرمایه داری همان بانک‌ها هستند

وضعیت بهتری در خصوص رشد اقتصادی و کاهش بیکاری نسبت به گذشته داریم

تعطیلی پنجشنبه به جای شنبه تقویت تحریم اقتصادی است

رصدخانه پروژه‌های عمرانی استان آذربایجان شرقی تشکیل می‌شود

پول‌ طلا و نقره مشکلات اقتصادی را حل می‌کند

دسترسی آسان سرمایه‌گذاران خارجی به خدمات فراجایی در قم

سرهنگی: اجرای دقیق قوانین مناطق آزاد باعث حفظ و جذب سرمایه گذاران و جلوگیری ازخروج آنان از کشور می شود

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش: امنیت کشور مرهون حضور همه جانبه ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح است

معرفی فرصت های سرمایه گذاری کیش از رسانه ملی

25 اردیبهشت آخرین فرصت دریافت شناسه یکتا

امسال رشد اقتصادی روسیه سریع‌تر از کشور‌های پیشرفته خواهد بود

سکه‌های طلا در خانه‌ها انبار شده و هیچ مشکلی از جامعه را رفع نمی‌کند

قیمت دلار با همان شدتی که رشد کرد، به‌زودی سقوط می‌کند

محسن اراکی: در نظام اقتصادی باید طلا و نقره واسطه معامله باشند/ خیانتی که به سرمایه‌های این مملکت می‌شود ضرب سکه‌های طلا است/ یک تکه کاغذ در هر کشور قدرت ارزش متفاوتی دارد؛ این بزرگ‌ترین دزدی است که در آمریکا رقم می‌خورد

کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار یزد

سفر رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به استان بوشهر

ادای احترام معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام والای شهدای شهر بوشهر

نامه عشقی به پورابراهیمی؛ تبصره 6 بودجه 1403 به ضرر بورس است

منتخبان مجلس دوازدهم باید مکلف به پاسخگویی باشند

کدام استان ها کمترین سهم از تبدیل مجوزهای صنفی دارند؟

کشف بیش از 91 میلیارد ریال نوشیدنی قاچاق از انبار یک شرکت در رشت

نخستین نشست ستاد شاهد شهرستان‌های استان تهران در سال جدید برگزار شد

آنچه در دور اول سفر رییس جمهور به سمنان گذشت

کشف 5 تن خشکبار قاچاق از انباری در جنوب تهران

برای تحقق شعار سال باید از انحصار و رانت‌های اقتصادی جلوگیری شود

72 درصد مصوبات سفر رئیس جمهوری به لرستان اجرا شده‌اند

رشد دیپلماسی منطقه‌ای سیاست دولت است

توسعه درآمدها و خنثی سازی تحریم های فروش نفت و گاز با پیگیری دیپلماسی فعال انرژی محقق شد

رضایی: نقش دولت باید از متصدی به سیاست‌گذار تغییر کند

کشف دو خودروی قاچاق به ارزش 150 میلیارد ریال در البرز

روابط دوستانه 2 کشور زمینه ساز تقویت مناسبات است

روابط دوستانه ایران و روسیه زمینه ساز تقویت مناسبات است

توقیف خودرو قاچاق 100 میلیاردی در مشهد

معاون وزیر اقتصاد: به دنبال آرامش در فضای اقتصادی هستیم

چک‌های 500 هزار تومانی در راه بازار / نقدینگی افزایش می‌یابد؟

روز شنبه به‌عنوان روز دوم تعطیلات رسمی انتخاب شود

پیش‌بینی یک فعال اقتصادی: دلار به زودی به این عدد می‌رسد

آیت‌الله اراکی: ضرب سکه طلا را ‌خیانت‌ به مملکت می‌دانیم

درخواست آیت‌الله علم‌الهدی برای نظارت جدی بر وضعیت معادن

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «فرشیدفر»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «انصاری رامندی»

برخی از طرح‌ها نباید در سفر رئیس‌جمهور به لرستان مطرح می‌شد

سایه درگیری‌های جهانی بر سر نشست اقتصادی اروپا