ایرانیان جهان

آخرين مطالب

راهکارهای سازگاری با تغییر اقلیم در حوضه دریاچه ارومیه شناسایی می‌شود سازمان حفاظت محیط زیست

راهکارهای سازگاری با تغییر اقلیم در حوضه دریاچه ارومیه شناسایی می‌شود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران گفت: راهکارهای سازگاری با تغییر اقلیم در حوضه آبریز دریاچه ارومیه شناسایی می‌شود و بر این اساس طرح مطالعاتی آن آغاز شده و 6 تا 8 ماه آینده نتایج به دست خواهد آمد.

علی ارواحی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار محیط زیست ایرنا افزود: موضوع تغییر اقلیم پدیده عجیبی نیست که بخواهیم روی آن انگشت بگذاریم و بگوییم که مثلا به خاطر تغییر اقلیم تالاب های ما خشک شدند این منطقی نیست چون تغییر اقلیم یک پدیده جهانی است که دارد اتفاق می افتد، حال اگر رویکردی این چنینی داشته باشیم و بخواهیم شرایط دریاچه ارومیه را به گردن تغییر اقلیم بیندازیم عملا می خواهیم سهم خود را در مدیریت نامطلوب منابع آب نادیده بگیریم از این رو طرح شناسایی راهکارهای سازگاری با تغییر اقلیم در حوضه دریاچه ارومیه را در دستور کار قرار دادیم.
وی اظهار داشت: هدف گذاری ما در اجرای طرح شناسایی راهکارهای سازگاری با تغییر اقلیم در حوضه دریاچه ارومیه این است که بیاییم پدیده تغییر اقلیم را به عنوان یک حقیقت مسلم و پدیده جهانی مورد ارزیابی قرار دهیم و بگوییم اکنون علاوه بر اینکه نیاز داریم مدیریت منابع آب ما مدیریت جامع، یکپارچه و کارآمدی باشد، لازم داریم که راهکارها و سیاست هایی را پی بگیریم که بتواند اثرات تغییر اقلیم را حداقلی کند یا به نوعی با شرایط اقلیمی تطبیق یابد.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران ادامه داد: بعد از خشک شدن دریاچه ارومیه، مطالعات متنوعی در زمینه علت وقوع آن انجام شد، بر این اساس یک سری معتقد بودند که تغییر اقلیم تاثیری در خشک شدن دریاچه ارومیه نداشته و این شرایط نتیجه مدیریت نامطلوب منابع آب است، عده ای هم تغییر اقلیم را مقصر می دانند؛ البته هدف گذاری ما در اجرای این طرح رفتن به سراغ این موضوع نیست چون برای ما مسلم است که مدیریت منابع آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به خوبی اتفاق نیفتاده است، این را تاریخچه عملکرد در حوضه آبریز دریاچه به ما نشان می دهد.
ارواحی افزود: در واقع اگر 30 سال پیش سطح اراضی کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را با اکنون بررسی کنیم می بینیم که اراضی چقدر افزایش یافته و یا اگر میزان آب تخصیص یافته به بخش کشاورزی را در 30 سال گذشته نسبت به اکنون محاسبه کنیم به راحتی می توانیم نتیجه بگیریم که چقدر بحث مصرف در بخش کشاورزی در خشک شدن دریاچه تاثیر گذار بوده است.
وی تاکید کرد: بنابراین مدیریت نامطلوب منابع آبی را در قرار دادن دریاچه ارومیه در سراشیبی خشک شدن به عنوان یک موضوع مسلم می دانیم از این رو لازم دیدیم تا مدیریت منابع آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و همه تالاب ها مورد بازنگری قرار گیرد که در کنار بازنگری نظام مدیریت منابع آب لازم دیدیم که با اثرات اقلیمی هم همگام تر شویم چون لازم است در مدیریت منابع آب راهکارهایی اتخاذ شود تا بتوان با اجرای آن اثرات تغییر اقلیم را کمتر کرد.
وی اظهار داشت: البته تغییر اقلیم در کنار بهره‌برداری ناپایدار از منابع آبی، تاثیرات قابل توجهی را طی سال‌های گذشته بر تراز آبی دریاچه ارومیه گذاشته که همچنان شاهد اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی آن هستیم، از مجموعه این اثرات می توان به از دست رفتن تنوع زیستی، خشکسالی، بیکاری و مهاجرت اشاره کرد، بر همین اساس، نیاز است راهکارهای سازگاری و کاهش اثرات تغییر اقلیم با هدف حفظ شرایط موجود و تسریع روند بهبود احیای دریاچه ارومیه شناسایی و اجرایی شود.
ارواحی افزود: در این طرح هدف ما این است راهکارهایی که می توانند به افزایش تاب آوری، سازگاری و کاهش اثرات تغییر اقلیم در حوضه دریاچه ارومیه کمک کنند را شناسایی کنیم، البته در مدت 6 سال گذشته فعالیت های متنوعی را در حوزه کشاورزی پایدار در حوضه آبریز دریاچه ارومیه انجام دادیم یعنی طرح حفاظت از تالاب های ایران با همکاری سازمان های جهاد کشاورزی استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و دست اندرکاران کلیدی تاکنون در زمینه کشاورزی پایدار موفق بوده و در حال گسترش این فعالیت در 200 روستا در حوضه دریاچه ارومیه هستیم.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران ادامه داد: در قالب فعالیت کشاورزی پایدار، راهکارها و روش های مختلفی را در عرصه سرزمینی آزمایش کردیم که می تواند به کمتر شدن مصرف آب کمک کند، ضمن اینکه رویکردهای مشارکتی هم در کنار آن استفاده شده است، در کنار آن داریم کاری را در خصوص بحث تغییر اقلیم انجام می دهیم که مکمل آن خواهد بود بر این اساس در قدم اول خدمات اکوسیستمی دریاچه ارومیه را شناسایی می کنیم اینکه شرایط فعلی این خدمات و کیفیت آنها چگونه است، در ادامه نقش فعالیت های مختلف در حفظ این کارکردها را مورد ارزیابی قرار می دهیم که همان مدلسازی برای بحث شناسایی راهکارهای افزایش تاب آوری و کاهش و کنترل اثرات تغییر اقلیم بر دریاچه است و در نهایت اثرات آنها را مورد ارزیابی قرار می دهیم.
وی تاکید کرد: در واقع مشخص می کنیم که چه ظرفیت هایی در ارتقای تاب آوری دریاچه وجود دارد و بسترهایی که می توانند باعث حفظ این خدمات یا تبدیل آنها به خدمات جدیدی شوند را شناسایی می کنیم و در ادامه سعی می کنیم تا سیاست گذاری های مورد نیاز را شناسایی و در نهایت چارچوبی که بتواند این کار را پایش و ارزیابی کند تهیه کنیم. 
ارواحی گفت: مرحله مطالعاتی این طرح آغاز شده، البته چنین مطالعاتی تا حدودی زمان بر است اما امیدوارم نتایج اولیه آن 6 تا 8 ماه آینده به دست ما برسد، در این مطالعه قطعا دست اندرکاران کلیدی به ما کمک خواهند کرد و ما هم با وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست همکاری خواهیم داشت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/194137/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی  بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از جانباران قطع نخاعی دیدار کرد

«امنیت» و «تجارت» محور رایزنی ایران و پاکستان

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

روزنامه‌های اقتصادی چهارشنبه 5 اردیبهشت

خیز ایران و پاکستان برای رشد 5 برابری تبادلات تجاری

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

جت شخصی چند؟

کودک فلسطینی: خواب دیدم توسط ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدم!

همبستگی با غزه مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در امان

سانسور گسترده رسانه‌های جهان بخاطر حفظ منافع رژیم صهیونیستی

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

پیشگامی آذربایجان شرقی برای تحقق شعار سال

ضرورت اجرایی شدن سریع‌تر توافقات ایران و پاکستان

تنبیه رژیم صهیونیستی از سوی ایران برعظمت جهان اسلام افزود

جدال ادامه دار بر سر تعطیل روز شنبه یا پنج شنبه

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

برای از ما بهتران؟

موضع جدید عربستان در رابطه با توقف تجاوز اسرائیل

هشدار قاهره درباره یورش زمینی رژیم صهیونیستی به رفح

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید با اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم/ فشار را از دوش تولید کنندگان بر داریم

تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!

توسعه همکاری با پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است

گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

پیدایش ابرقدرت اسلامی

نانسی پلوسی: نتانیاهو مانع صلح است و باید استعفا کند

فرمانده 26 ساله فلسطینی که عملیات‌های بسیاری در کرانه باختری علیه ارتش اسرائیل انجام داده، کیست؟

رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد

فروش 2.7 تن طلا در 20 حراج؛ 80 کیلو طلا امروز فروخته شد

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

بورس صعودی می‌ماند؟

مقامات ایالت سند در دیدار آیت الله رئیسی: تنبیه رژیم صهیونیستی از سوی ایران بر عزت و عظمت جهان اسلام افزود

اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد

با تعطیل شدن پنجشنبه 25 درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می‌دهیم

رئیسی: توسعه همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان بویژه پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است

توسعه همکاری با همسایگان جزو اولویت‌های سیاست خارجی ایران است

قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان فلسطینی