ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرنوشت جیمی کارتر در انتظار ترامپ خواندنی ها

سرنوشت جیمی کارتر در انتظار ترامپ
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
آخرین رییس‌جمهوری که مانند دونالد ترامپ برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری به مشکل خورد، جیمی کارتر در انتخابات سال 1980 بود. رکود اقتصادی و ضعف در مدیریت یک بحران ملی باعث شد کارتر شکست سنگینی را متحمل شود.برای اینکه بدانید دونالد ترامپ در چه مخمصه‌ای گیر افتاده است، کافی است مدیریت اسف‌بار او در بحران کرونا را با ناتوانی کارتر در آزادی گروگان‌های امریکا در ایران جایگزین کنید. حال به آمار و ارقام نگاهی بیندازیم.آخرین نظرسنجی‌های سراسری نشان می‌دهد ترامپ نسبت به رقیب دموکراتش جو بایدن 10 درصد عقب افتاده است. این درست برابر است با میزان محبوبیت جیمی کارتر در مقایسه با رقیب جمهوری‌خواهش رونالد ریگان که توانست در یک پیروزی بزرگ، آرای الکتورال 44 ایالت را از آن خود کند و هم‌حزبی‌هایش نیز کنترل سنا را در دست گرفتند. تنها یک هفته مانده تا انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2020، کمتر تحلیلگر سیاسی را پیدا می‌کنید که پیش‌بینی کند روز سوم نوامبر ترامپ و حزب جمهوری‌خواه با اختلاف از بایدن و دموکرات‌ها شکست می‌خورند. این مساله سه دلیل دارد.
پایگاه هواداران ترامپ او را در بازی نگه می‌دارد
دلیل اول این است که پایگاه سیاسی متعصب ترامپ متشکل است از افرادی با تحصیلات اندک، روستاییان، مسیحیان انجیلی، و سفیدپوستان یقه‌آبی (کارگران). ترامپ که در سال 2016 تنها 1/46 درصد از آرای مردمی را به خود اختصاص داد، در طول چهار سال ریاست‌جمهوری خود نیز نتوانست به محبوبیت خود چیزی اضافه کند و همچنان به‌طور کلی نامحبوب است. اما به‌رغم بحران کرونا، رکود اقتصادی، ناآرامی‌های ناشی از تبعیض نژادی، و رفتار غیرعادی و تحریک‌آمیز ترامپ، طرفداران وفادار او اجازه نداده‌اند میزان محبوبیتش خیلی از 5/42 درصد پایین‌تر بیاید. این میانگین نظرسنجی‌هایی است که پایگاه «538 دات کام» اوایل هفته منتشر کرد. لری ساباتو، رییس مرکز سیاست دانشگاه ویرجینیا می‌گوید: ترامپ بدترین رییس‌جمهور تاریخ امریکاست. بعید می‌دانم بحث در مورد این مساله بیش از 10 دقیقه از وقت مورخان را بگیرد. اما او واقعا پایگاه طرفداران سفت و سختی را برای خود دست و پا کرده است؟ این مساله بیشتر به این دلیل است که دوقطبی فعلی در جامعه امریکا باعث شده حزب جمهوری‌خواه از نظر ایدئولوژیک نسبت به دموکرات‌ها در زمان کارتر، یکدست‌تر باشد. اندک نفوذی که برای دموکرات‌ها در محافظه‌کارترین مناطق امریکا باقی مانده بود به کارتر، فرماندار سابق جورجیا کمک کرد در انتخابات سال 1976 پیروز شود. اما مشکلاتی که در دوران ریاست‌جمهوری‌اش به وجود آمد باعث شد جمهوری‌خواهان از حمایت خود پشیمان شوند و محبوبیت 75 درصدی او در سال نخست تا پاییز 1980 به نصف کاهش یابد. کارتر در نهایت بهتر از پیش‌بینی‌ها عمل کرد و 41 درصد آرای مردمی را به خود اختصاص داد.
جامعه دوقطبی و پراکندگی جمعیتی
علت دوم: ترکیبی از دوقطبی شدن جامعه و تغییر در پراکندگی جمعیتی امریکا باعث شده برخی ایالت‌ها از نظر سیاسی اهمیت بیشتری پیدا کنند. در سال 2000، جورج دابلیو بوش در حالی توانست آرای الکتورال را به خود اختصاص دهد که آرای مردمی را به ال‌گور با نیم درصد اختلاف واگذار کرده بود. در سال 2016، ترامپ نیز در آرای مردمی با اختلاف دو درصد از رقیب خود هیلاری کلینتون شکست خورد، اما توانست اکثریت آرای الکتورال را از آن خود کند. امسال نیز اوضاع به گونه‌ای است که حتی اگر ترامپ در آرای مردمی با دو برابر اختلاف سال 2016 شکست بخورد، باز هم شانس پیروزی در آرای الکتورال را خواهد داشت. این مساله در انتخابات میان‌دوره‌ای سال 2018 ثابت شد و دموکرات‌ها توانستند با استفاده از انزجار عمومی از ترامپ و سیاست‌هایش، پیروز انتخابات شوند.
دموکرات‌ها توانستند در آن انتخابات اکثریت مجلس نمایندگان را در دست بگیرند. اما در انتخابات سنا و فرمانداران در برخی از مهم‌ترین حوزه‌ها نتوانستند جمهوری‌خواهان را شکست دهند.
امی والتر، دبیر «کوک پولیتیکال ریپورت»، می‌گوید حتی برتری هشت درصدی دموکرات‌ها در سرتاسر کشور نیز برای کسب آرای الکتورال ایالت‌هایی مثل اوهایو یا آیوا کافی نیست. امروز عملکرد ترامپ در ایالت‌هایی که آرای الکتورال مهمی دارند، بسیار بهتر از عملکرد او در سطح کشور است. به علاوه پیروزی‌های میلی‌متری ترامپ در ایالت‌هایی که‌گرای بیشتری به جمهوری‌خواهان دارند - مثل جورجیا، آیوا و کارولینای شمالی - می‌تواند ابعاد شکست حزبش در انتخابات مجلس سنا را محدودتر کند. در سال 2016 رقابت بر سر کرسی‌های مجلس سنا در هر ایالت به نفع نامزدی تمام شد که نامزد ریاست‌جمهوری حزبش در آن ایالت پیروز شده بود. ریگان در سال 1980 توانست 12 کرسی از مجلس سنا را به سبد راست‌گرایان اضافه کند. اکنون هیچ کس انتظار ندارد دموکرات‌ها بتوانند کار او را تکرار کنند.
عبرت از سال 2016
سومین دلیلی که باعث می‌شود تحلیلگران از الان جو بایدن را پیروز بلامنازع انتخابات ندانند، دمدمی بودن رای‌دهندگان و احتمال تغییر نظر آنها تا روز انتخابات است. اینکه دموکرات‌ها نتوانستند در انتخابات قبلی پیروزی ترامپ را پیش‌بینی کنند باعث می‌شود به نظرسنجی‌ها و شواهد کنونی نیز اعتمادی نداشته باشند.ساباتو می‌گوید دموکرات‌ها از چهار سال قبل دچار اختلال اضطراب پس از سانحه هستند. نظرسنجی‌های سراسری سال 2016 تقریبا دقیق عمل کرده بودند. اما برخی نظرسنجی‌ها در ایالت‌های مهم، میزان رای طبقه کارگر را دست کم گرفته بودند. این خطاها به اضافه موفقیت ترامپ در جلب نظر رای‌دهندگان لحظه‌آخری باعث شد روز انتخابات همه شوکه شوند.این بار نیز ممکن است نظرسنجی‌ها درست از آب درنیاید. البته هیچ تضمینی وجود ندارد که نظرسنجی‌ها تعداد حامیان ترامپ را نیز درست نشان دهند. در جریان تبلیغات انتخابات باراک اوباما در سال 2012، نظرسنجی‌ها در برخی ایالت‌های مهم آرای او را کمتر نشان می‌دادند.
کرونا تفاوت‌ها را رقم می‌زند
یکی از متغیرهای منحصر به فردی که ارزیابی دقیق آن دشوار است، تأثیر بحران کرونا بر الگوی آرای مردمی است. حجم عظیم آرای پستی و زودهنگامی که به صندوق‌های رای انداخته می‌شود حاکی از مشارکت بسیار بالای مردم است.در سال 2018 الگوی مشارکت مردمی به نفع دموکرات‌ها بود. اما امروز هیچ کس نمی‌تواند با اطمینان بگوید این میزان رای پستی و زودهنگام به علت ترس مردم از ابتلا به ویروس است یا اینکه طرفداران یکی از دو حزب بیش از دیگری خواستار پیروزی نامزد خود هستند. با این حال نشانه‌هایی در نظرسنجی‌های روزهای آخر وجود دارد که نشان می‌دهد بعید نیست ترامپ شکستی شبیه به کارتر را تجربه کند. دیو واسرمن، کارشناس برجسته رقابت‌های انتخاباتی مجلس نمایندگان، می‌گوید نظرسنجی‌ها در حوزه‌های رقابتی نشان می‌دهند ترامپ 8 تا 10 درصد از بایدن عقب افتاده است. واسرمن می‌گوید بر اساس محاسبات او، بایدن مثل ریگان 40 سال قبل می‌تواند بیش از 400 رای الکتورال را از آن خود کرده و وارد کاخ سفید شود.
دیو واسرمن، کارشناس برجسته رقابت‌های انتخاباتی مجلس نمایندگان، می‌گوید نظرسنجی‌ها در حوزه‌های رقابتی نشان می‌دهند ترامپ هشت تا ده درصد از بایدن عقب افتاده است. واسرمن می‌گوید بر اساس محاسبات او، بایدن مثل ریگان 40 سال قبل می‌تواند بیش از 400 رأی الکتورال را از آن خود کرده و وارد کاخ سفید شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/194947/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

جنبش انصارالله یمن: جنایات اسرائیل در غزه بی‌سابقه است

تنش میان حزب‌الله با رژیم اسرائیل بالا گرفت؟

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به فرانسه رسید

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

اشتیاق برای دیدن رئیس‌جمهور و ابراز احساسات شدید به رهبری در سفر خارجی رئیسی

آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان

صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی

تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد

کارگران پیشران توسعه ومسائل اقتصادی هستند

بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد

هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

سایه‌روشن سهام سرخابی‌ها

رونمایی از نخستین موتور بنزینی شش سیلندر ایرانی