ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ایالت‌های چرخشی سرنوشت‌ساز در پیروزی ترامپ و بایدن کدامند؟ خواندنی ها

ایالت‌های چرخشی سرنوشت‌ساز در پیروزی ترامپ و بایدن کدامند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - انتخاب / برخلاف بایدن، دونالد ترامپ وضعیت دشوارتری دارد زیرا بدون در نظر گرفتن گرفتن ایالت‌های چرخشی تنها 125 رای الکترال قطعی دارد و در نتیجه رئیس جمهوری کنونی آمریکا برای پیروزی در انتخابات پیش رو باید بتواند حداقل 145 رای الکترال از 13 ایالت سرنوشت ساز را کسب کند.
در فاصله تنها 6 روز تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بیش از هر زمان دیگری رقابت میان دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات بر سر کسب رای‌های الکترال در ایالت‌های مختلف افزایش پیدا کرده است. در این میان، اکثریت ایالت‌های از نظر پایگاه رای و برنده انتخاباتی، مشخص هستند و از قبل تمامی ناظران سیاسی و نامزدهای دو حزب رقیب، می‌دانند که آرا به سبد کدام حزب و نامزد ریخته می‌شود. این ایالت‌ها به طور سنتی پایگاه یکی از دو حزب دموکرات یا جمهوری‌خواه هستند و غالبا دو حزب نیز کمترین سرمایه‌گذاری را در این ایالت‌ها دارند و از نظر مالی و تبلیغاتی، هزینه‌ای را برای این ایالت‌ها صرف نمی‌کنند.
اما بر خلاف این مناطق، برخی از ایالت‌ها به طور سنتی پایگاه هیچ یک از احزاب نیستند و طی انتخابات مختلف آراء آن به نفع یکی از دو حزب اختصاص پیدا کرده است. این ایالت‌ها که اصطلاحا «خاکستری» یا ایالت‌های «چرحشی» نامیده می‌شوند، از یک سو، کانون اصلی فعالیت‌های تبلیغاتی و هزینه‌های هر یک از دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه هستند و از سوی دیگر، نقش سرنوشت‌ساز را در تعیین رئیس جدید کاخ سفید در هر دوره دارند.
مجموع آرای مورد نیاز هر رئیس‌جمهور و ایالات کلیدی
نظام سیاسی آمریکا از سیستمی ویژه برای برگزیده شدن رئیس‌جمهور آمریکا تبعیت می‌کند. در واقع، انتخاب رئیس‌جمهور این کشور بر اساس آرای مستقیم مردم نیست بلکه آمریکایی‌ها در چارچوب انتخابات ریاست جمهوری به افرادی موسوم به «الکترال» رای می‌دهند تا از نامزد مورد حمایت آنها برای سمت ریاست جمهوری حمایت کند. هرچه تعداد افرادی که در یک ایالت زندگی می‌کنند بیشتر باشد، تعداد الکترال‌های بیشتری برای آن ایالت وجود دارد؛ به عنوان مثال ایالت «کالیفرنیا»، با 38.8 میلیون نفر جمعیت، 55 رای دارد؛ در حالی که ایالت «دِلاوِر»، با 936 هزار نفر جمعیت، فقط 3 رای دارد؛ ایالت‌های «تگزاس» و «فلوریدا» با داشتن 38 و 29 رای الکترال، از دیگر ایالت‌های مهم در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند.
«مین» و «نبراسکا» از استثنا‌های سیستم الکترال هستند؛ به این معنا که هر نامزدی که بالاترین رای مردمی را به دست بیاورد، برنده الکترال نیز خواهد بود. در حال حاضر 538 الکترال وجود دارد که بر اساس تعداد 435 نماینده (مردان و زنان کنگره) و 100 سناتور به علاوه سه انتخاب کننده دیگر از منطقه کلمبیاست. بر اساس قانون اساسی مقام‌های فدرال اعم از منتخب یا منصوب شده نمی‌توانند در میان الکترال‌ها قرار بگیرند. هر نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که بتواند در مجموع 50 ایالت و منطقه کلمبیا، دستکم 270 رای الکترال را به دست بیاورد، رییس جمهور آمریکا خواهد بود.
احتمال تاریخ‌سازی انتخابات 2020
در سطحی دیگر، بسیاری از ناظران سیاسی بر این باور هستند که انتخابات اخیر آمریکا رکورد مشارکت شهروندان را را طی بیش از یک قرن گذشته خواهد شکست. برخی کارشناسان از جمله مایکل مک دونالد، استاد دانشگاه فلوریدا پیش بینی کرده اند که در این دوره از انتخابات با در نظر گرفتن میزان مشارکت زودهنگام رای دهندگان، رکورد مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری با مجموع 150 میلیون رای شکسته خواهد شد. در این صورت آمریکا با مشارکت 65 درصد از واجدان شرایط در رای گیری شاهد بیشترین میزان مشارکت از سال 1908 میلادی تاکنون خواهد بود.
ایالت‌های چرخشی کدامند؟
در وضعیت کنونی تمرکز اصلی کمپین انتخاباتی جو بایدن، نامرد حزب دموکرات و دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه، بر رقابت در ایالت‌های خاکستری به عنوان کلید اصلی پیروزی در انتخابات متمرکز شده است. با این اوصاف، اکنون برای همه‌گان پرسش این است که ایالت‌های چرخشی یا خاکستری کدامند؟ در این زمینه میان ناظران سیاسی وحدت نظر و اجماع وجود ندارد.
با این اصاف، در وضعیت کنونی میتوان از 13 ایالت سرنوشت‌ساز به عنوان کانون رقابت ترامپ و بایدن و تعیین کننده نتیحه انتخابات یاد کرد که عبارتند از: آریزونا 11 رای ، فلوریدا 29 رای ، جورجیا 16 رای ، میشیگان 16 رای ، مینه‌سوتا 10 رای ، کارولینای شمالی 15 رای ، پنسیلوانیا 20 رای و ویسکانسین 10 رای، نیوهمپشایر 4، اوهایو 18 رای، آیووا 6 رای ، تگزاس 38 رای، نوادا 6 رای الکترال. مجموع آرای الکترال این ایالت‌ها 199 رای است اما برخی موسسات بر خلاف این تقسیم بندی تنها 8 ایالت را به عنوان مناطق رقابتی مورد ارزیابی قرار می‌دهند. برای نمونه خبرنامه تحلیلی-سیاسی (غیرحزبی) کوک از 8 ایالت آریزونا، فلوریدا، نیوهمپشایر، میشیگان، کارولینای شمالی و پنسیلوانیا و ویسکانسین به عنوان ایالت‌‌های چرخشی نام برده است.
نقشه ایالت‌های خاکستری سرنوشت‌ساز در انتخابات 2020

ایرانیان جهان

تاریخچه کوتاه ایالات چرخشی
نگاهی کوتاه به انتخابات امریکا اهمیت ایالات چرخشی را به اثبات می رساند. در 1948، هری ترومن توماس دوی را با پیروزی در ایالات چرخشی آن زمان یعنی نیویورک، کالیفرنیا، اوهایو، ایندیانا و ایلینویز شکست داد. نکته قابل توجه اینکه ترومن کمتر از یک درصد بیشتر از رقیبش در این ایالات، رای جذب کرده بود.
در 1960، رقابت بین ریچارد نیکسون و جان اف کندی بود که کندی توانست با پیروزی در 10 ایالت کلیدی، رقیب خود را شکست دهد. فاصله ی کندی و نیکسون کمتر از یک درصد بود. در سال 2000، نتایج انتخابات به فلوریدا گره خورده بود که در نهایت به پیروزی جورج بوش با کسب فقط 537 رای بیشتر ختم شد.
مسیر دشوارتر ترامپ برای پیروزی نسبت به بایدن
اما اکنون نکته قابل توجه این است که بر اساس نظر سنجی‌های قطعی جو بایدن بدون پیروزی در ایالات خاکستری و فقط با اتکای بر رای‌های قطعی در ایالت‌هایی که به طور سنتی به دموکرات‌ها رای می‌دهند، 218 رای دارد. به این ترتیب نامزد دموکرات ها برای پیروزی (کسب 270 رای در کالج الکترال) به تنها 52 رای الکترال از ایالت‌های خاکستری نیازمند است.
برخلاف بایدن، دونالد ترامپ وضعیت دشوارتری دارد زیرا بدون در نظر گرفتن گرفتن ایالت‌های چرخشی تنها 125 رای الکترال قطعی دارد. در نتیجه رئیس جمهوری کنونی آمریکا برای پیروزی در انتخابات پیش رو باید بتواند حداقل 145 رای الکترال از 13 ایالت سرنوشت ساز را کسب کند. یعنی از مجموع 199 رای موجود ترامپ باید حدود 76 درصد آرای الکترال را کسب کند.
ایالت تگزاس و فلوریدا؛ دوقطب اصلی رقابت
بدون تردید در میان تمامی ایالت‌های آمریکا همواره از فلوریدا به عنوان سرنوشت‌سازترین و کلیدترین ایالت برای تعیین رئیس‌جمهوری آینده آمریکا یاد می‌شود. به‌گونه‌ای که از سال 1964 تا به امروز هر رییس‌جمهوری که رای فلوریدا را برده، برنده انتخابات هم بوده است. ترکیب جمعیتی این ایالت که هم تعداد زیادی از افراد سالمند و بازنشسته، هم سیاهپوستان و هم اسپانیایی تبارها در آن زندگی می کنند به گونه ای است که هر دو حزب می توانند به کسب 29 رای الکترال آن امیدوار باشند. نتیجه آخرین نظرسنجی منتشرشده در ایالت فلوریدا نشان می دهد که 49 درصد رای دهندگان از جو بایدن حمایت می کنند. در مقابل 47 درصد از آنها قصد دارند به دونالد ترامپ رای دهند.
علاوه بر فلوریدا، در این دوره انتخابات پایگاه سنتی حزب جمهوری‌خواه در ایالت کلیدی تگزاس نیز با تهدید مواحه شده است. این ایالت جنوبی با آرای الکترال زیاد خود همان وضعیتی را برای جمهوریخواهان در کالج الکترال داشت که ایالت‌های کالیفرنیا و نیویورک برای دموکرات ها دارند. با این حال در این دوره از انتخابات پیروزی جمهوریخواهان در تگزاس قطعی به نظر نمی‌رسد.
در 40 سال گذشته آخرین باری که تگزاس یک رییس جمهور دموکرات را انتخاب کرده مربوط به سال 1977 و ریاست جمهوری جیمی کارتر است. در آن سال جیمی کارتر دموکرات 3 و 2 دهم درصد در ایالت تگزاس از جرالد فورد جمهوری‌خواه پیش افتاد. ترامپ در انتخابات سال 2016 با 9 درصد اختلاف آرای تگزاس را برد – که البته این اختلاف رای در نوع خود کمترین حد از سال 1996 به این سو به حساب می‌آمد. 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/195110/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

پاسخ موشکی حزب‌الله به حملات صهیونیست‌ها به جنوب لبنان

مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند

دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست

پاپ فرانسیس: جنگ غزه و اوکراین را متوقف کنید

بخشی از آثار ویرانی های ارتش اشغالگر در شهر خان یونس

افسر اسرائیلی هدف تک‌تیرانداز مقاومت فلسطین

جزئیات تخصیص ارز 28500 تومانی

منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

بزودی، راه اندازی شرکت تولید خودرو نیسان در خرمشهر

14 همت پروژه اقتصادی و عمرانی گیلان در سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد

راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

لاپید خواستار خروج دو عضو شورای جنگ از کابینه شد

لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه

15 کشور قدرتمند جهان اسلام بر اساس مولفه های نظامی و اقتصادی

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران

افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود

پیام سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی

نگاه ویژه نمایندگان وزیر به مشکلات کلان استان

رسیدگی به هزار و 358 پرونده تخلف در تعزیرات کهگیلویه و بویراحمد

افزایش پرورش مرغ گوشتی در استان تهران

از اکسپو ایران 2024 چه می‌دانید؟

30 کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند

تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی

ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

گسترش خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند

تعرض بیش از 430 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال

بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی اشتغال 700 نفر را فراهم کردند

‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد

تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی است

روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی؛ این بار در تگزاس

یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

سبد محصولاتی ارائه شده در «ایران‌هلث» منجر به تعاملات اقتصادی می‌شود

رئیسی پس از بازگشت به تهران: این سفر پیام مهمی داشت