ایرانیان جهان

آخرين مطالب

عده ای در تلاشند همه تقصیرات را گردن نتیجه رای مردم بیاندازند معاونت امور زنان و خانواده

عده ای در تلاشند همه تقصیرات را گردن نتیجه رای مردم بیاندازند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: هر نهادی که تندروی کند و با رفتارهای افراطی نظم کشور را برهم بزند، فرقی با ترامپ ندارد و فرقی ندارد که نماینده مجلس تندروی کند یا افراد عادی، هیچ کدام از رفتارهای مجلس انقلابی، ربطی به انقلاب ندارد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: هر نهادی که تندروی کند و با رفتارهای افراطی نظم کشور را برهم بزند، فرقی با ترامپ ندارد و فرقی ندارد که نماینده مجلس تندروی کند یا افراد عادی، هیچ کدام از رفتارهای مجلس انقلابی، ربطی به انقلاب ندارد. به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا؛ متن مصاحبه «معصومه ابتکار»، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی برنا، به شرح زیر است:
رجل سیاسی فاقد جنسیت است
اخیرا بیش از پیش و طبق معمول در نزدیکی زمان انتخابات و نیمه دوم سال بحث تفسیر رجل سیاسی و کاندیداتوری زنان در انتخابات مطرح شده است، چه میزان شرایط را برای محقق شدن این مطالبه فراهم می دانید؟
کلمه "رجال" که در قانون اساسی به عنوان یکی از شروط کاندیداتوری رئیس‌جمهور ذکر شده است، پیشینه‌ای دارد. در مذاکرات قانون اساسی که تنها زن حاضر در آن جلسه، منیره گرجی بودند، به همراه شهید بهشتی، آیت‌الله طالقاتی و چند تن دیگر از بزرگان، پیشنهاد آوردن کلمه رجال را به جای کلمه 《مرد》مطرح می‌کنند تا این ظرفیت به وجود بیاید که به انتخابات ریاست جمهوری تک جنسیتی نگاه نکنیم. بنابراین، استفاده از کلمه رجال با چنین نیتی بوده و در قرآن کریم برای شخصیت‌های اجتماعی و دینی به کار رفته و فاقد جنسیت است. تفسیر این موضوع از ابتدا روشن بوده اما بعضا انکار می‌شد و در دوره‌ای حتی از به کار بردن این کلمه نگرانی‌های وجود داشت. به همین دلیل مخالفت‌های در این مورد، پیش از این وجود داشت. اکنون به نظر می‌رسد که آقایان به آن اصل کلمه رجال که قانون‌گذار آن را مد نظر داشته، رسیده‌اند. البته اتفاق تازه‌ای نیفتاده است. در دوران گذشته هم امثال خانم اعظم طالقانی هر دوره برای ریاست جمهوری ثبت نام می‌کردند و ممانعتی نیز برای کاندیداتوری زنان در آن مقطع ایجاد نشد. در همان مواقع هم آقای کدخدایی اعلام می‌کرد که ممانعتی برای ثبت نان زنان در انتخابات وجود ندارد، اما بحث تایید صلاحیت شدن یا نشدن آنان مطرح می‌شد که می‌گفتند رد صلاحیت ما براساس جنسیت نیست. تنها بخشی از بحث تایید صلاحیت، موضوع جنسیت است و در نهایت، آن فردی که صلاحیت را بررسی می‌کند، تصمیم می‌گیرد که چه شخصی صلاحیت دارد و چه شخصی ندارد. متاسفانه در بسیاری دوران ها شاهد بودیم که این مسئله قانون‌ مند نبوده است. بنابراین به نظر نمی‌رسد که مانع خاصی وجود داشته که اکنون برداشته شده است اما ممکن است در تفسیر کمی وسیع‌تر بنگرند. وجود شخصیتی چون مرحوم اعظم طالقانی که با وجود دشواری‌های بسیار، در هر دوره ثبت نام می‌کردند، گواه این موضوع است.
حضور بی سابقه زنان در لایه های مدیریتی دولت تدبیر و امید
اشاره کردید که رجل سیاسی به شخصیت‌ها اشاره دارد اما به نظر می‌رسد که جریان‌ها تربیت نیرویی در این زمینه انجام نداده‌اند. حتی اسامی آقایانی برای ریاست جمهوری مطرح می‌شود اما اسمی از زنان برده نمی‌شود. این عملکرد ناشی از چیست؟
بخشی از آن، احزاب و گروه‌های سیاسی‌اند که باید به زنان فرصت رشد داده و در سلسله مراتب حزبی خود، زنان را دست کم نگیرند. البته در دورانی شاهد این موضوع بودیم. در مجلس دهم شاهد حضور بیش از 30 درصد زنان در تهران بودیم. بنابراین نمی‌شود گفت که تلاشی صورت نگرفته است. در دولت دوازدهم رئیس جمهور ابلاغ کرد که 30 درصد پست‌های عالی کشور باید به زنان اختصاص یابد که این آمار اکنون به حدود 23 درصد رسیده است. دولت دوازدهم به اشخاصی که به دلایل جنسیتی فرصت حضور در برخی عرصه‌ها را نداشتند، فرصت ظهور داد. امروز برای اولین بار 16 یا 17 معاون استاندار زن داریم و بیش از 90 نفر معاون وزیر یا هم تراز معاون وزیر زن که این بی‌سابقه است. به هرحال اگر مردی بخواهد به دلیل جنسیت یا تنها برای نمایش بالا بیاید، به خودش و به زنان شایسته دیگر ظلم کرده است. سقف شیشه‌ای محدودیت‌ها برای زنان شکسته شده است و حالا شاهد حضور زنان به عنوان معاون وزیر، معاون استاندار و دیگر سمت‌ها هستیم. رشد آمار مدیران ارشد زن از 13 درصد به 23 درصد حائز اهمیت است. امیدواریم که تا پایان دوره به 30 درصد نیز برسیم.
حمایت لازم از دستجردی زمان احمدی نژاد نشد
*یکی از این زنان مولاوردی که امروز در کنار وحیددستجردی نام‌شان برده می‌شود که یحتمل در انتخابات حضور پیدا می‌کنند. این امکان وجود دارد که آن‌ها برای انتخابات ثبت نام کنند؟
قاعدتا ممنوعیتی برای حضور هیچ فردی به دلیل جنسیت نباید وجود داشته باشد. قانون جدید انتخابات، شرایط جدیدی برای حضور افراد در انتخابات قائل شده است که واجد شرایط بتواند برای انتخابات ثبت نام کند.
*برای مثال پروانه سلحشوری می‌تواند گزینه مناسبی باشد؟
وارد مصداق نشویم بهتر است. اگر وارد مصداق شویم، بسیاری توانمند و شایسته هستند و تعدادشان هم کافی است. لازمه‌اش نیز خواست خودشان است.
در کنار مطالبات زنان در جامعه، در بسیاری مسائل دیگر هم صحبت از موانع پیش روی رئیس جمهور به میان آورده می شود، چه ارزیابی از این گزاره دارید؟
رئیس‌جمهور به شخصه تلاشش را کرد اما در برخی جهات، نظام به جمع‌بندی نرسید و ایشان دیدند که تنش‌های به وجود آمده، بیشتر آسیب خواهد زد. بنابراین، به دنبال توان‌افزایی زنان رفتند که ما شاهد افزایش حدود 8 هزار زن به عنوان مدیر هستیم. زمان آقای احمدی‌نژاد هم خانم دستجردی بود اما حمایت نشد و طبعا دوره مدیریتش کوتاه بود. فراهم کردن زیرساخت‌ها و چارچوب‌ها برای زنان بسیار حائز اهمیت است. روحانی کاری زیربنایی برای حضور زنان در عرصه سیاست انجام داد و این کار بسیار ماندگار خواهد بود و برای آیندگان قابل انکار نیست. در اوایل دولت دوازدهم و در سال 92، درصد مدیران عالی رتبه زن کمتر از 10 درصد بود. هر فردی بیاید، به ناچار باید این تغییرات را بپذیرد. اکنون 41 درصد کارکنان دولت، زن هستند و این نشان از نیروی قابل رشد و غیرقابل انکار زنان دارد. هر چه در کنار نقش‌های تخصصی، به نقش‌های مدیریتی آن‌ها توجه کنیم، طبعا می‌توانیم از گستره بیشتری از توانمندی‌ها و خلافیت‌ها در بهبود مدیریت‌ها بهره‌مند شویم.
چه تعاملی با فراکسیون زنان در مجلس یازدهم دارید؟
در مجلس دهم، تعامل بسیار خوبی با فراکسیون زنان داشتیم. حدود هشت جلسه رفت و برگشتی تخصصی با حضور من برگزار شد و لوایح خوبی مطرح شد. آنها طرفدار لایحه تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی یا تشدید مجازات اسیدپاشی بودند. فراکسیون زنان حامی حمایت از زنان و کودکان بودند و بعد از حدود 10 سال لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان بالاخره تصویب شد. فراکسیون زنان مجلس دهم، فراکسیون فعالی بود و ما تعامل خوبی با همدیگر داشتیم. اما فراکسیون زنان مجلس یازدهم مدتی شکل‌گیری‌اش به طول انجامید. تاکنون یک نشست در مجلس داشتیم و گزارش‌هایی ارائه شد. البته دیدگاه اعضای فراکسیون بیشتر جنبه انتقادی داشت و شاید به دلیل آن که آن‌ها با این فضا آشنا نبودند، مباحث کمی کلی بود. در مجموع جلسه خوبی بود. پس از آن با برخی نماینده‌ها جلسه داشتم و همچنین پیگیری‌ها در موضوعات مختلف در کارگروه بند ت ماده 80 که مربوط به زنان سرپرست خانوار است. ما از نماینده مجلسی که عضو این کارگروه شده، دعوت کردیم و ایشان این تعامل را با ما دارند. امیدواریم که مانند مجلس گذشته با این مجلس هم تعامل خوبی داشته باشیم. مهم‌ترین اتفاقی که افتاد، رد لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون در مورد زنان سرپرست خانوار بود. این لایحه که در کمیسیون مجلس گذشته تصویب شده بود و متاسفانه نوبتش به صحن نرسید، دوباره به این مجلس بازگشت و در کمال تعجب، در کمیسیون رد شد. امیدواریم با تلاش فراکسیون بتوانیم‌ زودتر این نواقص را حل کنیم و بخشی از بودجه زنان سرپرست خانوار را در دولت فعال کنیم.
به نظر می رسد تا به امروز لایحه‌ای کارآمد برای شرایط امروز کشور، به خصوص در رابطه با حوزه زنان در مجلس یازدهم ارائه نشده است. پیش بینی شما از این ضعف عملکرد چیست؟
در مورد خانواده و فرزندآوری، طرحی از گذشته وجود داشته که ما نیز اشکالاتی زیادی به آن طرح وارد کرده‌ایم. اما همچنان ما در جلسات مربوط به آن طرح حضور داشتیم و نظراتمان را دادیم. لایحه تامین امنیت زنان هم که اکنون در کمیسیون لوایح مراحل نهایی را می گذراند، صلاح نیست به صورت طرح، مجددا مطرح و موازی کاری شود.
حقوق بازنشسته‌ها تا 70 درصد افزایش یافت/ همه بدهی‌های دولت به ایثارگران تسویه شده است
در این برهه بیشترین تهمت ها، تهدیدها و عتاب ها نسبت به رئیس جمهور به عنوان شخص اول اجرایی کشور روا داشته می شود، در گذشته هم مشابه همین اتفاق نسبت به شما رخ داده بود. آیا چنین رفتارهایی باعث دلسردی نمی‌شود؟
متاسفانه این روند حاصل نگاهی سیاسی به دور از انصاف و عدل است، به دو دلیل. اول این که در هر شرایطی اگر در مورد عملکردها قضاوت می‌کنیم، این قضاوت‌ها باید جامع و به دور از جانب‌داری جریانات حزبی باشد. یکی از مهم‌ترین کارکردهای حکمرانی مطلوب، قدرت ارزیابی عملکردها، مبتنی بر شاخص‌های واقعی و توجه به شرایط محیطی است. آن‌ها شرایط امروز کشور را نگاه و آن را به عنوان نقدی به دولت وارد و همچنین با تحریم‌های پیشین مقایسه می‌کنند. مقامات آمریکایی خودشان به این موضوع اذعان دارند که تحریم‌های جدید، سختگیرانه‌ترین تحریم‌ها در کل دوران بوده است. نکته بعدی این است که در کنار این تحریم، اصطلاح جنگ اقتصادی این مفهوم را می‌خواهد برساند که ماهیت این تحریم‌ها، ماهیتی جنگی است. در کنار آن هم جنگ روانی به وسعتی زیاد به وجود آمده است. داستان دیگر، شرایط خاص کرونا است که مزید بر علت شده و لطمات زیادی به اقتصاد وارد کرده است. در چنین شرایطی، همچنان ارزاق مردم فراهم است و بیمارستان‌ها با تمام فشاری که بر آن‌ها وارد می آید، به مردم خدمت می‌کنند. حقوق بازنشسته‌ها تا 70 درصد افزایش یافته و اتفاقات خوبی چون آزادسازی سهام عدالت رخ افتاده است. با وجود همه این مشکلات، یارانه‌ها به همان شکل و حتی ویژه‌تر پرداخت می‌شود. تمام بدهی‌های دولت به ایثارگران صاف شده است. اگر این‌ها را ببینیم، تصویر متعادل‌تر می‌شود. در طرح‌هایی که در 29 پنجشنبه اخیر توسط رئیس جمهور افتتاح شده است، شاخص‌های توسعه انسانی و معیشت را بهتر می کند.
برخوردها با روحانی به دور از انصاف است
طرف دیگر داستان، برخوردهای سیاسی به دور از انصاف و اخلاق و جانب‌دارانه علیه دولت است که از ابتدای دولت آقای روحانی آغاز شد و در این دولت به اوج رسید. نا آرامی هایی در دی 96 به راه افتاد که منشاءش داخلی بود. همه این‌ هزینه‌ها از جیب دولت و ملت رفت. از این جا شروع شد و متاسفانه جنگ سایبری از سوی منافقان و سلطنت‌طلبان شکل گرفت. بخش‌هایی از سوی صدا و سیما هم در این موضوع با القای ناکارآمدی دخالت داشتند. این القا تا جایی افزایش پیدا کرد که همه متوجه شدند بر آیندش علیه مردم است، نه دولت. به مردم این طور القا شد که رای ندهید و بگذارید برایتان انتخاب کنند. این القاها شالوده‌های اعتماد عمومی مردم را آسیب زد و در جلسه‌ای که دولت خدمت مقام معظم رهبری بود، ایشان به صدا و سیما یادآور شدند که خدمات دولت را تلویزیون بگوید. در بخش‌هایی، تغییر رویکرد ایجاد شد و بخش‌هایی هم کمترین فرصت در تلویزیون داده نشد. مثلا در هفته دولت که هیچ تریبونی نداشتیم. حوزه زنان در سه سال گذشته شاید حدود 10 درصد فعالیت‌های معاونت امور زنان و خانواده منعکس شده باشد؛ آن هم بیشتر در شبکه های استانی در سفرها. به بخشی مانند وزارت نیرو فرصت داده شد، اما برای ما این مسئله وجود نداشته است.
*با این اوصاف به این نتیجه می‌رسیم که موانعی که دولت همیشه از آن یاد می‌کرد، همین موارد است.؟
بله همین‌ها است. در سیاست خارجه، رشد اقتصادی ما پس از برجام مثبت شد و تحولات زیادی اتفاق افتاد. بنابراین این سوال پیش می آید که آیا تماما ناکارآمدی های دولت موجب این اتفاقات شده؟ تصمیمات ترامپ معادلاتی را بر هم نزده است؟
*سنگ‌اندازی‌های داخلی هم وجود داشت.
توسط بسیاری از سیاسیون بارها تاکید شده برجام فقط توسط ترامپ باطل نشد بلکه هم نوایان او در داخل هم بر طبل مخالفت مدام کوبیدند و نتیجه همان شد که شرایط را به شکل امروز درآورد؟
دقیقا. همین حضور پیدا نکردن در اف ای تی اف، یکی از این سنگ‌اندازی‌ها بود. این مسئله بالکل بلاتکلیف شد. حتی آقای لاریجانی هم به این مسئله رسید، اما مجمع کوتاهی کرد. اتفاقات تلخی هم که در مورد آقای ظریف در مجلس رخ داد، توهم توطئه است. جای دولت را با ترامپ نباید اشتباه گرفت. مقام معظم رهبری بارها در عمل و با درایت مانع بسیاری از تهدیدها که از سوی افراد کم‌خرد مطرح می‌شد، شده‌اند. نباید به نحوی صحبت کرد که تیتر یک رسانه‌های معاند شوند. این‌ها بسیار فراتر از مسائل سیاسی ساده است. بسیاری از اصلاح‌طلبان خواستار بازگشت برخی سیاست‌ها شده‌اند. هیچ کدام از رفتارهای مجلس انقلابی، ربطی به انقلاب ندارد.
از دیدگاه شما اگر به جای دولت حسن روحانی، یک دولت اصولگرای تندرو روی کار بود و یک اصلاح‌طلب نقد و توهین را به همین شکل ابراز می کرد، اوضاع به چه منوال بود؟
تاکنون از صحنه سیاسی محو شده بود. همچنان اشخاصی وجود دارند که در حال پس دادن تاوان انتقاد از رئیس قوه هستند. امروز هم قوه قضاییه می‌گوید که توهین‌ها و تهدید رئیس جمهور چون جزو جرایم قابل گذشت است، ورود نمی کنیم. آقای روحانی به هیچ وجه به دنبال برخورد یا زندانی کردن نیروهای مدنی و منتقد نبوده است. البته که باید اذهان خود را برای دریافت انتقادها باز کنیم. اما این که عده‌ای بهتان را مجاز دانسته و به نام دین، مردم را علیه دولت می شورانند، از کجا آمده‌ است؟ آن چه تاریخ و سیره ائمه می‌گوید، اخلاقی است، نه به این نحو. همدیگر را مسخره و تحقیر نکنید. این رواج چه نوع اخلاقیانی است؟ همچین چیزی را نداریم که اگر خود را به حق دانستیم، توهین کنیم. بدگمانی گناهی آشکار است. رهبر انقلاب بسیار زیبا در مورد بهتان‌ها به وزیر خارجه و دولت، صحبت کردند. در دولت های نهم و دهم، عده‌ای به دلیل نقد دولت حبس کشیدند. ما در دنیا قضاوت می‌شویم، چه رسد به پیشگاه خدا. این‌ها استانداردهای دوگانه است، نه اخلاق. ما خودمان وحدت رویه داریم؟ بله، فساد هست و باید با آن مبارزه کرد اما نباید تبدیل به بازی سیاسی شود. با فساد نباید برخورد سیاسی کرد. باید برخورد قانونی و شرعی کرد. به لطف خدا مردم انشالله در برابر این فشارها ایستادگی خواهند کرد.
قطعا برجام خواصی داشته که ترامپ با آن دشمنی می‌کند
با این حساب معتقدید بخشی از تصمیم گیری هایی که در حوزه بین الملل گرفته می شود محصول سیاسی کاری و دخالت های غیر حرفه ای افراد غیر مرتبط است؟
قرار نیست که فردی تسلیم زورگویی شود. بخشی از دیپلماسی حرفه است و هر کس به اسم انقلابی ‌گری نمی‌تواند این فن را داشته باشد. ظریف هم مهارتش را داشته و هم شجاعت و ایستادگی و مقاومتش را. چرا عده‌ای در پی نادیده گرفتن این موارد هستند؟ پس قطعا برجام خواصی داشته که ترامپ با آن دشمنی می‌کند.
اگر روحانی نبود، فضای کشور امنیتی بود/ دولت یازدهم چندین هزار دانشجوی ستاره‌دار را به تحصیل بازگرداند
*با توجه به سبقه سیاسی خودتان، اگر در چنین شرایطی، یک دولت تندرو روی کار بود، چه شرایطی به وجود می‌آمد؟
شرایط سخت‌تر بود و به دلیل این که خود را محق می‌دانند ممکن بود تن به مذاکره پشت پرده بدهند. به دلیل نداشتن مهارت‌های اولیه دیپلماسی هم موفق نمی‌شدند. فضا امنیتی‌تر بود. اکنون فضا رو به گشایش است. آن‌ها در پی تحت فشار قرار دادن آقای آذری جهرمی بودند که کل فضای اینترنت از جمله اینستاگرام را ببندند. اینکه نشد، همه ناشی از ایستادگی دولت بود. دولت یازدهم چندین هزار دانشجوی ستاره‌دار را به تحصیل بازگرداند. نه که مشکلات نداشته باشیم اما دولت تلاشش را کرده است. حافظه میان مدتمان را از دست ندهیم.
تلاش برای آزادی زنان از زندان در شرایط کرونا/ در مورد دستبند الکترونیک برای مادران زندانی در حال رایزنی با قوه قضاییه هستیم
با توجه به شرایط کرونا از وضعیت زنان در زندان‌ها اطلاع دارید؟
در این دوره برای زنان زندانی با همکاری قوه قضائیه تلاش کردیم. یکی از کارها، بازدید از زندان زنان بود. این بازدید را من به شخصه در 15 استان انجام دادم و گزارش تهیه کردم. کارهای خوبی هم در این زمینه انجام شد. هر جا توانستیم کمک کردیم. خانم مولاوردی پویشی را تحت عنوان ارمغان شروع کرد که ما آن را ادامه دادیم و تاکنون 5 دوره این پویش برای جلب مشارکت مردم در آزاد سازی زنان زندانی جرایم غیرعمد برگزار شده است. با قوه قضاییه در مورد دستبند الکترونیک برای مادران زندانی رایزنی و پیگیری شد و در پی توسعه آن هستیم. در مورد مادران زندانی با قوه مکاتباتی انجام شد و تعداد زیادی از زندانیان در موج اول کرونا آزاد شدند. در جلسه اخیر دولت در ارتباط با ضرورت بررسی وضعیت زنان زندانی صحبت‌هایی شد. در مجموع همکاری خوبی با قوه قضائیه داشتیم. علاوه بر لایحه منع خشونت علیه زنان، بعد از قتل رومینا لایحه دیگری برای تشدید مجازات پدر ارایه دادیم. در همین دو سه روزه هم به کمیسیون لوایح می‌آید. ما در تلاشیم و کار می‌کنیم. سازمان زندان‌ها هم برای حمایت از زنان زندانی که آزاد می‌شوند، کارهایی انجام داده است.
در شرایط مخاطره آمیز موجود کسی بهتر از آقای روحانی نمی توانست عمل کند
شرایط کرونا، تحریم و سایر عوامل فشار بر مردم در روزهای اخیر شدت گرفته و بیم این وجود دارد که از لحاظ میزان مشارکت مردم در انتخابات، آمار اسفند ماه تکرار شود. در این رابطه چه ارزیابی دارید؟
ما در این شرایط افراد توانمندی داریم. پیش از گزینه، بهبود شرایط مردم در اولویت است که اعتماد مردم بازگردد. نتایج انتخابات مجلس یازدهم، نتایج خوبی نبود. هیج کس از این نتایج راضی نیست. درصد مشارکت پایین مردم، قابل قبول نیست. آقای روحانی فردی است که در دوران مختلف، تجربه مدیریتی داشته، اما برای چنین شخصی، باز هم اینگونه تخریب می‌کنند. ما با نسل جوانی مواجهیم که واقعیت های تاریخی را شخصا تجربه نکرده و از سوی دیگر در این فضای خاکستری شده، فقط با جناح‌بندی ها مواجهند. با تحریف تاریخ زمینه ای ایجاد می کنند که آن‌ها ادبیاتشان با ادبیات جریان ضدانقلاب همخوانی داشته باشد. بنابراین، هنگامی که با آقای روحانی این طور برخورد می‌شود، با دیگر گزینه‌ها چطور برخورد خواهد شد؟ مردم باید به این نتیجه برسند که راهی جز صندوق رای وجود ندارد. هر دفعه که مردم مشارکت جدی داشتند، شرایط بهتر بوده و جلوی بسیاری از مخاطرات گرفته شده است. انتهای تحلیل‌ها به این می‌رسد که در شرایط مخاطره آمیز موجود کسی بهتر از آقای روحانی نمی توانست عمل کند و این نتیجه صندوق رای است و شرایط می توانست خدای نکرده خیلی بدتر از این باشد. این‌ها شعار نیست. اگر گزینه دیگری وجود دارد، مطرح کنید. سوریه شدن یا پاره پاره شدن ایران؟ در حالی که با وجود همه مشکلات، ایران جزیره ای امن در میان آتش است. اول فضای اعتماد به صندوق رای بازگردد، بعد به مصداق‌ها فکر خواهیم کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/195346/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیسی پنجشنبه به استان سمنان می‌رود

مشکل اقتصادی با همیاری مردم حل می‌شود

روزنامه‌های اقتصادی سه‌شنبه 28 فروردین

مدارس کیش فردا 28 فروردین غیر حضوری شد

فرصت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در منطقه آزاد دوغارون ایجاد می‌شود

رشد اقتصادی ایران در آسیا صعود کرد

صد و پنجاهمین کاغد خبر ایسکانیوز منتشر شد

برگزاری جلسه شورای معاونان و اطلاع رسانی بنیاد استان سمنان

تجمع مردم یزد در گلزار شهدا و قدردانی از پاسخ مقتدرانه سپاه

فعالان اقتصادی در اردبیل شناسه یکتا دریافت کنند

حل مشکلات جامعه ایثارگری نیازمند مشارکت دستگاه هاست

سالانه 50 همت از بدهی دولت به شبکه بانکی ترمیم می‌شود

انتقاد دولت از سخنان برخی نمایندگان در مورد بازار ارز و قیمت دلار: می‌تواند به التهاب در بازار ارز بینجامد و اقدامی غیر حرفه ای و غیرمسئولانه است

سهم 82 درصدی پتروشیمی در جذب سرمایه‌گذاری منطقه اقتصادی پارسیان

حفظ آرامش واتخاذ تصمیمات هماهنگ میان دستگاه‌ها در تنش‌های خارجی‌ ضروری‌ست

اجرای کامل قانون تسهیل صدور مجوز‌ها پیش از پایان دولت

راه‌اندازی منطقه ویژه اقتصادی کاشان در چه مراحلی است؟

63 هزار درخواست مجوز کسب و کار در اردبیل ثبت شده است

نقش موثر اتاق‌های سه‌گانه در تسهیل صدور مجوزها

جدیت دولت برای احیای واحد‌های راکد استان یزد

مقایسه کارنامه اقتصادی دولت رییسی با دولت‌های اول روحانی و احمدی‌نژاد

دانشگاه‌ها چگونه رشد اقتصادی محلی را افزایش می‌دهند؟

دولت باید امسال 40 درصد از متناسب سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند

قدردانی اتاق بازرگانی از استاندار همدان

سال 1401 ؛ سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»

توسعه مسائل علمی و اقتصادی در گرو توجه ویژه به مقوله ورزش است

رهبر انقلاب به فرزندانشان اجازه نداده‌اند در هیچ کار سیاسی و اقتصادی دخالت کنند | ماجرای هدیه گران قیمتی که رهبری پس دادند

جلسه شورای سیاستگذاری ستاد کنگره شهدای استان البرز برگزار شد

کارگر ایرانی ارزان‌ترین نیروی کار منطقه است

ضرورت تلاش نهاد‌های حاکمیتی برای ارتقای حکمرانی در حوزه ریال

شکستن سلطه دلار بر اقتصاد کشور مرحله بعدی بازدارندگی است

راهکار‌هایی برای تقویت حکمرانی ریال

کشف انواع دارو و مکمل‌های ورزشی قاچاق

مادر شهیدان والامقام «انصاری رامندی» به لقاءالله پیوست

«حفظ نظم و انضباط اداری» و «پاسخگویی حداکثری به جامعۀ هدف» پایه و اساس خدمت است

توسعه طرح‌های اقتصادی نیازمند حل مشکلات زیرساختی است

◄ راه‌ آهن سریع‌ السیر فرانسه و فرآیند ارزیابی پروژه‌ ها، ارزش جان و زمان

اجرایی شدن بیش از 70 درصد مصوبات کارگروه رفع موانع تولید در استان بوشهر

توانمندی‌های زنجان در نمایشگاه ایران اکسپو ارائه می‌شود

اجرای مصوبات کارگروه تسهیل را با جدیت پیگیری می‌کنیم

اطلاعیه معاونت پارلمانی ریاست جمهوری درخصوص اظهارات برخی نمایندگان درباره تحولات بازار ارز

ظرفیت گردشگری برای بهبود وضعیت اقتصادی روستانشینان مورد استفاده قرار گیرد

ضرورت تلاش نهادهای حاکمیتی برای ارتقای حکمرانی در حوزه ریال

تضمین ارزآوری برای کشور به همت صنعت گاز/ «ایران» شریک اقتصادی مطمئن شناخته شد

پلمپ یک واحد پذیرایی گرانفروش در جزیره کیش

25 اردیبهشت آخرین فرصت دریافت شناسه یکتا

صفر تا صد 350 واحد‌های مسکن روستایی توسط روستاییان ساخته می‌شود

شهرستان بروجن چهارراه اقتصادی دسترسی استان‌های مرکزی به جنوب ایران است

شورای ایده‌پردازی کشاورزان در زنجان تشکیل می‌شود

کاهش فاصله طبقاتی، عدالت اجتماعی و تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی