ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اعضای انجمن زنان کارآفرین مطرح کردند؛

چالش‌های پیش روی کارآفرینی زنان معاونت امور زنان و خانواده

چالش‌های پیش روی کارآفرینی زنان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان -

از اعتیاد تا تفکرات زن‌ ستیز مردانی که نمی‌خواهند زنان «نان‌آور» باشند!
اعضای انجمن زنان کارآفرین کشور می‌گویند: ما در کارآفرینی با مشکلاتی مثل نگاه‌های تبعیض‌آمیز و تحریم روبرو هستیم ولی با وجود مشکلات فراوان همواره در زمینه شکوفایی اقتصاد گام‌ برداشته‌ایم.
موانع کسب و کار زنان چه در حوزه فرهنگی و چه در حوزه اقتصادی کم نیستند. «انجمن زنان کارآفرین» می‌کوشد تا در حوزه‌های مختلف، موانع پیش روی کارآفرینی زنان از راه بردارد و تجارب خود را به دختران جوان منتقل کند. به گفته زهره بهارلو از زنان فعال در حوزه کشاورزی، چالش‌ها و مشکلات کار در حوزه زنانی که به بازار کار روی می‌آورند، بسیار است. او هم مانند بسیاری از کارآفرین‌های دیگر اعتقاد دارد که تحریم‌ها در روند کار بسیار تاثیرگذار بوده و کارآفرینان را با مشکلات فروانی روبرو کرده است، با این وجود زنان کارآفرین جز تحریم با مسایل دیگری هم باید مقابله کنند.
کرونا، فرصتی برای رشد صنعت فناوری اطلاعات
بهناز آریا (رئیس کارگروه آی‌تی انجمن زنان مدیر کارآفرین) درباره راهکارهایی که می‌تواند بخشی از مشکلات پیش‌روی زنان کارآفرین را از میان بردارد، گفت: آی‌تی نسبت به صنایع دیگر، در دوران شیوع کرونا بسترساز بوده است و در تمامی صنایع نقش موثر دارد. کرونا فرصتی بود تا همه گروه‌ها خودشان را بر نیازمندی‌های بستر فناوری اطلاعات وفق دهند. شرکت‌های فناوری اطلاعات، می‌توانند فرصت‌های ایجاد شده در دوران کرونا را شناسایی کنند و صنعت آی‌تی کشور را رشد دهند.
وی با اشاره به مشکلات پیش‌روی این حوزه یادآور شد: فناوری اطلاعات با چالش‌هایی روبرو است، یکی از این چالش‌ها، تحریم است. مشکلاتی مثل عدم ورود تجهیزات و سرویس نگرفتن از عرضه‌کننده‌های خارجی از دلایل تحریم است که به مجموعه‌ها آسیب زده است. تحریم‌ها و گرانی قیمت ارز می‌تواند فاکتورهایی برای تولید و بومی‌سازی تجهیزات باشند. سختگیری‌های دولت در خصوص مالیات و گمرک از دیگر مشکلات شرکت‌های فناوری اطلاعات است. چالش فرهنگی، مهم‌ترین مشکل فناوری اطلاعات برای بهره‌گیری تمامی آحاد جامعه از آی‌تی است.
او افزود: فناوری اطلاعات مرز نمی‌شناسد. زنان استان‌های کم برخوردار می‌توانند صنایع دستی تولیدی خود را به وسیله آی‌تی به مشتریان عرضه کنند. زنان می‌توانند با فروش صنایع دستی، برای خود، خانواده و شهرشان درآمدزایی کنند. آنان می‌توانند با نگاه بلندمدت به ارزآوری نیز فکر کنند.
این کارآفرین گفت: قطعا برخی از مشاغل سنتی در آینده از بین خواهند رفت یا اصلاح خواهند شد. اگرچه برخی از مشاغل از بین می‌روند ولی مشاغل جدید وارد عرصه کار می‌شوند. روند تغییرات بسیار زیاد است و به همین دلیل نمی‌توانیم حدس بزنیم در آینده به کدام مشاغل نیاز داریم. مهارت‌اندوزی و انتقال تجربه مهم‌ترین نکته در عرصه یادگیری و آموزش است.
چالش‌های شغلی زنان بسیار زیاد است
نفیسه عروجی یکی دیگر از اعضای انجمن ملی زنان کارآفرین است. او نیز به مشکلات این حوزه اشاره کرده و گفت: اشتغال زنان، چالشی بزرگ است. تعداد کمی از زنان با محدودیت‌ها مبارزه کرده و کارآفرینی می‌کنند. قوانین نیز از زنان حمایت نمی‌کند. زنان شاغل در ایران نسبت به برخی کشورهای پیشرفته شرایط نامناسب تری دارند. اگرچه جنس آسیب در شهرهای کلان محدود به حقوق کاری، تعارض‌های جنسی و کلامی می‌شود ولی زنان در شهرهای مرزی آسیب‌های بدتری می‌بینند. ما در تمامی زمینه‌ها حتی کارافرینی با تفکر زن ستیز روبرو هستیم.
وی توضیح داد: ما در بخش زنان آسیب‌دیده در انجمن، بر اشتغال و کسب کارهای آنها تمرکز می‌کنیم. همسران زنان آسیب دیده عموماً باور دارند اشتغال و تولید محصولات از سوی زنان باعث می‌شود، زنانشان در مقابل آنها بایستد. این مردان ترجیح می‌دهند تا در مضیقه مالی باشند ولی همسرانشان کار نکنند. برخی از فعالیت‌های انجمن درخصوص زنان زندانی است.
او ادامه داد: ما گاه با زنان معتاد روبرو می‌شویم که خواهان کار بوده‌اند ولی از سوی همسر به دام اعتیاد افتاده‌اند. ما با مشکلات بسیاری در حوزه کارآفرینی زنان در لایه‌های متفاوت جامعه روبرو هستیم. متاسفانه برخی از زنان که برای اشتغال زنان قدم برمی‌دارند، خودشان هم با مشکلاتی روبرو می‌شوند.
این کارآفرین توضیح داد: متاسفانه مشکلات شغل زنان ریشه در گذشته دارد. زنان تهرانی در سال 1301 می‌توانستد معلم یا دعانویس شوند و اجازه فعالیت دیگری نداشتند. ما مشکلات فراوانی در حوزه فرهنگ داریم، ترویج فرهنگ جدید زمانبر است. ما در تمامی ابعاد برای اشتغال زنان تلاش می‌کنیم. یکی از برنامه‌های انجمن، ترویج خرد جمعی و کار کردن زنان در کنار هم است. امیدوارم نگاه مردان در خصوص اشتغال زنان تغییر کند و زنان بتوانند تاثیر بیشتری در حوزه اقتصاد داشته باشند.
دولت به تولیدکنندگان کمک کند
زهرا حسین پور یکی دیگر از زنان کارآفرین است. او که دبیر انجمن زنان مدیر کارآفرین است، اظهار داشت: کارگروه صنعت و تجارت انجمن زنان کارآفرین با مسئولین وزرات صنعت وتجارت جلسات بسیارزیادی برگزارکرده است و به دستاورهای مهمی رسیده است که امیدواریم با اجرایی شدن آنها گام مهمی در تسهیل دغدغه‌های زنان کارآفرین درحوزه صنعت و تجارت برداریم. «شامخ اقتصاد» یا همان PMI ، شاخصی برای توضیح رفاه زندگی است و درصنعت نیز کاربرد دارد. شامخ کل اقتصاد در مردادماه نسبت به تیرماه،0.96واحد بهبوداشته است ولی دربخش صنعت ریزش کرده است.
اوادامه داد: یکی از مشکلات ما تأمین مواد اولیه است. متأسفانه پالایشگاه‌های داخلی کشور با تولیدکنندگان همکاری نمی‌کنند و مواد اولیه را در موعد مناسب در اختیار آنها قرار نمی‌دهند. وقتی مواد اولیه در دسترس تولیدکنندگان نباشد، آنها به ناچار وارد بازار واسطه‌ای می‌شوند. حال آنکه دولت می‌تواند با مساعدت خود، این مشکل را حل کند.
این کار آفرین توضیح داد: من همیشه یاد این جمله «جاشوا دیویدسون» از کارآفرینان مطرح دنیا می‌افتم که می‌گوید: بارها از دیگران شنیده‌ایم «چقد خوش شانسی که مجبور نیستی روزی 8 ساعت کارکنی» این جمله کأملا درست است. من خوشبختم چون به جای روزی 8 ساعت کار از وقتی چشمانم باز می‌شود، کار می‌کنم وقتی هم چشمانم را می‌بندم در رویاهایم در جستجوی فرصت‌های کسب و کار هستم. کارآفرینی یک سبک زندگی است و نه راهکاری برای ایجاد کسب و کار.
وی در پایان گفت: درنهایت با توجه به چالش‌های موجود، راهکارهایی برای بهبود در توسعه کارآفرینی زنان از طرف انجمن زنان کارآفرین با حضور فعال کمیته‌هاو کارگروه‌های مختلف پیشنهاد می‌شود که ایجاد نگرش مثبت نسبت به کارآفرینی زنان با کمک تقویت الگوهای مهارتی مدیریت کسب و کارها وکمک به ایجاد زیرساخت برای پایگاه اطلاعاتی زنان کارآفرین، از جمله این راهکارهاست.
منبع: ایلنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/202132/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند