ایرانیان جهان

آخرين مطالب

گزارش جزئیات صادرات ایران به اتحادیه اوراسیا خواندنی ها

گزارش جزئیات صادرات ایران به اتحادیه اوراسیا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مهر / بر اساس گزارش‌های سازمان توسعه تجارت و آمارهای گمرک ایران، حجم تجارت کشورمان با مجموع پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا طی 5 آبان 98 تا 5 آبان سال‌جاری، 3 میلیارد و 419 میلیون دلار بوده است.
سازمان توسعه تجارت ایران جزئیات گزارش تجارت ایران با اتحادیه اوراسیا در بازه زمانی 5 آبان 98 تا 5 آبان 99 را منتشر کرد که در این میان اقلام ترجیحی صادرات ایران به اتحادیه اوراسیا به دو بخش 37 قلم کالای مشمول تثبیت تعرفه و 354 قلم کالای مشمول تخفیف تعرفه تقسیم شده‌اند که آمارها نشان می‌دهد اقلامی که مشمول تخفیف تعرفه بوده‌اند در اوراسیا اقبال بیشتری داشته و رشد صادراتی بیشتری را نسبت به کالاهای مشمول تثبیت تعرفه در بازه زمانی مورد نظر نسبت به بازه زمانی مشابه (طی 5 آبان 97 تا 5 آبان 98) تجربه کرده‌اند.
اما این موضوع در مورد واردات از اتحادیه اوراسیا برعکس است. به این معنی که اقلام ترجیحی وارداتی از اوراسیا شامل 240 قلم کالا مشمول تخفیف تعرفه و 150 قلم کالا مشمول تثبیت تعرفه است که از بین این دو گروه، کالاهای مشمول تثبیت تعرفه نه تنها ارزش بیشتری نسبت به گروه دیگر دارند، بلکه کاهش کمتری را در بازه زمانی مورد بررسی نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده‌اند. بنابراین اقبال کالاهای مشمول تثبیت تعرفه در واردات بیشتر است.
رشد 8 درصدی حجم تجارت کشورمان با 5 کشور اوراسیا
بر اساس گزارش سازمان توسعه تجارت ایران و بر اساس آمارهای گمرک ایران، حجم تجارت کشورمان با مجموع پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا طی 5 آبان 98 تا 5 آبان سال‌جاری، 3 میلیارد و 419 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 8 درصدی داشته است.
همچنین صادرات ایران به آن اتحادیه طی این مدت رشد 30 درصدی را از لحاظ ارزش نشان می‌دهد و کسری تجاری با آن اتحادیه به میزان 241 میلیون دلار بهبود یافته است.
رشد 30 درصدی ارزش صادرات ایران به اتحادیه اوراسیا
صادرات ایران به اوراسیا طی بازه زمانی 5 آبان سال 97 تا 5 آبان 98 بیش از 2 میلیون و 657 هزار تن و به ارزش بیش از 842 میلیون دلار بوده است. این در حالی است که از 5 آبان 98 تا 5 آبان 99 صادرات ایران به این اتحادیه اقتصادی بیش از 2 میلیون و 863 هزار تن به ارزش بیش از یک میلیارد و 91 میلیون دلار بوده است. بنابراین صادرات ایران به این اتحادیه از نظر وزنی رشد 8 درصدی و از نظر ارزشی رشد 30 درصدی داشته است.
واردات از اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم در بازه زمانی 5 آبان 97 تا آبان 98 وزنی بیش از 5 میلیون و 603 هزار تن و ارزشی بیش از 2 میلیارد و 319 میلیون دلار داشته است. این در حالی است که در بازه زمانی 5 آبان 98 تا 5 آبان 99 وزن واردات با رشد 20 درصدی به بیش از 6 میلیون و 696 هزار تن و ارزش واردات با رشد 04/ 0 درصدی به بیش از 2 میلیارد و 328 میلیون دلار رسیده است. بنابراین فاصله صادرات و واردات در بازه زمانی 5 آبان 98 تا 5 آبان 99 کاهش یافته و به منفی یک میلیارد و 236 میلیون رسیده است.
نمای صادرات اقلام ترجیحی
براساس این گزارش، در این موافقت‌نامه هم تثبیت تعرفه و هم تخفیف تعرفه برای اقلام ایرانی در نظر گرفته شده است. 37 قلم کالا شامل تثبیت تعرفه و 354 قلم کالا نیز شامل تخفیف تعرفه می‌شوند. آمارها نشان می‌دهد رشد صادرات در اقلامی که دارای تخفیف تعرفه هستند، چه از نظر وزنی و چه از نظر ارزشی بیش از 90 درصد و نزدیک به 100 درصد بوده است؛ به‌گونه‌ای که در بازه زمانی 5 آبان 97 تا 5 آبان 98 صادرات این اقلام ترجیحی ایران به اوراسیا ارزشی بیش از 262 میلیون دلار و وزنی بیش از 408 هزار تن داشته؛ در صورتی که در بازه زمانی 5 آبان 98 تا 5 آبان 99 صدور کالا به این پنج کشور با رشد ارزشی 99 درصدی به نزدیک 524 میلیون دلار و رشد وزنی 92 درصدی به نزدیک 784 هزار تن رسیده است.
همچنین در 37 قلم مشمول تثبیت تعرفه در بازه زمانی 5 آبان 97 تا 5 آبان 98 صادراتی به وزن نزدیک به 66 هزار تن و ارزش بیش از 58 میلیون دلار انجام شده است. در صورتی که در بازه زمانی 5 آبان 98 تا 5 آبان 99 صادرات کالا وزنی بیش از 75 هزار تن و ارزشی بیش از 59 میلیون دلار داشته است. بنابراین در این بخش نیز شاهد رشد 2 درصدی ارزش و 15 درصدی وزنی هستیم.
همچنین میزان صادرات ایران در اقلام ترجیحی نشان می‌دهد طی دوره مورد بررسی، بیشترین میزان صادرات به روسیه با ارزش نزدیک به 348 میلیون دلار و کمترین میزان صادرات به بلاروس به ارزش بیش از 15 میلیون دلار انجام شده است. در عین حال ارمنستان در این بازه زمانی بیش از 62 میلیون دلار از کالاهای مذکور از ایران وارد کرده و قرقیزستان نیز وارداتی نزدیک به 42 میلیون دلار در این اقلام ترجیحی از ایران داشته است.
ارزش صادرات اقلام ترجیحی ایران به قزاقستان هم طی بازه زمانی 5 آبان 98 تا 5 آبان 99 نزدیک به 114 میلیون دلار ثبت شده است. علاوه بر این، در بازه زمانی مورد بررسی، از 15 قلم عمده صادراتی ایران در فهرست ترجیحات اعطایی اوراسیا، 14 ردیف تعرفه از جمله پسته، سیب، روغن‌های نفتی و فرآورده‌هایی با روغن‌های معدنی قیری، کشمش تیزابی بی دانه، فلفل‌فرنگی، گوجه فرنگی گلخانه‌ای، سایر داروها، رب گوجه فرنگی، خرما مضافتی، خیار، پرتقال، فرش، سایر خرما و انگور تازه مشمول تخفیف تعرفه‌ای شده‌اند. نرخ تعرفه یک محصول (کیوی) در صفر تثبیت و تعرفه اقلامی مانند فرش، پسته، خرما، کشمش و پرتقال برای کشورمان صفر شده است.
نمای واردات اقلام ترجیحی
واردات ایران از اوراسیا نیز شامل 240 قلم مشمول تخفیف تعرفه و 150 قلم مشمول تثبیت تعرفه است. واردات از اوراسیا در هر دو بخش با افت وزنی و ارزشی روبه‌رو بوده است.
واردات در 240 قلم مشمول تخفیف تعرفه در بازه زمانی 5 آبان 97 تا 5 آبان 98 وزنی بیش از 742 میلیون دلار داشته و ارزشی بیش از 597 میلیون دلار را به ثبت رسانده است. این در حالی است که در بازه زمانی 5 آبان 98 تا 5 آبان سال‌جاری در این 240 قلم کالا ارزش واردات از اوراسیا با افت 34 درصدی به بیش از 397 میلیون دلار و وزن واردات با افت 35 درصدی به بیش از 480 هزار تن رسیده است.
همچنین در 150 قلم مشمول تثبیت تعرفه، واردات ایران از اوراسیا نه تنها ارزش بیشتری نسبت به کالاهای مشمول تعرفه دارند بلکه کاهش کمتری را نیز نسبت به آنها تجربه کرده‌اند. در بازه زمانی 5 آبان 97 تا 5 آبان 98 بیش از یک میلیارد و 376 میلیون دلار واردات از اتحادیه اوراسیا صورت گرفته است. این در حالی است که در بازه زمانی 5 آبان 98 تا 5 آبان 99 ارزش واردات این گروه با افت 8 درصدی به بیش از یک میلیارد و 261 میلیون دلار رسیده است. همچنین وزن کالاهای وارداتی در بازه زمانی 5 آبان 97 تا 5 آبان 98 بیش از 4 میلیون و 707 هزار تن بوده که با افت 5 درصدی به بیش از 4 میلیون و 456 هزار تن در بازه زمانی 5 آبان 98 تا 5 آبان 99 رسیده است.
از میان 5 کشور اوراسیایی، بیشترین واردات اقلام ترجیحی از روسیه با ارزش بیش از یک میلیارد و 299 میلیون دلار یعنی معادل 78 درصد از کل واردات اقلام ترجیحی از این اتحادیه و کمترین میزان واردات نیز از ارمنستان با ارزش بیش از 2 میلیون دلار در بازه مورد بررسی (5 آبان 98 تا 5 آبان 99) انجام شده است.
در عین حال ارزش واردات اقلام ترجیحی از بلاروس به بیش از 22 میلیون دلار و ارزش واردات این اقلام از قزاقستان به بیش از 332 میلیون دلار در این بازه زمانی می‌رسد. همچنین واردات کالاهای مذکور از قرقیزستان ارزشی بیش از 2 میلیون دلار دارد.
از 15 قلم عمده وارداتی اقلام ترجیحی ایران از اوراسیا در فهرست مذکور طی دوره مورد بررسی 10 ردیف تعرفه از جمله سایر جو، ذرت دامی، چوب اره شده، لاشه یا شقه بره، عدس، نخ پلی آمید، سایر نخود رسمی، کاغذ روزنامه به شکل رول یا ورق، دانه سویا، دانه کلزا تراریخته مشمول هیچ تخفیف تعرفه‌ای به اوراسیا نشده‌اند و تنها 5 ردیف تعرفه شامل روغن دانه آفتابگردان، محصولات تخت نورد شده از آهن یا فولادهای غیرممزوج، سایر دامپرهای طراحی شده، تخته و سایر داروها مشمول کاهش تعرفه شده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/215686/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت