ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پادشاه دیوانه پیش از خروج از کاخ سفید همه جا را به آتش می کشد؟ خواندنی ها

پادشاه دیوانه پیش از خروج از کاخ سفید همه جا را به آتش می کشد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دیپلماسی ایرانی /متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن در اخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
جو سیرینسیونه-ریسپانسیپل استیت کرافت/ پس از آنکه اوباش خشونت گرای طرفداری رئیس جمهوری ترامپ هفته گذشته به ساختمان مجلس حمله کردند، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان، به درستی درباره مخاطره «یک رئیس جمهوری افسار گسیخته با قابلیت شروع یک دشمنی نظامی و دسترسی به کدهای حمله هسته ای» به همکاران خود و مردم آمریکا هشدار دارد. مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش، به او و دیگران اطمینان داد که مواردی برای کنترل و جلوگیری از چنین اتفاقی وجود دارند. اما شاید اینطور نباشد!
آنطور که سی.ان.ان گزارش داد، میللی و کارمندان او گفته اند «هیچ سناریویی» وجود ندارد که در آن یک رئیس جمهوری بتواند به طور ناگهانی تصمیم به استفاده از سلاح های هسته ای بگیرد. اما چنین چیزی حقیقت ندارد. مقامات پنتاگون بیش از اندازه به توانایی های خود اطمینان دارند. اگر مساله هزینه بیش از اندازه یا کم کاری باشد، آنها می گویند که همه چیز طبق برنامه بوده و مشکلی نیست. وقتی جنگ در افغانستان یک فاجعه است، آنها می گویند که امکان تغییر شرایط وجود دارد. وقتی سیاست هسته ای غیراخلاقی و دیوانه وار است، آنها می گویند قانونی، ضروری و تحت کنترل است. اعضای کنگره انگیزه های زیادی برای پذیرش این اظهارات به جای به چالش کشیدن آنها دارند؛ اما این لزوما به معنای حقیقی بودن آنها نیست.
ریچارد نیکسون می دانست فشار دادن یک دکمه توسط یک مرد دیوانه چقدر ساده است. در سال 1974 که از تلاش های استیضاح کنگره خشمگین شده بود، قدرت خود را بر سر قانون گذاران کنگره کوبید و گفت: «می توانم وارد دفتر خود شوم و تلفن را بردارم و 25 دقیقه بعد از آن، 70 میلیون نفر کشته شده باشند.» حق با او بود.
کنفرانس هایی که با حضور ده ها مقام مسئول و مشاور در بررسی مزایا و معایب استفاده از سلاح هسته ای برگزار می شود، صحنه های فیلم است. تضمین های پنتاگون هم حقیقی نیستند. چنین روند مشورتی وجود ندارد. در بهترین حالت، اگر حمله ای در شرف وقوع باشد یک مشورت کوتاه در زمان تماس تلفنی ارتش با رئیس جمهوری صورت می گیرد. اما همانطور که نیکسون گفت، رئیس جمهوری در زمان دستور دادن به ارتش مجبور نیست با کسی مشورت کند. دکتر لیزبت گرانلوند از دانشگاه ام.آی.تی می گوید: «همواره فرض بر این بوده که با توجه به اهمیت این تصمیم، رئیس جمهوری با مشاوران مشورت می کند. اما هیچ الزامی وجود ندارد.» به فاصله 5 دقیقه پس از دستور رئیس جمهوری، موشک ها به پرواز در می آیند و پس از به پرواز درآمدن آنها دیگر امکان لغو دستور یا تخریب موشک ها وجود ندارد.
دکتر جفری لوئیس، کارشناس هسته ای، توضیح می دهد: «دلیل اینکه اتفاقات تا این اندازه سریع رخ می دهند و هیچ زنجیره اضافی فرماندهی یا رای گیری بر سر این مساله وجود ندارد این است که کل این سیستم مبتنی بر این سناریو بنا شده که پرتاب در زمان حمله به ایالات متحده برای نمونه از سوی روسیه، انجام می شود و رئیس جمهوری زمان زیادی برای تصمیم گیری ندارد.» دکتر بروس بلر، یک افسر پیشین مسئول پرتاب هسته ای به این مساله اشاره کرد که هدف از این روند پرتاب این است که رئیس جمهوری بتواند از هر ثانیه ممکن استفاده کند: «سیستم فرماندهی به گونه ای طراحی شده است که چنین استفاده سریعی از سلاح هسته ای را تسهیل کند و نه اینکه مانع از آن شود.»
افسران نظامی برای زیر سوال بردن حملات هسته ای آموزش ندیده اند. آنها هر روز برای فرمان برداری تمرین می کنند. هارولد هرینگ، سرگرد نیروی هوایی تنها به دلیل اینکه قانونی بودن یک دستور را زیر سوال برد، از انجام وظیفه خلع شد. او در سال 2017 گفت: « تصور کردم باید نوعی کنترل و توازن وجود داشته باشد تا یک نفر نتواند فقط به خواست خود به شلیک سلاح هسته ای دستور دهد؛ اما دریافتم رئیس جمهوری می تواند به تنهایی دستور حمله را صادر کند.»
در حال حاضر، محتمل ترین سناریو درگیری با ایران است. ترامپ احتمالا دستور حمله محدود به تاسیسات غنی سازی در فردو و نطنز را صادر خواهد کرد. در چنین شرایطی احتمالا از برنامه جنگ هسته ای «استراتکام» استفاده خواهد شد که توسط موشک ها و بمب افکن ها اجرایی می شود. این سلاح ها احتمالا تاسیسات زیرزمینی ایران که با بمب های معمولی نابود نمی شوند را تخریب خواهند کرد. در این صورت، میلیاردها نفر جان خود را از دست خواهند داد. دکتر وایپین نارانگ، استاد ام.آی.تی در توئیتی نوشت: «چنین حمله ای از نظر رویه ای قانونی است و افسران نظامی وظیفه دارند به یک دستور معتبر و قانونی از سوی فرمانده کل قوا عمل کنند.» اگر افسران نظامی عالی رتبه از چنین دستوری سرپیچی کنند، شورشی خوانده می شوند. از این رو، از نظر قانونی آنچه نانسی پلوسی از مقامات ارتش خواسته، قابل اجرا نیست.
تنها کسی که می تواند مانع از «پادشاه دیوانه»، همان شخصیت «شاه کُش» بازی تاج و تخت است. از این رو، رئیس جمهوری منتخب جو بایدن باید پیش از هر چیزی تغییر در سیاست های منسوخی که این سناریوی کابوس آور را امکان پذیر می کند، در راس برنامه های خود قرار دهد.
نخست، سیاست حمله پیشگیرانه باید تغییر کند تا هرگونه دستور شلیک سلاح هسته ای غیرقانونی قلمداد شود. دوم، سلاح ها باید از حالت آماده باش بالا خارج شوند تا در عرض چند دقیقه قابل شلیک نباشند و زمان بیشتری برای بررسی دستور پرتاب وجود داشته باشد. سوم، نباید رئیس جمهوری تنها قدرت تصمیم گیرنده در شروع جنگ هسته ای باشد. بی ثباتی رئیس جمهوری فعلی ایالات متحده جنون سیاست های هسته ای را برملا کرد. اگر این سیاست ها اکنون اصلاح نشوند، شاید هرگز فرصتی دوباره ای پیدا نشود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/215700/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت

جنبش انصارالله یمن: جنایات اسرائیل در غزه بی‌سابقه است

تنش میان حزب‌الله با رژیم اسرائیل بالا گرفت؟

جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به فرانسه رسید

انتقاد از مصوبه مجلس در مورد مالیات طلا؛ دیگر مردم سمت خرید طلا هم نمی‌آیند

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند

اشتیاق برای دیدن رئیس‌جمهور و ابراز احساسات شدید به رهبری در سفر خارجی رئیسی

آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان

صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی

تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد