ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرنوشت سیاسی نتانیاهو در گرو چهارمین کارزار انتخاباتی خاورمیانه‌

سرنوشت سیاسی نتانیاهو در گرو چهارمین کارزار انتخاباتی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / "خروج مهم‌ترین متحد نتانیاهو از کاخ سفید در آستانه انتخابات سرنوشت‌ساز پارلمانی در اسرائیل ضربه سختی برای وی بود، این در حالی است که سرنوشت سیاسی او نیز به واسطه اختلافات شدید حزبی و نیز اتهام‌ فساد مالی در معرض خطر قرار گرفته است."
با پایان دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، بزرگترین حامی بنیامین نتانیاهو، رژیم صهیونیستی و خروج وی از کاخ سفید، میدل ایست نیوز در گزارشی در این باره نوشت: "سقوط دولت ائتلافی اسرائیل به دلیل اختلاف بر سر بودجه و انحلال پارلمان سبب شده تا با توجه به اختلافات درون حزبی در لیکود و نیز جلسات پیش روی محاکمه نخست وزیر به اتهام فساد مالی، انتخابات پیش رو در ماه مارس از دید برخی تحلیل‌گران «واپسین» حضور نتانیاهو در عرصه سیاسی تلقی شود.
بدین ترتیب نتانیاهو در حالی باید خود را برای چهارمین کارزار انتخاباتی طی دو سال گذشته آماده کند که اختلافات بر سر عملکرد وی در میان اعضای حزب لیکود به شکلی بی سابقه افزایش یافته و وی برای اجرای طرح‌های جاه‌طلبانه از جمله الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری و توسعه شهرک‌سازی دیگر حمایت بهترین دوست و متحد خود یعنی دونالد ترامپ را به همراه نخواهد داشت.
نتیجه انتخابات 23 مارس همچنین از این جهت برای نتانیاهو سرنوشت ساز است که اگر وی نتواند دولت آینده اراضی اشغالی را تشکیل دهد، ممکن است با توجه به احتمال تایید اتهام‌های فساد مالی و مجرم شناخته شدن او در دادگاه راهی زندان شود؛ مسئله‌ای که می‌تواند پایان دوران سیاسی وی را رقم بزند.
به رغم آنکه نتایج برخی نظرسنجی‌ها از پیروزی حزب لیکود در انتخابات پیش روی پارلمانی حکایت دارد اما موفقیت در تشکیل دولت از موضوعاتی است که همچنان محل بحث و گمانه‌زنی در این کشور است.
نتانیاهو برای کسب قدرت مجدد جدا از جدال‌های سنتی میان جناح راست با احزاب چپ و میانه، هم اکنون رقبای تازه ای از پایگاه سیاسی خود در درون احزاب راستگرا را نیز پیش رو دارد.
به اعتقاد تحلیل‌گران دو حزب راستگرای «امید تازه» و «راست تازه» به رهبری «گدعون ساعر» و «نفتالی بنت» که هر دو از چهره‌های شناخته شده جناح راست هستند در انتخابات ماه مارس توانایی به چالش کشیده لیکود را دارند و همین امر پیش‌بینی در خصوص نتیجه انتخابات یاد شده و امکان تشکیل دولت توسط نتانیاهو حتی در صورت پیروزی لیکود را پیچیده‌تر کرده است.
رقبای تازه نخست وزیر اسرائیل که هر یک سودای جایگزینی نتانیاهو در سر دارند از عملکرد وی ناخرسند هستند و وی را فردی مناسب برای برای اداره کشور نمی‌دانند. سوء مدیریت در مبارزه با بیماری کووید19 از جمله انتقادهایی است که از سوی چهره‌ها و احزاب راستگرا بنیامین نتانیاهو وارد شده است.
بنیامین نتانیاهو پس از آوریل 2019 سه بار در تلاش برای تشکیل دولت وحدت ملی ناکام ماند و دولت ائتلافی وی با حزب آبی سفید به رهبری بنی گانتس که از ماه مه 2020 سکان وزارت دفاع را در دست گرفت ماه گذشته میلادی سقوط کرد.
ترامپی دیگر نیست
انتخابات ماه مارس آینده از سوی دیگر در حالی برگزار می‌شود که نتانیاهو دیگر احتمالا حمایتی مشابه حمایت ترامپ از جانب کاخ سفید را نخواهد داشت؛ مسئله‌ای که با توجه به اختلافات داخلی می‌تواند امتیاز منفی دیگری برای وی در مبارزات انتخاباتی تلقی شود و شانس وی را برای باقی ماندن در قدرت کاهش دهد.
دونالد ترامپ با انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس که به نوعی مشروعیت بخشیدن به پایتخت شمردن این شهر برای اسرائیل بود، نشان داد تا چه حد به سیاست‌های جریان راستگرای اسرائیل به رهبری نتانیاهو نزدیک است.
وی همچنین با مشروع دانستن شهرک‌سازی در کرانه باختری و به رسمیت شناختن «حاکمیت اسرائیل» بر بلندی های اشغال شده جولان سوریه در کنار نتانیاهو ایستاد.
از سوی دیگر نباید نقش دونالد ترامپ را در زمینه سازی برای نزدیکی کشورهای عربی با اسرائیل به خصوص عادی سازی روابط این کشور با امارات عربی متحده، بحرین، سودان و مراکش نادیده گرفت.
اکنون با ورود جو بایدن به کاخ سفید شرایطی متفاوت از قبل بر جهان و خاورمیانه حاکم خواهد شد، شرایطی که بی‌تردید اگرچه نظم موجود را بطور بنیادین بر هم نخواهد زد اما آن را همانگونه که در دوران ترامپ بود به سود بنیامین نتانیاهو ثبیت نخواهد کرد.
با همه این اوصاف، دنیای سیاست دنیای پر تحولی است که بدلیل مولفه‌های ناپایدار کمتر قابل پیش‌بینی است. اما آنچه روشن است این است که بنیامین نتانیاهو بی شک دیگر از پشتیبانی و حمایت همه‌جانبه دونالد ترامپ که امتیازی ویژه برای وی در پایگاه سیاسی‌اش یعنی جناح راست به حساب می‌آمد،‌ برخوردار نخواهد بود.
این که سیاست‌های جو بایدن در قبال خاورمیانه، تا چه میزان بر سیاست داخلی اسرائیل و بر قدرت ماندن نتانیاهو تاثیر خواهد گذشت را باید منتظر ماند و دید.
بنیامین نتانیاهو بارها نشان داده از «ذکاوت سیاسی قابل توجهی» برخوردار است؛ وی این موضوع را در جریان تشکیل دولت ائتلافی پس از سه بار ناکامی در توافق با بنی گانتس به رخ کشید و کارشناسان سیاسی اعتقاد دارند که وی در انتخابات مارس هم برای شکست رقبای جدید خود در جناح راست ترفندهایی در آستین دارد.
نتانیاهو پیش از این، زمانی که گمانه‌زنی‌ها در باره احتمال بالای شکست ترامپ در انتخابات مطرح بود نیز در یک تماس تلفنی که به صورت مستقیم از رسانه‌های امریکا پخش شد به نوعی تلاش کرد به گونه‌ای پاسخ نزدیک‌ترین متحد خود را بدهد که برای آینده‌اش دردسرساز نشود.
او در جواب سوال رئیس جمهوری وقت ایالات متحده که آیا بایدن نیز می‌توانست زمینه عادی سازی روابط اسرائیل با سودان را فراهم کند،‌ با خونسردی و برخلاف تمجیدهای پیشین از دونالد ترامپ گفته بود هر کس در آمریکا به ما برای صلح کمک کند استقبال می‌کنیم."

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/218003/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران

رشد نرخ فقر در غزه به 90 درصد | خسارت 33 میلیارد دلاری جنگ غزه

سپاه: نباید اجازه داد مشاغل کاذب جای مشاغل اصیل را بگیرد

ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است

روایت فارن پالیسی از ماجراجویی های پرهزینه تل آویو

ماجرای عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

ادعای مقام آمریکایی درباره مخالفت کاخ سفید با حمله به رفح

راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده

معرفی فراورده‌های صادراتی در غرفه چهارمحال و بختیاری

پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود

یورش به کلمبیا؛ پلیس تحصن دانشجویان هوادار فلسطین را برچید

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند

همدلی سازمان منطقه آزاد، نهادها و اصناف برای بهبود شرایط کارگران/ امضای تفاهم نامه تنظیم امور کار درجزیره کیش

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی

مردی که تسلیم نمی‌شود

«دلار چند؟»

دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست

نجات آقای « ب.ز»

پیام ناتو به روسیه با برپایی بزرگ‌ترین مانور از زمان جنگ سرد

بلا و بهای خام‌اندیشی

واکنش سازمان ملل به رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان

حماس: به زودی به پیشنهاد صلح اسرائیل پاسخ می‌دهیم

پلن B عربستان: توافق امنیتی با آمریکا بدون رابطه با اسرائیل

بازداشت حداقل 1000 دانشجو در دانشگاه‌های آمریکا

اصابت موشک‌های حزب‌الله به 2 سازه در شمال فلسطین اشغالی

رئیس جمهور کلمبیا: از فردا روابطمان با اسراییل را قطع می‌کنیم

نتانیاهو برای منع قرار بازداشت دست به دامان خانواده اسرای اسرائیلی شد

اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!

آغاز طرح انسداد مرزهای شرقی کشور

علیه کارگر؛ تبعات قراردادهای موقت

محدودیت‌های نانوشته علیه معلمان

عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

فرقان؛ ردپای مارکسیسم

موافقت آمریکا با فروش برنامه‌های آموزشی نظامی به عربستان

حمله گردان‌های قدس به مقر فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی

شمال یمن بمباران شد

خبر خوب برای دارندگان خانه در بافت فرسوده

معاون استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در شیراز

تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی بین استان‌های بوشهر و قزوین منعقد شد

طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی

علی اف: اجازه درگیری دیگری در قفقاز را نخواهم داد

پیام جوانان غزه به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: «شما امید ما هستید»

بازداشت 300 دانشجوی معترض در نیویورک/ شهردار: آشوبگر بودند

دستور روسیه برای افزایش تولید تسلیحات

وعده مخبر درباره افزایش 35 درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر عملیاتی شد

امضای 2 سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات

ایران هسته‌ای مخلوق شرایط و تحولات است