ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ترامپ و مکرون اختلافات را علیه ایران کنار گذاشتند ایالات متحده آمریکا

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان -
ترامپ و مکرون اختلافات را علیه ایران کنار گذاشتند
k ٦
٦
کیهان / متن پیش رو در کیهان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه در کنفرانس خبری مشترک تأکید کردند دو کشور «اهداف یکسانی» در قبال ایران دارند و لازم است مذاکرات جدیدی با ایران آغاز شود.
اظهارات رؤسای جمهور فرانسه و آمریکا در کنفرانس خبری مشترک و همچنین مواضع اخیر وزیر خارجه آمریکا مبنی بر وحدت راهبردی در قبال جمهوری اسلامی نشان از پروژه خزنده‌ای در راستای تضعیف، محدودسازی و در صورت امکان متوقف کردن پیشرفت و توسعه جمهوری اسلامی و ایجاد مانع در عمق راهبردی و نفوذ منطقه‌ای ایران دارد؛ پروژه ضدایرانی یا همان کارزار «فشار حداکثری» با سناریوی «پلیس خوب و پلیس بد» که برخی مدعیان اصلاحات که هنوز رؤیای برجام، ذهن خیال‌اندیش آنان را نوازش می‌دهد با غفلت از آن و سخن گفتن از لزوم مذاکره با اروپایی‌ها در هفته‌ها و ماه‌های گذشته، خواسته یا ناخواسته تکمیل‌کننده پازل این پروژه بوده‌اند.
اهداف مشترک
امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه پنجشنبه هفته گذشته در کنفرانس خبری مشترک با ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در پاریس بر همسو بودن اهداف دو کشور در قبال ایران تأکید کرد.
به گزارش فارس، ماکرون در این کنفرانس خبری گفت: «فکر می‌کنم ما قطعاً اهداف یکسانی در قبال ایران داریم. چه‌کارهایی مدنظرمان است که انجام دهیم؟ اول، می‌خواهیم مطمئن شویم آنها به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کنند، منظورم این است تا سال 2025 ابزاری در اختیار داریم، می‌خواهیم از آن فراتر برویم و به اطمینان کامل در درازمدت دست پیدا کنیم.»
ماکرون اضافه کرد: «دوم، ما می‌خواهیم فعالیت آنها در زمینه موشک‌های بالستیک را کاهش دهیم. سوم، می‌خواهیم فعالیت منطقه‌ای آنها را مهار کنیم.»
رئیس‌جمهور فرانسه برقراری صلح در منطقه را چهارمین هدف مشترک واشنگتن و پاریس خواند و گفت: «بنابراین، ما باید با یکدیگر این چهار هدف را محقق کنیم.»
ماکرون در ادامه اذعان کرد اختلافات میان آمریکا و کشورهای اروپایی در قبال ایران به مسائل راهبردی مربوط نمی‌شود و دو طرف از لحاظ روش‌های محقق‌کردن اهداف خود در قبال ایران اختلاف دارند.
رئیس‌جمهور فرانسه گفت: «مسئله کلیدی این است و همه مباحثات دیگر، مسائل تکنیکی هستند. برای رسیدن به این هدف لازم است مذاکراتی آغاز شود و فکر می‌کنم این همان چیزی است که رئیس‌جمهور ترامپ آن را مطرح کرده است. لازم است مذاکرات جدیدی را آغاز کنیم تا به این اهداف دست پیدا کنیم.»
شایان ذکر است، فرانسه در ماه‌های بعد از روی کار آمدن ترامپ و قبل از خروج آمریکا از برجام، رهبری فشارهای اروپا علیه برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را به عهده داشت. پاریس در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 نیز در کنار آمریکا نقش «پلیس بد» را ایفا می‌کرد.
ماکرون، اولین رئیس ‌یک کشور اروپایی بود که بعد از تهدیدهای ترامپ به خروج از توافق هسته‌ای، بحث «توافق مکمل برجام» با ایران برای دائمی‌کردن محدودیت‌های ایران در برجام را به میان آورد.
این کشور، در کنار انگلیس و آلمان سه کشور اروپایی طرف برجام هستند که بعد از خروج آمریکا از برجام نتوانسته‌اند به وعده‌هایشان برای تضمین عواید اقتصادی ایران از این توافق هسته‌ای عمل کنند. علاوه ‌بر این، سه کشور اروپایی با ادعاهای آمریکا علیه ایران در زمینه‌های موشکی و منطقه‌ای همسو هستند.
ترامپ: با فرانسه اختلافی نداریم
رئیس‌جمهور آمریکا هم در این کنفرانس با بیان اینکه تحریم‌ها علیه ایران قدرتمند بوده‌اند در اظهارنظری گستاخانه مدعی شد که نمی‌خواهد ایران به یک «ملت درمانده» تبدیل شود.
او با بیان اینکه فکر نمی‌کند با فرانسه درخصوص ایران اختلاف داشته باشد گفت: «فکر نمی‌کنم رئیس‌جمهور [فرانسه] بخواهد ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد، من هم این را نمی‌خواهم. همه ماجرا این است. او هم نمی‌خواهد که آنها سلاح هسته‌ای داشته باشند. من نمی‌خواهم آنها سلاح هسته‌ای داشته باشند و سلاح هسته‌ای هم نخواهند داشت.»
او در ادامه مدعی شد: «حالا که این گفته شد، بگذارید ببینیم درباره ایران چه پیش می‌آید. وقتی که من رئیس‌جمهور شدم-باور کردنی نیست همین دو سال و نیم پیش بود، نه بیشتر- ایران یک دولت واقعی تروریست بود، البته هنوز هم هستند، اما آنها قهرمان‌های بلامنازع تروریسم بودند و این چیز بدی است»
ترامپ افزود: «می‌دانم که آنها می‌خواهند گفت‌وگو کنند و اگر بخواهند گفت‌وگو کنند، خوب است، ما هم گفت‌وگو می‌کنیم، ولی یک چیزی که نمی‌توانند داشته باشند، سلاح هسته‌ای است. فکر می‌کنم رئیس‌جمهور فرانسه با این مسئله کاملاً موافق است. فکر می‌کنم او هم موافق است که آنها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند.»
به گزارش خبرگزاری‌ها «کان کاگلین» تحلیلگر سیاسی در انگلیس که با «جان بولتون» مشاور امنیتی کاخ سفید گفت‌وگو کرده بود به نقل از وی گفت دولت ترامپ به‌دنبال تغییر حکومت ایران نیست بلکه می‌خواهد توافقی جدید را مورد مذاکره قرار دهد.
جدی نیست
روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد: پیشنهادهای ترامپ برای مذاکره با ایران جدی نیست و او قصد دارد سیاست دولت خود را جایی بین دیپلماسی و تهدید نظامی قرار دهد، بدون آنکه قصد عملی کردن هیچ‌یک را داشته باشد.
این روزنامه نوشت: مقام‌های آمریکایی به نیویورک‌تایمز می‌گویند ترامپ علاقه چندانی هم به آغاز یک روند واقعی دیپلماتیک و مذاکره با مقام‌های ایران نشان نمی‌دهد و در برابر ایده برگزاری مذاکرات پنهانی با ایران هم مقاومت کرده است.
بر اساس این گزارش، یکی از گمانه‌زنی‌های مقام‌های آمریکایی این است که راهبرد دو وجهی دولت ترامپ (پیشنهاد مذاکره-تهدید نظامی) تلاشی برای عقب راندن ایران از آغاز مجدد فعالیت‌های هسته‌ای این کشور باشد.
پمپئو: هدفمان یکی است
در همین حال، پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا چهارشنبه هفته گذشته در گفت‌وگو با شبکه یورونیوز به اختلاف نظر این کشور با اروپا بر سر ایران ‌اشاره کرد و مدعی شد: «درست است که ما با اروپایی‌ها در روش‌های جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای اختلاف نظر داریم اما هدف‌مان یکی است و به گمانم آمریکا و اروپا فهم مشترک بسیار خوبی نسبت به این مسئله با یکدیگر دارند.»
وزیر خارجه آمریکا افزود: پیشنهاد گفت‌وگوی بدون پیش‌شرط با ایران چیز تازه‌ای نیست.
وی در ادامه گفت: رئیس‌جمهور ترامپ بیش از یک‌سال پیش گفته بود که حاضریم بدون هیچ پیش‌شرطی با ایرانی‌ها درباره رفتارهای آنها و برنامه موشکی و هسته‌ای‌شان گفت‌وگو کنیم. این چیز تازه‌ای نیست.
گفتنی است مذاکره از نگاه دولت‌های آمریکا- هم دموکرات و هم جمهوری‌خواه- وسیله‌ای برای چیدن محصول فشارها است و نشستن پشت میز مذاکره با آمریکایی‌ها یعنی نقد کردن همان مواردی که با فشار زمینه تحقق آن را فراهم کرده‌اند.
واکنش دستگاه دیپلماسی
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در واکنش به نشست روسای جمهور آمریکا و فرانسه در پیام توئیتری نوشت: «آمریکا که با نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت از برجام خارج شده و یا متحدان این کشور که بند مربوط به عادی‌سازی روابط با ایران را نقض کرده‌اند، در جایگاهی نیستند که تفسیر خود از بند موشکی این قطعنامه را به دیگران تحمیل کنند، در حالی که سیلی از سلاح‌ها را به سمت قاتلان مردم یمن سرازیر می‌کنند.»
سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور فرانسه در دیدار با ترامپ گفت: طرف‌های اروپایی تاکنون به‌رغم برخی سخنان و بیانیه‌های سیاسی، در عمل به تعهدات خود ذیل برجام و تعهدات بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام ناتوان بوده و نتوانسته‌اند زمینه انتفاع کامل کشورمان طبق این توافق چندجانبه را فراهم کنند.
موسوی افزود: در این شرایط، آنها با طرح موضوعات فرابرجامی، نه‌تنها کمکی به حفظ برجام نمی‌کنند، بلکه زمینه بی‌اعتمادی بیشتر بین طرف‌های باقی‌مانده برجام را فراهم و آمریکا را به هدف خود در خروج غیرقانونی از برجام که چیزی جز فروپاشی آن نبود، نزدیک‌تر می‌کنند.
وی ادعاهای تکراری، بدون پشتوانه و متناقض رئیس‌جمهور آمریکا در این دیدار را فاقد ارزش خواند و شایسته واکنش تازه ندانست.
محکومیت تحریم‌ها از سوی روسیه و چین
خبرگزاری روسی «تاس» گزارش داد، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و همتای چینی وی «شی جین‌پینگ» در پایان نشست خود در مسکو با صدور بیانیه‌ای مشترک تحریم‌های یکجانبه واشنگتن علیه ایران را محکوم کردند.
دولت ژاپن روز پنجشنبه به صورت رسمی اعلام کرد «شینزو آبه» نخست‌وزیر این کشور 12 ژوئن (22 خرداد 98) به منظور دیدار و گفت‌و‌گو با مقامات جمهوری اسلامی ایران، به تهران سفر خواهد کرد.
قابل تأمل آنکه روز جمعه بود که «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با «آبه شینزو»، نخست‌وزیر ژاپن که قرار است به زودی به تهران سفر کند تلفنی گفت‌وگو کرد.
به نوشته رسانه‌های صهیونیستی «آبه»، بنیامین نتانیاهو را در جریان سفر خود قرار داد و نتانیاهو گفت که لازم است دنیا فشار علیه ایران را حفظ کند.
ادعایی که رنگ باخت
شایان ذکر است، ترامپ، ماکرون و پمپئو درحالی از موضع متحد اروپا و آمریکا بر سر مسئله هسته‌ای ایران سخن می‌گوید که برخی مدعیان اصلاحات در هفته و ماه‌های گذشته ادعا می‌کردند بین آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها شکاف ایجاد شده و این شکاف رو به تعمیق است. اصلاح‌طلبان که مذاکره را مرهم همه دردهای اقتصادی کشور گمان می‌کردند، در همنوایی با برخی دولتمردان از این مقدمه نادرست این نتیجه نادرست را القا می‌کردند که باید به سمت مذاکره و رایزنی با اروپایی‌ها برویم و این در حالی است که به گواه تاریخ، آمریکا و اروپا همواره در مواجهه با جمهوری اسلامی وحدت استراتژیک داشته و دو لبه قیچی تهدید و تهاجم علیه ایران اسلامی بوده و هستند.
گفتنی است اختلافات تاریخی آمریکا و اروپا بر سر مسائلی غیر از جمهوری اسلامی و غیر از برجام مانند اختلاف اخیرشان بر سر مسائل تجاری، اعمال تعرفه‌های گمرکی بر واردات فولاد و آلومینیوم از اتحادیه اروپا، ماجرای شرکت هواوی و یا کنفرانس آب و هوایی پاریس و .... بوده است و اگر هم درخصوص برجام اختلافی داشته‌اند، به اعتراف رؤسای جمهور دو کشور و وزیر خارجه آمریکا، اختلافشان تاکتیکی بوده است و نه راهبردی!
بدیهی است بررسی رفتار آمریکا و غرب در قبال برجام و جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که آنان همواره در پی تضعیف، محدودسازی و در صورت امکان شکست عزت و ابهت جمهوری اسلامی در حوزه‌های داخلی و خارجی بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/66084/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت