ایرانیان جهان

آخرين مطالب

استفاده بهینه از ظرفیت های فرهنگی و تاریخی کیش در رونق گردشگری منطقه آزاد کیش

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دکتر مظفری از تبدیل نوروز تابستانی و تقویم دریانوردی کیش به عنوان محورهای اصلی فعالیت های تابستانی کیش در سال آینده خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، نخستین نشست تخصصی بررسی نقش میراث فرهنگی در توسعه گردشگری کیش، صبح سه شنبه 25 تیر با حضور دکتر مظفری مدیر عامل سازمان و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان و همچنین دکتر سید احمد محیط طباطبائی، رئیس کمیته ملی موزه های ایران و عضو شورای فنی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، در سالن خوارزمی مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد.
در این نشست دکتر مظفری با اعلام آمادگی کامل سازمان منطقه آزاد کیش برای استفاده بهینه از ظرفیت های فرهنگی کیش در توسعه صنعت گردشگری کشور و همکاری با نهادها و سازمان های ذیربط کشوری گفت: برخی مناسبت های فرهنگی که ریشه در تاریخ کهن جزیره کیش دارند می توانند ثبت ملی و جهانی شوند که برای تحقق این امر ایجاد یک کمیته ملی از کارشناسان و متخصصان مجرب کشوری ضروری است.
دکتر مظفری احیای نوروز تابستانی و تقویم دریانوردی کیش با هدف استفاده از تاریخ کهن این جزیره مرجانی برای جذب گردشگران علاقمند به حوزه فرهنگ را طرحی نوین برشمرد و از تبدیل نوروز تابستانی و تقویم دریانوردی کیش به عنوان محورهای اصلی فعالیت های تابستانی کیش در سال آینده خبر داد.
وی با بیان اینکه شناخت ظرفیت های منطقه و تعیین نقش موثر کیش در رونق صنعت گردشگری گام های اساسی برای سیاستگذاری و تعیین و راهبردهای توسعه جزیره است اظهار داشت: کیش یک فرصت ملی است و ما باید بدون اتلاف وقت تمام توان و انرژی خود را بکار گیریم تا ضمن حفظ میراث فرهنگی از ظرفیت های تاریخی و فرهنگی منطقه در جهت معرفی آداب و رسوم کشور خود در عرصه بین المللی استفاده کنیم.
تبدیل برخی بناهای تاریخی جزیره کیش از جمله مسجد ماشه به موزه کتب قرآنی و باز سازی و بهسازی چند ساختمان که سال ها است بدون استفاده رها شده برای تبدیل آنها به موزه و اماکن فرهنگی از دیگر مواردی بود که دکتر مظفری به آن اشاره کرد.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش با ابراز امیدواری از تاثیرات مثبت این نشست در رونق گردشگری فرهنگی و تاریخی کیش بر برگزاری مستمر نشست های تخصصی حوزه میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد.
مجید ملانوروزی معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش هم در این نشست با اشاره به اینکه طبق آمارهای سازمان گردشگری جهانی بیش از 37 درصد گردشگران با نگاهی فرهنگی علاقمند به بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی مقاصد گردشگری هستند به موقعیت جغرافیایی جزیره کیش در دل آبهای خلیج فارس اشاره کرد و گفت: فرهنگ ساحلی مردمان جزیره کیش با پیشینه کهن تاریخی یکی از مزیت های ارزشمند کیش برای جهانی شدن است.
معاون گردشگری سازمان تاکید کرد: امروزه گردشگری از حالت عینی خارج شده و به نگرش و دیدگاه ذهنی گردشگران وابسته است. گردشگرانی که به خواستگاه فرهنگی رویدادها و بناهای تاریخی علاقمندند. از این رو ما باید بتوانیم ازهنرهای مفهومی و برنامه های فرهنگی جزیره کیش برای جذب گردشگران فرهنگی و تاریخی در عرصه ملی و بین المللی نهایت استفاده را ببریم.
دکتر سید احمد محیط طباطبائی، رئیس کمیته ملی موزه های ایران هم فعالیت های حوزه فرهنگی را مهم ترین بخش در توسعه پایدار کشورها برشمرد و گفت: طبق آمار سالانه بانک جهانی، تجارت خاطره ها با زیر مجموعه فعالیت های فرهنگی از جمله سینما، تئاتر، موسیقی، ارتباطات و گردشگری بخش مهمی از فعالیت های اقتصادی موفق جهان را به خود اختصاص داده است. ما نیز باید با تکیه بر داشته های فرهنگی و تاریخی خود برای جذب گردشگران علاقمند به این حوزه در جهت توسعه پایدارحرکت کنیم.
عضو شورای فنی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، بر ایجاد وجه تمایز برای جزیره کیش با تکیه بر پیشینه غنی تاریخی و فرهنگی این جزیره و موقعیت آن در خلیج فارس تاکید کرد و گفت: درکتب قدیمی و ارزشمند ادبیات کشور به جایگاه جزیره کیش به عنوان یکی از ثروتمند ترین بنادر جهان با رونق کسب و کار و تجارت اشاره شده است. خلیج فارس هم در منابع معتبر تاریخی تنها یک آبراهه ساده نیست بلکه آبراهه ای با شاخص های مهم فرهنگی و تاریخی است که برای پژوهش ها و باستان شناسی زیر دریا اهمیت ویژه ای دارد.
دکتر سید احمد محیط طباطبائی با بیان اینکه صدها سال قبل جزیره کیش در زمینه صید و فروش مروارید به تجار بین المللی و تامین آب شیرین و دیگر مایحتاج کشتی های تجاری برای سفرهای دریایی طولانی بسیار شناخته شده بوده است گفت: امروزه می توان از صید مروارید به عنوان یکی از شاخصه های تاریخی کیش برای ایجاد رویدادهای گردشگری بهره گرفت.
وی با اشاره به اینکه در ایران باستان جشن نوروز در ابتدا در اوایل فصل تابستان و زمان کشت محصول برگزار می شده که به مرور زمان به اول بهار تغییر یافته است تاکید کرد: احیای فرهنگ ساحلی و زندگی ایرانیان در سواحل جنوبی کشور، آیین نوروز تابستانی که از 31 تیر تا 9 مرداد ادامه دارد در کنار معرفی تقویم دریانوردی کیش که برگرفته از دانش دریانوردان مجرب جزیره کیش و سفر آنان در دل آبهای خلیج فارس است، زمینه های عملکردی موفق در عرصه تجارت خاطره هاو رونق صنعت گردشگری را فراهم می کند.
در این نشست نماهنگ معرفی جاذبه های تاریخی و فضاهای میراثی جزیره کیش نیز پخش شد.
معرفی میراث فرهنگی و ظرفیت های گردشگری جزیره کیش، توجه به نقش میراث فرهنگی در توسعه پایدار منطقه، ارائه خلاصه ای از ضوابط میراث فرهنگی کشور و بیان برخی چالش ها در این حوزه از محورهای سخنرانی کارشناسان در این نشست بود.
گفتنی است این نشست های تخصصی برای آموزش و بهره مندی از نتایج مطلوب، در ماه های آینده به طور مستمر در جزیره کیش بر پا می شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/75700/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند