ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله شرق/ تلاش فرانسه برای تخفیف تحریم ایران؟ فرانسه

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان -
سرمقاله شرق/ تلاش فرانسه برای تخفیف تحریم ایران؟
٢٠٨
٠
شرق / « تلاش فرانسه برای تخفیف تحریم ایران؟ » عنوان سرمقاله روزنامه شرق به قلم فریدون مجلسی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
این روزها شرایط پیچیده‌ای بر جهان و روابط بین‌المللی حاکم است. یک سر ماجراها مربوط به تحریم آمریکا است که در عمل آن را به اقتصاد بین‌الملل تحمیل کرده است. یک سمت ماجرا پوتین است که استعداد خاصی در استفاده ابزاری از مهره‌های بین‌المللی دارد بی‌آنکه بخواهد آتش‌نشان مشکلات آنان باشد. یک سو ماجرای چین و ترامپ و جنگ تعرفه‌هاست، یک سو همبستگی روزافزون ترامپ با اسرائیل در قضیه انتقال سفارتش به قدس یا ماجرای ارتفاعات جولان و یک سو دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران درباره اشغالگری اسرائیل و رفتارهای آمریکاست. یک سو مسئله انگلیس و نفت‌کش‌گیری متقابل است و سوی دیگر بمباران پایگاه‌های حشدالشعبی در عراق و نیز ادامه درگیری‌های سوریه. در یک سو بلاتکلیفی اروپاست؛ با مُسَکنی به نام اینستکس که هنوز معجزه‌ای نکرده است. هرکدام از این مسائل مستلزم یادداشت جداگانه‌ای است، اما در جمع‌بندی می‌توان گفت اگر برجام در داخل و خارج به چالش کشیده نمی‌شد، می‌توانست تا حد زیادی مشکل‌گشا باشد، اما از یک سو ‌ترامپ از پیش از انتخاب‌شدن آن را منوط به رفع تهدید جمهوری اسلامی درباره موجودیت اسرائیل کرد و بر آن اصرار ورزید و ضمن تجدید تحریم‌ها، حتی از آن تعهد قانونی بین‌المللی خارج شد. ‌ترامپ معتقد است حمایت از مبارزان فلسطینی، عراقی، سوریه‌ای، لبنانی و یمنی عملا ایران را در شرایط متفاوتی قرار داده است. ترامپ می‌کوشد با ‌ترغیب و تحریک اسرائیل و متحدان عربش، فضا را به سمت امتیازدهی ایران پیش ببرد. عجالتا جنگ اقتصادی را در کنار درگیری‌های منطقه‌ای فرسایشی آغاز کرده و با تحریک انگلیس به توقیف غیرقانونی نفت‌کش ایرانی در جبل‌الطارق به یارگیری بین‌المللی برای محاصره دریایی ایران دست زده است.
اسرائیل که خواهان تشدید درگیری ایران و آمریکاست، با بمباران علنی و تحریک‌آمیز پایگاه‌های حشدالشعبی در داخل عراق و پایگاه‌های نظامی دیگر مرتبط با ایران در واقع در انتظار پاسخی نظامی است که بهانه‌ای برای درگیری مستقیم به دست بدهد. در چنین شرایطی مقامات جمهوری اسلامی از یک سو به تلاش‌های دیپلماتیک صلح‌آمیز برای حل‌و‌فصل مسائل خود دست زده‌اند و از سویی ضمن دفاع از این حق ایران که خودش را به بهترین وسایل دفاعی مجهز کند، تأکید می‌کنند که ما به هرکس دلمان بخواهد در منطقه کمک می‌کنیم. این بخش از سخنان باب میل اروپا هم نیست، اما می‌بینیم که کشورهای اروپایی و به‌ویژه فرانسه می‌کوشند به فرونشاندن آتش کمک کنند، چرا؟ در واقع اروپا در هماهنگی با تحریم یک‌جانبه آمریکا خود را از بازار نفت ایران محروم کرده و متقابلا با محروم‌کردن ایران از درآمد ارزی آن، خود را از بازار متقابل کالاهای صنعتی و مصرفی بازار ایران محروم کرده است. اروپا نگران است که در صورت درگیری جنگ نهایی میان ایران و آمریکا و اسرائیل، منطقه خاورمیانه که نزدیک‌ترین بازار ثروتمند کالاهای اروپایی است، درگیر چنان ویرانی و آتشی شود که اروپاییان را از کل این بازار آشفته محروم کند. به‌ویژه فرانسه که بیش از 10 درصد جمعیت آن عرب‌تبار هستند، بیشتر روی این بازارها حساب می‌کند. حقیقت این است که جهانی‌شدن توسعه اقتصادی و صنعتی، غرب و ژاپن را که از موقعیت انحصاری و بی‌رقیب تولید و عرضه انواع کالاهای صنعتی و مصرفی برخوردار بودند، با رقابت جدی چین، هند، کره جنوبی، برزیل، شیلی، آرژانتین، آفریقای جنوبی، مالزی و... مواجه کرده است. غرب و به‌ویژه آمریکا که تاکنون از شعار آزادی تجارت بین‌المللی حمایت می‌کردند و کشورها را ملزم به رعایت مقررات سازمان تجارت جهانی و خودداری از وضع تعرفه‌های حمایتی می‌کردند، اکنون که خودشان با رقابت مواجه شده‌اند، کلا آن مقررات را نادیده گرفته و به جنگ تعرفه‌ها روی آورده‌اند. در این میان آمریکا با اتکا به وسعت بسیار و جمعیت اندک و دستیابی به منابع دیگر کشورهای قاره آمریکا وضع بهتری دارد. روسیه با اقتصاد و صنایع عقب‌مانده، از ثروت و منابع طبیعی و انسانی برخوردار است و می‌تواند رقیب تازه‌ای برای اقتصاد غرب شود.
وضع اروپا از همه بدتر است. اکنون بازارهای جهانی دیگر بازار عرضه‌کنندگان اروپایی با بهره‌مندی از ارزش‌های افزوده بسیار زیاد و مولد ثروت نیست.
دستمزدهای اروپایی با توجه به سطح زندگی متعارف‌شده کارگران همراه با امکانات رفاهی و تفریحی و نیز کمبود منابع طبیعی داخلی، قیمت‌گذاری بر کالاهای آنان را از بازار فروشنده به بازار خریدار تبدیل می‌کند.
در این میان، درست است که بازار کوچک ایران در شرایط بحرانی کنونی رقم مهمی را تشکیل نمی‌دهد، اما این بازار بالقوه قابل توجه است. اکنون فرانسه درد بی‌کاری ازدست‌دادن بازار 500هزارتایی اتومبیل پژو و رنو و ازمیان‌رفتن برآوردهای پروژه‌های نفتی شرکت توتال و انی را احساس می‌کند، همچنین نگران به آتش کشیده‌شدن بازارشان در کل منطقه‌اند.
در ایران برخی احتمال می‌دهند در صورت روی‌کارآمدن حزب دموکرات گشایش حاصل شود؛ اما دموکرات‌ها نیز به حمایت از بقای اسرائیل پایبند هستند و شاید انتظار دارند ایران نیز متقابلا مواضع خود را تعدیل کرده و در مسئله اعراب و اسرائیل حمایت از حقوق فلسطینیان را به روش‌های دیپلماتیک و با حرکت جمعی اسلامی پیگیری کند. باید دید تا انتخابات آمریکا، فضا به کدام سمت حرکت خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/85190/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت