ایرانیان جهان
ضرر تحریم ایران برای فعالان اقتصادی آلمان
دوشنبه 18 آذر 1398 - 11:37:22
ایرانیان جهان - به گزارش ایران بیلد به نقل از ارینا برلین، مدیر عامل اتاق بازرگانی آلمان و ایران، اعمال تحریم های اقتصادی از سوی غرب علیه ایران را موجب ضرر فراوان به کشورهای صادرکننده کالا از جمله آلمان دانست و افزود: تحریم های ایران برای شرکت های اقتصادی آلمانی بسیار زیانبار بود.به گزارش ایرنا، ‘میشائیل توکوس’ مدیرعامل و عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی آلمان و ایران که در سال های 1996 تا 2000 میلادی ریاست اتاق بازرگانی این کشور در تهران را برعهده داشته است، پنج شنبه شب در یک نشست اقتصادی با موضوع ‘ روابط تجاری با ایران قبل و بعد از تحریم ها’ تاکید کرد: ایران و آلمان از روابط اقتصادی و تجاری بسیار خوبی برخوردار بودند که با اعمال تحریم های اقتصادی غرب علیه این کشور، دچار رکود شد. این فعال اقتصادی آلمان با اذعان این مطلب که اعمال تحریم های اقتصادی غرب علیه ایران بیش از همه برای شرکت های غربی از جمله آلمانی ها ضرر آفرین بوده است،ابراز امیدواری کرد که با به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای و لغو فوری تحریم ها باردیگر روابط تجاری و بازرگانی با ایران توسعه و رونق یابد.
توکوس در سخنان خود با اشاره به تاریخچه روابط اقتصادی دو کشور و نقش آلمان در توسعه زیرساخت های اقتصادی ایران،گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، ‘هانس دیتریش گنشر’ وزیر خارجه وقت آلمان نخستین وزیرخارجه یک کشور غربی بود که در سال 1984 میلادی به ایران سفر کرد. به گفته وی، ایران از یک زمینه قوی صنعتی برخوردار است و مردم این کشور مانند آلمانی ها علاقمند و آشنا به مسائل فنی و تکنولوژیک هستند که این ویژگی می تواند در بهبود و توسعه روابط تجاری و بازرگانی دو کشور کمک بسیار خوبی باشد.
توکوس با نگاهی به روند روابط اقتصادی دو کشور در گذشته و میزان صادرات آلمان به ایران از سال 1990 تا 2013میلادی ،گفت: اوج صادرات به ایران را در سال 2005 شاهد بودیم که طی آن بالغ بر 4 و نیم میلیارد یورو محصولات تولیدی آلمان به این کشور صادر شد، اما این رقم در مقابل در سال 1992 تنها 600 میلیون یورو بود. وی با اشاره به اینکه پس از اعمال تحریم های اقتصادی غرب علیه ایران، صادرات آلمان به این کشور با رکود قابل توجهی مواجه شده است، افزود: خوشبختانه در سال جاری با توجه به تغییر فضای سیاسی و بهبود اوضاع در ایران شاهد افزایش بالای 30 درصدی صادرات کالا از آلمان به این کشور بوده ایم و پیش بینی می کنم این رقم در آینده افزایش قابل توجهی داشته باشد.
مدیرعامل اتاق بازرگانی آلمان و ایران از ماشین آلات صنعتی، مواد دارویی و شیمیایی، محصولات غذایی و لوازم برقی به عنوان مهمترین کالاهایی نام برد که در مدت مذکور به ایران صادر شده است. توکوس بار دیگر بر زیانبار بودن تحریم های غرب علیه ایران برای شرکت های تولیدی و اقتصادی آلمان تاکید کرد و افزود: تولیدکنندگان آلمانی از جمله شرکت های دارویی و تولیدکنندگان لوازم پزشکی و خانگی به خاطر تحریم ایران بازار بسیار خوب این کشور را از دست دادند. وی تحریم کالاها،تحریم افراد و شخصیت ها و همچنین تحریم های بانکی را از جمله انواع تحریم های اعمال شده علیه ایران عنوان کرد و اظهار داشت، این تحریم ها تاثیر نامطلوبی بر روابط تجاری دو جانبه داشته است. این فعال اقتصادی آلمان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تغییر فضای سیاسی در ایران و نتایج مثبت مذاکرات هسته ای در یک سال گذشته، گفت که بسیاری از کشورهای غربی در راه بازگشت به بازار ایران هستند. در کنار اروپایی ها که رقیبان ما در منطقه شناخته می شوند،آمریکایی ها نیز تلاش خود را برای این منظور آغاز کرده اند.
توکوس با بیان اینکه همه می دانند کالاهای ساخت آلمان در ایران طرفداران زیادی دارد،گفت: باید از فرصت ایجاد شده استفاده کنیم و با توجه به علاقمندی مردم ایران به محصولات آلمانی باید بار دیگر حضور خود را در این بازار تثبیت کنیم. وی با بیان اینکه شرکت های آلمانی از حضور آمریکایی ها در بازار ایران نگرانی ندارند، گفت: با اعتمادی که به جایگاه محصولات خود در بازار ایران داریم، معتقدم می توانیم پس از لغو کامل تحریم های اقتصادی علیه این کشور و به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای دوباره جایگاه خود را بدست آوریم. توکوس درمورد سیاست غرب درمورد ایران،افزود: ایران باید به عنوان یک قدرت منطقه ای از سوی غرب محترم شمرده شود و به عنوان عاملی مهم و تاثیرگذار درحل مسائل و مشکلات منطقه ای این کشور را مد نظر قرار دهد. این فعال اقتصادی آلمانی همچنین درخصوص نتیجه مذاکرات هسته ای و تاثیر آن در بهبود روابط اقتصادی آلمان و دیگر کشورها با ایران،با بیان اینکه فشارآوردن به ایران مشکل را حل نخواهد کرد،گفت: غرب باید با دستیابی به توافق دو جانبه با ایران به موضوع هسته ای پایان دهد و در این صورت روابط تجاری و اقتصادی کشورها با ایران دوباره تقویت خواهد شد.
توکوس در رابطه با خصوصی سازی در ایران نیز گفت:در سال های اخیر برای تقویت بخش خصوصی در این کشور اقدامات بسیار زیادی انجام شده تا تولید کنندگان ایرانی از صادرات محصولات سنتی فاصله گرفته و دامنه تولید کالاهای صادراتی خود را توسعه دهند. مدیرعامل اتاق بازرگانی آلمان و ایران درپاسخ به اینکه چرا شرکت های بزرگ اقتصادی این کشور همچون مرسدس بنز و زیمنس که جایگاه مهمی در اقتصاد کشور دارند ، دولت آلمان را به تلاش برای بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با ایران ترغیب نمی کنند،گفت: از نظر ما ایران از ظرفیت بالایی برای سرمایه گذاری و تجارت برخوردار است و همه امیدواریم با به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای و لغو تحریم های اقتصادی علیه این کشور بار دیگر شاهد توسعه و تعمیق روابط تجاری و اقتصادی باشیم.
برآمد: ایرنا برلین

http://www.ilandnews.ir/fa/News/109969/ضرر-تحریم-ایران-برای-فعالان-اقتصادی-آلمان
بستن   چاپ