ایرانیان جهان
شیخ نور و قدرت اقناع
چهارشنبه 22 فروردين 1403 - 00:03:32
ایرانیان جهان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مطهره شفیعی| مدتی است نام ناطق نوری بیش از گذشته در رسانه‌ها مطرح می‌شود که البته دلیلش حضور او درمراسم‌هاست. این حضور در مراسم‌‌ها به خودی خود دارای معنای خاصی نیست، اما گفت‌وگوهای در حاشیه این مراسم‌ها و حتی محل نشستن است که حامل خبر و ایجاد گمانه می‌شود.
ارتباط موثر رقبای دیروز و یاران امروز
یکی از این موارد مراسم چهلمین روز درگذشت آیت‌ا... موسوی بجنوردی است که خاتمی و ناطق نوری کنار هم نشستند و گفت‌وگو کردند. این همنشینی اذهان را به سال 76 سوق داد که این دو شخصیت کاندیدای ریاست جمهوری بودند‌. ناطق نوری را می‌شد کاندیدای جریان حاکم و خاتمی را کاندیدای جریانی جدید معرفی کرد، بنابراین بسیاری تصور می‌کردند که ناطق نوری پیروز رقابت ریاست جمهوری است، اما در کمال شگفتی نام خاتمی از صندوق رأی بیرون آمد‌. ناطق نوری پس از اعلام نتایج پیروزی خاتمی را به او تبریک گفت و برای او و دولتش آرزوی موفقیت کرد. تعامل آنها در زمان معرفی وزرای کابینه به مجلسی که ناطق نوری ریاست آن را برعهده داشت، بیشتر هویدا شد، چنانکه 29 مرداد 76 کابینه اول سیدمحمد خاتمی در مجلس پنجم مورد بررسی قرار گرفت. در دوره پنجم کلیه اعضای پیشنهادی کابینه سیدمحمد خاتمی از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت. اگر چه فضای سیاسی آن برهه اجازه نزدیکی به ناطق نوری برای همراهی با خاتمی و تفکر او و همچنین همراهی خاتمی با ناطق نوری را نمی‌داد، اما آنها هیچگاه علیه یگدیگر موضع نگرفتند و دوست باقی ماندند. ریاست جمهوری احمدی‌نژاد ، جریان اصلاحات را به ناطق نوری نزدیک کرد چرا که شیخ نور دیگر اصولگرا محسوب نمی‌شد، بلکه شخصیتی فراجناحی شده بود که هدفش اصلاح امور است. سال 90 احمد ناطق نوری در خصوص دیدار برادرش با خاتمی اظهار داشت: برادر من با همه ارتباط دارد. بنا نداریم دشمن درست کنیم، باید همه را دوست بکنیم حتی کسانی‌که قهر کردند را باید دعوت به آشتی کنیم. ما نیاز به وحدت و انسجامی داریم که امام فرمودند. رمز موفقیت ما وحدت ماست. از هر نوع تفرقه و تشتت باید جلوگیری کنیم.
نگرانی اصولگرایان از همفکری خاتمی و ناطق نوری
 این همراهی به مذاق اصولگرایان خوش نیامد چنانکه وقتی محمدرضا خاتمی برادر سیدمحمد خاتمی گفت که اصلاح‌طلبان در دو یا سه ماه اخیر جلسه‌ای درباره انتخابات مجلس آینده نداشته‌اند تا بحثی درباره سرلیست یا دیگر مباحث داشته باشند. اما این دلیل آن نیست که منکر شویم اصلاح‌طلبان در سال‌های اخیر با آقای ناطق نوری دوستی داشته‌اند و مواضع‌شان بسیار به هم نزدیک شده است، «تسنیم» نوشت: به‌نظر می‌رسد پشت پرده حمایت محمدرضا خاتمی از ناطق نوری به نوعی فشار به محمدرضا عارف باشد. گویا این بار ناطق نوری مانعی در راه سرلیست شدن عارف خواهد شد. حال آنکه او در انتخابات ریاست جمهوری نیز به درخواست سیدمحمد خاتمی و به نفع حسن روحانی کناره‌گیری کرد.»
کاندیداتوری حسن روحانی به خواست ناطق
از سوی دیگر روابط ناطق نوری و حسن روحانی هم گرم است. چندی پیش خبرآنلاین نوشت: حسن روحانی به علی‌اکبر ناطق‌نوری پیشنهاد کرد که وزیر کشور بشود. ناطق‌نوری که قبلا در آغاز دهه 60 وزیر کشور دولت اول میرحسین موسوی بود به روحانی گفت: حوصله چانه‌زنی با نمایندگان مجلس را ندارم و وزارت را قبول نکرد، اما پذیرفت مشاور عالی رئیس‌جمهور باشد. اما در آخرین لحظه اعلام کرد که دست نگه داشته شود و تا پایان دولت هیچ مقام رسمی حتی دبیری شورای عالی امنیت ملی را نپذیرفت.» آذر سال گذشته هم نشریه آگاهی نو فاش کرده است که از میان اصلاح‌طلبان، اسحاق جهانگیری و از میان اصولگرایان، علی لاریجانی و از میان روحانیان ناطق نوری معتقد بودند که حسن روحانی حتما باید نامزد خبرگان رهبری شود.
نقش مهم ناطق نوری
ناطق نوری به سبب مشی میانه‌روی که دارد، ارتباط وسیعی با شخصیت‌ها برقرار کرده است از جمله جلسات او با خاتمی و سیدحسن خمینی که برقرار است. در چنین شرایطی دور از انتظار نیست که او نقش مهمی در انتخابات ریاست جمهوری 1404 ایفا کند، البته خودش کاندیدا نخواهد شد اما قدرت اقناع شخصیت‌های اعتدالی برای کاندیداشدن را دارد.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/1124801/شیخ-نور-و-قدرت-اقناع
بستن   چاپ