ایرانیان جهان
سرمقاله اعتماد/ تثبیت اشغال فلسطین
شنبه 12 بهمن 1398 - 09:20:02
ایرانیان جهان - سرمقاله اعتماد/ تثبیت اشغال فلسطین
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6026747
٨
٠
اعتماد / « تثبیت اشغال فلسطین » عنوان سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته محمود فاضلی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در طرح 181 صفحه‌ای رییس‌جمهور امریکا برای خاورمیانه دو نقشه در زمینه کشور آینده فلسطین قرار دارد که هیچ‌کدام ایجاد‌کننده یک کشور برای فلسطینی‌ها نیست. نقشه اول برای این کشور، مانند یک جزیره در یک دریا است. شهرک‌هایی که با دیوار و سیم خاردار محصور شده یعنی کشوری که به‌طور کلی در دامن اسراییل قرار دارد. جزیره بزرگ آن در بین 15شهرک قرار دارد که اسراییلی‌ها ساکن آن بوده و بیت‌المقدس هم پایتخت اسراییل است. در یک نقشه، تونل‌ها و پل‌های زیادی هستند که فلسطینی‌ها باید بتوانند با سایر بخش‌های سرزمین خود بدون آنکه وارد خاک اسراییل شوند از طریق این تونل‌ها رفت‌و‌آمد کنند. فلسطینی‌ها برای رفتن از کرانه باختری رود اردن به سوی غزه باید فقط از زیر زمین رفت‌وآمد کنند. یعنی هر فلسطینی در هر نقطه‌ای که رفت‌و‌آمد کند زیر کنترل امنیتی اسراییل قرار دارد.
این نقشه شامل غصب و الحاق خاک فلسطین اشغالی به اسراییل است. ترامپ طرح صلحی را ارایه کرده که همه زوایای آن به سود اسراییل بوده و فلسطینی‌ها عملا هیچ حقی ندارند. براساس طرح ترامپ کشور آینده فلسطین باید زیر کنترل کامل اسراییل باشد. اسراییل حریم هوایی فلسطین را در کنترل خواهد داشت و در زمین فلسطینی‌ها باید تحت کنترل نیروهای امنیتی اسراییل باشند. دولت فلسطین بدون اجازه اسراییل اجازه عضویت در هیچ سازمان بین‌المللی را نخواهد داشت. کشور جدید فلسطین باید شکایت‌های خود علیه اسراییل و امریکا به دیوان داوری بین‌المللی را پس بگیرد و در آینده نیز هرگز علیه این دو کشور اقدام به چنین کاری نکند.
دولت آینده فلسطین نباید هرگز یک تبعه اسراییل یا امریکا را از طریق پلیس جهانی یا ساختار دادگستری غیر اسراییلی و امریکایی تحت تعقیب قرار دهد. کشور فلسطین زمانی می‌تواند تشکیل شود که فلسطینی‌ها همه شرایط تعیین‌شده از سوی امریکا و اسراییل را عملی کنند. در چنین شرایطی می‌تواند قرارداد صلح امضا شود. هیچ راه‌حلی برای آوارگان فلسطینی ارایه نشده و تصریح شده که پس از امضا این قرارداد، ارگان امدادی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی که البته ترامپ پیش از آن هم خواهان انحلال آن بود، منحل شود. امریکا و اسراییل عملا شرایط ایجاد یک کشور را به فلسطینی‌ها دیکته کرده‌اند.
اگر فلسطینی‌ها، کشور مورد نظر امریکا و اسراییل را بپذیرند واشنگتن به آنها کمک اقتصادی خواهد کرد و اگر آن را رد کنند فرصت تاریخی را از دست خواهند داد! آنها برای فلسطینی‌ها حیطه هیچ مانوری را باقی نگذاشته‌اند. آنها اگر تحت این شرایط این طرح صلح را هم قبول کنند بازهم تا ابد زیر کنترل امریکا و اسراییل قرار خواهند داشت. چیزی که ترامپ از فلسطینی‌ها می‌خواهد یک کاپیتولاسیون مطلق است.
شواهد آشکارا نشان می‌دهد این‌بار هم مانند دیگر موارد، برای ترامپ فقط خودش مطرح است. او فردی است که به نمایش‌های بی‌محتوا علاقه‌مند است. ترامپ سیاست امریکا را در شخص خود خلاصه کرده است، می‌خواهد کاری را صورت دهد که هیچ‌کس پیش از او انجام نداده، یعنی برقراری صلح بین فلسطینی‌ها و اسراییلی‌ها. او با چنین طرحی به دنبال جایزه صلح نوبل است. او تلاش می‌کند توجه افکار عمومی به فرآیند استیضاح خود را به موضوع دیگری منحرف سازد. او پس از آنکه حتی «بولتون» مشاور امنیت ملی سابقش اتهامات زیادی به او وارد کرد، در تنگنا قرار گرفته است. او با این طرح می‌خواهد به نتانیاهو دوست دیرینه‌اش که با اتهام اختلاس مالی روبرو است، کمک کند. ترامپ با طرح خود، نه فقط افکار عمومی را به موضوع دیگری جز فرآیند استیضاح خود منحرف کرده بلکه تلاش دارد وانمود کند که او از هر رییس‌جمهور دیگری بیشتر برای منافع اسراییل کار کرده است!
ترامپ و نتانیاهو حداقل در زمینه سیاست داخلی می‌خواهند موقعیت متزلزل خود را بهتر کنند. همچنین علیه ترامپ فرآیند استیضاح در جریان بوده و و نتانیاهو نیز می‌خواهد نخست‌وزیر باقی بماند. تا به امروز هیچ رییس‌جمهوری در امریکا چنین طرح صلح یک‌جانبه‌ای را به سود اسراییل ارایه نکرده است. طرح ترامپ بی‌شک یک پیامد تاریخی دارد و آن اینکه سیاست دیرینه امریکا به عنوان میانجی بین اعراب و اسراییل را عملا از بین برده است.
پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد این برنامه صلح، تنش‌ها در منطقه را افزایش خواهد داد. در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه اعتراضاتی صورت خواهد گرفت. کشورهای عضو اتحادیه اروپا که در سال‌های اخیر هیچ گامی در زمینه عملی کردن طرح صلح ایجاد دو طرف برنداشته‌اند نیز باید در این زمینه اعلام نظر کنند. احتمالا اتحادیه اروپا هم تفاهمی با این طرح صلح نشان نخواهد داد زیرا این طرح همه قراردادهای بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل را نادیده گرفته و در تضاد با حقوق بین‌المللی است. با این طرح روابط اسراییل با اردن هم دچار مشکل خواهد شد. اردن مسوول اداره اماکن مقدس برای مسلمانان در بیت‌المقدس بوده و ضمنا در این طرح صلح تاکید شده دره اردن هم باید به خاک اسراییل ملحق شود و ضمنا بازگشت دو میلیون آواره فلسطینی در اردن به سرزمین‌های اشغالی هم ممنوع می‌شود.
بسیاری بر این باورند برای اینکه یک فرآیند صلح موفق باشد باید از سوی طرفین مورد حمایت قرار گرفته و نهادینه شود. بعلاوه چنین فرآیندی باید موضوعات برجسته وضعیت نهایی شامل تعیین مرزها، امنیت و وضعیت بیت‌المقدس و حقوق آوارگان در طی مذاکره بین طرفین را حل و فصل کرده باشد. خطوط اصلی تعهدات درازمدت بسیاری از کشورها و حتی بعضی از اروپایی‌ها آن است که در راه‌حلی مشارکت کنند که برای همیشه به کشمکش اسراییلی- فلسطینی پایان دهد و در این راه‌حل اجماع گسترده بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل نیز لحاظ شده باشد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/124163/سرمقاله-اعتماد--تثبیت-اشغال-فلسطین
بستن   چاپ