ایرانیان جهان
سرمقاله اطلاعات/ کنفرانس امنیتی مونیخ
يکشنبه 27 بهمن 1398 - 09:31:24
ایرانیان جهان - سرمقاله اطلاعات/ کنفرانس امنیتی مونیخ
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6071399
١٤
٠
اطلاعات / « کنفرانس امنیتی مونیخ » عنوان ستون "محک" در روزنامه اطلاعات به قلم ابوالقاسم قاسم زاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
پنجاه و ششمین کنفرانس امنیتی مونیخ با شرکت چهل رئیس دولت از کشورها در سراسر جهان، همچنین نزدیک به یکصد وزیر خارجه و وزراء دفاع با سخنرانی «والتر اشتاین مایر» رئیس‌جمهوری آلمان از روز 25 بهمن، آغاز به کار کرد. مدیر آلمانی این کنفرانس در مصاحبه مطبوعاتی قبل از آغاز رسمی آن به خبرنگاران گفت: «3 روزی که برای انجام کنفرانس امسال در نظر گرفته شده است، به‌هیچ‌وجه برای مطرح‌کردن همه تنش‌های جاری جهان کافی نیست و ما با چنان بحران‌های پیچیده و رنج‌آوری مواجهیم که در تصورمان هم نمی‌گنجد. تداوم بحران سوریه بعد از مدت 9 سال جنگ، تداوم جنگ داخلی لیبی و فروپاشی چندجانبه‌گرایی در همسویی و توافق‌های بین‌المللی، درماندگی جامعه بین‌المللی را نشان می‌دهند.
تداوم این بحران‌های متعدد و فراگیر نشانه عدم مسئولیت کشورهای تراز اول جهان از جمله در اتحادیه اروپا است که در بسیاری مناطق در یافتن راه‌حل‌هایی برای صلح شکست خورده‌اند. کنفرانس امنیتی مونیخ فرصتی خواهد بود تا نقد و واکنش‌های بین‌المللی از شرایط کنونی را دریابیم.»
در اغلب سخنرانی‌ها ازجمله در سخنرانی افتتاحیه رئیس‌جمهوری آلمان و سخنرانی وزیر خارجه چین، ایران و چند کشور دیگر در نقد محور و ریشه‌های ناامنی در بسیاری از مناطق جهان و آشفتگی در روابط بین‌الملل، به تفکر و عملکرد ترامپ در تبیین سیاست‌ خارجی تأکید شده است که منجر به فروپاشی اصل چند‌جانبه‌گرایی و تحمیل یکجانبه‌گرایی با فرماندهی رئیس‌جمهوری آمریکا است. سیاست یکجانبه‌گرایی موجب شده است تا بسیاری از کشورها ازجمله چین، روسیه و اتحادیه اروپا در بسیاری از مناطق جهان در یافتن راه‌حل‌هایی برای صلح و مصالحه شکست بخورند. فضای کنفرانس امنیتی مونیخ نه تنها به سود ترامپ و سیاست خارجی او نمی‌چرخد که انتقادهای اغلب کشورهای شرکت‌کننده از رئیس‌جمهوری آمریکا را در بر دارد. رئیس‌جمهوری آلمان در سخنرانی افتتاحیه گفت: «خروج آمریکا از برجام منطقه خاورمیانه را امن‌تر نکرد!»
در چنین فضایی از کنفرانس مونیخ، پمپئو وزیر خارجه ترامپ وارد مونیخ شده است تا با همراهی نماینده رژیم صهیونیستی، فضای ملتهب کنفرانس علیه آمریکا را مدیریت کند و محور گفتگوها را به ایران برگرداند. از هم‌اکنون رسانه‌های غربی به‌ویژه رسانه‌های فارسی‌زبان در لندن و آمریکا که با سرمایه مالی سعودی‌ها و سیاست‌های آژانس‌های صهیونیستی مدیریت می‌شوند، تلاش دارند تا حضور وزیر خارجه آمریکا و همراهان او را در کنفرانس امنیتی مونیخ پررنگ و فوق‌العاده جلوه دهند. اما واقعیت‌ها را تا حدودی می‌توان بزک خبری ـ تبلیغاتی کرد. جهان امروز گرفتار ترامپ و نتانیاهو دو نژاد‌پرست فاشیست است و زنگ خطر قلدری ترامپ و نتانیاهو را همه جهانیان شنیده‌اند. ترامپ در اروپا منفورترین رئیس‌جمهوری آمریکا است. در نقد شرایط برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ و فضای ملتهب در آن علیه ترامپ، یکی از روزنامه‌های صبح تهران می‌نویسد: گفته شده که تمرکز اصلی این نشست بر تضعیف جایگاه غرب است. در گزارشی از چند و چون محورها در نشست امنیتی امسال آمده است: در چند سال اخیر ما شاهد چند دستگی و انشقاق در موضوعات مهم سیاست خارجی از کنترل تسلیحات تا تجارت جهانی همچنین نقش نهادهای بین‌المللی بودیم. طبیعی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه او در حوزه سیاست خارجی یکی از اصلی ترین محورهای مورد بحث در نشست امسال سران در مونیخ باشد. سیاست خارجی مبهم و پیش‌بینی ناپذیر به اضافه استفاده از قوه‌نظامی آن هم در شرایطی که آمریکا به سال انتخابات نزدیک می‌شود از موضوعاتی است که رهبران کشورهای متفاوت باید درباره آن بحث و رایزنی کنند. سران جهان در حالی در مونیخ گردهم آمده‌اند که دولت ترامپ آمریکا را از توافقنامه‌ها و معاهده‌های چند جانبه متعددی خارج کرده، همچنین تلاش بی‌ثمر برای خلع سلاح هسته‌ای کره‌شمالی را ادامه می‌دهد. همزمان سیاست‌های واشنگتن برحجم تنش با ایران افزوده، آمریکا را در جنگ تجاری با چین فروبرده و البته در این میان واشنگتن تلاش می‌کند با مذاکره با طالبان به حضور نظامی در افغانستان پایان دهد. در گزارش سالانه نشست امنیتی مونیخ آمده است: اصلی‌ترین چالش توافق بر رویکردی فراآتلانتیکی یا غربی برای پایان دادن به چالش‌های مشترک در پرونده‌هایی چون روسیه، چین و ایران است. کنفرانس امنیتی مونیخ درحالی برگزار می‌شود که پس از ترور سردار شهید قاسم سلیمانی توسط دولت دونالد ترامپ، بسیاری از تحلیل‌گران نگران تشدید تنش میان ایران و آمریکا و تبدیل شدن آن به یک منازعه هستند. در چنین شرایطی حضور محمد جواد ظریف که عمدتاً در سال‌های گذشته در نشست امنیتی مونیخ شرکت کرده و سابقه سخنرانی‌های پر سر و صدا و پربازتاب را هم در کارنامه خود دارد در نشست امسال توجه بسیاری را به خود جلب خواهد کرد. به نظر می‌رسد با توجه به آنکه مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا و همتای ظریف هم در نشست امسال حضور دارد، سخنرانی وزیر خارجه ایران جنبه انتقادی‌تری نسبت به عملکرد آمریکا چه در سطح بین‌المللی و چه در مواجهه با تهران داشته باشد.
کنفرانس امنیتی مونیخ دست‌آوردی برای ترامپ در حالیکه مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری در آمریکا کلید خورده است، نخواهد داشت.
رقبای ترامپ، به‌ویژه در رسانه‌های داخلی آمریکا، سخنرانی‌ها و جهت‌گیری‌های نمایندگان کشورها در این کنفرانس علیه سیاست‌های یکجانبه‌گرایی ترامپ که مانع اصلی صلح و ادامه روابط چندجانبه‌گرایی شده است را در اختیار افکار عمومی مردم آمریکا قرار خواهند داد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/127961/سرمقاله-اطلاعات--کنفرانس-امنیتی-مونیخ
بستن   چاپ