ایرانیان جهان
جلوگیری از خروج 100میلیون دلار ارز با تولید بومی در چناران
يکشنبه 27 بهمن 1398 - 11:18:13
ایرانیان جهان - جلوگیری از خروج 100میلیون دلار ارز با تولید بومی در چناران
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6071742
١٢٣
٠
خراسان / زنجیره های مزیت دار اقتصادی به طور کلی شامل فعالیت های اقتصادی است که انجام آن فعالیت اقتصادی زمینه ساز و بستر فعالیت های اقتصادی دیگر می شود. یکی از مهم ترین بسترهای اقتصاد مقاومتی موضوع زنجیره های مزیت دار است.
در بررسی این مجموعه های دارای بستر تولیدی، صنایع دانش بنیان از اهمیت خاصی برخوردارند. شرکت دانش بنیان، با نوآوری علمی، بازدهی اقتصادی و سودآوری تجاری را بالا می برد و با تحقیقات گسترده در حوزه فناوری های پیشرفته، نتایج را تجاری سازی می کند و با اهداف اقتصادی، به تولید بهینه و مطلوب می رساند.
گسترش صنایع دانش بنیان در کشورمان سبب پیشرفت چشمگیر در حوزه های مختلف شده است، دستیابی به بسیاری از فناوری های روز دنیا، مدیون فعالیت گسترده شرکت های دانش بنیان در سال های اخیر است. هفته گذشته شاهد افتتاح بخش نوینی از کارخانه دانش بنیان نیان الکترونیک در شهرک صنعتی چناران، با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت بودیم که گام مهمی را در پیشرفت فناوری کشور رقم خواهد زد. این کارخانه که با هدف طراحی، تولید پیوسته و یکپارچه سیستم‌های تغذیه مخابراتی و مبدل‌های انرژی الکتریکی افتتاح شد، به عنوان یکی از اولین مجموعه های تولیدی این محصول در سطح دنیا به شمار می‌رود.
نیان الکترونیک در راستای نهضت ساخت داخل حرکت می کند
دکتر رحمانی وزیر محترم صمت ضمن ابراز رضایت و خشنودی در بازدید از این کارخانه مدرن گفت: خوشبختانه راه اندازی طرح توسعه شرکت نیان الکترونیک با قابلیت کاهش ارزبری حدود 100 میلیون دلار در سال در زمینه سیستم های تغذیه مخابراتی و مبدل های انرژی الکتریکی در راستای برنامه نهضت ساخت داخل قلمداد می شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: تمامی تجهیزات تولیدی در این واحد تا سال گذشته کاملا وارداتی بوده که امروز خوشبختانه به طور 100 درصدی در این واحد تولید و به بازار مصرف کشور ارائه خواهد شد. وزیر صنعت در ادامه گفت: حتی در صورت وجود برخی ضروریات در تامین تعدادی از قطعات و تجهیزات مورد نیاز این واحد در روند تولید از محل واردات، شرکت نیان الکترونیک گام بزرگی برای خودکفایی برداشته است.
در حاشیه این مراسم که در روز چهارشنبه 23 بهمن ماه برگزار شد، محمد علی چمنیان، کارآفرین نخبه کشورمان و موسس و مدیر ارشدگروه صنعتی نیان الکترونیک به شرح موفقیت های این شرکت و توضیح بازدهی فاز جدید آن پرداخت و گفت: ربع قرن است که شرکت نیان الکترونیک در تولید مبدل های انرژی ورود کرده و توانسته است موفقیت های زیادی را در طول 25 سال کسب کند. او با بیان این نکته که این روزها کارایی مبدل های انرژی در حال افزایش است گفت: یکی از کارایی های مبدل های انرژی، استفاده از آن ها در تولید انرژی های تجدید پذیر است که ما با توان تولیدی که داریم توانسته ایم مجوز های لازم را برای تولید 20 هزار دستگاه مبدل انرژی تجدید پذیر از جمله اینورترهای خورشیدی خانگی و نیروگاهی به دست بیاوریم. همچنین ما با تولید این دستگاه ها که از کیفیت بالایی برخوردار هستند، می توانیم کشور را از این نوع دستگاه بی نیاز کنیم.
جلوگیری از خروج 100میلیون دلار ارز با تولید بومی!
مدیرعامل شرکت نیان الکترونیک با بیان این نکته که در هفته های گذشته با تایید معاونت علمی ریاست جمهوری شرکت نیان الکترونیک برای سومین دوره پیاپی دانش بنیان شده است، گفت: ما اولین شرکت دانش بنیان تولید کننده مبدل های انرژی الکتریکی و تغذیه مخابراتی در کشور هستیم و سه طرح توسعه‌ای داریم که یکی از این ها با حضور وزیر صنعت و معدن مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. این طرح که کارخانه تولید مبدل های انرژی با توان بالاست ظرفیت ایجاد 400 شغل را به ارزش 50 میلیارد تومان دارد. همچنین ما با افتتاح این کارخانه توانسته ایم درسال از خروج صد میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کنیم و شرکت نیان الکترونیک توانایی تولید 10 هزار دستگاه و پشتیبانی دو هزار مگاوات برق را در سال های آینده دارد.
او که ریاست کمیسیون سرمایه‌گذاری و بازار پول اتاق بازرگانی خراسان رضوی را نیز برعهده دارد، با بیان این که شرکت دانش بنیان نیان الکترونیک طرح‌های دیگری از جمله بهینه‌سازی کولرهای آبی را در دستور کار دارد، ادامه داد: طرح بهینه‌سازی کولرهای آبی علاوه بر صرفه‌جویی در برق و ارز سبب اشتغال‌زایی نیز می‌شود.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان این نکته که در افتتاح کارخانه ها و شرکت ها باید به بازده سرمایه گذاری دقت کنیم تا عدد سرمایه گذاری، گفت: باید برای ایجاد شغل به این مسئله دقت کنیم که با چقدر سرمایه توانسته ایم شغل ایجاد کنیم. در صنایع غیر دانش بنیان به ازای هر شغل یک تا 1.5 میلیارد تومان باید هزینه شود تا شغل ایجاد شود، ولی در صنایع دانش بنیان با هزینه خیلی کمتر می‌توان تعداد شغل بیشتری ایجاد کرد. شرکت ما در طرح توسعه در شهرک صنعتی چناران توانسته است با 50 میلیارد تومان سرمایه گذاری 400 شغل مستقیم و هزار شغل غیر مستقیم ایجاد کند. به عبارت دیگر ما نسبت به صنایع دیگر هزینه کمتری کردیم ولی تعداد شغل بیشتری را ایجاد کرده‌ایم.
ششمین تولید کننده دنیا در مبدل های الکتریکی
نایب رئیس کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق بازرگانی ایران با بیان این نکته که این مجموعه ششمین شرکت تولید مبدل های انرژی الکتریکی در جهان است، گفت: برای تولید مبدل های انرژی نیازمند این هستیم که بخش های مختلف کشور مانند مخابرات، نرم افزار و ... قوی باشند. از این جهت نیان الکترونیک بیش از 25 سال است که در تولید محصولات با توان پایین فعالیت می‌کند و از این به بعد با افتتاح کارخانه جدید در چناران، قصد تولید محصولات با توان بالا را دارد.
محمد علی چمنیان، عضو هیئت مدیره انجمن مدیران صنایع ایران، با بیان این نکته که مجموعه ما موفق شده است در هفته گذشته مناقصه بازسازی زیرساخت های سوریه را برنده شود، گفت: هم اکنون خط تولید این مجموعه در حال آماده سازی تجهیزات مخابراتی سوریه است. ارزش قرارداد این مناقصه 12 میلیون دلار است که البته بخشی از این قرارداد تولید محصول و بخشی دیگر خدمات مشاوره‌ای-مهندسی است. این قرارداد چهارساله است و ما باید در چهار فاز قطعات را تحویل سوریه دهیم. همچنین ما موفق شده‌ایم تمام استانداردهای مورد نیاز تولید تجهیزات این شرکت برای صادرات را دریافت کنیم.
600 نفر اشتغال مستقیم
مدیرعامل شرکت دانش بنیان نیان الکترونیک وجود مشکلات فراوان در نقل و انتقال پول با سایر کشورها را یکی از مشکلات پیش رو در حوزه تجارت با کشورهای همسایه دانست و گفت: ما باید 12 هزار یورو ضمانت ارزی در داخل بانک توسعه صادرات قرار می‌دادیم تا بتوانیم ضمانت نامه را از سوریه دریافت کنیم. تهیه این رقم پول و تحویل به صورت نقدی کار مشکلی بود. همچنین ما برای تجارت با کشورهای پهناوری مانند روسیه نیز برای مبادلات مالی و تجاری خود دچار مشکلاتی از این دست هستیم. وی با بیان این نکته که دولت هیچ نقشی در روند کار ما نداشت، گفت: ما بیش از دو دهه است که در حال فعالیت هستیم و توانسته ایم در فضایی بیش از 60 هزار مترمربع اشتغالی حدود 600 نفر ایجاد کنیم.
شرکت دانش بنیان نیان الکترونیک فعالیت خود را در شاخه الکترونیک قدرت و طراحی و ساخت تجهیزات مبدل انرژی الکتریکی پرکاربرد در صنایع مهم زیربنایی کشور در سال 1374 رسماً آغاز کرد. اکنون پس از گذشت ربع قرن تولید مستمر دانش‌بنیان، این شرکت به عنوان بزرگ تریـن طراح و تولیـدکننده مبـدل‌های انرژی الکتریکی در کشور توانسته است نـیاز کشـور را در این حوزه رفع کند. توسعه مستمر سازمان از بدو تاسیس به گونه‌ای بوده که تعداد پرسنل از سال 74 تاکنون به بیش از 600 نفر و فضای تولیدی نیز به بیش از 60.000 مترمربع افزایش یافته است. بی شک توسعه شرکت های دانش بنیان و حمایت بیشتر از آن ها توسط نهاد های دولتی و خصوصی، نقش مهمی در بالارفتن سرعت پیشرفت و توسعه کشورمان خواهد داشت و بهبود اوضاع اقتصاد در کوتاه مدت را تضمین خواهد کرد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/127994/جلوگیری-از-خروج-100میلیون-دلار-ارز-با-تولید-بومی-در-چناران
بستن   چاپ