ایرانیان جهان
چرا قم را قرنطینه نکردید؟
سه شنبه 6 اسفند 1398 - 12:53:45
ایرانیان جهان - چرا قم را قرنطینه نکردید؟
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6098284
k ١.٨
١
آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
طبق آخرین آماری که از سوی وزارت بهداشت و درمان اعلام شد تعداد جان باختگان به 12 نفر رسید و در چند روز گذشته تعداد 18 نفر مبتلا به ویروس کرونا در استان‌های مختلف شناسایی شدند که نشان می‌دهد کرونا به شهرهای همدان و اصفهان نیز رسیده است. از همان روزی که اخبار مربوط به کرونا منتشر شد، شهر قم نقش پررنگی در خبرها داشته است. برخی چنین عنوان می‌کنند که می‌شد این شهر را قرنطینه کرد تا از سرایت سریع ویروس به دیگر شهرها جلوگیری شود. آنهایی که این موضوع را مطرح می‌کنند به تجربه مهار ویروس در چین نظر دارند. ضمن اینکه از همان روزی که هواپیمایی ماهان اعلام کرد که پرواز به چین را همچنان ادامه می‌دهد، این نگرانی وجود داشت که در غیاب اغلب ایرلاین‌های شناخته شده، مسیر هوایی ماهان راهی برای انتقال باشد. اینکه ماهان در این ماجرا چقدر نقش داشته است، مساله‌ای است که به آسانی نمی‌توان پاسخ داد. هر چه باشد قرنطینه شهر قم، مطرح بوده و حتی خبر رسید که این پیشنهاد برای تهران هم مطرح بوده، راه بسیار دشواری است که حتی فکر کردن به آن دشوار است تا چه رسد به انجام آن. قرنطینه قم اکنون به یکی از پربسامدترین واژه‌ها تبدیل شده که با افزایش قربانیان کرونا داغ‌تر هم می‌شود، هرچند که به چرایی قرنطینه نکردن قم پاسخ داده شده است. در همین ارتباط شمار مبتلایان به کرونا هشت نفر در استان قم، یک مورد در استان همدان، سه مورد در تهران، دو مورد در مرکزی، دو مورد در استان اصفهان و دو نفر در گیلان شناسایی شده است، همچنین از این 18 نفر چهار نفر جان باخته‌اند.
با این حساب از روز چهارشنبه (هفته گذشته) که دو نفر در قم، جان خود از دست دادند، در طول یک هفته گذشته شمار مبتلایان کرونا ویروس مجموعا به 61 نفر و مجموع فوتی‌ها به 12 نفر رسید. این آمار نشان می‌دهد که نرخ رشد تعداد مبتلایان و موارد مرگ در دو روز گذشته حدود 50 درصد بوده است، طبق آخرین آمار جهانی از بیماری کرونا، طی یک روز گذشته 150 مورد مرگ بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا در چین ثبت شده است. از سوی دیگر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کره جنوبی نیز طی یک روز 161 نفر افزایش یافته است و بعد از این چین دومین کشور در جهان است. در میان کشورهای اروپایی ایتالیا با 150 مورد بیشترین موارد شناسایی شده ابتلا به ویروس کرونا را دارد. با این حال رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت از بهبود سه مورد مبتلا به کرونا در کشور خبر می‌دهد. کیانوش جهانپور همچنین گفته است: اکنون سه آزمایشگاه در تهران کیت تشخیص کرونا را در اختیار دارد و چهار آزمایشگاه دیگر نیز به عنوان آزمایشگاه مرجع کووید 19 (کرونا) به این تعداد اضافه می‌شود و اگر لازم باشد باز هم تعداد این مراکز را افزایش می‌دهیم.
خرید و فروش ماسک ممنوع است
جهانپورهمچنین اعلام کرد که وزارت کشور تمام ماسک تولیدی کشور را خریداری کرده است. و همچنین گفت: تمام ماسک تولیدی و وارداتی کشور را وزارت بهداشت خریداری و توزیع خواهد کرد. اولویت شهر قم است تا این موارد را به در منازل مردم تحویل دهیم چرا که قم کانون ورود بیماری به کشور بوده و تعداد مبتلایان در آنجا بیشتر است.
مگر می‌شود مردم را تنها بگذاریم
از سوی دیگرهمزمان با آغاز توزیع ماسک و مایع ضدعفونی رایگان به برخی از خانواده‌ها درقم که در دستور وزارت بهداشت از امروز (سه‌شنبه) قرار گرفت، وزیر بهداشت از مردم خواست به قم و اماکن زیارتی نروند. سعید نمکی، از مردم درخواست کرده با اعمال قرنطینه خانگی، پرهیز از روبوسی، نرفتن به نقاط پرجمعیت و عدم استفاده از وسایل شخصی مشترک یا خودکارهای عمومی، از سرایت ویروس کرونا جلوگیری کنند. وی همچنین گفته است: در حال حاضر قم کانون بیماری است و باید آن را مدیریت کنیم. موارد زیادی که مثبت شده‌اند، اکثرا منشأ سفر به قم داشته‌اند. او همچنین درباره استعفانامه جعلی در شبکه‌های اجتماعی، گفت: مگر می‌شود در روزهای سخت، دولت و مردم را تنها گذاشت. قبل از تشخیص بیماری در ایران، خبرهایی مبنی بر کمبود امکاناتی همچون کیت آزمایش دست به دست شد اما سعید نمکی این شایعات را کذب خواند و گفت: کیت تشخیص این ویروس به اندازه کافی در کشور موجود است. به اندازه کافی کیت و کارشناسان برجسته در دانشگاه‌های علوم پزشکی برای تشخیص بیماری داریم و از مردم می‌خواهیم به شایعات توجه نکنند و وزارت بهداشت هر موردی را به طور دقیق به مردم اطلاع‌رسانی می‌کند.
قم قرنطینه نمی‌شود
در روزهای گذشته بحث قرنطینه شدن چند شهرهای کشور مخصوصا قم بیش از پیش به گوش رسیده و دولت این موضوع را بر عهده وزارت بهداشت و درمان گذاشته است، اما همان‌طور که سعید نمکی، وزیر بهداشت و حریرچی، معاون این وزارتخانه به این موضوع اعتقادی ندارند و می‌گویند که این با قرنطینه قم موافق نیستیم. بهرام سرمست، استاندار قم نیز این امر را تایید نمی‌کند و می‌گوید: قم قرنطینه نمی‌شود و باید به دنبال راهکاری باشیم که از شیوع کرونا جلوگیری نماییم. او همچنین معتقد است: قم به لحاظ جغرافیایی در نقطه مواصلاتی 17 استان کشور قرارگرفته و یک نقطه زیارتی و یک جهان شهر به شمار می‌آید، ازاین‌رو اگر می‌شد راهکار قرنطینه را اتخاذ کرد در همان اوایل ما اتخاذ می‌کردیم. به لحاظ مدیریتی تصورم این نیست که قرنطینه راهکار مناسبی باشد و تبعات اجتماعی و بار فرهنگی و روانی به برای قم همراه دارد. سرمست در پاسخ به سوالی در خصوص تعطیلی حرم حضرت معصومه(س) و مسجد جمکران عنوان کرد: اصلا بنای بستن نداریم و نظرمان مبتنی بر نظر تخصصی مسئولان بهداشتی و درمانی است.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/130846/چرا-قم-را-قرنطینه-نکردید؟
بستن   چاپ