ایرانیان جهان
پارلمان مجازی بسیار ضروری بود
دوشنبه 26 اسفند 1398 - 14:24:35
ایرانیان جهان - پارلمان مجازی بسیار ضروری بود
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6160358
٦
٠
آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
در شرایط بحرانی امروز نوک پیکان بسیاری از نقدها به سوی تعطیلی مجلس است. در مجلس حدود 290 نماینده مشغول به کار هستند و با توجه به روند شیوع کرونا تجمع تاثیر خطرناکی می‌توانست داشته باشد و زنجیره بیماری بسیار گسترده می‌شد با این حال برای تشکیل صحن مجازی و جبران جلسه‌های برگزار نشده اقدام جدی صورت نگرفته و این روند انتقادات را به بهارستان‌نشینان تندتر کرده است. «آرمان ملی» در گفت‌وگو با طیبه سیاوشی ، عضو فراکسیون امید مجلس به بررسی این مسأله پرداخته است. در این خصوص معتقد است: «اینکه نقدها به سوی ما شکل می‌گیرد و به نمایندگان به خاطر تعطیلی مجلس بدوبیراه می‌گویند را هر روز می‌بینیم و حتی شاهد برخورد‌ها و قضاوت‌های بسیار تندی نسبت به نمایندگان هستیم، اما باید به نقدها پاسخگو باشیم و به مردم توضیح بدهیم. هرچند که در شرایط فعلی باید از توجیه بپرهیزیم و فقط در قامت پاسخگویی به مردم حاضر باشیم». متن این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:
چه میزان نقدهایی که درخصوص تعطیلی مجلس به نمایندگان مطرح می‌کنند، را وارد می‌دانید؟
تعطیلی مجلس ناخواسته بوده است و ما به دنبال آن نبودیم. تعطیلی مجلس ماحصل تست‌های مثبت برخی نمایندگان برای بیماری کرونا بوده است که در پی آن نگرانی برای شیوع بیماری در خانواده آنها و ادامه زنجیره کرونا به وجود آمد، برهمین اساس هم در خصوص تعطیلی مجلس تصمیم‌گیری صورت گرفت، درواقع فعالیت‌های انتخاباتی برخی نمایندگان آنها را با کرونا درگیر کرده بود و برای جلوگیری از ادامه این روند با دستور ستاد مقابله با کرونا مجلس تعطیل شد. بنابراین تعطیلی مجلس درخواست نمایندگان نبوده و همه ما حتی در شرایط شروع بیماری خودمان را آماده کرده بودیم سه شیفت برای تصویب لایحه بودجه در مجلس باشیم، همانطور که دوره‌های قبل این اتفاق افتاد.
باتوجه به نقدهایی که نمایندگان و تعطیلی مجلس را نشانه رفته‌اند، برای توضیح و پاسخ به آنها چه اقداماتی از سوی مجلس لازم است؟
اینکه نقدها به سوی ماست و به نمایندگان به خاطر تعطیلی مجلس بدوبیراه می‌گویند را هر روز می‌بینیم و حتی شاهد برخورد‌ها و قضاوت‌های بسیار تندی نسبت به نمایندگان هستیم، اما باید به نقدها پاسخگو باشیم و به مردم توضیح بدهیم. هرچند که در شرایط فعلی باید از توجیه بپرهیزیم و فقط در قامت پاسخگویی به مردم حاضر باشیم.
بنابراین توجیه‌هایی که از سوی برخی نمایندگان مطرح می‌شوند، چه پیامدهایی در بحران فعلی دارند؟
اگر بخواهیم فقط توجیه کنیم هیچ فایده‌ای ندارد. همه نهادها حتی قوه قضائیه در حال فعالیت هستند؛ چرا مجلس کار خود را انجام نمی‌دهد؟ مسأله این است که تجمع 290 نفر زیر یک سقف نه در قوه مجریه و نه در قوه قضائیه دیده نمی‌شود، تجمعی به گستردگی صحن مجلس را در هیچ یک از دستگاه‌ها نداریم اما با این حال من معتقد هستم باید از همان روز اول برای ادامه روند فعالیت مجلس به شیوه‌های دیگر پیش‌بینی می‌کردیم هرچند که من شنیده‌ام مجلس کانادا هم در روزهای گذشته تعطیل شده است.
با این وجود چرا برای برگزاری صحن مجلس به صورت مجازی تا به امروز اقدام عملی انجام نشده است؟
چند روز است بحث صحن مجازی مطرح شده است اما اقدام عملی برای آن نمی‌بینیم و ای‌کاش تا قبل از اینکه لایحه بودجه برای حکم حکومتی برود، فکری برای صحن مجازی می‌کردیم تا در روند عملکرد مجلس خللی ایجاد نشود و نمایندگان در این خصوص تصمیم‌گیری می‌کردند. نماینده‌های استان قم، گیلان، مازندران و شهرهایی که بیشتر درگیر شیوع کرونا هستند شاید در صحن مجازی هم نمی‌توانستند حضور فعال داشته باشند اما به هر حال دیگر نمایندگان حضور داشتند و می‌توانستیم مجلس را با صحن مجازی اداره کنیم. تصمیم‌گیری برای این مساله انجام نشد و این قابل نقد است. در عین حال معتقدم نمی‌توانستیم با روند قبل با توجه به شیوع کرونا در مجلس به کار ادامه بدهیم من به‌عنوان مثال در طول چندروز حداقل ده مراجعه کننده داشتم و این عدد در کمترین حالت است، در نظر بگیرید برای 290 نماینده این عدد چه روند افزایشی دارد؟ حتی در روزهای گذشته که مجلس تعطیل بوده هم باز مراجعان به مجلس برای دیدار با نمایندگان رفته بودند و پیگیر کارهای خود بودند. معتقدم ارتباط و تماسی که با مردم داریم حداقل در مجلس قابل توجه است و باید منصفانه‌تر در خصوص آنها صحبت کنیم. باید منتظر باشیم تا ببینیم صحن مجازی چه زمانی تشکیل می‌شود اما باید زودتر به این موضوع می‌پرداختیم چراکه نمایندگانی که توسط مردم انتخاب شده‌اند باید در خصوص بودجه تصمیم می‌گرفتند و امروز اعتراض و انتقاد مردم در جایگاه درستی قرار دارد.
با این تفاسیر برخی سعی دارند کم‌کاری‌ها را به گردن دیگران بیندازند.
من همیشه گفته‌ام چرا در شرایط بحرانی در همه جای دنیا سعی می‌کنند راهکار پیدا کنند اما در ایران در شرایط بحرانی اصلی‌ترین کار مقصریابی است و همه به دنبال مقصر کردن یکدیگر هستند و با توجه به اینکه مردم در تنگنا هستند بازهم بحران‌های جدید می‌آفرینیم. از دیدگاه من در شرایط فعلی نباید اضطراب را در جامعه بیشتر کنیم. فکر می‌کنم با توجه به اینکه کنترل کرونا به ستاد ملی سپرده شده بتوانند با تمهیدات مناسب جلوی این زنجیره را بگیرند.
دولت در خصوص اخبار و حواشی و کاهش اضطراب عمومی چه وظیفه‌ای دارد؟
اینکه شیوع کرونا را دیر فهمیدیم اصلا در حوزه حواشی اخیر نبود. مسأله این بود که پیش‌تر از اینها باید به کرونا می‌پرداختیم اما تا به این اتفاق نظر برسند که چه زمانی این بیماری را اعلام کنند موجب شیوع بیشتر بیماری شدند و این موضوع به تنهایی موجب بی‌اعتمادی شد. در هرحال موضوع این است که دولت امروز تلاش دارد اطلاع رسانی صادقانه انجام دهد و سایت وزارت بهداشت هم در این زمینه تلاش می‌کند. باید در این شرایط اعتماد کنیم تا این بحران را پشت سر بگذاریم و زنجیره شیوع این بیماری را قطع کنیم افرادی که بیماری را باور ندارند هم سری به بیمارستان‌ها بزنند.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/134846/پارلمان-مجازی-بسیار-ضروری-بود
بستن   چاپ