ایرانیان جهان
بحران و اختلاف در حماس
پنجشنبه 29 اسفند 1398 - 00:47:25
ایرانیان جهان - حماس اخیرا به دو گروه تقسیم شده اند. گروهی که به ایران خیانت کرده بودند مانند اسماعیل هنیه و خالد مشعل که حساب های بانکی آنها پر از پول شیوخ وهابی است و به ترکیه نزدیک شده اند. گروه دوم شاخه نظامی حماس هست که شیوخ عرب را خوب می شناسد آنها در حال سرپیچی وحدایی از بخش سیاسی حماس هستند که اشتباهات مکرر داشته اند. در طول بیست سال گذشته تنها حامی حماس ایران بود اما بعد از سقوط حسنی مبارک دچار توهم شدند و دقیقا ضد ایران شدند. ایران از آن تاریخ به بعد فقط ازجهاد اسلامی و شاخه نظامی حماس حمایت می کند که نسبتا به ایران وفادار هستند چون دانش نظامی و تجربه میدانی نشان داده است که بزودی قربان سیاسی کاری های خالد مشعل خواهند شد. خالد مشعل فقط دنبال خالی کردن جیب شیوخ عرب با چاپلوسی است. در حالیکه مردم غز در فقر مطلق و مشکلات فراوان از خشم پرچم داعش را بر افراشتند.
رهبران حماس می‌گویند که بخش سیاسی این گروه هیچ حمایت مالی از تهران دریافت نمی‌کند و کمک‌های ایرانی به طور انحصاری به گردان‌های عزالدین قسام می‌رسد.
آن‌ها نگران آن هستند که به زودی زمانی برسد که نظامیان از تاثیر مشعل و دفتر سیاسی بکاهند و نفوذ خود را از راه سیاستمدارانی که «قسام» از آن‌ها حمایت می‌کند، افزایش دهند؛ به ویژه این که اختلاف‌های سیاسی در پی انتشار اخباری از پیشرفت در مذاکرات آتش بس طولانی مدت با اسرائیل در مقابل موافقت اسرائیل با برقراری تونل آبی میان غزه و بخش ترک نشین قبرس، بالا گرفته است.
شاخه نظامی حماس اخیرا به طور شبه مستقل از رهبری سیاسی این گروه (دفتر سیاسی) رفتار می‌کند. گردان‌های عزالدین قسام معتقد است که مشروعیت حماس ناشی از جنگ و نفوذ نظامی بر روی زمین است؛ مساله‌ای که گردان‌های عزالدین قسام از آن برخوردار است و دفتر سیاسی فاقد آن. این احساس تا آن‌جا بر محافل گروه حماس در غزه حاکم است که نگرانی‌ها بر پیامدهای این شکاف میان سیاستداران و نظامی‌ها بر اوضاع داخلی نوار غزه، اوج گرفته است.
شاهدان عینی در نوار غزه می‌گویند که نقش گردان‌های عزالدین قسام از نقش سازمان‌ها و موسسات دولتی وابسته به بخش سیاسی حماس پر رنگ‌تر شده است. نظامیان دوستدار ایران در حال قبضه کردن قدرت در حماس هستند. در حالی که ماموران امنیتی دولتی از اسماعیل هنیه نخست وزیر برکنار شده دستور می‌گیرند، شبه‌نظامیان قسام رقبای خود از اعضای گروه‌های همچون فتح و گروه‌های سلفی جهادی را بدون هماهنگی با «سازمان امنیت داخلی» وابسته به حماس، دستگیر می‌کنند.
جریان طرفدار ایران را محمد ضیف فرمانده گردان‌های عزالدین قسام شاخه نظامی حماس رهبری می‌کند. سیاستمردان در غزه همچون محمود الزهار با امید به دست آوردن حمایتش، به او نزدیک می‌شوند. این جریان معتقد است که اولویت با بالا بردن توان نظامی حماس و ادامه سیاست «غزه خط مقدم مقابله» است.
آنها همچنان روابط خود را با حزب‌الله و ایران توسعه می‌دهند. این جریان می‌گوید که حماس با تصمیم دور شدن از محور ایران « به زودی پشیمان خواهد شد .»
رهبر ایران پیش از آغاز فتنه در سوریه به هنیه در تهران هشدار داده بود که مواظب باشد در دام دشمنان گرفتار نشود و سرنوشت یاسر عرفات را پیدا نکند. اما آنچه پیداست دیگر ایران به هیچ وجه به آن بخش از حماس که پرچم تروریست های سوریه را در غزه با حضور هنیه و مشعل می گرداندند قطعا اعتماد نخواهد کرد. ایران همچنان از پذیرفتن مشعل در ایران سر باز زد و خواهان عذر خواهی و تغییر رفتار مشعل هست. بزودی شاهد تحولات مهمی در غزه و پاکسازی بخشی از حاکمیت انها خواهیم بود.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/135540/بحران-و-اختلاف-در-حماس
بستن   چاپ