ایرانیان جهان
ساخت پلاستيک ضد باکتري با سفيده تخم مرغ
شنبه 15 فروردين 1394 - 12:12:32 PM
ايرنا
سفيده تخم فاقد چربي و مملو از پروتئين است و سال ها است که از اين ماده در ساخت واکسن آنفلوآنزا استفاده مي شود.

تحقيقات نشان مي دهد که مي توان از سفيده تخم مرغ و مواد غذايي ديگري که حاوي آلبومين است، نوعي پلاستيک زيستي توليد کرد که خاصيت ضدباکتري داشته باشد.

پلاستک توليد شده با استفاده از اين روش، کاربرد فراواني در پزشکي، از جمله بخيه، پانسمان و لوله کاتتر دارد.

اين مطالعه نشان مي دهد که علاوه بر سفيده تخم مرغ، پروتئين سويا نيز داراي چنين قابليتي است. پلاستيک هاي زيستي توليد شده توسط اين دو نوع ماده غذايي، از نظر خاصيت ارتجاعي متفاوت هستند. خاصيت ارتجاعي پلاستيک توليد شده از سفيده تخم مرغ مشخص است؛ در حاليکه پلاستيک توليد شده توسط پروتئين سويا را مي توان با خاصيت ارتجاعي گوناگون توليد کرد.

يکي ديگر از مهمترين کاربردهاي اين دستاورد، تحول در صنعت بسته بسته بندي و جايگزين کردن با پلاستيک هاي توليد شده از محصولات نفتي، براي حفظ محيط زيست است.

نتايج اين تحقيقات در نشريه Applied Polymer Science منتشر شده است.


http://www.ilandnews.ir/fa/News/1374/ساخت-پلاستيک-ضد-باکتري-با-سفيده-تخم-مرغ
بستن   چاپ