ایرانیان جهان
رنو یکه تاز میدان بی رقیب
جمعه 5 اردیبهشت 1399 - 2:45:40 AM
ایرانیان جهان - نعمت زاده وزیر صنایع در حال بستن قرارداد سیمبل داستر
سایت رادیو فرانسه در نوشتاری باعنوان رنو از رقبا پیشی گرفت مدعی شد خودروهای فرانسوی بازار ایران را تسخیر کرده اند. البته پس از برجام و لغو تحریم ها غالب کارشناسان از مافیای خودرو وابسته به شرکتهای فرانسوی خبر داده بودند. در غیاب رقبای آلمانی، ژاپنی و آمریکایی البته خودوروهای فرانسوی در ایران سالار و بدون رقیب خواهند بود.
شاید کار کردن با شرکتهای فرانسوی برای ایرانیان آسان تر باشد و سخت گیری های شرکت های آلمانی را نداشته باشند. اما واقعیت این است که درجه کیفیت خودروهای فرانسوی پایین تر از سه کشور نامبرده است. از طرفی در وجود مافیای خودرو وابسته به این شرکتها شکی نیست. اصولا خودروسازی دولتی به خاطر پول و سود هنگفت و نجومی ناشی از قیمت کاذب و ظالمانه، تبدیل به مافیای خطرناک و پیچیده و وابسته به جریان های سیاسی می شود. ضمن اینکه نادیده گرفتن سلیقه و حرمت مشتری و حذف رقبا و تحمیل خودرو به هر قیمتی به خریداران در پی دارد.
خودروسازی باید غیر دولتی با رقابت آزاد باشد. با این شیوه سیاست گزاری چهل ساله هنور صنعت خودرو ایران قادر به صادرات حتی به کشورهای درجه سوم هم نیست در حالیکه شرکتهای خودروسازی کره جنوبی که دیرتر از ایران شروع کرده در رقابت اکنون همپای آلمان و ژاپن شده است. قرار داد بستن با صنایع خودرو کشور فرانسه در حالیست که سلیفه خریداران در داخل ایران جانب خودروهای با کیفیت و درجه یک آلمانی هست. این پرسش همیشه بوده چرا همین قراردادها با صنایع خودرو آلمانی برای تولید مشترک صورت نمی گیرد. آقای نعمت زاده که در سالهای اول انقلاب مانع از اجرایی شدن قرارداد با شرکت اپل با آلمان شده بود اکنون به همکاری با فرانسوی ها تن داده است.
گزارشی از همکاری های صنعت خودرو ایران با شرکتهای فرانسوی در ادامه ارائه می شود.
توافق‌نامه همکاری مشترک میان شرکت خودروسازی فرانسوی رنو و سازمان گسترش و نوسازی ایران، منجر به گسترش حضور این شرکت خودروسازی فرانسوی در ایران خواهد شد. این همکاری مشترک (جوینت وِنچر) شامل یک مرکز مهندسی و خرید برای حمایت از قطعه‌سازان داخلی و یک کارخانه تولیدی با ظرفیت اولیه 150 هزار دستگاه در سال است.
نخستین خودروهای تولیدی این کارخانه “سیمبل” و “داستر” خواهند بود که در سال 2018 روانه بازار خواهند شد.
همچنین این گروه خودروسازی، براساس این توافق‌نامه همکاری مشترک، برای نخستین بار با برگزاری نمایشگاه‌هایی اقدام به فروش تولیدات خود در داخل ایران می نماید. خریداران این خودروها نیز از خدمات پس از فروش بر اساس معیارهای شرکت سازنده برخوردار خواهند شد.
روز 21 ماه ژوئن، حدود 100 روز پیش، شرکت خودروسازی پژو-سیتروئن فرانسه، قرارداد نهایی همکاری مشترک با شرکت ایران خودرو را به امضا رساند. قرار است بر اساس این قرارداد مشترک همکاری، تا پایان نیمه اول سال 2017 میلادی، پژو 208، 2008 و 301 وارد بازار شود.
دشواری‌های رنو و پژو برای بازگشت به بازار ایران
بدنبال افزایش تحریم‌های جهانی علیه ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور، شرکت‌های خودروسازی فرانسوی که در ایران در حال فعالیت بودند، این کشور را ترک کردند. برقراری توافق جامع اتمی میان ایران و کشورهای قدرتمند غربی (برجام)، برخی از شرکت‌های خودروسازی اروپایی و آسیایی را نسبت به بازگشت به ایران امیدوار نمود.
شرکت‌ خودروسازی رنو، پیش از اعمال تحریم‌های جهانی علیه ایران، سالانه حدود یکصد هزار خودرو به ایران می‌فروخت. اما با تشدید تحریم‌های جهانی، این شرکت خودروسازی فرانسوی با محدودیت حضور در بازار خودروی ایران روبرو شد که در نهایت این بازار را ترک نمود.
چندی پس از برقراری توافق جامع اتمی میان ایران و کشورهای قدرتمند جهان، لوران فابیوس، وزیر پیشین امور خارجه فرانسه، که در راس هیاتی سیاسی-اقتصادی به ایران سفر نموده بود، با اشاره به نیازهای ایران در ارتباط با صنایع خودروسازی گفت: با وزیر صنایع ایران درباره رنو و پژو صحبت کردم که در مورد رنو استقبال مثبت بود.
لوران فابیوس با اشاره به برخی اظهارات مسئولان ایرانی تاکید کرد: مقامات ایرانی گله دارند که شرکت پژو در شرایطی نامناسب ایران را ترک کرده است و بر این باور هستند که شرایط بازگشت به ایران برای شرکت پژو سخت‌تر است.
رنو و پژو، پیشتازان حضور در بازار خودروی ایران
مرور مذاکرات و اتفاقات رخ داده برای صنعت خودروسازی ایران پس از “برجام” حاکی از آن است که با وجود مطرح شدن نام‌های مختلف شرکت‌های خودروسازی اروپایی، شرکت‌های خودروسازی فرانسوی “پژو” و “رنو”، پیشتاز در سرمایه‌گذاری در ایران هستند.
هر چند که خودروهای آسیایی نظیر تویوتا، هیوندا و کیا از مقبولیت و محبوبیت در بازار ایران برخوردار هستند اما این شرکت‌های خودروسازی نسبت به رقبای فرانسوی خود در حضور در بازار ایران تاخیر داشته‌اند.
محمدرضا نجفی منش، عضو هیات مدیره انجمن قطعه‌سازان، دلیل این تاخیر را “محتاطانه” عمل نمودن خودروسازان ژاپنی و کره‌ای عنوان نموده است.
در عین حال، برقرارنشدن ارتباطات بانکی و بیمه‌ها از جمله موانع حضور سرمایه‌گذاران خارجی در بازار ایران است.
قرارداد میان رنو و ایران در حالی به امضا می رسد که رقیب فرانسوی، شرکت خودروسازی پژو امیدوار بود که در شرایط پساتحریم رتبه اول در بازار خودرو ایران را به‌دست بیاورد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/146052/رنو-یکه-تاز-میدان-بی-رقیب
بستن   چاپ