ایرانیان جهان
نخست وزیر متفاوت عراق؟
دوشنبه 5 خرداد 1399 - 10:33:27
ایرانیان جهان - نخست وزیر متفاوت عراق؟
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6390765
٢٧١
٠
ایسنا / متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
مصطفی الکاظمی، نخست وزیر جدید عراق طی ده روز نخست کاریش تصمیماتی اتخاذ کرده و اقداماتی بعضا بی‌سابقه انجام داده که تداوم و موفقیت وی در آن‌ها از وی نخست وزیری متفاوت خواهد ساخت.
 صابر گل‌عنبری، کارشناس مسائل غرب آسیا در یادداشتی نوشته است: ظهور سیاسی و رسانه‌ای الکاظمی در این مدت کوتاه نشان می‌دهد که تصمیم دارد در نقش یک شخصیت جامع و بی‌طرف عمل کند که به یک اندازه به همه بازیگران داخلی و خارجی نزدیک است.
در روز نخست کاری خود با سفرای ایران و آمریکا دیدار و گفتگو کرد و همین رفتار، خود پیام مشترکی به دو طرف داشت. کما این که در سیاست داخلی نیز با دستور آزادی همه معترضان و اعلام حمایت کامل از آن‌ها تلاش کرد رویکردی تازه و بی‌سابقه‌ای به نمایش گذارد. روز شنبه نیز در سایه نگرانی‌هایی از نزدیکی وی به آمریکا و احتمال قرار گرفتن در مقابل حشد الشعبی در آینده، به دفتر مرکزی این نیرو رفته و با رهبران و فرماندهان آن دیداری سه ساعته داشت. الکاظمی در این دیدار با پوشیدن یونیفرم حشد الشعبی به نوعی تلاش کرد پیام اطمینان‌بخشی به این نیروها و طرفداران آن‌ها و ایران بفرستد، اما برای شناخت دقیق سیاست نخست وزیر جدید عراق در قبال حشد الشعبی باید منتظر شروع و نتایج گفتگوهای راهبردی عراق با آمریکا بود.
فعلا تا این جای کار به نظر می‌رسد الکاظمی رعایت توازن در سیاست داخلی و خارجی را نصب العین خود قرار داده و آن را رمز موفقیت خود می‌داند، واقعیت اما این است که با توجه به پیچیدگی بازی قدرت در عراق و سایه سنگین بازیگران خارجی بر آن، این نوع سیاست‌ورزی در عمل بسیار مشکل و بیشتر به شمشیری دو لبه می‌ماند. عادل عبدالمهدی، نخست وزیر پیشین عراق نیز تلاش زیادی کرد که چنین رویکردی را در پیش بگیرد و حتی در نقش میانجی ایران و عربستان نیز ظاهر شد، اما عملا توفیقی کسب نکرد؛ علت آن هم این بود که آمریکا و طیف موتلف با آن در منطقه وی را نزدیک به ایران دانسته و به همین علت هم کاخ سفید هیچ وقت پذیرای وی نشد.
حال باید دید دو قدرت خارجی تاثیرگذار بر روند تحولات عراق یعنی ایران و آمریکا به چه جمع بندی از الکاظمی در هفته‌ها و ماه‌های آتی خواهند رسید و در واقع سرنوشت وی تابعی از این جمع‌بندی خواهد بود.
در این راستا روند گفتگوهای راهبردی آمریکا و عراق که قرار است به زودی شروع شود ملاک مهمی در شناخت سیاست ورزی عملی الکاظمی به دور از رفتارهای رسانه‌ای خواهد بود؛ ایران می‌خواهد مهم‌ترین دستور کار این گفتگوها بحث خروج نیروهای آمریکایی باشد، اما مهم‌ترین مساله مد نظر واشنگتن بحث نقش ایران و حشد الشعبی است، حال باید دید در این میان الکاظمی چگونه برخورد خواهد کرد؟ امری که نتایج این گفتگوها مشخص خواهد کرد.
به احتمال زیاد این گفتگوها یک پروسه زمانی طولانی را طی کند و شخصا بعید می‌دانم که برآیند این مذاکرات خروج نیروهای آمریکایی باشد و الکاظمی در این راستا گامی جدی بردارد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/155667/نخست-وزیر-متفاوت-عراق؟
بستن   چاپ