ایرانیان جهان
پایان ریاست دوره ای کرواسی بر شورای اروپایی در سایه بحران کرونا
چهارشنبه 11 تير 1399 - 01:10:36
ایرانیان جهان - پایان ریاست دوره ای کرواسی بر شورای اروپایی در سایه بحران کرونا
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6508560
١٤٢
٠
ایرنا / کرواسی روز سه شنبه (10 تیر) ریاست دوره ای شش ماه بر شورای اتحادیه اروپا را در حالی به پایان می برد که بحران ویروس کرونا را در پرونده فعالیت هایش در این اتحادیه با موفقیت پشت سر گذاشت.
«آندره پلینکویچ» نخست وزیر کرواسی روز دوشنبه (9 تیر) به مناسبت پایان دوره ریاست این کشور بر شورای اروپایی در حضور سفرای مقیم و روسای نهادهای بین المللی به ارائه توضیحاتی به نتایج فعایت شش ماهه ریاست کرواسی همزمان با بحران هایی مانند؛ شیوع ویروس کرونا و زلزله زاگرب پرداخت.
وی همچنین در این رابطه یاد آور شد که کرواسی در دوره ریاست شش ماهه خود بر شورای اتحادیه اروپا به دو هدف اصلی دست یافت. هدف اول آغاز مذاکرات چشم انداز اروپایی غرب بالکان (در این مرحله؛ مقدونیه شمالی و آلبانی) که با نشست ویدئویی سران اتحادیه انجام شد. هدف دوم کمک به عملکرد صحیح اتحادیه در بحران کرونا و حفاظت از سلامت اتحادیه اروپا بود.
کرواسی، ریاست دوره ای شورای اروپایی را از اول ژانویه سال 2020 ( 11 دی ماه 1398) به مدت 6 ماه بر عهده داشت و اکنون ریاست بر این شورا را از فردا ( اول جولای - یازدهم تیر) به آلمان واگذار می کند. قبل از کرواسی، فنلاند ریاست دوره ای بر این شورا را عهده دار بود.
کرواسی به عنوان آخرین کشوری که به عضویت اتحادیه اروپا در آمده است در آغاز ریاست خود بر این اتحادیه شعاری را تحت عنوان «اروپای قدرتمند در جهان چالش برانگیز» برای ریاست شش ماه خود بر شورای اتحادیه اروپا انتخاب کرده بود.
برنامه شش ماهه کرواسی به عنوان ریاست دوره ای شورای اتحادیه اروپا ابتدا بر چهار محور اصلی شامل اروپای در حال توسعه، اروپای ارتباط دهنده، اروپای محافظت کننده و اروپای با نفوذ استوار بود که در اواسط این دوره بحران ویروس کرونا به آن اضافه شد.
اشاره می شود که ترویج ارزش های اروپایی، تقویت چند جانبه گرایی، همکاری های امنیتی و دفاعی اروپا و تحقق اهداف برنامه سازمان ملل برای توسعه پایدار 2030 ، عوامل اصلی تعیین کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا است.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر اساس مقررات این اتحادیه، هر 6 ماه ریاست بر این اتحادیه را بر عهده می گیرند.
شورای اروپایی یکی از نهادهای اتحادیه اروپا است که نخستین بار در سال 1975 به صورت غیررسمی تأسیس شد و سپس در سال 2009 میلادی، مطابق با پیمان لیسبون به یکی از نهادهای رسمی اتحادیه اروپا تبدیل شد.
نشست های این نهاد با حضور سران دولت‌ها یا سران حکومت‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا به ‌همراه رئیس شورای اتحادیه اروپا، رئیس کمیسیون اروپا و نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی برگزار می‌شود.
با وجود آنکه این شورا حق قانون‌گذاری ندارد، اما مطابق با پیمان لیسبون برای مشخص کردن «جهت‌گیری‌های کلی سیاسی و اولویت‌های اتحادیه اروپا» بنیان نهاده شده ‌است؛ در این چارچوب، شورا یکی از نهادهای استراتژیک اتحادیه اروپا به‌شمار می‌رود.
جلسات شورای اروپایی، معمولاً با عنوان نشست سران اتحادیه اروپا شناخته می‌شود. این نشست ها معمولاً حداقل دو بار در هر نیمه سال در ساختمان ستاد شورای اروپا در بروکسل برگزار می‌شود.
کرواسی یکی از 6 جمهوری فدرال یوگسلاوی سابق بود که به دنبال تحولات بلوک شرق در 25 ژوئن 1991 از آن جدا و اعلام استقلال کرد.
کرواسی در سال 2009 به ناتو و در سال 2013 به اتحادیه اروپا ملحق شد.
این کشور با جمعیتی بالغ بر 4 میلیون و 453 هزار نفر و مساحت 56 هزار و 542 کیلومتر مربع در جنوب مرکزی اروپا واقع شده و از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال غربی با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگوین، از جنوب شرقی با مونته نگرو و از جنوب با دریای آدریاتیک همسایه است.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/162214/پایان-ریاست-دوره-ای-کرواسی-بر-شورای-اروپایی-در-سایه-بحران-کرونا
بستن   چاپ