ایرانیان جهان
انقلاب سفید کاظمی
يکشنبه 22 تير 1399 - 17:07:54
ایرانیان جهان - انقلاب سفید کاظمی
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6545471
٠
٠
صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
روح الله فرقانی / عراق در هفته‌های اخیر با برخی رخدادها و تحولاتی روبه‌رو بود که تحلیلگران معتقدند فتنه‌های سعودی و صهیونیستی در این کشور جنگ‌زده بار دیگر از سرگرفته شده است؛ فتنه‌هایی که تلاش دارند تا عراق باثبات را به سمت ناآرامی‌های دوباره سوق دهد، البته رسانه‌های منطقه هم در تلاشند تا با گزارش‌های غیر‌واقعی بر آن بدمند، مانند «العربی الجدید» که ادعای جنگ سرد «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق با کشورهای همجوارش(ایران) را عنوان می‌کند و علت آن را برکناری یا جابه‌جایی برخی رهبران مقاومت (فالح الفیاض، قاسم الاعرجی) در حشدالشعبی می‌داند؛ البته اینگونه ادعاها و تحلیل از سوی رسانه‌های منطقه را عراقی‌ها رد می‌کنند و معتقدند انتشار اینگونه اخبار به‌منظور انحراف افکار عمومی از مساله توهین رسانه سعودی به مراجع بزرگ عراق و تظاهرات ضد‌سعودی صورت گرفت که ترور «هشام الهاشمی» هم در این راستا انجام شد تا تنش‌ها و اعتراضات به سمتی که سعودی‌ها و صهیونیست‌ها می‌خواهند کشانده شود.
الخیرو: الکاظمی به ماندگار‌شدن در دولت عراق می‌اندیشد
«یاسر الخیرو» فعال رسانه‌ای عراق در گفت‌وگو با روزنامه «صبح‌نو» با اشاره به رفتارهای دوگانه مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق، عنوان کرد: آقای الکاظمی شخصیتی اطلاعاتی است و مدتی در سازمان‌های اطلاعاتی بغداد مشغول به کار بود؛ او آشنایی کاملی با همه افراد و فعالان سیاسی عراق دارد و به‌خوبی می‌داند که چه رفتاری یا چگونه و کجا با گروه‌ها و فعالان سیاسی داشته باشد. وی با اشاره به اینکه یک‌سال تا انتخابات جدید پارلمان عراق باقی مانده است، افزود: الکاظمی می‌داند که تا انتخابات جدید فاصله چندانی نمانده و به گونه‌ای کارهایش را پیش می‌برد که بتواند خودش را تثبیت کند. او با موضوعات خبری تلاش می‌کند تا در عرصه سیاسی عراق باقی بماند؛ حتی یک دعوای رسانه‌ای با برادرش در ابتدای شروع به کارش داشت که خطاب به برادرش گفت نباید از اسم من استفاده ابزاری کنی. او که نسبت به رسانه شناخت دارد، موضوعات را به گونه‌ای دنبال می‌کند که رسانه و افکار عمومی را با خود همراه کند.
فشار بر الکاظمی برای حذف مقاومت
این کارشناس عراقی با اشاره به برخی رفتارها نسبت به حشد الشعبی ادامه داد: حشد الشعبی جزو نیروهای مسلح عراق است که از فرمانده خود یعنی الکاظمی دستور می‌گیرد. کتائب حزب‌الله که در هفته گذشته مورد بدرفتاری و بازداشت قرار ‌گرفتند، گروهی هستند که نگاه سیاسی خاص خودشان را دارند و سابقه کاری آنها از حشد‌الشعبی بیشتر است اما درباره رفتاری که اخیرا از سوی سازمان مبارزه با تروریست عراق نسبت به این گروه شکل گرفت باید گفت کسانی که الکاظمی را ‌‌آوردند، به دنبال حذف گروه‌های مقاومت هستند. آنها می‌خواهند اقدامی که برای حزب‌الله لبنان در پیش گرفته بودند را هم در عراق دنبال کنند؛ به همین خاطر به الکاظمی فشار می‌آورند تا آنها را منحل کنند.
دفاع ابومهدی المهندس از حشد
وی افزود: خط فکری‌ای که رسانه‌های غربی دنبال می‌کنند این است که موجودیت حشد الشعبی یا گروه‌های مقاومت را قبول ندارند، حتی اگر به فرماندهی الکاظمی نیز باشد؛ به همین خاطر است که برخی موضوعاتی را پیش می‌کشند تا بگویند حشد، ایرانی است؛ حتی در مصاحبه‌ای که برخی رسانه‌های عراقی قبل از شهادت ابومهدی المهندس با وی داشتند، این موضوع را پیش کشیدند که آقای المهندس از حشد الشعبی به‌خوبی دفاع کرد و در پاسخ آنها گفت که هم حشد ایرانی داریم و هم حشد نجفی و تفاوتی میان آنها نیست.
انقلاب سفید یا کودتای بدون جنگ
این فعال رسانه‌ای عراق با اشاره به جابه‌جایی رهبران حشد الشعبی، یادآور شد: آقای الکاظمی در واقع آدم‌های خودش را بر سرکار می‌آورد تا حرف‌شنوی بیشتری داشته باشند؛ البته فشارهای رسانه‌ای در داخل عراق هم بر این موضوع وجود دارد. در واقع می‌توان گفت الکاظمی با این اقدامات انقلاب سفید یا کودتای بدون جنگ انجام داده و برنامه‌ها یا افراد خودش را می‌آورد.
نزدیکی الکاظمی به کاخ سفید
وی با اشاره به تعییر جنگ سرد مصطفی الکاظمی و ایران از سوی رسانه «العربی الجدید»، گفت: اینها آرزوهایشان را در قالب اینگونه اخبار و گزارش‌های خبری می‌گویند. ایران آنقدر نفوذ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در عراق دارد که بیشتر نشان‌دهنده اتحاد دو کشور است. تحولات و رخدادهایی که این روزها در عراق روی می‌دهد، نشان می‌دهد که آقای الکاظمی هنوز در اداره یا مدیریت کشور قوی نیست که باز بخواهد به جنگ سرد بپردازد. الکاظمی توان مقابله با کسی را ندارد اما برای ثبات و ماندگاری بیشتر خود در تلاش است تا آدم‌های خودش را سر کار آورد. این روزها کرونا در عراق شیوع یافته و بیمارستان‌ها از نبود برخی امکانات همچون کپسول اکسیژن برای بیماران رنج می‌برند که در رسانه‌های اجتماعی عراق این مشکل دیده می‌شود و آقای الکاظمی در تهیه اینگونه خدمات توانا نیست. وی با اشاره به اینکه نخست‌وزیر عراق با رفتارها و اعمالش در این دو ماه کاری نشان داد به آمریکا نزدیک است، تصریح کرد: الکاظمی حتی کمیته‌ای که به آمریکا فرستاد، ضعیف بودند و آدم‌های ضعیف با دسته‌بندی طایفه‌ای(شیعه، سنی و کرد) به آمریکا فرستاد که می‌توانست افراد باتجربه و شایسته به آمریکا بفرستد تا برنده مذاکرات باشد.
انحراف افکار عمومی با ترور الهاشمی
این فعال رسانه‌ای عراق با اشاره به سناریو ترور هشام الهاشمی گفت: برای تشریح و بررسی ترور این کارشناس و تحلیلگر عراقی باید به عقب برگردیم. این ترور همزمان شد با ادامه اعتراضات به کاریکاتور موهونی که رسانه سعودی نسبت به مرجعیت عراق داشت. هفته پیش افکار‌عمومی عراق نسبت به توهین رسانه سعودی نسبت به آیت‌الله سیستانی واکنش زیادی نشان داد. باید گفت که منافع یک عده‌ای در خطر بود که این حادثه را رقم زدند تا متضرر نشوند. الهاشمی یک تحلیلگر بود که ترور او را می‌توان یک بازی سیاسی توصیف کرد تا یک بحث جدی همچون اعتراضات به رسانه سعودی از میان برود و همچنین با یک موج خبری متفاوت، توپ را به سوی ایران بیندازند.
وی با اشاره به فضای سیاسی عراق در روزها و هفته‌های آتی، افزود: فضای سیاسی عراق را در روزهای آتی ملتهب‌تر می‌بینم، به‌خصوص که کرونا و گرمای هوا هم می‌تواند مزید بر علت باشد. مطالباتی که آقای الکاظمی برای رفع آنها بر سرکار آمد، یعنی مطالبات مردم در حال افزایش است. آمریکایی‌ها هم که از الکاظمی حمایت ‌کردند تا نخست‌وزیر شود بیشتر به خاطر منافع شرکت‌هایشان در عراق بود.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/165508/انقلاب-سفید-کاظمی
بستن   چاپ