ایرانیان جهان
قطع رابطه ایران- سوریه؛ هدف نهایی ترامپ
يکشنبه 22 تير 1399 - 17:08:21
ایرانیان جهان - قطع رابطه ایران- سوریه؛ هدف نهایی ترامپ
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6545228
k ١.٥
٣
آرمان ملی / متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
توافق امضاشده نظامی میان ایران و سوریه می‌تواند اراده را برای همکاری مشترک در زمینه مقابله با فشارهای آمریکا بالا ببرد. توافق امضاشده میان ایران و سوریه اولین گام در راستای شکست قانون سزار است. سوریه همواره عنوان کرده بود که گزینه‌‌های زیادی برای شکست قانون سزار وجود دارد و به نظر می‌رسد و امضای توافق ایرانی اولین گام در این راستا باشد. پنتاگون در واکنش به توافق نظامی جدید میان ایران و سوریه سریعا موضع‌گیری کرد و اعلام کرد که به‌رغم این توافق همکاری جدید میان ایران و سوریه در زمینه دفاعی، ماموریت نیروهای آمریکا امروز در سوریه به همان گونه‌ای است که در سال 2014 بود و آن امکان‌پذیر کردن شکست داعش است. کارکنان نظامی آمریکا به اجرای عملیات شکست داعش در سوریه همراه با نیروهای کهنه‌سرباز بومی در شمال‌شرقی سوریه و حوالی مقر نظامی التنف ادامه خواهند داد. واکنش پنتاگون به این همکاری در پی این مطرح می‌شود که سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در سفر به سوریه با علی ایوب، وزیر دفاع این کشور دیدار و طرفین در زمینه گسترش‌ همکاری‌های نظامی توافقنامه امضا کردند. توافق‌نامه همکاری ایران و سوریه بر گسترش همکاری‌ های نظامی و امنیتی در زمینه‌ فعالیت نیروهای مسلح و ادامه هماهنگی‌ها تاکید دارد. توافقی که به نظر می‌رسد در منطقه نیز با واکنش‌هایی همراه باشد. در راستای بررسی این مسائل «آرمان ملی» گفت‌وگویی با جلال ساداتیان، سفیر سابق ایران در بریتانیا داشته است که در ادامه می‌خوانید.
توافق نظامی ایران و سوریه در این برهه زمانی چه نتایجی در پی خواهد داشت؟
ایران سال‌ها است که با دولت سوریه و بشار اسد همکاری نزدیکی دارد و در حفظ استقلال و تمامیت ارضی این کشور در سال‌های اخیر نقش بسزایی ایفا کرده و دولت این کشور نیز بارها به این امر اشاره کرده و به‌خاطر آن بارها از ایران تشکر کرده است. این حوزه زمانی گسترش پیدا کرد که تروریسم داعش در این کشور رخنه کرد و روسیه نیز برای مبارزه با این گروه تروریستی وارد این عرصه شد و با یک همکاری گسترده بخش اعظمی از سوریه از حضور داعش پاک شد و این همکاری گسترده بود که توانست بشار اسد را بر خاک سوریه بار دیگر مسلط کند. البته همچنان وضعیت ادلب مشخص نیست و آن نیز به علت حضور ترکیه در بخشی از شمال ترکیه به بهانه حضور کردها در آن منطقه است که تصور می‌کند آنها از پ‌.ک‌.ک حمایت می‌کنند. حضور ترکیه در شمال سوریه و عراق این وضعیت را پیچیده‌تر کرده است و از سوی دیگر قطعا آمریکا تلاش خواهد کرد تا این حمایت‌های ایران از سوریه را قطع کند و حتی در این راستا شاهد بودیم که رژیم صهیونیستی به مراکزی که احتمال می‌داد ایران حضور دارد حملاتی انجام داد تا ایران را به واکنش وادار کند و این واکنش منجر به یک جنگ شود. این توافق نظامی به نحوی یک توازن در تمامی این مواضع ایجاد خواهد کرد.
ایالات‌متحده در این عرصه چه واکنشی نشان خواهد داد و این توافق تا چه میزان می‌تواند کارشکنی‌های آمریکا را خنثی کند؟
ترامپ به‌خوبی می‌داند هر جنگی برای این کشور تبعات سنگینی برای او در پی خواهد داشت و اگر حتی امروز برنده انتخابات باشد به‌واسطه چنین جنگی قطعا پیروزی در انتخابات را از دست خواهد داد. به همین علت شاهد هستیم که فشارهای اقتصادی را بر سوریه افزایش داده است تا این کشور به سمت کشورهای عربی هم‌پیمان آمریکا در منطقه پناه ببرد تا از این طریق ایالات‌متحده بتواند امنیت رژیم‌صهیونیستی را برقرار کند. این مسیری که آمریکا آن را در قبال سوریه در پیش گرفته است. با دو هدف منزوی کردن ایران و به زانو درآوردن سوریه طی می‌شود. طبیعتا ایالات‌متحده به دنبال این است که همچون عراق تظاهراتی در سوریه به راه اندازد و شعارهایی علیه ایران در این کشور سر داده شود. به همین جهت قانونی شدن و مکتوب شدن حضور مستشاری ایران در سوریه می‌تواند تا حدود زیادی این توطئه‌ها را خنثی کند. هرچند در گذشته نیز ایران همواره با اجازه دولت سوریه در آن منطقه حاضر بوده است.
آیا برخی کشورهای منطقه به دنبال برهم زدن این توافق خواهند بود؟
حتما این توافق با مخالفت‌هایی در منطقه همراه خواهد بود اما اثر آنچنانی بر روابط ایران و سوریه وارد نمی‌کند. قطعا برخی کشورها در ادامه جنجال‌های سیاسی به‌خاطر این توافق به راه خواهند انداخت. قطعا گروه‌هایی راه خواهد افتاد تا تبلیغات گسترده علیه این توافق منتشر شود. دشمنان هر دو کشور بیکار نخواهند نشست. مهم این است که مجموعه حاکمیت سوریه با این توافق موافق است و به این باور رسیده‌اند که به حمایت ایران نیاز دارند. سوریه یا باید به سمت غرب حرکت کند و یا وضعیت ارتباط خود با ایران را حفظ کند که به نظر می رسد ارتباط با ایران را ترجیح داده است. کشورهای عربی منطقه قطعا بر علیه این توافق موضع خواهند گرفت. در ماه‌های اخیر شاهد بودیم که برخی کشورهای عربی روابط خود را با سوریه به سمت تعدیل کردن پیش برده بودند اما تحریم‌های سزار این روند را با مشکلاتی همراه خواهد کرد و مجددا سوریه را با دشواری‌هایی مواجه می‌کند. در این راستا روابط ایران و ترکیه طبق گفته‌ها مورد خدشه قرار نمی‌گیرد؛ زیرا روابط ایران و ترکیه بر پایه اصول مختلفی شکل گرفته است و در جریان این رابطه مستحکم صرفا در خصوص سوریه اختلافاتی وجود دارد و قطعا مشکلی بین ایران و ترکیه به‌وجود نمی‌آید. ایران درک می‌کند که ترکیه نگران حاکمیت خود به دلیل اعمال‌نفوذ کردهای شمال سوریه است. آمریکا در این زمینه به کردها پشت کرد و شاهد بودیم زمانی که ترکیه به این مناطق حمله کرد هیچ کمکی به کردها نکرد. مجموعا باید گفت که این توافق دشمنان زیادی دارد اما بین ایران و ترکیه به علت درک متقابلی که وجود دارد مشکلی پیش نخواهد آمد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/165514/قطع-رابطه-ایران--سوریه؛-هدف-نهایی-ترامپ
بستن   چاپ