ایرانیان جهان
توسعه آموزش های مجازی برای تقویت تفکر محیط زیستی درایام شیوع ویروس کرونا
پنجشنبه 9 مرداد 1399 - 11:13:13
ایرانیان جهان - مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی صبح امروز در نشست مجازی که با حضور اعضای شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیست استان برگزار شد طی سخنانی از چالش های محیط زیستی درایام شیوع ویروس کرونا و نقش سمن ها در تعدیل تبعات این ویروس بر محیط زیست سخن گفت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، تورج همتی تقویت نگاه تعادل بخشی و توجه به ارتقاء بهره وری و مدیریت مصرف منابع را درشرایطی که ویروس فراگیر کرونا به یک تهدید جدی برای سلامت انسان هاو زیست بوم ها مبدل شده، یک اولویت زیست محیطی دانست و افزود: امروز امنیت بهداشتی و محیط زیستی کشورها مورد تهدید کرونا قرار گرفته که شیوع آن از یک سو فرصتهایی را نه چندان دائمی برای بهبود وضعیت محیط زیستی فراهم آورده و از سوی دیگر آسیب هایی را به زمین تحمیل کرده است.
وی دراین باره به کاهش چشمگیر انتشار آلاینده هایی همچون دی اکسید نیتروژن و دیگر گازهای گلخانه ای دراثر کاهش حمل و نقل و مصرف ذغال سنگ ،کاهش آلودگی صوتی در اکوسیستم های شهری و دریایی،کاهش ترافیک دریایی و پاکسازی کانال های آبی و...به عنوان برخی اثرات مثبت این بیماری فراگیر بر محیط زیست اشاره کرد و افزود: از سوی دیگر این اثرات مثبت دوام زیادی نداشته و با افزایش حجم بخش دیگری از آلاینده به اکوسیستم های آبی از جمله دستکش و ماسکهای آلوده ، افزایش مصرف آب و مواد شوینده، تولید فاضلاب بیشتر و... منجر به کاهش منابع آب زیرزمینی و کاهش سلامت سفره های آبی شده است.
این مقام مسئول ضمن اشاره به اینکه پس از فروکش کردن بحران اپیدمی، کشورها در صدد بازسازی اقتصاد خود خواهند بود و دغدغه‌های زیست محیطی چندان مورد توجه قرار نخواهد گرفت گفت: این یک بحران جدی درحوزه حفاظت محیط زیست به شمار می آید و در این شرایط برای مدیریت افزایش افسار گسیخته آلاینده ها، لازم است نقش فعالان محیط زیست در بعد توسعه آموزش های محیط زیستی پر رنگ و در صدر اولویت ها قرار گیرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان همچنین با تأکید بر اینکه حوزه سلامت و محیط زیست به شدت درهم تنیده است گفت: با توجه به شرایط امروز، ظرفیتهای اجتماعی برای گسترش دامنه آموزش های مجازی و اطلاع رسانی برای جریان سازی و همراه ساختن مردم با سیاستهای بهداشتی فرصتی برای برنامه ریزان و تصمیم گیران است و لازم است با در نظر گرفتن الگو ها و تجارب موفق متخصصان و فعالان محیط زیست چه دربخش دولتی و چه غیر دولتی، فراهم سازی زیر ساختهای لازم را برای تقویت بنیه سازمانهای مردم نهاد بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد .
رئیس شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی استان نیز درادامه این نشست مجازی با اشاره به اینکه آسیب های اقتصادی،روانی و اجتماعی وارده از سوی ویروس کرونا بر مردم، زمینه رابرای تعرضات به طبیعت بیشتر می سازد گفت: موضوع آموزش زیست محیطی برای همه اقشار و خصوصاً در رده های مدیریتی یک ضرورت مغفول است و لازم است دراین خصوص با هدف همسو سازی تصمیمات، آموزشی، هماهنگی و تعامل بیشتری صورت گیرد.
حمید طراوتی با اشاره به اینکه فعالان محیط زیست نباید با تمرکز بر یک موضوع و چالش خاص محیط زیستی، از دیگر حوزه ها و چالش های مطرح زیست محیطی غافل شوند گفت: کمربند جنوبی و تبعات زیست محیطی مربوطه تنها یک بعد از موضوعات متنوع محیط زیستی استان است و چالش هایی همچون آلودگی آب، هوا ،سوخت و... نباید به دست فراموشی سپرده شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان درادامه پس از دریافت نظرات و پیشنهادات اعضای برخط دراین نشست بر برگزاری کارگاه های مستمر آموزشی ویژه سمن های محیط زیست استان و مخاطبین طبقه بندی شده بر بستر سامانه های اینترنتی و متناسب با شرایط خاص شیوع ویروس تأکید کرد و افزود: پیشنهادات مطلوب پژوهشی که در راستای سیاست های کلان سازمان برای بهبود نگرش های عمومی به محیط زیست و تقویت مسئولیت های اجتماعی و ارزش سازی مفاهیم توسعه پایدار اثر گذار باشند، از سوی صندوق ملی محیط زیست مورد حمایت قرار می گیرند و لازم است صاحب نظران و متخصصان دراین خصوص همراهی لازم را داشته باشند.
ادامه این نشست به تبیین گزارش وضعیت مدیریت پسماندهای عفونی، تغییر سوخت نیروگاه، کمربند سبز مشهد و راهکارهای اجرایی مربوطه و تبادل نظر و هم اندیشی گذشت.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/170016/توسعه-آموزش-های-مجازی-برای-تقویت-تفکر-محیط-زیستی-درایام-شیوع-ویروس-کرونا
بستن   چاپ