ایرانیان جهان
تحرکات امارات برای غارت طلای جنوب لیبی با همدستی حفتر
سه شنبه 21 مرداد 1399 - 11:00:46
ایرانیان جهان - تحرکات امارات برای غارت طلای جنوب لیبی با همدستی حفتر
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6646961
٠
٠
ایسنا / با گذشت زمان نقش امارات در بحران‌های منطقه روشن‌تر می‌شود. به رغم اینکه نقش ابوظبی در حمایت از خلیفه حفتر و مجهز کردن ارتش "ملی" لیبی به سلاح و نیروهایی از چاد، سوریه و سودان با همکاری هم‌پیمانش محمد حمدان دقلو(حمیدتی)، معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان دیگر بر کسی پوشیده نیست اما اخیرا بخش دیگری از تحرکات امارات برای دستیابی به طلای جنوب لیبی با همدستی خلیفه حفتر آشکار شده است.
منابع آگاه به روزنامه العربی الجدید گفتند: هفته گذشته نشستی میان مسئولان ارشد اماراتی با صدام، پسر خلیفه حفتر، فرمانده ارتش "ملی" لیبی که فرمانده شبه‌نظامیان طارق بن زیاد است و عبدالرحمن الکیلانی، رئیس گردان صلح در منطقه الکفره در جنوب لیبی برگزار شد.
این دیدار با هدف توافق سه‌جانبه برای انتقال مقادیر عظیمی از طلای استخراج شده از منطقه کوهستانی "العوینات" در مثلث مرزی بین لیبی، سودان و مصر به امارات با کمک شبه‌نظامیان الکیلانی و همچنین تامین امنیت افراد حاضر در اینعملایت از جمله شخصیت های اماراتی برگزار شد.
منابع اعلام کردند: این توافق شامل مجهز کردن شبه نظامیان گردان صلح در شهر الکفره به خودروهای زرهی و مقادیری سلاح و نیرو در ازای نقشی است که در تأمین عملیات خواهند داشت.
رشته‌کوه‌های العوینات در جنوب شرق لیبی و در امتداد مرزهای لیبی، مصر و سودان با مساحت 1500 کیلومتری است. بیش از 60 درصد آن در لیبی و 40 درصد در مرزهای مصر و سودان است.
استخراج طلا در این منطقه طی سال‌های اخیر به دلیل ناامنی افزایش یافته است. رهبری عملیات استخراج را گروه‌های مسلح لیبیایی و گروه‌هایی از سودان و چاد برعهده دارند. اکنون طلای این منطقه به هدفی برای حکام ابوظبی تبدیل شده است.
پیش از این شورای جهانی طلا اعلام کرد در جبل العوینات دومین ذخایر بزرگ طلا در قاره آفریقا وجود دارد و استخراج آن نیز به امکانات زیادی نیاز ندارد و آسان است.
پیشتر گزارشات بین المللی حاکی از سیطره ابوظبی بر طلای سودان از طریق محمد حمدان دقلو، فرمانده نیروهای واکنش سریع بود که نیروهایش بر معادن طلا در دارفور و دیگر مناطق سودان سلطه دارند. این گزارشات حاکی از آن است که حمیدتی به یکی از ثروتمندترین افراد در سودان تبدیل شده است.
نیروهای واکنش سریع کنترل معدن طلای جبل عامر را در دارفور از سال 2017 در دست دارند. آن‌ها همچنین کنترل سه معدن طلای دیگر در کردفان جنوبی را در دست دارند.
این گزارش ها می‌گویند عبدالرحیم دقلو، برادر حمیدتی و فرزندانش مالک شرکت "الجنید" هستند که یکی از مهم‌ترین شرکت‌های استخراج طلا است. عبدالرحمن البکری، معاون حمیدتی مدیرکل این شرکت است. آن‌ها حساب‌هایی در بانک ملی ابوظبی دارند.
براساس گزارش های بین المللی، امارات یکی از بزرگترین واردکنندگان طلای سودان در جهان است.
امارات پیشتر توافقی را با حمیدتی برای مجهز کردن شبه‌نظامیان حفتر به نیرو در ازای پول و سلاح امضا کرد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/172744/تحرکات-امارات-برای-غارت-طلای-جنوب-لیبی-با-همدستی-حفتر
بستن   چاپ