ایرانیان جهان
رقابت بر سر مذاکره با ایران
سه شنبه 21 مرداد 1399 - 15:36:21
ایرانیان جهان - رقابت بر سر مذاکره با ایران
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6648056
٠
٠
صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
حالا هم دموکرات‌ها و هم جمهوری‌خواهان بر سر مذاکره با ایران و حل مناقشه با جمهوری اسلامی، با یکدیگر در حال رقابت هستند. پس از اظهارنظر اخیر ترامپ، حال مشاور نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری‌2020 آمریکا نیز مدعی شده در صورت پیروزی، مساله پرونده هسته‌ای ایران را خواهیم بست.
مسابقه بر سر مذاکره با ایران
این روزها دو نامزد جمهوری‌خواه و دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بر سر مذاکره با ایران مسابقه گذاشته‌اند. جو بایدن از این منظر که ترامپ در حوزه سیاست خارجی خود، هیچ دستاورد ملموس و قابل اتکایی نداشته، این حوزه را به پاشنه آشیل رقیب جمهوری‌خواه خود تبدیل کرده و گفت در صورت ورود به کاخ سفید، سریعاً به پرونده مناقشه با ایران، خاتمه خواهند داد. در آن طرف، ترامپ نیز برای اینکه از رقیب جا نماند و وضعیت خود را در نظرسنجی‌ها بهبود بخشد، تصریح دارد که در صورت موفقیت در انتخابات نوامبر، با ایران به مصالحه خواهد رسید.
در این باره، جیک سالیوان مشاور ارشد جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری‌2020 آمریکا، روز گذشته در یک نشست، تصریح داشت که «در صورتی که بایدن به‌عنوان رییس‌جمهوری انتخاب شود، سعی خواهد کرد پرونده هسته‌ای ایران را به‌عنوان پیش نیاز برای رسیدگی به سایر مسائل ببندد.» این چهره نزدیک به بایدن، افزود: «فکر نمی‌کنم اوایل سال بعد هیچ چیز مغایر با یافتن راهی برای پیشبرد دیپلماسی هسته‌ای وجود داشته باشد که در چارچوب آن به‌دنبال یافتن زمینه‌ای برای مذاکره پیرامون توافق هسته‌ای بعدی با ایران باشیم.» سالیوان البته به صراحت نگفت که از بازگشت به توافق سال‌2015(برجام) حمایت می‌کند اما در مورد سناریویی صحبت کرد که در آن طی سال‌2021 واشنگتن به کاهش تحریم‌های تهران می‌پردازد و در عوض ایران نیز به برخی از تعهداتش بازمی‌گردد. آنتونی بلینکن نیز دیگر مشاور ارشد بایدن صریحاً متعهد شده است که در صورت تمایل ایران، آمریکا مجدداً به توافق‌نامه‌2015 برگردد. پیش از این، دونالد ترامپ در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید گفته بود: ایران خیلی دوست دارد که من دوباره رییس‌جمهور نشوم، من این را اعلام می‌کنم اگر زمانی من برنده شدم در مدتی خیلی سریع با ایران به توافق خواهم رسید. او همچنین مدعی شد: ایران برای رسیدن به توافق دست و پا می‌زند اما نمی‌خواهند ببینند چرا‌که آن‌ها ترجیح می‌دهند با بایدن به توافق برسند.
فرار ترامپ از بحران داخل آمریکا
از سوی دیگر، بحران‌های مدیریتی دولت آمریکا از جمله استیصال در کنترل ویروس کرونا و تداوم شورش‌های اجتماعی در این کشور که از بعد از ماجرای کشته شدن جرج فلوید، شهروند سیاه‌پوست آمریکایی، شدت گرفته است، همگی موجب شده تا ترامپ برای فرار از مهلکه داخل، به میدان سیاست خارجی و بازی با کارت‌های آن پناه ببرد. یکی از آخرین اتفاقات در آمریکا، اعتراضات مردم در شهر پورتلند است که باعث شد مقامات این شهردر ایالت اورگان، پس از آتش گرفتن مرکز اصلی پلیس، وضعیت «شورش» اعلام کنند. 
بنا بر گزارش‌های منتشره روزهای اخیر، اعتراضات آمریکایی‌ها در شهر پورتلند همچنان ادامه دارد و درگیری بین نیروهای امنیتی و مردم گزارش شده است. در همین رابطه، گروهی از معترضان به داخل ساختمان انجمن پلیس شهر پورتلند روانه شدند و ساختمان پلیس شهر پورتلند را به آتش کشیدند. در اعتراضات روز شنبه در پورتلند حداقل سه مأمور پلیس زخمی شدند. تعدادی از معترضان نیز در این تظاهرات بازداشت شده‌اند.
بن‌بست در سیاست فشار حداکثری
عامل دیگری که باعث شده تا ترامپ امروز اینطور برای مذاکره با مقامات کشورمان بی‌تابی کند و حتی از حل‌و‌فصل سریع مناشقه ایران در صورت پیروزی در انتخابات نوامبر سخن بگوید، پی بردن به ناکارایی و به نوعی بن‌بست در کارزار فشار حداکثری است که از بیش از دو سال پیش و پس از خروج یکجانبه از برجام، علیه ایران وضع کرده است. ترامپ و تیم مشاوران او فهمیده‌اند که تاکنون، از همه ابزارها مشخصاً ابزارهای تحریمی، برای فشار علیه ایران استفاده کرده‌اند و با وجودی که این فشارها توانسته اقتصاد ایران را در مضیقه قرار دهد، اما همت مسوولان کشورمان در خلق زمین‌های بازی جدید از جمله ایجاد روابط راهبردی با متحدان سنتی‌اش یعنی چین و روسیه را ارتقا داده است و این دقیقاً همان مساله ای که آمریکایی‌ها از آن واهمه دارند. واشنگتن می‌داند که در صورت تداوم فشارهای موجود، دورنمای همنشینی آن‌ها با ایران، تیره‌تر خواهد شد 
و در عوض ایران را به سمت کشورهایی سوق خواهد داد که در روابط بین‌الملل، جزء رقبای آمریکا محسوب می‌شوند.
آبرامز ضد ایرانی؛ دم خروس ترامپ
ادعای ترامپ در حل مساله ایران در شرایطی است که مایک پمپئو اخیراً یکی از ضدایرانی‌ترین عناصر جمهوری‌خواه به نام الیوت آبرامز را به جای هوک در میز ویژه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا گماشت. امروز (سه‌شنبه) که بنابر اعلام رسانه‌ها، زمان رأی‌گیری شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره قطعنامه جدید آمریکا علیه کشورمان است و از طرفی، تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان چندانی باقی نمانده، خروج هوک و آمدن آبرامز که چهره‌ای کاملاً متمایل به لابی‌های صهیونیست با سابقه‌ای بسیار جنگ‌طلبانه است، می‌تواند، ادعای ترامپ در حل سریع مساله ایران را تحت‌الشعاع قرار دهد. البته این نکته را نباید از نظر دور داشت چه دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری برنده باشد و چه رقیب دموکرات وی وارد کاخ سفید شود، در هر حال، سیاست تقابل با ایران ادامه خواهد یافت چون سیاست خارجی آمریکا در قبال منطقه استراتژیک غرب آسیا و به خصوص در قبال ایران به‌عنوان یکی از قدرت‌های منطقه‌ای، در مجموع مشترک بوده و از کمترین اختلاف برخوردار است. آن‌ها با برخی اختلاف در روش‌ها، خواستار مهار قدرت ایران و نقش تاثیرگذار آن بر معادلات منطقه‌ای هستند.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/172855/رقابت-بر-سر-مذاکره-با-ایران
بستن   چاپ