ایرانیان جهان
کشف شواهدی از حیات میکروسکوپی 3.5 میلیارد ساله در استرالیا
دوشنبه 8 مهر 1398 - 2:26:46 PM
ایرانیان جهان-
شاید ما دقیق ندانیم که حیات از چه زمانی روی کره زمین پیدایش یافت، اما گزارشات حاکی از آن است که چندی پس از شکل گیری این سیاره، زندگی هم در آن شروع شده است. با این حال دانشمندان توانسته اند شواهدی مبنی بر عمر 3.5 میلیارد ساله از حیات را به شکل باقیمانده های ارگانیک داخل استراماتولیت هایی (سنگ های رسوبی لایه لایه) در استرالیا پیدا کنند.
در نواحی پیلبارا واقع در غرب استرالیا، تشکیلات درسر (Dresser) وجود دارد که شامل سری گسترده ای از استراماتولیت ها می شوند. این تشکیلات سنگی معمولا به عنوان اولین و قدیمی ترین نشانه های حیات به حساب می آیند که حاصل از تشکیل لایه های میکروارگانیسم هایی هستند که در طول سال ها روی هم آمده اند.
با این حال تاکنون شواهدی مبنی بر وجود این نوع از زندگی داخل استراماتولیت ها گزارش نشده بود. تا این که دانشمندان دانشگاه UNSW استرالیا، موفق به کشف این شواهد شدند. مشکلی که محققین عنوان می کردند، بررسی نمونه های سطح این سنگ هاست که معمولا دچار هوازدگی شده اند و معیار مناسبی برای بررسی شواهد حیات نیستند.
تشکیلات پیریت حاوی میکروارگانیسم ها
برای جلوگیری از این مشکلات، دانشمندان تصمیم گرفتند که با حفر مغزه هایی درون این سنگ ها، بتوانند نمونه های اعماق آن را مطالعه کنند. به گفته آن ها، داخل این سنگ ها احتمال باقی ماندن شواهد حیات بیشتر است.
محققین سپس این مغزه ها را با استفاده از میکروسکوپ الکترونی پر قدرت، اسپکتروسکوپی (طیف سنجی) و تحلیل ایزوتوپی بررسی کردند. نتایج به دست آمده از این تحقیقات نشان می داد که این استراماتولیت ها عموما از پیریت (Pyrite) تشکیل شده اند که علائم روشنی از حضور ارگانسیم ها داخل آن

http://www.ilandnews.ir/fa/News/96094/کشف-شواهدی-از-حیات-میکروسکوپی-35-میلیارد-ساله-در-استرالیا
بستن   چاپ