ایرانیان جهان
آسیب تحریم‌های آمریکا به ماشین‌آلات آلمان
چهارشنبه 17 مهر 1398 - 09:10:35
ایرانیان جهان - آسیب تحریم‌های آمریکا به ماشین‌آلات آلمان
٠
٠
ایرنا / مدیر عامل اتاق بازرگانی ایران و آلمان با بیان اینکه ماشین‌آلات آلمان از تحریم‌های آمریکا علیه ایران بیشترین آسیب را دیدند، گفت: این صنایع در سال 2010 حدود 4.1 میلیارد یورو تجارت با ایران داشتند اما در سال 2013 به 435 میلیون یورو کاهش یافت.
«داگمار فن بن‌اشتاین» امروز (سه‌شنبه) در نشست روابط تجاری ایران و آلمان گفت: روابط اقتصادی ایران و آلمان همچنان ادامه دارد اما نمی‌توانیم به شرایط موجود راضی باشیم.
وی با بیان اینکه برای دو طرف مهم است به جایگاه تجاری سابق بازگردیم، بیان کرد: حجم تجارت در سال 2010 با رقم 4.8 میلیارد یورو بسیار بالا بود، اما در سال 2013 به دلیل تحریم‌ها این رقم به 2.1 میلیارد یورو کاهش یافت. در سال 2017 یعنی پس از برجام و با گشایش‌های موجود، حجم تجارت دو کشور به 3.4 میلیارد یورو رسید اما خروج آمریکا از برجام در سال 2018 و بازگشت مجدد تحریم‌ها منجر به کاهش رقم تجاری ایران و آلمان شد که این رقم به 3.1 میلیارد یورو تنزل یافت.
مدیر عامل اتاق بازرگانی ایران و آلمان با اعلام اینکه در اولین هفت ماهه سال 2019، صادرات آلمان به ایران با 49 درصد کاهش رو به رو بوده تصریح کرد: همچنین صادرات ایران به آلمان 57 درصد کاهش یافته و مبادلات تجاری جمعا 50 درصد کاهش را تجربه کرده است.
به گفته وی مهم‌ترین محصولات صادراتی آلمان به ایران در بخش ماشین آلات، خودرو و شیمی هستند در حالیکه ایران مواد اولیه و مواد غذایی به آلمان صادر می‌کند.
بن‌اشتاین با بیان اینکه ماشین‌آلات آلمان از شرایط موجود بیشترین آسیب را دیدند، گفت: این صنایع در سال 2010 حدود 4.1 میلیارد یورو تجارت با ایران داشتند اما در سال 2013 به 435 میلیون یورو کاهش یافت. حجم تجارت آن‌ها در سال 2018 دو برابر شد و به بالای یک میلیارد یورو رسیدکه داشت به قدرت خود باز می‌گشت. ولی بازهم این رقم در نیمه اول سال 2019 تنزل شدیدی داشت و به 183 میلیون یورو کاهش یافت که برای هر دو طرف تلخ است.
وی چین را رقیب ماشین‌آلات آلمانی در ایران دانست و افزود: چین ماشین آلاتی به ارزش 1.8 میلیارد یورو به ایران صادر کرده و این کشور در حال قدرت گرفتن در ایران است.
مدیر عامل اتاق بازرگانی ایران و آلمان با بیان اینکه تحریم‌های آمریکا بزرگترین مانع بهبود روابط اقتصادی ایران و آلمان است، افزود: اهمیت بازار آمریکا برای آلمانها بسیار زیاد است، چرا که شرکت‌های آلمانی بیشترین صادرات را به آمریکا دارند. در 6 ماهه اول سال 2019 صادرات از آلمان به آمریکا 58 میلیارد یورو بوده و 35 میلیارد یورو واردات از آمریکا داشته‌اند.
وی با اعلام اینکه روابط تجاری آلمان و آمریکا 6 درصد افزایش داشته، ادامه داد: همچنین صادرات صنایع خودروی آلمان به آمریکا 9 درصد افزایش یافته است. این آمارها گویای آن است که هیچ شرکت آلمانی نمی‌تواند ریسک کرده و بازار آمریکا را از دست دهد.
بن‌اشتاین با انتقاد نسبت به ضعیف بودن شاخص‌های سرمایه‌گذاری در ایران گفت: فولکس واگن برنامه داشت در ایران سرمایه‌گذاری کند اما نهایتا مجبور شد ترکیه را انتخاب کند. شمشیر دو لبه به نام تغییرات نرخ ارز و قدرت یورو نسبت به ریال، ایران را برای آلمان‌ها جذاب می‌کند اما اگر قرار باشد آن‌ها درآمد ریالی به شرکت‌ها ببرند، مقدار زیادی سود در نقل و انتقال از بین می‌رود.
مدیر عامل اتاق بازرگانی ایران و آلمان با اشاره به محدودیت‌های وارداتی ایران خاطرنشان کرد: نتیجه این محدودیت‌ها فقط برای آلمان‌ها تلخ نیست، این مساله منجر به افزایش آمار قاچاق می‌شود که بسیار خطرناک است.آمادگی سرمایه‌گذاری در ایران نزد کشورهای اروپایی در حال کاهش است اما کماکان دلایلی جود دارد که باید روابطمان ادامه یابد و به قوای قبلی بازگردیم.
وی معتقد است در بخش‌های مختلف همچون تکنولوژی و فناوری، ظرفیت برای همکاری مولد بین دو کشور وجود دارد و برای بهبود روابط اقتصادی، باید روابط سیاسی ایران و آلمان را تقویت کرد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/98031/آسیب-تحریم‌های-آمریکا-به-ماشین‌آلات-آلمان
بستن   چاپ