ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فشار دولت بایدن انگلیس را منزوی می‌کند؟ انگلیس

فشار دولت بایدن انگلیس را منزوی می‌کند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / تغییر سیاست آمریکا تحت ریاست جمهوری جو بایدن، انگلیس را با ریسک منزوی به نظر رسیدن به لحاظ دیپلماتیک مواجه می‌کند. 
به گزارش گاردین، تصمیم آمریکا برای متوقف کردن فروش تسلیحات به عربستان سعودی و امارات متحده عربی منجر به بالا گرفتن درخواستها از انگلیس، به عنوان دومین تامین کننده بزرگ تسلیحات ریاض، برای تجدید نظر در سیاست‌هایش شده است.
اما مقام‌های دولت انگلیس ‌گفته‌اند برنامه‌ای برای تجدید نظر در فروش‌های تسلیحاتی وجود ندارد، با این حال مردد بودن دولت بایدن درخصوص جنگ شش ساله عربستان در یمن، وزارت خارجه انگلیس را ملزم به تغییر دادن تاکیدهایش خواهد کرد یا اینکه باید ریسک منزوی شدن به لحاظ دیپلماتیک بپذیرد.
همچنین ممکن است یک سری تبعات عملی غیرقابل اجتناب برای شرکتهای تسلیحاتی انگلیسی وجود داشته باشد. کارشناسان در ضمن دادن مدارک به کمیته کنترل صادرات تسلیحات پارلمان در ماه گذشته میلادی، اظهار کردند، اقدامات آمریکا می‌تواند تاثیرات ثانویه به عنوان مثال در جایی که تجهیزات انگلیس با سازوکارهای صدور مجوز آمریکا ارتباط پیدا می‌کند، داشته باشد.
چیزی که هنوز مشخص نیست این که است که بررسی‌های آمریکا چقدر طول خواهد کشید و آمریکا تا چه میزان رویکردش در قبال جنگ یمن را تغییر خواهد داد. تونی بلینکن، وزیر امور خارجه جدید آمریکا در تایید این تجدید نظر در فروشهای تسلیحاتی، گفت که عربستان سعودی یک شریک آمریکا است و از حوثی‌ها انتقاد کرد. اما بلینکن بیان کرد: ما شاهدی کمپینی تحت رهبری عربستان بوده‌ایم که در چیزی که بر طبق برآورد خیلی‌ها بدترین بحران انسانی حال حاضر جهان است، نقش داشته است و این دارد چیزی را می‌گوید.
انستیتوی پژوهش صلح بین‌الملل استکهلم برآورد می‌کند که تسلیحات ساخت آمریکا تقریبا سه چهارم از حجم کل فروشهای تسلیحاتی به عربستان از 2015 تا 2019 را تشکیل داده‌اند. گروه انگلیسی "کمپین علیه تجارت تسلیحات" نیز ادعا می‌کند که انگلیس از زمان شروع جنگ یمن به عربستان 5.4 میلیارد پوند سلاح فروخته است و به این ترتیب انگلیس دومین صادر کننده بزرگ تسلیحات به عربستان است. آلمان نیز تا کنون میزانی از فروش‌های تسلیحاتی خود به عربستان را معلق ساخته و این تصمیم باعث اختلاف در دولت این کشور شده است.
سوال اکنون این است که آیا آمریکا، انگلیس را تحت فشار قرار خواهد داد تا از آن پیروی کند. به سختی می‌توان تصور کرد که انگلیس چطور می‌تواند یک سیاست معتبر برای تداوم این فروش‌هایش را ایجاد کند.
انگلیس از ژوئن 2019 فروش‌های تسلیحاتی پرسودش به عربستان را زمانی که دادگاه استیناف، در راستای یک بررسی قضایی، این فروش‌ها را غیر قانونی تشخیص داد، معلق کرد. دادگاه دریافت که وزرای انگیس در واقعیت ارزیابی مستقلی از اینکه آیا کمپین هوایی عربستان الزامات قانونی مربوط به تناسب را رعایت کرده‌اند، نداشته‌اند. این تصمیم باعث تشکیل یک انباشت بزرگ از مجوزهای فروش تسلیحات شد. در تابستان 2020 وزارت تجارت و صنعت دولت انگلیس این فروش‌ها را از سر گرفته و گفت که در تصمیم گیری‌هایش تجدید نظر کرده است و به این ارزیابی رسیده که ریسک آشکار امکان استفاده از این صادرات تسلیحات برای نقض جدی قوانین بین‌المللی وجود ندارد.
اندرو اسمیت، مدیر کمپین علیه تجارت تسلیحات اظهار کرد: اگر بایدن پای حرفش بایستد و به فروش‌های تسلیحاتی پایان دهد، این گام بزرگی به جلو در راستای پایان دادن به بمباران بی رحمانه و محاصره خواهد بود. این همچنین می‌تواند یک سابقه حیاتی ایجاد کرده و به مجبور ساختن انگلیس و دیگر دولتهای معامله‌گر تسلیحات برای اقدام کردن کمک کند. اگر دولت آمریکا به عنوان بزرگترین معامله‌گر تسلیحات در جهان آماده اتخاذ موضع است، پس زمان برای آنکه بوریس جانسون و همکارانش هم همین کار را کنند خیلی وقت است که گذشته است.
انگلیس ممکن است همچنین نیاز به بررسی کمکهای فنی ارائه شده ازسوی مقامهای نظامی‌اش به منظور کمک به نیروی هوایی عربستان برای اجرای یک کمپین هوایی تبعیت کرده از قوانین انساندوستانه پیدا کند.
مساله عمیق‌تر این است که چطور راهی برای قانع کردن ریاض و حوثی‌ها برای دستیابی به یک توافق سیاسی درباره آینده یمن یافت. ریاض تاکید دارد چیزی بیشتر از پایان دادن به آنچه که اکنون یک جنگ اشتباهی به نظر می‌رسد نمی‌خواهد اما با فرود آمدن موشکهای حوثی‌ها روی ریاض، این کشور می‌گوید که گزینه‌ای بجز جنگ ندارد. تا ژوئن 2020 ادعا شده که حوثی‌ها مجموعا 312 موشک بالستیک شامل موشکهایی با برد بیش از 1000 کیلومتر به خاک عربستان شلیک کرده‌اند.
حقیقت زشت برای ریاض این است که هیچ راه حلی که با کنار گذاشتن حوثی‌ها از قدرت پایان یابد، وجود ندارد؛ در حالی که حوثی‌ها ثابت کرده‌اند که مذاکره کنندگانی زیرک برای مارتین گریفیث، فرستاده سازمان ملل هستند.
در کوتاه مدت پرتو نوری وجود ندارد: اقدام دولت ترامپ در تعیین حوثی‌ها به عنوان سازمان تروریستی که در آخرین ساعات کار این دولت به درخواست کشورهای حوزه خلیج فارس اتخاذ شد احتمالا معکوس شده و به حال قبل بر می‌گردد، از آنجا که گروه‌های انساندوستانه به اتفاق یکدیگر هشدار داده‌اند که نمی‌توانند کمکها را تحویل بدهند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/219801/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شمار شهدای غزه به 34 هزار و 49 نفر رسید

افزایش نرخ سود بین بانکی در هفته پایانی فروردین ماه

افت محسوس قیمت سکه امامی؛ عقبگرد دلار به کانال 65 هزار تومانی

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

جعفرزاده: نه رئیسی، رئیس جمهور دو دوره ای می شود نه بایدن /مردم دارند له می شوند، آخر مگر این میز چقدر ارزش دارد؟!

چرا تغییر خاندوزی نمی‌تواند گره‌ای از مشکلات اقتصاد ایران را باز کند؟

غفلت از پارلمان بخش خصوصی ضربه مستقیم به اقتصاد کشور است

غفلت از پارلمان بخش خصوصی ضربه به اقتصاد کشور است

واکنش رحیمی جهان آبادی به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

کشف 7 هزار لیتر سوخت قاچاق در بیرجند

ارائه فرصت‌های سرمایه گذاری خراسان جنوبی در نمایشگاه اکسپو2024

پروژه‌های شهرداری را با مشارکت مردم پیش می‌بریم

پروژه‌های شهرداری را با مشارکت شهروندان پیش می‌بریم

نابودی بزرگترین مرکز داروسازی نوار غزه به دست اشغالگران صهیونیست

دیدار ماکرون با میقاتی در پاریس

زخمی شدن 5 نوجوان بر اثر تیراندازی در مریلند

جولان گرانی در کالاهای اساسی؛ حبوبات 30 درصد گران شد

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

فعالان اقتصادی اقدامات رئیسی دوران قوه قضائیه را می‌خواهند

نظر یک کارشناس اقتصادی در مورد علت افزایش طلا/ چین مقصر است

واکنش رحیمی جهان آبادی به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی /دولت یک فرمانده اقتصادی ندارد

استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش شدت مصرف انرژی در ایران

سرعت‌گیرهای رشد اقتصادی

ایران و اسرائیل در منطقه خاکستری

ازدواج سه زوج فلسطینی در دل جنگ

زلنسکی: ناتو باید روشن کند متحد کی‌یف هست یا نه

وداع تلخ مادر با کودک خردسالش که در بمباران صهیونیست‌ها به شهادت رسید

آزمایش یک موشک قاره پیمای جدید در کره شمالی

وعده مقام وزارت نیرو برای رفع مشکلات فنی انتقال برق ایران، آذربایجان و روسیه

واکنش نماینده مجلس به ادعای دولت درباره قیمت دلار 100 هزار تومانی

شروع یک انقلاب در درمان طاسی سر

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

ریزش رتبه اقتصادی رژیم صهیونیستی ادامه دارد

تدوین طرح پرورش آبزیان دریایی در سطح 222 هکتار در بوشهر

ببینید | جملات تکان‌دهنده آقای مسئول از شرایط اقتصادی: 4 دهک جامعه حتی توان اجاره مسکن را هم ندارند!

جزئیات بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403 / مهدی کرباسیان چه گفت؟

خودتحریمی با تعطیلی پنجشنبه‌ها

کشف BMW لوکس و قاچاق در این شهر

موانع مشارکت مردم در رونق اقتصادی چیست؟

تأثیر قاچاق کالا بر افزایش نرخ ارز چیست؟

پروژه پرورش آبزیان دریایی در سطح 222 هکتار تدوین شد

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد 1 اردیبهشت ماه

ریچارد‌ هاس: ایران می‌تواند تنگه هرمز را ببندد

سرمقاله سیاست روز/ ناگزیرهای غرب

دردسرهای بزرگ اصولگرایان

اشک‌های نماینده مالت از سخنان نماینده فلسطین درباره رنج‌ها و سربلندی غزه

ده بلایی که نتانیاهو بر سر اسرائیل آورد!

آمریکا هرگونه حمله هوایی در عراق را رد کرد

دفاع هوایی روسیه 50 پهپاد اوکراینی را ساقط کرد

بانک جهانی: فقر مطلق در ایران کاهش یافت