ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بانوی کارآفرین کجوری و صرف فعل توانستن معاونت امور زنان و خانواده

بانوی کارآفرین کجوری و صرف فعل توانستن
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان -

بانوی کارآفرین روستایی در بخش کجور شهرستان نوشهر که علاوه بر تولید و فراوری 27 نوع محصول غذایی ارگانیک، با گسترش کسب و کار خود برای زنان بومی به صورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده است، توانسته خود را در جایگاه برترین کارآفرینان استان مازندران قرار دهد.
پری بالی لاشکی ساکن روستای کدیر بخش کجور شهرستان نوشهر است که موفق شد در دهه فجر امسال به عنوان بانوی کارآفرین نمونه روستایی مازندران تجلیل شود.
او روستازاده است و خود را به محیط روستا وابسته می داند که باعث شد فعالیت اقتصادی‌ خود را در دل زندگی روستایی کجور به عنوان زنی کارآفرین همراه با هم کیشانش آغاز کند.
این بانوی کجوری بیش از سه دهه تجربه در آشپزی محلی دارد و با پخت دهها نوع غذای بومی مشتریانی از شهرهای مازندران تا دور ترین نقاط کشور دارد که همین اشتیاق و مشتریان باعث شده او از یک آشپز محلی به تولید کننده محصولات ارگانیک تبدیل شود.
او به عنوان یک فعال اقتصادی و کارآفرین از موفقیت هایش به عنوان یک زن موفق در حوزه تولید محصولات ارگانیک به خبرنگار ایرنا می گوید: با استفاده از فراگیری راز و رمز آشپزی نسل های گذشته از طریق مادران و بزرگ‌ترها ، علاقه به محصولات محلی و بهره گیری از تجربه چندین ساله خویش 27 نوع محصول ارگانیک را تولید کردم که بسیاری از آنها از نظر پزشکی وسلامت نیز دارای جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی هستند.
بالی لاشکی ادعا میکند نه تنها در محصولات تولیدی خود از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌کند بلکه فقط با ترکیب و تجربه ماندگاری محصولاتش را بالا می برد و ادامه می دهد: محصولاتی که ما تولید می کنیم ارزش غذایی بالایی دارد و از نظر طب سنتی و همچنین مواد بکار رفته برای بیماری‌هایی همچون کم خون، دیابت، فشارخون، اعصاب، معده، کلیه نه تنها بی ضرر بلکه مفید نیز می باشد و منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد.
وی به شرح کسب و کار خود می پردازد و می گوید که در حال حاضر با توجه به نداشتن فضای لازم و همچنین دستگاه بسته بندی محصولات، تنها 11 نوع از 27 محصولات فرآوری شده به همراه انواع غذاهای سنتی و محلی با فرمول جدید در کارگاه او تولید و به بازار عرضه می شود.
این کارآفرین روستایی محصولات کارگاهش را متنوع دانسته و می گوید: هم اکنون در این کارگاه شکلات حبوبات، کشک، سبزیجات و شیره گیاهان وحشی بدون بکارگیری پارافین، سوهان با روغن گیاهان وحشی، معجون هفت میوه با شیره و میوه ها وحشی ، بیسکویت هفت مغز با شیره گیاهان وحشی، نان مغزدار ، آش گیاهان وحشی، ترشی ها و مرباجات با فرمول جدید و تمام محصولات ارگانیک تولید می شود.
به گفته خانم لاشکی در کارگاه‌اش انواع غذاهای محلی به صورت آماده البته با ترکیب جدید که برگرفته از سالها تجربه در شناخت گیاهان ، سبزیجات و میوه های وحشی می باشد ، پخت می شود که مشتریانی از استان هایی همچون تهران طلبه این محصولات هستند و در این میان مردم محلی از مشتریان ثابت می باشند.
این بانوی کارآفرین که سابقه 30 ساله در آشپزی دارد در خصوص چگونگی آغاز به کارش در زمینه تولید محصولات ارگانیک و غذاهای محلی می گوید: فعالیت ابتدایی در یک کارگاه کوچک 50 مترمربعی با سرمایه بسیار ناچیز شروع شد و پس از اخذ مدرک سرآشپزی از دانشگاه در سال 78 فعالیتم را گسترش دادم. از آن پس توانستم کیفیت محصولاتم را به عنوان یک تولیدکننده ارتقا دهم و با کمک یافته های علمی همراه با تجربیات بانوان محلی ترکیبات جدید در محصولات خود ایجاد کنم.
بلای کرونا بر کسب و کار روستایی
خانم بالی لاشکی همچنین به مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر کسب و کار خودش می گوید: کسب و کارش همانند دیگر فعالیت های اقتصادی در مناطق غربی استان مازندران پیوند تنگاتنگی با گردشگری دارد و مشکلات پیش آمده از شیوع ویروس کرونا تاثیر منفی بر درآمد و به طور کل فعالیت اقتصادی ما گذاشته است.
به گفته او، با توجه به محدودیت های کرونایی از هفت ماه گذشته که با کاهش میزان گردشگران به عنوان مهم ترین مشتریان تولیدات محصولات محلیهمراه بوده است ، تولیدات محصولات کارگاه کاهش یافته است.
این بانوی کارآفرین با اشاره به همکاری و اشتغال هفت بانوی کجوری در کارگاه تولیدی‌اش می گوید که پیش از شیوع ویروس کرونا بیش از 40 بانوی خانه‌دار از روستاهای کدیر، چمرکوه، شاه ناجار، خاچک، سریوده، فیروزکلا، نارنجبن و حسن‌آباد در تولید و تهیه محصولات با او همکاری می کردند که با توجه به شرایط پیش آمده مجبور به تعدیل نیرو شدند.
وی که به ادعای خودش تاکنون اقدام به دریافت هیچگونه تسهیلات بانکی نکرده است به تغییر و تنوع در کسب و کار خود اشاره کرده و اظهار داشت: امسال با دریافت مجوز بوم گردی با ظرفیت 10 نفر در خانه قدیمی روستایی علاوه بر تهیه و فروش محصولات غذایی پذیرای گردشگران با رعایت پروتکل های بهداشتی نیز در روستای کدیر هستیم تا بتوانیم با این شیوه اشتغال پایدار بانوان را در روستا حفظ کنیم.
بالی لاشکی سود کم و کیفیت بالای تولیدات این کارگاه را عامل موفقیت در این سال های اخیر دانست و ایجاد یک کارگاه بزرگتر به همراه چندین شعبه و تنوع تولیدات و صادرات را از برنامه های کاری آینده خود می داند.
بخش تاریخی ، ییلاقی و کوهستانی کجور نوشهر با قدمتی حدود هفت هزار سال دارای ظرفیت های فراوان در حوزه گردشگری و کشاورزی است. روستای کُدیر نیز با قدمت حدود 800 سال به عنوان بخش از مبادی سرزمین رویان قدیم بین آمل و دیلم به شمار می‌رفت.
برخورداری از شرایط آب و هوایی مستعد در حوزه کشاورزی نظیر پرورش انواع گیاهان دارویی ، پرورش قارچ ، ماهی قزل آلا ،‌پرورش و تولید دام و طیور سنتی و صنعتی ، تولید انواع میوه های باغی مانند گیلاس ، گردو ، فندوق ، سیب ، انگور ،‌ گلابی و نیز گندم ، جو ، برنج و حبوبات از مهم ترین ظرفیت های بخش کشاورزی کجوراست.
بخش کجور نوشهر با برخورداری از 62 روستا و 2 شهر ، دستکم 12 هزار نفر جمعیت ثابت و 25 هزار نفر جمعیت متغیر دارد و این منطقه ییلاقی و کوهستانی درفاصله حدود 75 کیلومتری جنوب شرقی نوشهر قرارگرفته است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/226766/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

گسترش خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند

تعرض بیش از 430 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال

بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی اشتغال 700 نفر را فراهم کردند

‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد

تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی است

روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی؛ این بار در تگزاس

یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

سبد محصولاتی ارائه شده در «ایران‌هلث» منجر به تعاملات اقتصادی می‌شود

رئیسی پس از بازگشت به تهران: این سفر پیام مهمی داشت

تاکید روسیه و چین برآتش‌بس کامل و ارسال فوری کمک‌های انسانی به غزه

واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا

برخورد خشن با دانشجویان آمریکایی معترض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در شمال رفح

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

خطوط ناخوانا در واگذاری سرخابی‌ها!

تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد

سرمقاله کیهان/ اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است

سرمقاله وطن امروز/ حزب‌الله و تعبیر مقاومت هوشمند

سرمقاله خراسان/ فناوری ایرانی ، پیشران دیپلماسی اقتصادی

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

لوکاشنکو: اوکراین میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است

ارتش یمن: سه عملیات موفق بر ضد کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی انجام دادیم

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

دنیای اقتصاد : در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت

شرکت 27 واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

دسترسی اقتصادی شرط اجرایی شدن سند ملی امنیت غذا