ایرانیان جهان

آخرين مطالب

همچنان منتظر بررسی لایحه حمایت از زنان در مجلس هستیم معاونت امور زنان و خانواده

همچنان منتظر بررسی لایحه حمایت از زنان در مجلس هستیم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - معاون رئیس جمهور گفت: لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت بیش از یک ماه است به مجلس شورای اسلامی ارسال شده اما هنوز بررسی آن شروع نشده، این لایحه نتیجه همکاری و هم پیمانی قوه مجریه و قضاییه یعنی دو بخش مهم حاکمیت است.

معاون رئیس جمهور گفت: لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت بیش از یک ماه است به مجلس شورای اسلامی ارسال شده اما هنوز بررسی آن شروع نشده، این لایحه نتیجه همکاری و هم پیمانی قوه مجریه و قضاییه یعنی دو بخش مهم حاکمیت است. معصومه ابتکار روز سه شنبه در سومین مرحله از سلسله نشست های علمی بررسی مسایل فقهی و حقوقی زنان با موضوع «جایگاه حریم خصوصی زوجین در نهاد خانواده از منظر فقهی و حقوقی و بررسی تاثیر آن در ایجاد یا پیشگیری از خشونت علیه زنان» که با همکاری معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و دپارتمان حقوق دانشگاه مفید قم برگزار شد، خاطرنشان کرد: لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت کاری کارشناسانه و نتیجه همکاری و هم پیمانی دو بخش مهم حاکمیت بود که مورد تایید و اجماع قضات، دانشگاهیان و مجتهدان است.
وی ادامه داد: اجماع بسیار خوبی است که ممکن است کاستی هایی داشته باشد اما تا همین مرحله دستاورد بزرگی است که بیش از یک ماه است از سوی قوه مجریه به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است. انتظار داریم مجلس شورای اسلامی نسبت به این لایحه واکنش متناسبی را انجام دهد اما متاسفانه هنوز منتظر اعلام وصول توسط مجلس هستیم.
معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه این لایحه، لایحه ای بر اساس مطالبه عمومی جامعه و زنان است، تصریح کرد: در این لایحه مصادیق خشونت در جامعه دیده شده که اگر تبدیل به قانون و فرهنگ شود این مسایل را به سامان می رساند. ضمن اینکه در برابر بزرگان دین و این انقلاب که با نام آنان شکل گرفته مسوولیت داریم و باید راهکاری را برای مردم سالاری دینی و متناسب با استاندارد روز و جوابگوی مردم فراهم کنیم.
ابتکار در بخشی دیگر از سخنان خود به همکاری معاونت امور زنان و خانواده با دانشگاه مفید قم در جهت به روزرسانی مبانی فقهی اشاره کرد و اظهار داشت: تا کنون 20 نفر از محققان حوزوی در مباحث فقهی و حقوقی در همکاری معاونت با دانشگاه مفید قم شرکت کرده اند و امیدواریم این امر تا پایان دولت استمرار پیدا کند.
وی ادامه داد: اهمیت این همکاری در این است که ضرورت مباحث مربوط به زنان را چه در بعد و زاویه علمی و فقهی و چه در زاویه اجرایی و سیاستگذاری احساس می کنیم و به عنوان کشوری که یک جمهوری را مبتنی بر نگاه فقهی اسلام در دوران معاصر دارد، بررسی این مباحث مرتبط با موضوعات زنان نیاز است زیرا می خواهیم یک نظام از تعالیم دینی که در آن روح عدالت و قسط حاکم و در عین حال منطبق با اقتضائات زمانه و روز فقهی است، اجرایی سازی کنیم.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه فقه پویا فقهی است برای همه دوران و دین اسلام با دارا بودن این فقه، جوابگوی بسیاری از مسایلی است که در سطح فردی، خانوادگی و اجتماعی مطرح می شود، خاطرنشان کرد: با این نگاه، ضرورت طرح مشکلات و دیدگاه ها دوچندان احساس می شود.
ابتکار در ادامه سخنان خود، با بیان اینکه به عنوان معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده وظیفه داشتیم مطالبات زنان را در سطح سیاستگذاری تبدیل به سیاست کنیم، یادآور شد: آنجا که لازم بود پیشنهادات و مطالبات در قالب لوایح در دستور کار قرار گرفت که برخی تصویب شد و برخی دیگر برای اجرای تشریفات به مجلس ابلاغ شده است.
وی افزود: از جمله مباحثی مانند شروط ضمن عقد را در مکاتبه با رییس قوه قضاییه تبدیل به سیاست کردیم، به این معنا که بخشنامه ای از سوی قوه قضاییه به دفاتر ثبت ازدواج ابلاغ شد تا همه شروط ضمن عقد را حتما ثبت کنند؛ شروطی که به تشویق و تسهیل ازدواج که مورد تاکید رهبری و دولت است کمک می کند.
در کنار قانونمند شدن مطالبات زنان، فرهنگ سازی هم نیاز است
معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه در کنار تبدیل شدن لوایح به سیاست، نیاز به فرهنگ سازی است، گفت: کار مشترک معاونت امور زنان با دانشگاه مفید دارای ابعاد فرهنگی مهمی در بخش های علمی و دانشگاهی است زیرا علاوه بر اینکه مسیر را برای پژوهش و مطالعه باز می کند، زمینه را برای فرهنگ سازی هموار و فضایی را به وجود می آورد که این موضوعات را تبدیل به فرهنگ و اصلاح سبک زندگی و رفتار کند.
وی افزود: با روش های فرهنگی می توان نسبت به حل و فصل مشکلات و اصلاح آنها کوشید.
ترس از خشونت مانع ازدواج می شود
ابتکار یادآور شد: در میان اصلاح سبک زندگی و فرهنگ سازی، توجه ما به موضوع خشونت بیشتر بود زیرا وقوع و شیوع آن توسط دستگاه های رسمی مانند پزشکی قانونی تایید شده و به بنیان خانواده آسیب می رساند. ضمن اینکه کسانی که دغدغه کاهش نرخ ازدواج را دارند باید بدانند هر واقعه ای از خشونت که اتفاق می افتد و در رسانه ها مطرح می شود باعث ایجاد تکانه هایی در جامعه و ایجاد ترس هایی می شود که آثار ضداجتماعی و فرهنگی دارد.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه در شرایط خشونت، جوانان از اینکه وارد معامله یا عقدی شوند که آنان را گرفتار و اسیر کند می ترسند، تصریح کرد: اگر به این موضوعات نپردازیم و اجازه دهیم یکسری رفتارها، رویه های کنونی را تحت تاثیر قرار دهد دختران جوان نگران عاقبت کار و امتناع از ازدواج می شوند.
ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/229364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

العربیه: مصر به اسرائیل پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات در مقابل تعلیق عملیات رفح را داد

هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد

اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران

کشف 3 هزار لیتر سوخت قاچاق از 10 خودرو

نجات روسیه با اقتصاد موازی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

تصاویر جدید از سرکوب تظاهرات همبستگی با غزه در دانشگاه سوربن فرانسه

ریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیم

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی

ادامه سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

202 روز جنگ غزه به روایت آمار و ارقام

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد

ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی

تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

هیاتی از مصر به سرزمین‌های اشغالی می‌رود

نمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

استاد دانشگاه کلمبیا در اعتراض به سرکوب دانشجویان خواستار استعفای رئیس دانشگاه شد

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا

ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا

ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی

واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو

رئیس‌جمهور فرانسه طاقت لایی‌خوردن نداشت