ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سنای ایالات متحده لایحه‌ی سرمایه‌گذاری روی تولید تراشه در این کشور را تصویب کرد ایالات متحده آمریکا

سنای ایالات متحده لایحه‌ی سرمایه‌گذاری روی تولید تراشه در این کشور را تصویب کرد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - با تصویب لایحه‌ی سرمایه‌گذاری روی تولید تراشه در ایالات متحده، بودجه 52 میلیارد دلاری برای احداث کارخانه‌های تولید قطعات نیمه‌رسانا در خاک آمریکا اختصاص خواهد یافت.

شیوع بیماری کرونا تأثیر بسیار بدی روی بازار برخی از محصولات مانند دوربین‌ عکاسی داشت. در واقع با خانه‌نشین شدن بسیاری از مردم در سراسر دنیا دیگر ضرورتی برای خرید چنین محصولاتی دیده نمی‌شد. همین امر به افت شدید فروش کالاهای مختلف منجر شد؛ تا جایی که برخی از شرکت‌های مطرح از ضرر و زیان خود طی ماه‌های گذشته خبر دادند. اما شیوع بیماری کرونا برای تمامی بازارها بد نبود. با خانه‌نشین شدن مردم، ضرورتی برای ادامه‌‌ی فعالیت‌ها پیش آمد. درواقع کارمندان کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ، دانش‌آموزان و دانشجویان و حتی دارندگان مشاغل مختلف به‌صورت دورکاری و از خانه به فعالیت‌ خود ادامه دادند. همین امر باعث شد تقاضا برای کالاهای مورد نیاز مانند قطعات و لوازم جانبی کامپیوتر، گجت‌های قابل حمل مانند تبلت و گوشی هوشمند، انواع لپ‌تاپ‌ و وسایل ارتباطی افزایش یابد. در حقیقت بسیاری از کاربران برای فعالیت در خانه تجهیزات لازم را نداشتند و همین امر سفارش چنین کالاهایی را چند برابر کرد؛ اما گذر زمان نشان داد که ظرفیت تولید برخی از محصولات به مشکل خورده است. درواقع افزایش تقاضا و از طرفی کاهش ظرفیت تولید کارخانه‌ها باعث شده چرخه‌ی تولید کالاهای کامپیوتری به‌خصوص به دلیل نیاز به قطعات نیمه‌رسانا با مشکلات متعدد مواجه شود. بسیاری از کالاها مانند سخت‌افزار کامپیوتر، لپ‌تاپ‌، گجت‌های هوشمند و حتی کنسول‌های خانگی به قطعات نیمه‌رسانا نیازمند هستند و فراتر رفتن تقاضا نسبت به ظرفیت تولید می‌تواند آسیب‌های فراوانی به بازار چنین محصولاتی وارد کند. بسیاری از تحلیلگران و حتی مقام‌های ارشد شرکت‌هایی مانند اینتل از احتمال افزایش قیمت‌ها و نایاب شدن برخی از محصولات در بازار خبر می‌دهند. در این زمینه گزارش‌های مختلف هر دو مورد را تأیید می‌کنند. طی ماه‌های گذشته برخی از محصولات مانند کنسول‌های خانگی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس در بازارهای مختلف دنیا کمیاب شده‌اند و گزارشی منتشر شده که قیمت کالاهای نیازمند به قطعات نیمه‌رسانا از ابتدای سال 2021 تاکنون کمی افزایش داشته است. مقاله‌های مرتبط:
درخواست ژاپن از سونی و TSMC برای احداث کارخانه‌‌ی تولید تراشه‌‌ی 20 نانومتری در این کشور کمبود جهانی تراشه منجر به افزایش شدید قیمت محصولات الکترونیکی شده است
کشورهای مختلف مانند ژاپن، کره جنوبی، چین و ایالات متحده اعلام کرده‌اند که در بخش تولید قطعات نیمه‌رسانا سرمایه‌گذاری کلان خواهند کرد تا نیاز کشورشان را تأمین کنند. برخی از تحلیلگران چنین اقدامی را فراتر از کمک به زنجیره‌ی تولید محصولات و اقدامی استراتژیک برای بی‌نیازی از کشورهای دیگر می‌دانند. ایالات متحده به ریاست جمهوری بایدن، طرحی به مجلس سنا ارائه داد تا سرمایه‌گذاری 50 میلیارد دلاری برای تولید تراشه در خاک این کشور صورت گیرد و The Verge تأیید می‌کند که طرح سرمایه‌گذاری بایدن مورد تأیید مجلس سنا قرار گرفته است. جزئیات کامل این طرح هنوز منتشر نشده، اما می‌دانیم که دولت بایدن می‌خواهد به سامسونگ، اینتل، TSMC، کوالکام و شرکت‌های دیگر در تولید کارخانه‌های ساخت تراشه کمک مالی کند. در این رابطه گزارش‌هایی وجود دارد که سامسونگ و TSMC برنامه‌های بلندمدتی برای تولید تراشه در خاک ایالات متحده دارند و حتی گفته شده است که TSMC کارخانه‌هایی برای تولید تراشه‌ با لیتوگرافی 3، 4 و 5 نانومتری احداث خواهد کرد. این کارخانه‌های قرار بود در اروپا احداث شوند؛ اما با طرح کمک 50 میلیارد دلاری بایدن، سران TSMC تصمیم گرفتند به ایالات متحده بروند و کارخانه‌های جدیدشان را در خاک آمریکا احداث کنند. چاک شومر، از سناتورهای ایالات متحده که حمایت خاصی از طرح بایدن داشته است، با ارسال توییتی توضیح می‌دهد که ابرقدرت اقتصادی آینده‌ی جهان کشوری است که پیشرفته‌ترین فناوری را در اختیار داشته باشد و فناوری کنونی در هوش مصنوعی، رایانش کوانتومی و قطعات نیمه‌رسانا خلاصه می‌شود. وی می‌گوید ایالات متحده باید در زمینه‌های دانش، تحقیق و توسعه، تولید و نوآوری سرمایه‌گذاری کلان کند. ترس اصلی ایالات متحده، شکست در رقابت با چین در تولید تراشه و قطعات نیمه‌رسانا است. چین پیشرفت‌های قابل توجهی طی سال‌های گذشته داشته و برخی از تحلیلگران تخمین می‌زنند که فاصله‌ی چندانی تا رسیدن به مرزهای دانش تولید قطعات نیمه‌رسانا با فناوری روز ندارد. AndroidAuthority در گزارش خود آورده است که طرح اختصاص بودجه برای تولید تراشه در خاک ایالات متحده در مجلس سنا توانسته است با 68 رأی موافق و 32 رأی مخالف به تصویب برسد. این طرح البته با رسیدن به مرحله‌ی اجرای فاصله دارد و باید توسط مجلس نمایندگان ایالات متحده بررسی و مورد تأیید قرار گیرد؛ اما بر اساس گزارش‌ها، احتمال بالای تأیید آن وجود دارد. مقاله‌های مرتبط:
فاکسکان: کمبود تراشه ممکن است تا سه‌ماهه دوم سال 2022 ادامه خواهد یافت کمبود تراشه مشکلات مالی نیسان را عمیق‌تر خواهد کرد
در طرح ارائه‌شده، 52 میلیارد دلار صرف کمک به احداث کارخانه‌های تولید تراشه می‌شود؛ اما بودجه 190 میلیارد دلاری نیز وجود دارد که به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی اختصاص می‌یابد. این بودجه انتظار می‌رود صرف تحقیق و توسعه شود تا ایالات متحده همچنان در زمینه‌ی فناوری تولید تراشه‌، هوش مصنوعی و رایانش کوانتومی دست بالاتر داشته باشد. شرکت‌های تولیدکننده‌ی قطعات نیمه‌رسانا مانند TSMC و سامسونگ نه‌تنها از طرح بایدن استقبال کرده‌اند، بلکه بینشان رقابت شدیدی بر سر گرفتن بخشی از بودجه 52 میلیارد دلاری به وجود آمده است. البته چین نسبت به طرح بایدن نارضایتی خود را اعلام کرده؛ زیرا چنین طرحی می‌تواند ضربه‌ی اقتصادی بدی به چینی‌ها وارد کند. روزنامه‌ای چینی Xinhua مقاله‌ای منتشر کرده که طبق آن، دولت چین از ایالات متحده خواسته است طرح اختصاص بودجه برای تولید تراشه در خاک آمریکا را متوقف کنند، زیرا می‌تواند باعث کاهش سهم چین از بازار قطعات نیمه‌رسانا شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/252855/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیسی: همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و سریلانکا برای بی اثر کردن دشمنی ها باید تقویت شود

نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند

بنگاهداری بانک‌ها زنجیری به پای چرخ تولید

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

رئیسی: روابط ایران و سریلانکا افزایش یابد

ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است

زیرساخت‌های لازم در 3 بازارچه مرزی چیلات، چنگوله و مهران فراهم شد

دولت سیزدهم مصمم به تکمیل زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی است

حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد

رئیسی: همکاری‌ها برای بی‌اثر کردن دشمنی‌ها علیه دو ملت ایران و سریلانکا باید تقویت شود

رئیس‌جمهور: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود

رئیسی: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود/ رئیس جمهور سریلانکا: ما حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم

آیت‌الله رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

لحظه هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان اسرائیلی توسط حزب‌الله

والاس: روسیه بزرگترین تهدید کنونی علیه انگلیس است

تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو

پیام‌های حمله به دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه

اختصاص 420 میلیارد ریال برای زیرساخت‌های بازارچه های مرزی ایلام

ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی در توسعه سریلانکا مشارکت کند

دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است

دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد

تحقق ثبات اقتصادی با کم شدن هزینه‌های دولت

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

تلاش مجدد بایدن برای دست دادن با موجود خیالی

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم

سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

رئیسی: ایران کشوری پیشرفته و فناور است/ برای صدور خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا آماده‌ایم

کدام استان‌ها و دستگاه‌ها در تبدیل مجوز‌های کاغذی صدرنشین هستند؟

اقدام دانشجویان دانشگاه پلی‌تکنیک کالیفرنیا در اعتراض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

سفر مخفیانه روسای ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و شاباک به قاهره

بایدن لایحه کمک به اوکراین و رژیم صهیونیستی را امضا کرد

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فن‌آور است