ایرانیان جهان

آخرين مطالب

لوایح دولت برای مقابله با خشونت‌ها و آسیب‌های علیه دختران+ عکس معاونت امور زنان و خانواده

لوایح دولت برای مقابله با خشونت‌ها و آسیب‌های علیه دختران+ عکس
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، گفت: یکی از موضوعاتی که بسیار مورد توجه دولت دوازدهم است، دختران، حقوق دختران و جایگاه دختران بوده که فقط از زاویه حقوق در سه یا چهار لایحه به موضوع "دختران" پرداخته‌ایم که برخی به قانون تبدیل شده...

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، گفت: یکی از موضوعاتی که بسیار مورد توجه دولت دوازدهم است، دختران، حقوق دختران و جایگاه دختران بوده که فقط از زاویه حقوق در سه یا چهار لایحه به موضوع "دختران" پرداخته‌ایم که برخی به قانون تبدیل شده...
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، گفت: یکی از موضوعات بسیار مورد توجه دولت دوازدهم دختران، حقوق دختران و جایگاه دختران بوده است. فقط از زاویه حقوق در سه یا چهار لایحه به موضوع "دختران" پرداخته‌ایم که برخی به قانون تبدیل شده که مهم ترین آن قانون تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی است که تاکنون 1100 شناسنامه برای دختران و پسران ایرانی صادر شده است.
معصومه ابتکار در برنامه گفتگوی صمیمانه با جوانان پرسشگر که به مناسبت روز دختر امروز (شنبه 22 خرداد) برگزار شد، با تبریک میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر، اظهار کرد: مساله بی شناسنامگی و بی‌هویتی بحران مهمی در برخی نقاط کشور است و قانون تابعیت فرزندان حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی تا حدی این مشکلات را مرتفع می‌کند.
قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و اثرش بر حمایت از دختران
احتمال تصویب آیین نامه اجرایی قانون حمایت از اطفال در دولت؛ فردا
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و اثرش بر حمایت از دختران، ادامه داد: لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان با پیشنهاد اولویت از طرف این دولت پس از 10 سال معطلی در قوه مقننه بالاخره به صحن علنی رفت و با پیگیری دولت موضوع برگشت. کار مفصلی در مجلس و شورای نگهبان انجام شد و نهایتا در پایان دوره مجلس قبل این قانون ابلاغ شد که بخشی از مسائل مرتبط با دختران، به ویژه خشونت علیه دختران که یکی از آسیب‌های مهم جامعه است.
وی با بیان اینکه آیین نامه اجرایی قانون حمایت از اطفال و نوجوانان هم اکنون در هیئت دولت قرار دارد، افزود: امیدوارم آیین نامه اجرایی قانون حمایت از اطفال فردا در دولت به تصویب برسد. همزمان نیز در وزارت دادگستری در ارتباط با اجرای و آموزش این قانون کار شده است.
تصویب لایحه پلیس اطفال در دولت دوازدهم
ابتکار تصویب لایحه پلیس اطفال را اتفاق مهم دولت دوازدهم دانست و گفت: این لایحه رکن مهم احقاق حقوق کودکان است، تا کنون این کمبود را داشتیم. یکی از گروه‌های هدف این لایحه دختران هستند که در حال حاضر تصویب و به محلس شورای اسلامی ارسال شده است.
معاون امور زنان و خانواده همچنین به لایحه اصلاح ماده 612 قانون مجازات اسلامی نیز اشاره کرد و یادآور شد: لایحه اصلاح ماده 612 قانون مجازات اسلامی معطوف به بحث تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند می‌شود. این لایحه معروف به لایحه رومینا شد و همه می‌دانیم چقدر مساله درناکی بود و از همین رو برای بازدارندگی و عدم تکرار آن در دولت تصویب و به مجلس رفت. اقدامات انجام شده تنها بخشی از اقدامات دولت دوازدهم در حوزه زنان بوده که دولت توانسته بر اساس احکام، جایگاه و حقوق دختران، پشتوانه خوبی ایجاد کند.
وی معتقد است: تلاش در جهت الگو سازی برای دختران جوان از جمله اقدامات ما بوده است. این موضوع تقریبا به فراموشی سپرده شده است و زندگی بانوی اول حضرت خدیجه (س) الگوی خوبی است. کتاب "بانوی اول" حاصل کار پژوهشی معاونت زنان در زمینه زندگی حصرت خدیجه (س) و نوشته آقای موحد ابطحی است. این کتاب منتشر شده است و برداشت جذابی از زندگی ایشان در دوران کودکی و نوجوانی به عنوان دختر است. انتخاب‌های بزرگی که این زن انجام داد و مسیری که طی کرد و الگو و سبک زندگی است که بسیار امروز کاربرد دارد و جلوه ای است از آنچه امروز به آن مبتلا هستیم و نیاز داریم از سرگشتگی به سر منزل نجات برسیم.
به گفته ابتکار، بسیاری از افراد الهام بخش به دوران معاصر خود محدود می‌شوند اما افراد و شخصیت‌های معنوی مثل حضرت خدیجه فراتر از تمام این قیدها اثر بخشی و الهام بخشی و الگو سازی دارند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری تصریح کرد: یکی از تلاشهای ما در ابتدای دولت دوازدهم طرح "گفتگوی بین نسلی" بوده است چراکه جامعه ما نیاز به این گفت‌وگو ها دارد. بسیاری اوقات یک طرفه پای کار بودیم و اجازه حرف زدن به نسل جوان و طرح دغدغه‌هایشان را ندادیم. جاهایی را محدودیت قائل شدیم و جاهایی را تابو دانستیم و این مشکلات زیادی را برای دختران و پسران ایجاد کرده است. توجه به ظواهر، شعار دادن و کار تبلیغاتی مساله ما در این دوره دولت نبوده است .
وی ادامه داد: در همین راستا "رادیو نسل" را راه اندازی کردیم و مبانی گفتگوی بین نسلی با همکاری کانون گفتگوی امام موسی صدر و انجمن ارتباطات تنظیم کردیم چراکه گفتگوی بین نسلی از این جهت برایمان اهمیت دارد.
به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، این معاونت در 68 شهر گفتگوی ملی خانواده را برگزار کرده و در همین راستا طرح گفتگوی "بین نسلی" را نیز اجرا کرده است.
وی با اشاره به موضوع طرح "گفتگوی بین نسلی" ادامه داد: مناقشه ایجاد شده بین نسل‌ها باعث دلخوری نسل جوان می‌شود. تا کنون بیش از 50 نشست با عنوان گفتگوی بین نسلی تنها توسط معاونت برگزار شده است و در این زمینه با شبکه شاد و دانشگاه فرهنگیان _ در جهت تربیت مربی_ و انجمن اولیاء و مربیان همکاری خوبی شده که هدف در این نشست‌ها گفت و شنود است.
ابتکار افزود: فکر می‌کنیم به عنوان دولت باید چنین فضایی قائل شویم. از اول باید قائل می‌شدیم که با برخی نگاه ها این کار تبعات، آثار زیاد اجتماعی داشته که امروز نتیجه‌اش را می‌بینیم.
وی معتقد است که بعضا یاد نگرفته‌ایم یک تفاوت دیدگاه و اختلاف نظر را چگونه حل و فصل کنیم که یکی از مهارت‌ها در این زمینه اجماع سازی است. این اجماع سازی و گفتگو برای رسیدن به یک توافق از فرد آغاز و سپس به گفتگو با خدا، جامعه کوچک خانواده و سپس به کل جامعه می‌رسد و این از جمله مباحث مهمی است که معاونت زنان آن را پیگیری می‌کند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری تصریح کرد: یکی از رویکردهای مهم ما در انقلاب بحث عدالت بوده و از مهم ترین کارکردهای حکومت و حکم رانی خوب تحقق عدالت نه عدالت شعاری و تبلیغاتی و توزیع ثروت به صرف نگاه اقتصادی؛ بلکه عدالت به مفهوم بسیط خود در تمام ابعاد از جمله عدالت جنسیتی و عدالت برای توان یابان است که به دلیل معلولیت‌هایی امکان دسترسی به برخی خدمات را ندارند.
ابتکار با بیان اینکه ما خوشبختیم که در این دوره دولت، موضوع عدالت جنسیتی سرلوحه کارمان قرار گرفت که بر گرفته از مفاهیم قرآن برای عدالت جنسیتی شاخص‌هایی تعیین شد، شناسنامه این شاخص‌ها با همکاری مرکز آمار تعریف شد و 31 برنامه عدالت جنسیت در استانها نوشته و اجرایی شد. سامانه رصد و پایش این شاخصها فعال و استانها در حال ارایه گزارش هستند.
به گفته وی، شاخصهای عدالت جنسیتی دارای موضوعات و محورهای آموزش، بهداشت، ورزش، فرصتهای اقتصادی و مشارکت اقتصادی، حقوق، امنیت و خانواده است که البته ما برای تحکیم خانواده به طور جداگانه شاخص‌هایی داریم.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری تصریح کرد: ما با نگاه برنامه ریزی به موضوع عدالت پرداختیم تا با این برنامه‌ها که در عالی ترین مرجع برنامه و بودجه استان یعنی شورای برنامه ریزی استانها تصویب شده بتوانیم به سوی تحقق عدالت پیش برویم.
دولت بدنبال اصلاح کودک همسری
ابتکار با اشاره به "کودک همسری" که دغدغه دختران حاضر در این برنامه بود، تصریح کرد: کودک همسری دغدعه ما بوده و لایحه اصلاح قانون فعلی را در دولت داریم و امیدواریم زودتر به نتیجه برسد. از نظر فرهنگی نیز اقداماتی برای مقابله با ترک تحصیل یا بازماندن دختران از تحصیل داشتیم. نباید در جمهوری اسلامی ایران دختر بازمانده از تحصیل داشته باشیم.
ابتکار افزود: دختران متوسط دوران تحصیل کمتری نسبت به پسران دارند که باید این مشکل را نیز حل کنیم. اگر دختری در هر سنی ازدواج کند؛ نباید وادار به این انتخاب‌های بد شود که بین تحصیل و ازدواج یا اشتغال و فرزندآوری یکی را انتخاب کند.
سیاست گذاری ما به شکلی هست که تمام این گزینه‌ها را دختران داشته و بتوانند زندگی خود را اداره کننده به طوری که با انتخاب‌های خوب هم تحصیل و هم ازدواج و هم فرزندآوری را همزمان داشته باشند.
ابتکار ادامه داد: این کار با پیگیری جدی وزارت آموزش و پرورش دنبال می‌شود تا هیچ دختری در هیچ نقطه‌ کشور بازمانده از تحصیل نباشد و علل و چرایی ترک تحصیل دختران را حل و فصل کنیم. مهم ترین نکته در این رابطه بحث "آموزش" است. در ارتباط با قوانین و مقررات نیز تمام تلاش خود را می‌کنیم.
به گفته وی، در حال حاضر بسیاری از لوایح معاونت زنان برای مقابله با خشونت‌ها و آسیب‌های علیه دختران است که بخشی از آن به مباحث فرهنگی و بخشی دیگر به موضوع قوانین معطوف می‌شود که این معاونت اقدامات خوبی در این راستا انجام داده و ادامه خواهد داشت.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با تبریک مجدد روز دختر و ولادت حضرت معصومه (س) تصریح کرد: حضرت معصومه شخصیت بسیار والا و الهام بخش زمان خود بوده و امروز نیز هست، چراکه ایشان مستقل و دختر امام موسی کاظم بودند. از سوی دیگر ایشان تصمیماتی گرفتند که کاملا استقلال شخصیتی ایشان یه عنوان یک انسان از این تصمیمات از جمله سفر پر خطر و حضور در شهری غریب و بنیان نهادن کار فرهنگی در مدت کوتاه حضورشان در آنجا، مشخص می‌شود.
وی معتقد است: شخصیت ایشان، لزوما یک زن، مادر یا همسر موفق نیست. یک دختری بودند که فرصت و امکان همسری و مادری را پیدا نکردند اما شخصیت انسانی ایشان به قدری متعالی است که امروز همه از این شخصیت الهام می‌گیریم و برای تمام ما درس است و امیدوارم ما از همین نگاه انسانی نسبت به دخترانمان مجزا از پیوندها و ارتباطاتی نظیر خانواده، پدر، مادر و وضعیت تاهل و ... به حقوق و هویت انسانی آنها نگاه کنیم.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری تاکید کرد: تلاشمان در دولت دوازدهم این بوده که به روی این هویت مستقل، نقش دختران، حقوق دختران توجه کنیم. دختران در کنار تمام آحاد جامعه در مراحل مختلف انقلاب اسلامی ایران حضور داشتند. زنان و دختران بخش مهمی از تحولات و پیروزی‌های دوره انقلاب و دفاع مقدس را رقم زدند.
وی همچنین با اشاره به برگزاری کنگره "8000 زن شهید و جانباز" در سراسر کشور این را هم گفت که تعداد دختران شهید در این میان بسیار زیاد است.
ابتکار معتقد است که بزرگداشت این موضوع و توجه به زنان شهید و جانباز نشان دهنده این است که دختران، زنان و جوانان و تمام مردم آرمانهای متعالی دارند و استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی شعار و آرمان همگان بوده است و همه برای این موضوع تلاش و فداکاری کردند.
وی ادامه داد: عده‌ای تا پای جانشنان ایستادگی کردند تا از این آرمانها دفاع کنند. امروز بیش از هر زمانی زمان پاسخ دادن به این آرمانها است. بیش از هر زمانی باید در صحنه حضور داشته باشیم و حق انتخابی که شهدا به ما دادند و هر دختر و پسر ایرانی که به سن 18 سال برسد این حق انتخاب را برای عرصه تصمیم گیری و عرصه تعیین سرنوشت خود دارد.
ابتکار گفت: این افتخار بزرگ انقلاب اسلامی ایران هست که به هر ایرانی که به سن قانونی برسد حق دخالت در سرنوشت خود را داده و بدانید که این حق آسان به دست نیامده و شهدای زیادی و جانبازان زیادی برای این حق جان خود را از دست داده‌اند.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری، افزود: در همین دوران کرونا فداکارانه کادر درمان علیرغم احتمال ابتلا خود، در کنار بیماران حضور داشتند چراکه حس از جان گذشتگی و حس ایثار و فداکاری این کشور را زنده نگه داشته است و امروز مهم این است پاسخ ما در مقابل این ایثار این است که از این برگ رای خود که سرنوشت چهار سال آینده کشور است به درستی استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: ان شاالله گام درستی برداریم. انتخاب خوبی داشته باشیم همانطور که بزرگانمان این انتخاب‌های خوب را داشتند و ان شاالله یک زندگی روشنی به ویژه برای جوانان داشته و از تمام این سختی ها و دشواری‌ها عبور کنیم و آینده درخشانی از امید، نشاط، اشتغال، ازدواج خوب، فرزندآوری و تمام جنبه‌های امید و آرزو رقم بزنیم.
در بخش دیگر این برنامه، زهرا جواهریان معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به طرح کمند (کار، مهارت و نو آوری دختران)، گفت: این طرح تا به حال در 15 استان کشور انجام شده و قرار است در سال 1400 در 16 استان دیگر هم برگزار شود. این طرح مربوط به دانشجویان دختر سال آخر لیسانس و فوق لیسانس و دکترا در ترم آخر است که بر اساس رشته تحصیلی و یا علاقه خود مهارتی آموزش می‌بینند.
وی ادامه داد: بیشتر این مهارتها به دلیل کرونا و شرایط آموزش مجازی به هنرهای دستی و خطاطی و... معطوف می‌شود. دانشجویان می‌توانند پس از آموزش این دوره از آن به عنوان یک مهارت در شغل آینده استفاده کنند. نفرات برتر نیز تسهیلاتی می‌گیرند که بتوانند این مهارت را به تولید و از طریق فضای مجازی تولیدات خود را به فروش برسانند و به عنوان یک شغل از آن استفاده کنند.

ایرانیان جهان


ایرانیان جهان


ایرانیان جهان


ایرانیان جهان


ایرانیان جهان


ایرانیان جهان


منبع: ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/253467/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اردوغان: باید در راستای توقف نسل‌کشی در غزه تلاش کنیم

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403؛ تورم‌های بزرگتر در راه است؟

اتمام 53 پروژه اقتصادی تا پایان دولت در خراسان رضوی

فرش قرمز برای اسکناس درشت؟

از چاله به چاه؟

حملات صهیونیست‌ها به فلسطینی‌ها به بالاترین حد از سال 2006 رسید

رهبر انصارالله: کشتی‌های مرتبط با رژیم اشغالگر در معرض عملیات‌های ما هستند

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403

حق‌شناس: تنش اخیر میان ایران و اسرائیل تأثیری بر نرخ ارز نمی‌گذارد

بازگشت بیش از 250 همت از سرمایه‌های مردمی با احیای واحد‌های تولیدی

15 میلیارد ریال مواد خوراکی و لوازم بهداشتی قاچاق در تبریز کشف شد

مبادلات تجاری ایران و ازبکستان افزایش می‌یابد

تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها

متحدان اسرائیل در برزخ

رفتار موذیانه همسایه شمالی زیر ذره‌بین

تعقیب سرباز روسی توسط پهپاد انتحاری اوکراینی؛ نتیجه را ببینید

قیمت گوشت مرغ و گوشت گوساله امروز پنجشنبه 30 فروردین

کشف 15 میلیارد ریال مواد خوراکی و لوازم بهداشتی قاچاق در تبریز

کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری ایران و تاجیکستان تشکیل شد

بوشهر ظرفیت خواهرخواندگی با یکی از شهرهای تاجیکستان را دارد

رئیس جمهور وارد شاهرود شد

برنامه مدون اقتصادی همدان منطبق با تحقق شعار سال تکلیف شد

رئیس‌جمهور وارد شاهرود شد

پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی ایران

آشیانه سری

درآمد عجیب از زباله گردی

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

رفع مشکلات تولیدکنندگان، نیازمندهمکاری تمام دستگاه های اجرایی در سطح ملی است

چه شد که ون‌ها برگشتند؟

رسوایی 99 درصدی

حمله فسفری؛ روایت جنون صهیونیست‌ها

رهبر انصارالله یمن: متجاوزان فهمیدند که هرگونه تجاوزی بی پاسخ نخواهد ماند

10 ادکلن خوشبو و اصل مردانه

رونق صادرات در جزیره جهانی قشم / تراز تجاری منطقه آزاد قشم به بیش از 313 میلیون دلار رسید

‌رئیس جمهور ایران چه درخواستی از رئیس جمهور ازبکستان داشت؟

راه اندازی رصدخانه ی تحقق شعار سال در اتاق بازرگانی سنندج

عملیات «وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است

افزایش نگرانی‌ از نیازهای 250 هزار کودک اخراجی از پاکستان

ایرانی‌ها، رتبه 2 خرید خانه در ترکیه

پاسخ به سوالات پر تکرار درباره بنزین

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

کشف انبار نوشابه‌های قاچاق در رشت

هدفگذاری تجارت 700 میلیون دلاری بین ایران و تاجیکستان

گلستان در قیمت گذاری گندم مظلوم واقع شده است

عملیات«وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است

«دستورالعمل اعتبار اسنادی داخلی‏-ریالی» بازنگری و به شبکه بانکی ابلاغ شد

استقرار مدیرسرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو در مرکز خدمات سرمایه گذاری آذربایجان غربی

اجرایی نشدن ماده 65 احکام دائمی توسعه کشور اصلی ترین عامل مشکلات تولید کنندگان

چالش‌های پیش روی سوناک برای اجرای طرح ضد مهاجرتی رواندا